LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie chce zapeszac, ale czuje sie znakomicie. Zero mdlosci, zaparc, wzdec. Jem jakby troche wiecej, jestem troche bardziej zmeczona, ale nie mam czasu spac, bo na stanie 3 latka. Piersi o rozmiar wieksze. Gdyby nie to, to nic by na ciaze nie wskazywało. W 1 ciąży mialam tak samo. A wszyscy mnie straszyli, ze 2 ciaza jest od poczatku "gorsza". Mam tylko nadzieje, ze dzieciątko po urodzeniu bedzie wiekszym spiochem niz jego siostra, bo padne na twarz 🙈🙈🙈
Darrika, Mama_po_przejściach, Camilla13, RudyLis, Dariah, Edith, Wachciowa lubią tę wiadomość
Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩 -
No ja z kolei to się zmuszam do jedzenia, w ogóle głodna nie jestem, pić się staram, ale bardziej soki owocowe, wyciskane, wodę też. Nie mam w ogóle mdłości ani nic, ale apetyt zerowy. No i dzisiaj wybitnie dużo chodzę siku.
Póki co na żadne prenatalne się nie zapisuję, zobaczymy po wizycie za 5 tygodni co gin powie. Myślałam też nad NIFTY, ale to jednak sporo pieniędzy. Zobaczymy jak wyjdą podstawowe badania i czy dadzą jakieś sygnały, do robienia poważniejszych genetycznych.
Nie wiem skąd mi się to bierze, ale mam kompletny spokój i zero stresu. Jakoś tak czuję, że wszystko będzie dobrze z maluszkiem.
Ja mogę być na l4 do 6 stycznia, bo od kwietnia już na nim siedzę, więc do porodu prawdopodobnie wystąpię o ten macierzyński wcześniejszy. Bo jak szef sprzeda spółkę, to szanse, na to, że będzie kontakt z nowym właścicielem są właściwie zerowe. Więc ani urlopu nie wykorzystam ani nic. Przy następnej wizycie, jak już będzie karta ciąży, umówię się na nieodpłatną pomoc prawną z miasta33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
M5ilena wrote:Ja nie chce zapeszac, ale czuje sie znakomicie. Zero mdlosci, zaparc, wzdec. Jem jakby troche wiecej, jestem troche bardziej zmeczona, ale nie mam czasu spac, bo na stanie 3 latka. Piersi o rozmiar wieksze. Gdyby nie to, to nic by na ciaze nie wskazywało. W 1 ciąży mialam tak samo. A wszyscy mnie straszyli, ze 2 ciaza jest od poczatku "gorsza". Mam tylko nadzieje, ze dzieciątko po urodzeniu bedzie wiekszym spiochem niz jego siostra, bo padne na twarz 🙈🙈🙈
No oby tak było Ja liczę, że trafi nam się taki egzemplarz, jakim ja byłam Mama miała wszystkie nocki przespane, żadnych lekarzy, chorób, alergii. Jak sama powiedziała, to ja tylko jadłam i spałam, zero płaczu, krzyków, aniołek.
Za to 3 lata później mój brat zrobił jej z życia piekło, ciągle chory, po szpitalach, co noc ryk nie wiadomo o coM5ilena, Dariah lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
RudyLis wrote:Ahhh, myślałam że miałaś test obciążenia glukoza 75g czyli na czczo, z pomiarem przed, po godzinie i po 2 godz. Ten test zwykle zleca się po 20tc ale ja nalegalam na badanie u diabetologa ze względu na potrójne ryzyko cukrzycy ciążowej. Lepiej zapobiegać niż leczyć tak, Ja też w de, Baden Württemberg
-
kaniczynka wrote:Zdecydowaliśmy się na badania NIFTY one około 2500 kosztują i na te jedziemy 19 lipca, a podstawowe prenatalne mamy 6 sierpnia.
I ogólnie dziś jest super widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko Ale sa też myśli żeby te prenatalne wyszły dobrze i żeby dzidziuś był zdrowy -
M5ilena wrote:Ja nie chce zapeszac, ale czuje sie znakomicie. Zero mdlosci, zaparc, wzdec. Jem jakby troche wiecej, jestem troche bardziej zmeczona, ale nie mam czasu spac, bo na stanie 3 latka. Piersi o rozmiar wieksze. Gdyby nie to, to nic by na ciaze nie wskazywało. W 1 ciąży mialam tak samo. A wszyscy mnie straszyli, ze 2 ciaza jest od poczatku "gorsza". Mam tylko nadzieje, ze dzieciątko po urodzeniu bedzie wiekszym spiochem niz jego siostra, bo padne na twarz 🙈🙈🙈
-
Hej Dziewczyny:) my dziś widzieliśmy naszego maluszka, który ma już 2.25cm😍 wg usg 8w5d, wg @9w1d, ale wszystko jest ok, więc mamy się nie stresować tą niewielka różnicą. Fasolka trochę sobie dryfowała i było to ładnie widać😍 prenatalne mam 25 lipca dopiero, tyle czasu, że nie wiem, czy wytrzymam.ppieguskaa, Darrika, Monash, Fruzia85, Bożenka, Scintilla, kaniczynka, Dariah, Edith, Shas91, Wachciowa lubią tę wiadomość
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
U mnie też w miarę dobrze, choć nie mogę przestać się zamartwiac ale to jest silniejsze ode mnie. Mój Syn ma ponad 2 lata i to złote Dziecko. Jest urwiskiem ale śpi od urodzenia super,z jedzeniem nie ma problemu,niczego się nie boi i marze o tym żeby drugie było takie samo.
