LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla33 wrote:Zakręcona to od razu kazali podawać do polkniecia? U nas do pedzlowania plus to co splynie razem ze slina do gardła. Ale Patryk to ryczal okropnie a mina na ten smak jakby nie wiem co mu do ust wkladala. Piotrek mial nie lepsza, strasznie chciał to samo co brat haha i się przejechał, jak włożyłam mu nasaczony patyczek do buzi to się zakaszlal i zaplul 🤣
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które karmicie tylko mm, powiedzcie mi podejście taka ilość dziennie jaka jest zalecana na opakwoaniu mleka czy więcej lub mniej w miarę tego jak pije dziecko?33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Dziewczyny, które karmicie tylko mm, powiedzcie mi podejście taka ilość dziennie jaka jest zalecana na opakwoaniu mleka czy więcej lub mniej w miarę tego jak pije dziecko?
Darrika lubi tę wiadomość
-
Hej .
Ja na szczescie z mm powoli powoli schodze , maly je do dwoch butelek mm dziennie tylko . Raz 90 raz 120 ml takze spora poprawa a sukcesem wielkim bedzie jak sciagne tyle mleka by wykarmic go cala dobe ale to jeszcze dluuuugo . Wczoraj np. Sciagnelam 530 ml wiec to malo a zarazem sukces bo dobe wczesniej mialam 40 ml mniej np. 2 dni wczesniej mialam 150 ml mniejDarrika, Dariah, gusiaa, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDarrika wrote:Dziewczyny, które karmicie tylko mm, powiedzcie mi podejście taka ilość dziennie jaka jest zalecana na opakwoaniu mleka czy więcej lub mniej w miarę tego jak pije dziecko?
Darrika, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny na razie tak tylko orientacyjnie pytam, bo mam wrażenie, że Zuza coraz krócej mi pije z cyca, ale zobaczymy jak to się rozwinie. Bo właśnie z opakowania orientacyjnie wychodzi te 720 ml dziennie, Zuza je średnio 360-390 i ładnie przybiera więc jakby drugą połowę zapotrzebowania udaje się z cycka dać.
Zakręcona ilość super Ci się udaje ściągać. Ja od paru dni bez laktatora, pewnie znowu na 2-3 dni zasiąde ale mi to się udaje ściągać górą 90 ml w ciągu dnia, to są powiedzmy 3-4 podejścia po Max 10 minut ściągania z obu piersi, czyli tak po 5 minut na jedną, po bo ruch paru minutach już nic nie leci i nie siedzę ma siłę po 10 minut ma cycka.
Trudno mi częściej siadać do laktatora bo w dzień to praktycznie co godzinę ja przystawiam, żeby tą laktacje chociaż na takim poziomie utrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 10:14
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
ZakręconaOna wrote:Hej .
Ja na szczescie z mm powoli powoli schodze , maly je do dwoch butelek mm dziennie tylko . Raz 90 raz 120 ml takze spora poprawa a sukcesem wielkim bedzie jak sciagne tyle mleka by wykarmic go cala dobe ale to jeszcze dluuuugo . Wczoraj np. Sciagnelam 530 ml wiec to malo a zarazem sukces bo dobe wczesniej mialam 40 ml mniej np. 2 dni wczesniej mialam 150 ml mniej -
Mysza wrote:Emilia je 70-90 ml,zjada około 720-760 ml na dobę. Ale nawet na opakowaniu jest informacja, że zalecana ilość(6×120) jest orientacyjna. Dziecko może potrzebować mniej lub więcej. Moja nie wypije 120ml bo je co 2-2.5 godziny.
-
Dzieki dziewuszki :*
Siedze na grupie kpi i ucze sie nadal ale z tego co tam w modulach jest sciaga sie nawet jak nie leci 15-20 minut na jedna piers i tak tez robie . Robie rowniez raz dziennie metode 7-5-3 plus staram sie 1 -2 dziennie robic power pumping .
Mnie tez nie kiedy nie leci nic pierwsze minuty a dopiero na koniec chlusta takze warto.potrzymac dluzej laktator ale chyba cos zachwalilam albo znow zapchane mam kanaliki bo od rana mega malo mleka leci mi ... mega ! Kuzwa -
ZakręconaOna wrote:Ogolnie powiem wam , ze od wczoraj moj syn smieje sie w glos . Tak gaduli i takie smieszne dziwieki wydaje z siebie przy usmiechaniu , ze az po prostu nie moge . Jak Ja go kocham !!!
Dariah lubi tę wiadomość
-
U nas tak w glos glos sie nie smieje
ale ciagle sie smieje bez glosu
i czkwake ma i tak kilka razy dziennie hehe
ale czekam na takie wlasnie smianie w glosZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zuza się w głos jeszcze nie śmieje, parę razy był taki niemy śmiech jakby, ale już się nie mogę doczekać jak zacznie tak konkretnie się śmiać, już mnie rozczula i wzrusza jak sobie po trochu gaduli33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
W sumie grupa na fb to dobry pomysł33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️