LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja jestem ciekawa kiedy będę miała kolejną wizytę, ale pewnie za 3-4 tygodnie od tej pierwszej. No i ciekawe jakie mi badania zleci. Czekam teraz jeszcze na posiew z tego moczu33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyZazdroszczę tym które odczuwają zimno. Ja mam dość, aż się ze mnie leje.
Brzuch boli mi przez większość dnia, uspokaja się dopiero nocą. W ciagu dnia tyle razy muszę się nabiegac za synkiem że szok i z setkę razy zabierać go z miejsc w których nie powinien przebywać a ciągnął go niesamowicie.
Co do nadzerki, miałam w poprzedniej ciąży, później zniknęła, teraz mam znowu. I tak w kółko od 14 lat. Cytologie robię co roku, u lekarza jestem co 3 miesiące. Nigdy nie dorobilam się na szczęście żadnej o większych rozmiarach.
Widzę, że dość często macie wizyty, ja teraz dopiero 30 lipca usg genetyczne. Z synkiem latalam co 2 tygodnie jak wariatka, w drugiej ciąży jakoś nie ma się czasu żeby wymyślać, dreczyc się myślami. Jeśli nie wytrzymam, to z ciekawości pójdę na IP do szpitala w którym pracuje mój lekarz na szybkie usg. -
Witajcie. Jestem po wizycie. Trochę zmartwiona. Dziś według om 6t0d. Myślałam że będzie już serduszko ale nie ma. Według usg 5t5d. Lekarz powiedział że wszystko dobrze. Założył już kartę. Ale ja się i tak zastanawiam czy nie powinno być już widać serduszko. Następna wizyta dopiero za 3 tygodnie. Ale w środę jadę do poradni genetycznej
Mama_po_przejściach lubi tę wiadomość
24.01.2013 córcia ❤CC
11.2016 usuniety lewy jajnik i jajowod (torbiel)
22.07.2019 Aniołek (9tc)
12.10.2020 cp😔, usunięty prawy jajowod
13.01.2021 1 FET, 5 dniowa blastocysta ekspandowana- transfer nieudany. Beta <0,100
12.03.2021 2 FET, blastocysta wychodząca z otoczki. Transfer nieudany. Beta <0,100😞
23.04.2021 histeroskopia + scratching endometrium, usunięte dwa zrosty
04.06.2021 3 FET, blastocysta wychodząca z otoczki. Transfer nieudany. Beta <0,100
Został ostatni ❄️ przebadany, zdrowy ❤️ -
Scandi90 wrote:Witajcie. Jestem po wizycie. Trochę zmartwiona. Dziś według om 6t0d. Myślałam że będzie już serduszko ale nie ma. Według usg 5t5d. Lekarz powiedział że wszystko dobrze. Założył już kartę. Ale ja się i tak zastanawiam czy nie powinno być już widać serduszko. Następna wizyta dopiero za 3 tygodnie. Ale w środę jadę do poradni genetycznej
Spokojnie, jeśli miałaś później owulację, to faktycznie jest jeszcze za wcześnie, żeby było serduszko... przy pierwszej ciąży widziałam serduszko dopiero w 7tyg, teraz miałam usg w 5t5d i też widać było tylko pęcherzyk a lekarz powiedział, żeby z następną wizytą poczekać nawet 2 tygodnie, to już ładnie bedzie wszystko widać.
Cierpliwości Kochana
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Scandi90 wrote:Witajcie. Jestem po wizycie. Trochę zmartwiona. Dziś według om 6t0d. Myślałam że będzie już serduszko ale nie ma. Według usg 5t5d. Lekarz powiedział że wszystko dobrze. Założył już kartę. Ale ja się i tak zastanawiam czy nie powinno być już widać serduszko. Następna wizyta dopiero za 3 tygodnie. Ale w środę jadę do poradni genetycznej
Spokojnie
Serduszko pojawia się raz szybciej, raz później. Nie ma niestety jednego złotego terminu na to kiedy serduszko powinno być. U każdego jest troche inaczej i to kwestia kilku dni dosłownie. Moja przyjaciółka przykłądowo miała widoczne serduszko już w podonym terminie co ty teraz jesteś (młody tak szybko gnał na początku do przodu), a ja jakoś 6tyd 4d
Jeśli lekarz powiedział że wszystko jest w porządku i na dodatek powtierdził że ciąża jest ciutkę młodsza niż wynika z OM to zapewne jest wszystko w porządku i na seruszko jest eszcze ciutkę za wcześnie. Ważne że zarodeczek już był
czekaj cierpliwie na kolejna wizytę (kiedy ją masz? ).