-
nick nieaktualnyFruzia85 wrote:U mnie też w miarę dobrze, choć nie mogę przestać się zamartwiac ale to jest silniejsze ode mnie. Mój Syn ma ponad 2 lata i to złote Dziecko. Jest urwiskiem ale śpi od urodzenia super,z jedzeniem nie ma problemu,niczego się nie boi i marze o tym żeby drugie było takie samo.
-
Olaa..32 wrote:A w którym tc jesteś? 🤔
. Raga . lubi tę wiadomość
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny Chciałabym dołączyć do tego zacnego grona! Według kalendarza termin wypada mi na koniec lutego, w przyszłym tygodniu mam pierwszą wizytę USG.
Ostatnia @z 23 maja, czy któraś z dziewczyn ma podobnie?Fruzia85, Darrika, . Raga ., Scintilla, Ewciaa83, Camilla13, Dariah, Edith, Shas91, Olaa..32, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:No oby tak było Ja liczę, że trafi nam się taki egzemplarz, jakim ja byłam Mama miała wszystkie nocki przespane, żadnych lekarzy, chorób, alergii. Jak sama powiedziała, to ja tylko jadłam i spałam, zero płaczu, krzyków, aniołek.
Za to 3 lata później mój brat zrobił jej z życia piekło, ciągle chory, po szpitalach, co noc ryk nie wiadomo o coWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2019, 22:18
Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩 -
Tak, to badanie jest po konsultacji dzisiejszej z lekarzem. Leczę się w Warszawie w Bocianie u dr Kowalskiej, super babka ogólnie. Powiedziała nam o opcjach. My już wcześniej z mężem wiedzieliśmy że chcemy te badania zrobić
-
Monna wrote:Cześć dziewczyny Chciałabym dołączyć do tego zacnego grona! Według kalendarza termin wypada mi na koniec lutego, w przyszłym tygodniu mam pierwszą wizytę USG.
Ostatnia @z 23 maja, czy któraś z dziewczyn ma podobnie?
Witamy w naszym gronie 😊Monna lubi tę wiadomość
-
M5ilena wrote:Moja malo choruje ( tfu tfu ), za to od urodzenia do dzis ( 3 lata ) nir przespala calej nocy. Do 1.5 roku budzila sie co pol godziny, piznoej do 2rz jakos co godzine, pozniej co 2h, a teraz z 2 razy. Tazke rzeklabym luksus. Acha no i od okolo 24:00 przychodzi do nas. Organizm moj sie przyzwyczail juz do takiego trybu zycia, czyt. malo spiacego, ale jednak licze na to, ze drugie bedzie spalooooooooo
Jakbym czytała o swojej córce 😂
Moja do 5 roku życia nie przesłała całej nocy ciągiem.
Ogólnie od urodzenia bardzo mało spała i potrzebowała dużo aktywności. ...dlatego jak słuchałam znajomych, że ich niemowlę tylko śpi i je to dołowało mnie to w środku bardzo. Przez to praktycznie przez pierwszy rok nie byłam w stanie za wiele zrobić w domu...wiecznie w niedoczasie.
Ale to już za mną 😉 -
Ja również miałam wczoraj wizytę. Serduszko bije i to najważniejsze 💓💓💓 Lekarz zrobił mi cytologię i zapisałam się na prenatalne 22 lipca.
Czekam już tylko na koniec tego pierwszego trymestru żeby się uspokoić ☺Scintilla, Fruzia85, Darrika, kaniczynka, Bożenka, Camilla13, Dariah, Aguuu, Edith, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Aguuu wrote:Hej Dziewczyny:) my dziś widzieliśmy naszego maluszka, który ma już 2.25cm😍 wg usg 8w5d, wg @9w1d, ale wszystko jest ok, więc mamy się nie stresować tą niewielka różnicą. Fasolka trochę sobie dryfowała i było to ładnie widać😍 prenatalne mam 25 lipca dopiero, tyle czasu, że nie wiem, czy wytrzymam.
Gratuluję dobrym wieści 😍😍😍Aguuu lubi tę wiadomość
-
Monna wrote:Cześć dziewczyny Chciałabym dołączyć do tego zacnego grona! Według kalendarza termin wypada mi na koniec lutego, w przyszłym tygodniu mam pierwszą wizytę USG.
Ostatnia @z 23 maja, czy któraś z dziewczyn ma podobnie?Monna lubi tę wiadomość
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny