LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę A ja myślałam, że butelki trzeba wyparzać po każdym użyciu 🤔 Bo ja zawsze jak już 3 małe butelki mam brudne to je myje w płynie do butelek i cyk do sterylizatora parowego do mikrofali ja 4 minuty i tak po każdym użyciu butelki i myje i sterylizuje hmmm
annkaa lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Kurczę A ja myślałam, że butelki trzeba wyparzać po każdym użyciu 🤔 Bo ja zawsze jak już 3 małe butelki mam brudne to je myje w płynie do butelek i cyk do sterylizatora parowego do mikrofali ja 4 minuty i tak po każdym użyciu butelki i myje i sterylizuje hmmm
Darrika, Dariah lubią tę wiadomość
-
Tak sobie tu gadu gadu o spaniu w dzień i mi już dzisiaj Zuza prawie nic nie spała :p no może jakieś 3 drzemki po 30-40 minut hahaha33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Nasza tez dziś dobry dzień na spanie miała dziś tata się odważył na chustę ze zdalna pomocą dorady więc spała ładnie. Kurcze narazie nas stresuje trochę ta chusta ale może z dnia na dzień będzie łatwiej...
Dziewczyny czy wy jeszcze ważycie dzieci czy ewentualnie na wizytach ?
Moja mała w tamtym tygodniu przybrała pięknie 230 g a w tym 150... chyba nie ma co panikować jeszcze nie ? W sumie wg niektórych źródeł może być nawet 120 w tydzień... po drugie wcześniej trochę więcej urosła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 20:55
-
Malaw
Ja nie mam wizyt hehe
Byliśmy na patronażowe jakos 10 marca chyba
Potem była chhba jeszcze położna raz
I koniec
Ja wazę sama tak raz na 2 tyg na wadze łazienkowej
Oczywiście nie jest to tak dokładny pomiar jak na wadze niemowlęcej ale daje obraz czy przybiera i plus minus ile09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Malaw wrote:Nasza tez dziś dobry dzień na spanie miała dziś tata się odważył na chustę ze zdalna pomocą dorady więc spała ładnie. Kurcze narazie nas stresuje trochę ta chusta ale może z dnia na dzień będzie łatwiej...
Dziewczyny czy wy jeszcze ważycie dzieci czy ewentualnie na wizytach ?
Moja mała w tamtym tygodniu przybrała pięknie 230 g a w tym 150... chyba nie ma co panikować jeszcze nie ? W sumie wg niektórych źródeł może być nawet 120 w tydzień... po drugie wcześniej trochę więcej urosła...annkaa lubi tę wiadomość
-
No mi się wydaje ze ostatnie dwa tyg to bardzo urosła bo odłożyłam kupę ubrań i wszyscy dookoła mówią ze bardzo urosła. My mieliśmy mały problem z przyrostami na początku wiec kupiłam ta wagę dla spokoju ducha ale nie wiem czy to był dobry ruch 😅
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się w 100 % z Camillą . Dzwoniłam dziś i do przychodni i do doktorki w sprawie bioderek , do 18 kwietnia szczepienia odwołane , dzwonić po 18 , co do bioderek nie przyjmuje nikt w mojej okolicy masakra jakaś pytam się jej co mam zrobić skoro do 9 tygodnia powinna mieć zrobione badanie a już ma 10 , a ona do mnie że nawet do 6 tygodnia powinno być zrobione ale ona ma związane ręce nic nie może poradzić eh myślę nad tym żeby jechać do innego województwa to badanie zrobić bo pisałyscie że u was przyjmują
-
On to jak odkładasz ubranka id to na oewno rośnie
A dziecko to nie maszyna która ma zaprogramowany dzienny przyrost w wysokości xx gram
Jak rośnie to waż ja sobie np na okrągłe miesiące i tyle, a nie co tydzieńCamilla33, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja ważę Zuze teraz już raz na 8 dni, ale u nas to trochę inaczej, bo był problem z przybieraniem i pediatra też nam to zaleciła. Ale ja tego jakoś ostro nie traktuje, ot po prostu waga.
Ja się mega cieszę, że udało się i bioderka i szczepienia ogarnąć...33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Nasz Piotruś urodzony z bardzo dobrą wagą 3450g ale szczypior taki, że można żebra spokojnie policzyć, z jedzeniem nie ma wiekszych problemów, taki typ. Od początku nie przybieral szałowo ale tu też liczy się genetyka, oboje z mężem od urodzenia do teraz w zasadzie hehe wygladalismy jak uratowani z obozu zagłady. Patryk za to jest zupełnie inny, większy, grubszy, więcej je. To co Piotruś nosił mając 3 miesiące na Patryka już jest za małe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 22:33
Darrika, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość
-
Justi no faktycznie lipa z tym usg. Skąd jesteś? Osobiście uważam, że służbę zdrowia posralo, bo ludzie oprócz koronawirusa mają też inne problemy. Ja się cieszę, że na Podlasiu jakoś to się wszystko kręci i nie było problemu z wizyta patronazowa lekarza w domu, z usg bioder itp.
ppieguskaa, annkaa lubią tę wiadomość
-
My ostatni raz wazenie mielismy jakies 3 tyg temu , wazyl 5100 wiec teraz zapewne ma z 6 kg pozatym klopsik jest jak mama , ubity pulpecik ❤😂 starszak za to jak ojciec . Moze zrec za pieciu hahaha a zawsze smukla figureczka zachowana .
Dariah lubi tę wiadomość
-
My juz po drugiej dawce leku na plesniawki , w miare ok . Maly nie wymiotuje to najwazniejsze , Ja niestety nie dostalam nic bo twierdza, ze jak sciagam mleko bankowo nic nie mam . No moze i tak , wyparzam od dzis 2 razy dziennie smoczki wszystkie i raz butelki plus laktator czyszcze co sciaganie wiadomo .
-
Zakręcona to od razu kazali podawać do polkniecia? U nas do pedzlowania plus to co splynie razem ze slina do gardła. Ale Patryk to ryczal okropnie a mina na ten smak jakby nie wiem co mu do ust wkladala. Piotrek mial nie lepsza, strasznie chciał to samo co brat haha i się przejechał, jak włożyłam mu nasaczony patyczek do buzi to się zakaszlal i zaplul 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 23:01