LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe np mój tez się w ron nie wpisuje
Nooo tak slyszlalam o tych treningach snu
Jak dla mnie straszna sprawa ale oczywiście każdy robi co chce09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Camilla
Aaa czyli tak powiedzmy nie oficjalnie Piotus chodzi
Super sprawa !
No i dla Piotrusia lepiej niż w domu - wynudził by się na maxa
Widzę po córce !
A tak to ma towarzystwo i zajęcia kreatywny których w domu jie da się zrobić
Szkoda ze u nas jie ma takiej opcji żeby dać Zosienke...
No tak zazdrość na oewno będzie się pojawiać
U nas tez jest zazdrosna trochę ale pokazuje to na szczęście w taki sposób ze próbuje monopolizowac Teosia
Wiec nie jest agresywna ani nie chce na sile do mnie jak np karmie Teosia
Wiec to już jest Ok -
Camilla
Noo domyślam się
Ja właśnie fo przeżywam...
Ciężko w domu z nimi dwoma
Teos na prawdę bez problemowy ale Zosia się już nudzi, wymyśla a ja z Małym tez nie wszytsko koge zrobić
Na prawdę siper ze Piotruś chodzi do cioci !!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Camilla
Noo domyślam się
Ja właśnie fo przeżywam...
Ciężko w domu z nimi dwoma
Teos na prawdę bez problemowy ale Zosia się już nudzi, wymyśla a ja z Małym tez nie wszytsko koge zrobić
Na prawdę siper ze Piotruś chodzi do cioci !!
Patryk jest dużo lagodniejszy, wszędzie go z sobą wożę w leżaku A on zadowolony uśmiecha się, gada, oczywiście ja do niego też. W dzień robi kilka drzemek takich do pół godziny i je z automatu 😋 -
Malaw wrote:Dziewczyny, o której kapiecie maluchy? I o której potem zasypiają już tak na noc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 20:34
-
Malaw
U nas kapiel tez co drugi dzień
Zawsze o tej samej porze Ok 19:30
Wiec w sypialni jetesmh wtedy przed 20
W 4 się kładziemy w łóżku
Maz czyta Zosi książeczki a ja karmie Małego i tak on zasypia
Ale często zdarza mu się jeszcze obudzić i np finalnie zasypia 21;30
Wiec generlanie zasypia między 21 a 21;30
O
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Malaw
U nas kapiel tez co drugi dzień
Zawsze o tej samej porze Ok 19:30
Wiec w sypialni jetesmh wtedy przed 20
W 4 się kładziemy w łóżku
Maz czyta Zosi książeczki a ja karmie Małego i tak on zasypia
Ale często zdarza mu się jeszcze obudzić i np finalnie zasypia 21;30
Wiec generlanie zasypia między 21 a 21;30
O
-
U nas przez to łojotokowe zapalenie skóry mamy kąpać co 3 dni i kąpiemy ja o 20 i zanim ją wysmaruje tym specyfikiem na skórę to wychodzi, że idzie spać o 21
I zawsze staram się ją kłaść maks 21 i zasypia sobie sama mniej wiiecej 21.30 - 22Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 20:50
-
Camilla
Tak tak wiadomo ze Zosia już starsza to i wytłumaczyć można
Ale on ate charakterek ma...oj ma...
I tak np
Chce iść na spacer bo akurat mały zaraz będzie jeść, zaśnie to idealnie na spacer
A ona si wierze ze akurat nie chce iść - na sile jej nie wyciągne a ona za godzinę gdy Mały spi stwierdzi ze jednak chce iść..i będzie łazić i bryczec ze ona chce na spacer...
Albo ubiorę małego, wyjdziemy a ona po 5 min ze chce wracać...
Już nie mówię o zadaniach od cioci z przedszkola, jakie sceny potrafi odwalić bo coś jej nie wyszło..
Już widzę co się będzie działo w szkole hhehe
-
Malaw wrote:Dziewczyny, o której kapiecie maluchy? I o której potem zasypiają już tak na noc?
U nas kąpanie ok. 18-18.30, bo ostatnia drzemka kończy się o 17. A moja wytrzymuje max godzinę aktywności.
Dlatego tak szybko kąpiel.
Zasypia ok. 19.30, ale po 40 minut przebudza się sprawdzić czy matka jest obok 😉. (śpimy razem)
Zwykle mnie nie ma więc kładę się obok i jeszcze daje cycusia, poleżę z 15 minut żeby już weszła w ten głęboki sen i kończę ogarniać mieszkanie na następny dzień 😉
Później już regularne popudki co 2-2,5 godziny. Ani razu mi nie przespała dłużej.... Dlatego zdumiewają mnie Wasze maluchy które 5 godzin ciągiem bez wołania o cycusia przesypiają 🙂 u nas nie ma szans. -
Ona zawsze przy cycku przysypia. Nieważne jaka jest pora i jak ją odkaldam do łóżeczka to się budzi. Ale właśnie wieczorem jak ją odłożę to nie marudzi tylko sobie patrzy na lampeczkę, albo gdzieś w dal i w końcu zasypia i nic nie marudzi🤷 i tak już trzy tygodnie chyba. Codziennie ładnie zasypia. Jeszcze nie było ekscesu żeby płakała czy marudziła
-
Bożenka
Polubiłam za te godziny snu a nie zapalenie piersi oczywiście
No to super ze tak sama zasypia ! I na kop rzeszowian tak długo!
Pozazdrościć !
U nas zasypia na cycku
Albo kładziemy go j nas w łóżku i sam zasypia
Czasami tez się zdarza że jak się obudzi po tej 21 to daje mu smoczka i zostaje w łóżeczku
I tez sam zaśnie
Ale to nie jest reguła09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Bożenka super, moja musi być bardzo zmęczona żeby tak było.
Ja tez kapie co drugi dzień, wiec kąpiel/mycie jest o 19, później cycek gdzie usypia i trochę się poprzytulamy przeważnie zasypia. Odkładam ją do dostawki i zawsze się budzi po max 5 minutach ... zegarek ma czy co. Wtedy bujamy jeszcze kilkanaście minut bo niby zasypia i znów się budzi i tak kilka razy aż zaśnie ok 20:30.
I pospi do 24-1.
To widzę ze podobnie to wyglada. Pytam bo myslalam ze mi się jakoś tak długo schodzi z tym wszystkim...ale widzę ze to norma. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość
-
U nas też kąpiel co 2 dni. Generalnie raczej po 20, na zasypianie nie ma to wpływu. Z reguły Zuza tak na noc zasypia między 21.30-23, naprade różnie. Pierwsza pobudka też różnie, czasem już po 12 czy 1, czasem dopiero po 2-3, albo raz na jakiś czas 7 godzin pośpi.
A nie kładę jej wcześniej spać, bo sama chodzę niestety dosyć późno i jakbym ją kładła o 19 to bym się nie zdążyła dobrze sama ululać i już bym wstawala :p33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Wogole z drzemek tez się wybudza czasem tak nagle, dziś pierwszy raz zamotałam chustę i spała jak zabita, a ja odkurzyłam ogarnelam chałupę. Obudziła się jak ją wyjęłam na karmienie. Jednak przytulanie to jest to
Bożenka, Dariah lubią tę wiadomość