X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    a propos lekarzy... u mnie lekarz przez 8 lat nie zauważył, że mam policystyczne jajniki. W styczniu byłam u niego i mówię, że spóźnia mi się okres o 2 miesiące i tylko dopytywał czy był stosunek przerywany, czy mogę być w ciąży, a może pani nie miała owulacji, a może stres itd. Oczywiście żadnych badań nie zlecił, przepisał tylko tabletki na wywołanie i tyle. Na szczęście w lutym trafiłam do innego lekarza, w kwietniu poszłam z wynikami i w maju zaszłam w upragnioną ciążę :)

O, to widzę, że podobną historię mamy ;-) Tyle lat chodziłam do ginekologa i miałam robione badania - wiecznie wszystko w porządku, choć od 12r.ż. nigdy nie miałam regularnych okresów. Później jak trafiłam do lekarza prywatnie, od razu wyszły policystyczne jajniki - aż zajrzałam do starych usg i jak wół widać, że miałam torbiele na jajnikach. A że byłam młodsza i zupełnie nie słyszałam o PCO, to i nie zauważyłam tam nic złego, a jak już wiedziałam, co jest to od razu wszystko czarno na białym...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem meeeega ciekawa, ile mój Jasiulek waży, ale wizytę mam dopiero 14 grudnia i wtedy pewnie będzie ważenie... A ostatnie było 12 października, więc kupę czasu temu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:07

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie chwilę i już tyle stron dolazło! Ło matko! :D

No ja ostatnie zdjęcie mam z połówkowych ale później miałam tylko echo więc nie miałam jak nawet dostać. Teraz wróciłam do swojej poprzedniej lekarki, dzięki której udało się znaleźć przyczynę poronień. Świetna babka. No i pracuje w szpitalu w którym będę chciała rodzić. :)

Dziś idziemy na pierwsze zajęcia w SR. Aż się doczekać nie mogę. A jutro jedziemy na weekend do SPA. Laba na całego i totalne lenistwo... :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaaaaaaaaaaaaaa? o Lexi ale Ci zazdroszczę :D:D masz jakiś specjalny pakiet w ciąży czy będziesz sama cos dobierać??

my dziś tez szkola rodzenia - dziś o pielęgnacji i kapaniu, a tak to zostaną jeszcze 3 spotkania i do końca listopada będzie szkola zrobiona ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Ja już po wizycie ,dzis mam 26t4d ale wg usg 26t2d No i moja malutka za mało wazy 890g ile wasze dzieciaczki ważyły w 26t4d???za dwa tygodnie wizyta kontrolna bo chce sprawdzic wagę,zdjecia oczywiscie porobila chuj wie czego a dziecka nie sorry za słownictwo ale jestem lekko wkurzona,No i oczywiscie pół godzinne opóznienie ,tragedia nigdy na czas nie weszłam a co wizytę 100€

Biedroneczka a lekarz zwrocil uwage ze dzieciatko jest za male ? Bo wg mnie jest ok. Moje dziewczyny w 26 tyg 1 dni wazyly 930 i 915 gram

• e-ness Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ja też miałam wątpliwości co do tego rtg ale lekarz powiedział ze to taka dawka maleńka ( 1 przeswietlenie tak jak 20 rtg płuc ) a po drugie to wcześniak i tez maja przeswietlenie duzo większą dawką.
    Ja tez bym wolała nie robić ale mój lekarz (jedna Lepszych klinik w warszawie) nie gwarantuje że nawet pod mikroskopem uda się w 100)% wypełnił kanał i to jest ryzyko kolejnych zakażeń .

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    III trymestr :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:26

Kri, nick nieaktualny, tulipanna, Tusiaa, Astra, Moniaa, Lexi150, tysiaa93, szara myszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith - no nie wierzę !! Kolejna z malusim brzusiem :) gdzie Wy te brzuchy chowacie? :P Biedne dzieci, w ogóle miejsca nie mają do pływania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:03

Kri, nick nieaktualny, Astra, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    marissith - no nie wierzę !! Kolejna z malusim brzusiem :) gdzie Wy te brzuchy chowacie? :P Biedne dzieci, w ogóle miejsca nie mają do pływania :D
    Hahaha mają mają :P w pn Klusia była głową w dół a wczoraj już dupcią, 1200g kawał kobiety :P

