X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dalej plamienia... Dzień spokoju był i znowu. Przyrost bety w normie, progesteron też, lekarz na usg nie widział skąd te krwawienie, a następną wizytę mam dopiero w sobotę, bo wcześniej nie ma terminu, chyba że do byle jakiego lekarza. Już nie wiem co mam o tym myśleć...

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A ja dziś się zmartwilam. Mamy jechać na urlop w środę, a mnie coś bardzo mocno boli pod brzusze. Wizytę mam 16 lipca więc stwierdziłam że pójdę do przychodni nie daleko domu może mnie przyjmą.

Przyjął starszy lekarz, zrobił usg
    Wymierzyl maluszka na 6+4 a dokładnie 6 dni temu u mojego ginekoga było 6+1 nie wiem czy zrobił to od niechcenia czy co jeszcze na sam koniec powiedział serduszko jakoś tam bije.. ;( nie wiem co myśleć oszalec można
    A dostałaś wydruk z usg? Jeśli tak masz na nim informacje ile uderzeń na minutę wykonuje serduszko. Jak powyżej 110 to jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Ni wlansie ja z jednej strony to tak tęsknie za dużym brzuszkiem a zdrugeih to jest straaaasznie uciążliwe...strasznie...
    W poprzedniej ciąży ostatnie 3 miesiące przypadku na lato wiec łatwo - sandałki widownię, lekka kiecka i lecisz ;)
    A zima..kozaki, płaszcz ? Jaki i jak się dopiąć? Jakieś cieplejsze ciuszki / spodnie itd
    Lato zdecydowanej łatwiejsze na końcówkę - oczywiście poza znoszeniem upałów ;)
    Hehe no właśnie chciałam dodać że końcówka ciąży latem to masakra. Ja byłam tak zmęczona i miałam tak duże obrzęki nóg, że w chwili kryzysu miesiąc przed porodem powiedziałam lekarzowi żeby już go wyjął.

• kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie dziwne plemienia pierwszy raz dwa tygodnie temu dwa razy, i czasami na wkladce widzę coś brązowego, niby wszystko ok, lekarze mówią że tak czasami jest albo ze płomienie implantacyjne może być nawet do 12 tygodnia...
    Tylko co to nam nerwów napsuje to tylko my wiemy.

U mnie w tym tygodniu też wizyta w środę.
    Zaczął się już 9 tydzień. I niby jest ok, ale taki stres przed wizyta jest coraz większy.

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy suwaczki ciążowe to tylko jak się ma wykupiony abonament?

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    A dostałaś wydruk z usg? Jeśli tak masz na nim informacje ile uderzeń na minutę wykonuje serduszko. Jak powyżej 110 to jest ok.
    NIE właśnie nie dostałam ;(

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shas91 wrote:
    A u mnie dalej plamienia... Dzień spokoju był i znowu. Przyrost bety w normie, progesteron też, lekarz na usg nie widział skąd te krwawienie, a następną wizytę mam dopiero w sobotę, bo wcześniej nie ma terminu, chyba że do byle jakiego lekarza. Już nie wiem co mam o tym myśleć...
    Może masz krwiaka, krwiaki. Mój rekordzista urósł chyba do 12 cm, a później się wchłonął.

8p3ovfxms5h3ke1x.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Nie trzeba mieć abonamentu żeby założyć. Wejdź w ustawienia/społeczność i wklej sobie suwaczek

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do tej pory nie mogę się otrząsnąć...
    W niedzielę byłam na sorze. Miałam plamienia. W poniedziałek byłam w pracy, ale strasznie było mi słabo i plamienia znów się zaczęły, zwolniłan się z pracy na te parę godzin a szef zaczął do mnie dzwonić, że co ja odwalam, że jest początek miesiąca i zaczął mnie straszyć wypowiedzeniem i mówić, że nie chce mieć ze mną nic do czynienia, rozumiecie... ? Od wczoraj jestem już przez jego zachowanie na zwolnieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 08:29

annkaa lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    W niedzielę byłam na sorze. Miałam plamienia. W poniedziałek byłam w pracy, ale strasznie było mi słabo i plamienia znów się zaczęły, zwolniłan się z pracy na te parę godzin a szef zaczął do mnie dzwonić, że co ja odwalam, że jest początek miesiąca i zaczął mnie straszyć wypowiedzeniem i mówić, że nie chce mieć ze mną nic do czynienia, rozumiecie... ? Od wczoraj jestem już przez jego zachowanie na zwolnieniu

