Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Roberta wrote:a propos lekarzy... u mnie lekarz przez 8 lat nie zauważył, że mam policystyczne jajniki. W styczniu byłam u niego i mówię, że spóźnia mi się okres o 2 miesiące i tylko dopytywał czy był stosunek przerywany, czy mogę być w ciąży, a może pani nie miała owulacji, a może stres itd. Oczywiście żadnych badań nie zlecił, przepisał tylko tabletki na wywołanie i tyle. Na szczęście w lutym trafiłam do innego lekarza, w kwietniu poszłam z wynikami i w maju zaszłam w upragnioną ciążę

O, to widzę, że podobną historię mamy
Tyle lat chodziłam do ginekologa i miałam robione badania - wiecznie wszystko w porządku, choć od 12r.ż. nigdy nie miałam regularnych okresów. Później jak trafiłam do lekarza prywatnie, od razu wyszły policystyczne jajniki - aż zajrzałam do starych usg i jak wół widać, że miałam torbiele na jajnikach. A że byłam młodsza i zupełnie nie słyszałam o PCO, to i nie zauważyłam tam nic złego, a jak już wiedziałam, co jest to od razu wszystko czarno na białym...
-
Nie było mnie chwilę i już tyle stron dolazło! Ło matko!

No ja ostatnie zdjęcie mam z połówkowych ale później miałam tylko echo więc nie miałam jak nawet dostać. Teraz wróciłam do swojej poprzedniej lekarki, dzięki której udało się znaleźć przyczynę poronień. Świetna babka. No i pracuje w szpitalu w którym będę chciała rodzić.
Dziś idziemy na pierwsze zajęcia w SR. Aż się doczekać nie mogę. A jutro jedziemy na weekend do SPA. Laba na całego i totalne lenistwo...
-
spaaaaaaaaaaaaaa? o Lexi ale Ci zazdroszczę
:D masz jakiś specjalny pakiet w ciąży czy będziesz sama cos dobierać??
my dziś tez szkola rodzenia - dziś o pielęgnacji i kapaniu, a tak to zostaną jeszcze 3 spotkania i do końca listopada będzie szkola zrobiona
-
nick nieaktualnyBiedroneczka29 wrote:Ja już po wizycie ,dzis mam 26t4d ale wg usg 26t2d No i moja malutka za mało wazy 890g ile wasze dzieciaczki ważyły w 26t4d???za dwa tygodnie wizyta kontrolna bo chce sprawdzic wagę,zdjecia oczywiscie porobila chuj wie czego a dziecka nie sorry za słownictwo ale jestem lekko wkurzona,No i oczywiscie pół godzinne opóznienie ,tragedia nigdy na czas nie weszłam a co wizytę 100€
Biedroneczka a lekarz zwrocil uwage ze dzieciatko jest za male ? Bo wg mnie jest ok. Moje dziewczyny w 26 tyg 1 dni wazyly 930 i 915 gram
-
Tulipanna ja też miałam wątpliwości co do tego rtg ale lekarz powiedział ze to taka dawka maleńka ( 1 przeswietlenie tak jak 20 rtg płuc ) a po drugie to wcześniak i tez maja przeswietlenie duzo większą dawką.
Ja tez bym wolała nie robić ale mój lekarz (jedna Lepszych klinik w warszawie) nie gwarantuje że nawet pod mikroskopem uda się w 100)% wypełnił kanał i to jest ryzyko kolejnych zakażeń .
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualny
-
marissith - no nie wierzę !! Kolejna z malusim brzusiem
gdzie Wy te brzuchy chowacie?
Biedne dzieci, w ogóle miejsca nie mają do pływania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:03
Kri, marissith, Astra, tysiaa93 lubią tę wiadomość
Kubuś