Tusiaa lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Tulipanna ja też miałam wątpliwości co do tego rtg ale lekarz powiedział ze to taka dawka maleńka ( 1 przeswietlenie tak jak 20 rtg płuc ) a po drugie to wcześniak i tez maja przeswietlenie duzo większą dawką.
    Ja tez bym wolała nie robić ale mój lekarz (jedna Lepszych klinik w warszawie) nie gwarantuje że nawet pod mikroskopem uda się w 100)% wypełnił kanał i to jest ryzyko kolejnych zakażeń .
    Ja nawet jak po ciazy mam stracic tego zeba (okład z kleszczy) to jestem wdzieczna ze na 3 miesiace przed porodem nie musze sie przeswietlac :) Mysle ze to kwestia wprawy i checi dentysty..moja mloda siostra cioteczna tez dentystka powiedziala wlasnie ze bez rtg sie nie da :) Jej mama wlasnie parsknela smiechem i powiedziala-30lat temu nie mialam ani endometru ani rtg a kanaly wypelnialam :-)
    E-ness wiadomo,kazda z nas podejmuje swoje decyzje i robi jak uwaza:) Wiadomo tez ze czekac nie mozesz bo bedzie rwanie a nie kanalowe. Najwazniejsze zeby bylo dobrze :-) zaciskam kciuki,daj znac.
    A Ty Szara Myszko wez lyzeczke do herbaty i postukaj delikatnie w zeba. Jak boli to szoruj do dentysty predko!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzucho dość spory... na wadze +12 ... ale ci tam ... będę zrzucała po ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:06

tulipanna, Tusiaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Astra, madzia.rka, Lexi150, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari!!! Pieknie! Chyba wysoka jestes,co???

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia!!! Nastepna Piekna!!! Pieknie wygladacie! WSZYSTKIE !

Moniaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dodawałam fotę z telefonu i nie przewrócił mi foty... no jak zajade do domu to to ogarnę.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak patrze na dziewczyny to takie kozy ze hoho ... wcale się nie dziwię ze znajomi myślą że wkręcacie te swoje ciążę. Brzuszki macie mniejsze niż u mnie przed ciążą po przejedzeniu haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Wy te juniorki tam macie ja się pytam? Mari, Monia pięknie wyglądacie.

U mnie sporo na plusie, już 15 kg ale co tam najpierw masa później rzeźba. Tez się jutro pochwalę ciążowym brzuchem po wizycie, a co!

Moniaa, nick nieaktualny, Astra lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trochę ten brzucho ginie bo mam spore piersi. Chyba 115cm w obwodzie... to tyle co prawie dwie miss Polonia w pasie ha ha ha

• Astra Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo śliczny brak brzuszka Mari;-) widzę ze termin taki sam, dzieciaki tak samo nam rosną i brzuchy tez podobnie :-) ciekawe jak na finale będzie.

U mnie póki co +6,5kg ale chyba większość w małego poszło i mój biust. Dziś przyjdą mi nowe biustonosze, zamawialam na internecie kontri.pl fajne ceny mają, dobre firmy, ale zobaczymy jak rozmiarówka. Bo jakbym miała u siebie w sklepie kupować to min 100zł za jeden niestety bo rozmiar nietypowy 70j,k :-/

Obiad zrobiony zjedzony, na męża będzie czekał aż wróci z pracy, a teraz chyba czas na drzemkę, bo siedziałam do 4.00 z moim m i formatowalam mu pracę mgr bo musiał wrzucić w system, także wyspani nie jesteśmy ;-)

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama malutka długa jest 33cm od główki do nóżek i pozniej sprawdzała wagę i mowi 890g ze za mało i zeby przyjść na kontrole za 2 tyg bo chce sprawdzic ile bedzie ważyć.

Ja sie śmieje i mowie ze jest drobniutka po mamusi :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak byłam u dentysty i pytałam o znieczulenie - brałam 2gi raz w życiu na górne 6tki bo mam mega unerwione to mi powiedziała dent. żę dają inny lek wtedy i przeciwwskazaniem może być nadczynność tarczycy i problemy z hormonami.

Co do bólu jak kolka to mam taki jak szybko idę kłuje mnie na lewo od pępka,samo przechodzi jak zwolnię lub postoję.

Też jestem po wizycie ale w luxmedzie, gdzie chodzę po skierowania na krew itp. tam tylko detektorem tętno bada i szyjkę ręcznie i w tych kwestiach ok.
    Położna powiedziała żebym zaczęła liczyć ruchy - 3 razy dziennie w okresach aktywności minimum 5 ruchów na godzinę, a w necie wszędzie pisz że powinno być 10??
    W którym tygodniu umawiacie się na usg 3 trym?? Ja się umówiłam na 9/12 będzie to 30t+5d. Ostatnią wagę mojego miałam też z połówkowego 350gr ciekawe ile będzie w grudniu.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