LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika
w Swarzedzu tylko gotowka
a w Kórniku nie wiem
edit
Super ze udalo sie umowic wizyte tak szybko!
Brawo TY!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 09:47
Darrika lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
No to wizyta potwierdzona. Poszłam z kurczaczkiem na spacer wzdłuż lasu :p aż żal tej pogody na siedzenie w domu.
No i dzwonili z przychodni naszej, jutro na 13.30 szczepienia możemy zrobić. Jest jeden pacjent mały na godzinę. Będzie badanie kwalifikacyjne no i wywiad orzed szczepieniem i po badaniu o rozmowie będę mogła zadecydować czy szczepimy czy przekładamy.
Muszę zapytać przede wszystkim na jak długo szczepienia osłabiają dziecka organizm, bo wtedy mąż w razie ci weźmie opiekę i wtedy się na ten czas zamkniemy w domu, chociaż mąż ma jeszcze przyszły tydzień urlop.
No i procedura jest tam taka, że po szczepieniu siedzę jeszcze chwilę na poczekalni, bo nikogo nie będzie, a potem jeszcze 30 minut w samochodzie. Oby wszystko poszło gładko33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Dariah u mnie nie odosobnionych miesc żebym mogła wyjść na spacer z maluchami a wiadomo jak Ada będzie chciała dotykać czy siąść na ławce a ja nie wiem czy ktoś chory na niej nie siedział. Wyjść na spacer musiałabym pomosiedlu gdzie ludzie chodzą , gdzie jest biedronka i Tesco a tam pełno ludzi czekających na zakupy. Jadąc do rodziny z nikim się nie widzę można powiedzieć że mieszkają na "odludziu " do sąsiadów mają 1,5 km i tam spokojnie mogę Adę pościć żeby po podwórku pobiegała . Rano dzowniłam że nie przyjedziemy do nich bo się boje o nich , żeby mi napisała co jeszcze dokupić to im zostawię przed bramą i odjadę . Ona do mnie że jak ma umrzec to chce przed śmiercią ostatnie święta z nami spędzić mówię wam poryczałam się eh potem tata dzwonił że jak my nie przyjedziemy to oni do nas przyjadą noi weź gadaj z nimi tłumacze a oni swoje . Masakra jakaś od jutra ma wejść jakieś obostrzenie coś związane podobno z chodzeniem w maseczkach i podobno urlopy dla tych co pracują ale czy to prawda to nie wiem , takimi newsami mnie tata uraczył że jutro mają to ogłosić wiecie coś o tym?
-
JUsti
nie o czywiscie masz racje z tym spacerem
dzieciak dotknie i nie wytlumaczysz ze nie wolno
a skoro duzo ludzi i Was to nie ma co ryzykowac!
najlepsza opcja, wg mnie, to Wasza działka
nie ma ludzi, moze sie wybiegac itd
ah co do rodzicow to nie komnetuje nawet..ehhh09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dziewczyny jak ubieracie dzieciaki jak jest taka pogoda? U nas dzisiaj 21 stopni i słoneczko cały czas i troszkę wiało. Nie wiem czy nie ubrałam za lekko, bo tylko spodenk i body na długi rękaw i przykryłam pieleuchą falnelowa... Mamy zalecenia od dermatologa żeby jej nie przegrzewać bo będzie się stan skóry pogarszał.
-
Body na długo rękaw, spodenki i skarpetki. Tal dzisiaj była na spacerze. Gondola ją osłania przed wiatrem ale miała przykryte nogi górą od śpiworka do wózka ale bez tego byłoby też ok wg mnie33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
No to ja zdecydowanie cieplej hehe
ale nie poci sie i widze ze w porownaniu do corki jest zdecydowanie bardziej zmarzlakiem
corka np nigdy nie miala zimnych stopek a Teos czesto ma09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja jestem zimnolubna i dla mnie 26 stopni to już upał będzie koło 30 stopni to Zuza pewnie będzie w samym pampersie :p
. Raga . lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Lepiej żeby było troszkę zimno niż przegrzać :p
Camilla33, Dariah lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Dariah tak jak mówisz zostaje tylko działka i tam musimy jeździć bo takie ciepelko że w domu ciężko wytrzymac choć powiem wam że ja dziś z dziećmi na balkonie a widziałam 3 kobietki z wózkami kolo mojego bloku nie pierdzielily się tylko chodziły dobre 2 godziny a niestety ludzi wkoło chodzi sklepy bliziutko , z jednej strony dobrze że blisko bo szybko mozna wyskoczyć i coś kupić ale teraz to non stop jakieś kolejki ludzi przed nimi . Rodzice mam nadzieję zrozumieją przecież ja nie chcę źle . Nie wyobrażam sobie życia bez nich
-
No oczywiście ze przegrzanie najgorsze ! Zgadzam się
Ja po prostu zawsze „się boje” tych przejściowych sezonów, pierwszych ciepłych dni itd bo to najłatwiej się załatwić
W słońcu ciepło a jak zawieje to zimny wiatr albo w cieniu już nie tak ciepło
Ale to ja hihi
Justi
Powinni zrozumieć rodzice
Na oewno się nie obraza !
-
A i nie chwaliłam się ze od kilku dni konsekwentnie odkładam Teosia do łóżeczka w nocy
Dopiero jak się budzi koło 5 to go biorę do łóżka
Wyjątkiem buła dzisiejsza noc BJ już koło 2-3 wylądował u nas - nie wiem co mu było (tzn podejrzewam ze wczorajsze ostre pesto...) bo się kręcił i wiercił strasznie
Ale i tak jestem z siebie zadowolona hehehmj26, Darrika, Bożenka, gusiaa lubią tę wiadomość
-
mj26 wrote:Dziewczyny śpicie z dzieckiem w jednym pokoju, czy maluchy śpią już w swoich pokoikach ?