Heh.. Pracodawcy.. Myślą, że mogą wszystko..
    Dobrze, że poszłaś na zwolnienie.. Nee ma co sobie nerwów psuć..

. Raga . lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    A szef wie, że jesteś w ciąży?

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Pewnie nie masz do czego wracać, ale ja bym się tym nie przejmowała. Zdrowie i ciąża są ważniejsze, zwłaszcza że to wyczekane dziecko. Ja w pierwszej ciąży zrezygnowałam z kursu językowego, bo nie byłam w stanie funkcjonować (a bardzo mi wtedy zależało) i patrząc z perspektywy czasu to wcale nie żałuję. Jedne mamy ledwo funkcjonują a inne góry mogą przenosić i nie wolno tak pochopnie oceniać tego jak czuje sie przyszła mama. A z moich obserwacji to każda się trochę różni i już nawet kolejna może być zupełnie inna.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    A szef wie, że jesteś w ciąży?

Oczywiście. W dodatku o moim poronieniu też wiedział. Pracowałam wtedy u niego

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    No to straszny palant!!!

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• Darrika Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle nie martw się. Teraz maluszek jest najważniejszy. Pracę zawsze można znaleźć, a Twój szef, to zwykły buc.

Na pocieszenie powiem Ci, że ja w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że mój szef sprzedaje spółkę/firmę razem ze mną. Prawdopodobnie firmie, która zajmuje się kupowaniem zadłużonych spółek. Więc nie mam po ciąży do czego wracać, będę szukać nowej pracy, A jeszcze na pewno będzie walka z nową firma o PIT czy świadectwo pracy, zaległy urlop? Pewnie nawet mi za niego nie zapłacą, będzie trzeba iść do sądu pracy. Ale staram się o tym nie myśleć, nie stresować, bo właśnie to małe serce bijące teraz we mnie jest najważniejsze :) Będzie dobrze!

LaBellePerle lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle
    Kurde co za debil!!!!
    na prawde jak czytam / slucham jacy niektorzy szefowie są powaleni to jeszcze bardziej doceniam mojego! heehe
    nie masz doczego wracac - to pewne, teraz nie przejmuj sie tym tylko odpoczywaj :)

LaBellePerle lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    No co za ..uj! L4 to najlepsze rozwiązanie. Wszystko będzie dobrze 😊

• Edith Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaniczynka wrote:
    Wklejam z wątku Noworoczne mamuśki 2020, bardzo fajnie ktoś podsumował:
    Suwaczki do wstawienia na forum

Zagraniczne ->

http://www.babygaga.com/tickers/pregnancy
    http://www.lilypie.com/Pregnancy_step1.php
    http://tickers.cafemom.com/
    http://www.bubhub.com.au/tickers/index.php?page=pregnancy
    https://global.thebump.com/tickers/default.aspx
    http://www.widdlytinks.com/pregnancy/pregnancy-tickers/

Polskie ->

https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/ciazowe
    http://www.rodzice.pl/suwaczki/ticker-step2/1
    http://fajnamama.pl/suwaczki/
    https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/pregnancy.html
    https://www.maluchy.pl/
    http://pl-ciaza.pl/suwaczki

Nalezy kopiowac BBCode do UStawien spolecznych w tym forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 15:13

Camilla13 lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i mój brzuchol. Zdaje sobie sprawę, że jest to wypchnięty tłuszczyk, ale i tak coś tam widać :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1e1abb88730.jpg

Darrika, Edith, Shas91, Camilla13, Fruzia85 lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martakam
    sliczny brzuszek!! :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