-
nick nieaktualnyHahaha mają mająTusiaa wrote:marissith - no nie wierzę !! Kolejna z malusim brzusiem
gdzie Wy te brzuchy chowacie?
Biedne dzieci, w ogóle miejsca nie mają do pływania 
w pn Klusia była głową w dół a wczoraj już dupcią, 1200g kawał kobiety 
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
Ja nawet jak po ciazy mam stracic tego zeba (okład z kleszczy) to jestem wdzieczna ze na 3 miesiace przed porodem nie musze sie przeswietlace-ness wrote:Tulipanna ja też miałam wątpliwości co do tego rtg ale lekarz powiedział ze to taka dawka maleńka ( 1 przeswietlenie tak jak 20 rtg płuc ) a po drugie to wcześniak i tez maja przeswietlenie duzo większą dawką.
Ja tez bym wolała nie robić ale mój lekarz (jedna Lepszych klinik w warszawie) nie gwarantuje że nawet pod mikroskopem uda się w 100)% wypełnił kanał i to jest ryzyko kolejnych zakażeń .
Mysle ze to kwestia wprawy i checi dentysty..moja mloda siostra cioteczna tez dentystka powiedziala wlasnie ze bez rtg sie nie da
Jej mama wlasnie parsknela smiechem i powiedziala-30lat temu nie mialam ani endometru ani rtg a kanaly wypelnialam 
E-ness wiadomo,kazda z nas podejmuje swoje decyzje i robi jak uwaza:) Wiadomo tez ze czekac nie mozesz bo bedzie rwanie a nie kanalowe. Najwazniejsze zeby bylo dobrze
zaciskam kciuki,daj znac.
A Ty Szara Myszko wez lyzeczke do herbaty i postukaj delikatnie w zeba. Jak boli to szoruj do dentysty predko! -
nick nieaktualnyGdzie Wy te juniorki tam macie ja się pytam? Mari, Monia pięknie wyglądacie.
U mnie sporo na plusie, już 15 kg ale co tam najpierw masa później rzeźba. Tez się jutro pochwalę ciążowym brzuchem po wizycie, a co!
Moniaa, marissith, Astra lubią tę wiadomość
-
Oo śliczny brak brzuszka Mari;-) widzę ze termin taki sam, dzieciaki tak samo nam rosną i brzuchy tez podobnie
ciekawe jak na finale będzie.
U mnie póki co +6,5kg ale chyba większość w małego poszło i mój biust. Dziś przyjdą mi nowe biustonosze, zamawialam na internecie kontri.pl fajne ceny mają, dobre firmy, ale zobaczymy jak rozmiarówka. Bo jakbym miała u siebie w sklepie kupować to min 100zł za jeden niestety bo rozmiar nietypowy 70j,k
Obiad zrobiony zjedzony, na męża będzie czekał aż wróci z pracy, a teraz chyba czas na drzemkę, bo siedziałam do 4.00 z moim m i formatowalam mu pracę mgr bo musiał wrzucić w system, także wyspani nie jesteśmy
marissith lubi tę wiadomość
-
MamaNieMama malutka długa jest 33cm od główki do nóżek i pozniej sprawdzała wagę i mowi 890g ze za mało i zeby przyjść na kontrole za 2 tyg bo chce sprawdzic ile bedzie ważyć.
Ja sie śmieje i mowie ze jest drobniutka po mamusi
-
jak byłam u dentysty i pytałam o znieczulenie - brałam 2gi raz w życiu na górne 6tki bo mam mega unerwione to mi powiedziała dent. żę dają inny lek wtedy i przeciwwskazaniem może być nadczynność tarczycy i problemy z hormonami.
Co do bólu jak kolka to mam taki jak szybko idę kłuje mnie na lewo od pępka,samo przechodzi jak zwolnię lub postoję.
Też jestem po wizycie ale w luxmedzie, gdzie chodzę po skierowania na krew itp. tam tylko detektorem tętno bada i szyjkę ręcznie i w tych kwestiach ok.
Położna powiedziała żebym zaczęła liczyć ruchy - 3 razy dziennie w okresach aktywności minimum 5 ruchów na godzinę, a w necie wszędzie pisz że powinno być 10??
W którym tygodniu umawiacie się na usg 3 trym?? Ja się umówiłam na 9/12 będzie to 30t+5d. Ostatnią wagę mojego miałam też z połówkowego 350gr ciekawe ile będzie w grudniu.
17/2/2016 B
11/3/2018 I