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Nic się nie martw. Ja byłam w zeszły piątek, 6 +5 bodajże, wg om, ale serduszka nie było, wg pęcherzyka wiem ciszy zgodnie z om. Ale jak ja to mówię, babka miała starego typu usg, nawet nie zauważyła mojego mieśniaka Spokojnie na następnej wizycie zobaczymy nasze upragnione serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 14:12
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
A co do nadzerki. Ja miałam jakoś w wieku 22 lat, nieduża. Jeden gin powiedział, że jest wielka i będzie problem z zajściem w ciążę. Poznań do innego, malutka nadzerka nic nie trzeba robić. Poszłam do 3. Powiedział, że faktycznie nie jest duża, ale nie ma problemu on usunie. I od razu na miejscu mi ja wymroził. Kazał przyjść za tydzień sprawdzić jak się wygoiło i po sprawie.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Martek&M wrote:Spokojnie
Serduszko pojawia się raz szybciej, raz później. Nie ma niestety jednego złotego terminu na to kiedy serduszko powinno być. U każdego jest troche inaczej i to kwestia kilku dni dosłownie. Moja przyjaciółka przykłądowo miała widoczne serduszko już w podonym terminie co ty teraz jesteś (młody tak szybko gnał na początku do przodu), a ja jakoś 6tyd 4d
Jeśli lekarz powiedział że wszystko jest w porządku i na dodatek powtierdził że ciąża jest ciutkę młodsza niż wynika z OM to zapewne jest wszystko w porządku i na seruszko jest eszcze ciutkę za wcześnie. Ważne że zarodeczek już był
czekaj cierpliwie na kolejna wizytę (kiedy ją masz? ).
Dziękuję wam za słowa otuchy.24.01.2013 córcia ❤CC
11.2016 usuniety lewy jajnik i jajowod (torbiel)
22.07.2019 Aniołek (9tc)
12.10.2020 cp😔, usunięty prawy jajowod
13.01.2021 1 FET, 5 dniowa blastocysta ekspandowana- transfer nieudany. Beta <0,100
12.03.2021 2 FET, blastocysta wychodząca z otoczki. Transfer nieudany. Beta <0,100😞
23.04.2021 histeroskopia + scratching endometrium, usunięte dwa zrosty
04.06.2021 3 FET, blastocysta wychodząca z otoczki. Transfer nieudany. Beta <0,100
Został ostatni ❄️ przebadany, zdrowy ❤️ -
-
A ja dziś się zmartwilam. Mamy jechać na urlop w środę, a mnie coś bardzo mocno boli pod brzusze. Wizytę mam 16 lipca więc stwierdziłam że pójdę do przychodni nie daleko domu może mnie przyjmą.
Przyjął starszy lekarz, zrobił usg
Wymierzyl maluszka na 6+4 a dokładnie 6 dni temu u mojego ginekoga było 6+1 nie wiem czy zrobił to od niechcenia czy co jeszcze na sam koniec powiedział serduszko jakoś tam bije.. ;( nie wiem co myśleć oszalec można -
gusiaa wrote:A ja dziś się zmartwilam. Mamy jechać na urlop w środę, a mnie coś bardzo mocno boli pod brzusze. Wizytę mam 16 lipca więc stwierdziłam że pójdę do przychodni nie daleko domu może mnie przyjmą.
