LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gloria na brzuszku nienawidzi lezec😋 jej starsza siostra tak samo.
Na rączkach sztywno się trzyma, alena brzuchu wpada w szał 😉
Ogólnie jest bardzo absorbująca i potrzebująca uwagi. Praktycznie cały czas mam ją na rękach lub mąż. Nie poleży nawet 10 minut.
Wstajemy przeważnie o ok. 8
Jej max który wytrzymuje aktywnie to godzina.
Więc już po 9 mamy pierwsza drzemkę.
Wszystkie trwają po ok. 40 minut.
Mamy tak 5-6 drzemek.
Ostatnia kończy się o 17.
Jest i tak lepiej. Bo starsza córka od urodzenia praktycznie nie spała mi wcale w ciągu dnia.
Czasami ogarnia mnie flustracja bo mała potrzebuje uwagi cały czas przez co nie mogę poświęcić tyle czasu ile bym chciała starszej córce 😔 -
Spacery w gondoli też od tygodnia przestają jej się podobać, bo ona już ciekawa świata a w gondoli nic nie widzi i mi cyrki urządza 😏🙄
Czekam do 4 miesiąca i jakąś spacerówkę która rozkłada się na płasko kupię, bo nie chce się wkurzać na tych spacerach.
Płaczące dziecko w wózku to odechciewa się spacerować. -
O tak z tym spaniem w nocy to naprawdę mamy super. Mam nadzieję, że to będzie trwało dłuuugo😄 10 min i cyk sama sobie usnęła 🥰 śmiejemy się, że jak jest ,,postrzelona" to znaczy, że śpi, bo zawsze ma tak ręce w górze.😅
[url=Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 20:49
. Raga ., Camilla33, Darrika, Dariah, KasiaM lubią tę wiadomość
-
My tak samo kąpiel o 19-19.30 cycus jeden i drugi i zasypia 20/21 czasem później. Na noc też ladnie zasypia zazwyczaj sama, chyba że smokus jej wypadnie do siadam koło niej i chwilę jej go przytrzymuje. Musowo musi być szumis i pielucha tetrowa na głowę 😅😅😅
. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość
-
gusiaa super śmieszek Twoja druga córcia ma na imię Nela? Bardzo mi się podoba to imię , jak nie uda się mieć syna i będzie kolejna córa to tak jej dam na imię :p
Zakręcona kochana podziwiam za walkę z laktatorem
Bożenka moja też prawie zawsze rączki do góry podczas snu , mówi się że dziecko zdrowe jak tak śpi
Moja Oliwka zasypia tak już na noc koło 20:30 , kąpiel o 19. Dzis powiem szczerze że jak nigdy spala cały czas z przerwami na jedzenie , miała tylko pół godziny przed południem czasu na leżnie na brzuszku i drugi raz po południu godzinkę na leżenie na brzuszku i gadanie a tak to spala . Znów moja Ada miała dziś temp w południe 38,7 i nie wiem co jest grane sprawdziłam znów czy się jakiś ząb nie przebił ale nadal nic nie widze , po 15 już temp nie miała i póki co nie ma eh nie wiem co to się dzieje .
Co do bioderek chyba tylko u mnie nikt nie przyjmuje w takim razie , boje się że coś przeocze że coś może być nie tak a ja nie mam jak tego sprawdzić , jutro jeszcze raz przedzwonie może wkońcu mnie prywatnie przyjmie ehgusiaa lubi tę wiadomość
-
Pochwalę się tak po cichutku,Gabi dziś cały dzień bez nakladek oprócz rannego karmienia. Jestem zadowolona ale już zaczynają mnie sutki boleć, jakieś sprawdzone sposoby macie na ból;(
. Raga ., ZakręconaOna, Bożenka lubią tę wiadomość
-
Gusia masci , lanolina , bepanten i jazda . Musisz przetrwac :*
Strasznie mi zalezy zeby maly moje mleko jadl chociaz z butelki dlatego sciagam no i wydalam mega duzo na nowy laktator wiec bym glupia byla przestajac 😂😂😂
Co do drzemek to moj Kuba mega malo spi , dzis mial nie cala godzine od 7 -8 rano a pozniej dopiero kolo 12 na 2 h zasnal ale z przerwami to najdluzsza od x czasu drzemka . Takto ma codziennie z max 20 minutowe ze 2 i wsio . Oskar tak samo malo spal za to w nocy pierdyliard pobudek mial , Kuba ladnie spi w nocy
Co do mojego ogarniecia Ja przy drugim nie mam prawie czasu ale ogarniam wszystko fajnie , tak jak piszecie . Przy drugim juz lepsza organizacja .
Ja to wstaje i tak co 2 h na sciaganie i raz o 6 juz wstaje i sobie dzialam a nie raz o 8 dopiero zwleke sie z wyra oczywiscie od 5 czy 6 nie spiac
Ja zawsze tak zylam , szybko i duzo takZe hshehe . -
Malaw wrote:Wogole z drzemek tez się wybudza czasem tak nagle, dziś pierwszy raz zamotałam chustę i spała jak zabita, a ja odkurzyłam ogarnelam chałupę. Obudziła się jak ją wyjęłam na karmienie. Jednak przytulanie to jest to
Malaw A jeśli chodzi o chustę, to sama się z Internetu uczyłaś motać czy na jakimś kursie byłaś? Można bezpiecznie się tego samemu nauczyć czy lepiej wziąć jakiegoś doradcę czy kurs?
Chciałabym kupić chustę ale boję się, że wydam kasę ale nie dam rady tego sama ogarnąć.
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 22:34
gusiaa, Bożenka, Camilla33, Dariah, KasiaM lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Darrika, miałam w planach doradcę ale wiadomo jak jest. Mam znajoma doradcę, najpierw i obejrzałam filmików 100. Wiązać pomagał mi mąż który tez obejrzał kilka i po wszystkim wysłałam jej zdjęcia dokładne każdej str żeby mi powiedziała co i jak. Ale na grupach na fb są konsultacje online... jakoś przez kamerkę ogarniają chyba.
Darrika, Dariah lubią tę wiadomość
-
A powedzcie jak to u was z karmieniem w nocy? Maluszki opróżniaja wam dwie piersi ,czy jedna. Moja Gabi wypija zazwyczaj tylko jedna pierś,a jeszcze do nie dawna były dwie i zastanawiam się czy aby napewno jest najedzona.
-
Ja w nocy przystawiam do obu, w dzień zazwyczaj też. Ale zawsze z tej drugiej pije krócej. Czasem nawet niecałe 5 minut i wypluwa cycka. Wtedy koniec i ewentualny powrót do karmienia za 10-15 minut33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Malaw
u na stez to schodzi dlugo
bo zanim wykąpiemy
cyc, dlugooo wisi i zasypia
odkladlam go jak saper bombe
spi....
ale nie martw sie
20-30 min max i sie budzi
czasami uda sie ze go pobujam, dam smoczka, zrobie ciiii
i zasnie sam
a czasami trzeba na cyca znow
i tym sposobem jest 21:30
a idziemy sie kapac około 19:3009.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Malaw
u nas tez czasami z drzemi sie wybidzi w takim az podskoku
i zadarza sie ze nawet wtedy zaplacze
bidulek
o czyli da sie nauczyc samemu chustonoszenia...
moze pomysle nad tymm...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️