Wymierzyl maluszka na 6+4 a dokładnie 6 dni temu u mojego ginekoga było 6+1 nie wiem czy zrobił to od niechcenia czy co jeszcze na sam koniec powiedział serduszko jakoś tam bije.. ;( nie wiem co myśleć oszalec można
Takim gościem to bym się nie przejmowała. Z takim podejściem, to facet już o emeryturze chyba myśli... nie masz możliwości gdzie indziej się jeszcze przed urlopem dostać?33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Gusiaaa
Mysle ze gosc juz sam malo widzi...
nie mozesz isc gdzie indziej przed urlopem co by miec spokojna glowe?
Co do kolejnych wizyt to ja juz sie z gory zapisalam na 01,08 - czyli miesiąc po pierwszej wizycie.
w poprzedniej ciazy mialam wizyty co mieisac a od 7 miesiaca co 3 tyg.
ale jako ze bede prowadzic tez prywatnie to pewnie wyjdzie ze bede miec znacznie czescciej wizyty.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A ja wam powiem ze dostrzegam powoli brzuszek to moja pierwsza ciaza, nie bylam idealnie płaska ale tez na pewno nie miałam czegoś takiego :p mega szybko! Słodki jest wiadomo ze tylko ja go widzę i generalnie ktos może pomyśleć ze pojadlam po prostu. ... ;p
https://zapodaj.net/a3fd38b72ba3b.jpg.htmlScintilla, Shas91, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Qastera wrote:A ja wam powiem ze dostrzegam powoli brzuszek to moja pierwsza ciaza, nie bylam idealnie płaska ale tez na pewno nie miałam czegoś takiego :p mega szybko! Słodki jest wiadomo ze tylko ja go widzę i generalnie ktos może pomyśleć ze pojadlam po prostu. ... ;p
https://zapodaj.net/a3fd38b72ba3b.jpg.html👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Qastera wrote:A ja wam powiem ze dostrzegam powoli brzuszek to moja pierwsza ciaza, nie bylam idealnie płaska ale tez na pewno nie miałam czegoś takiego :p mega szybko! Słodki jest wiadomo ze tylko ja go widzę i generalnie ktos może pomyśleć ze pojadlam po prostu. ... ;p
https://zapodaj.net/a3fd38b72ba3b.jpg.html
No ooo jak na 8 tydzień to ładnie ładnie 😊😊😊👌 -
Ni wlansie ja z jednej strony to tak tęsknie za dużym brzuszkiem a zdrugeih to jest straaaasznie uciążliwe...strasznie...
W poprzedniej ciąży ostatnie 3 miesiące przypadku na lato wiec łatwo - sandałki widownię, lekka kiecka i lecisz
A zima..kozaki, płaszcz ? Jaki i jak się dopiąć? Jakieś cieplejsze ciuszki / spodnie itd
Lato zdecydowanej łatwiejsze na końcówkę - oczywiście poza znoszeniem upałów
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
gusiaa wrote:A ja dziś się zmartwilam. Mamy jechać na urlop w środę, a mnie coś bardzo mocno boli pod brzusze. Wizytę mam 16 lipca więc stwierdziłam że pójdę do przychodni nie daleko domu może mnie przyjmą.
Wymierzyl maluszka na 6+4 a dokładnie 6 dni temu u mojego ginekoga było 6+1 nie wiem czy zrobił to od niechcenia czy co jeszcze na sam koniec powiedział serduszko jakoś tam bije.. ;( nie wiem co myśleć oszalec można -
Cześć dziewczyny, nie odzywalam się bo te pogody to dla mnie jakiś dramat. Poza tym jednak ta senność mnie wykończy 🙄😊
Doszły poranne mdłości i w ciągu dnia w zasadzie cały czas mnie mdli... kawa już nie smakuje, duuuzo rzeczy już nie smakuje. Nie mogę patrzeć na moje ukochane awokado... Aż mi się cofa jak tylko pomyślę! Co ta ciąża robi z kobiety, a to dopiero początek 🤔😁
. Raga . lubi tę wiadomość