Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lula bardzo malutko przytylas! ale jeśli z dzidzia jest wszystko w porządku to nic zlego się nie dzieje - moja szwagierka już prawie rodzi a przytyla w calosci chyba max 4-5kg, dzidziuś wazy 2,5 i wszystko w porządku
-
nick nieaktualnyLexi a na którą dziś godzinę byłaś w SR
chyba o tym pisałyśmy ale zapomniałam.
Mój mały waży lekko ponad kilo, łożysko się podniosło znów obrócił się plecami do mnie ale jest chociaż główka do dołurodzimy Sn jak dziecko nie przekroczy 4kg
no i jak nie znajdą się inne zalecenia:)
-
nick nieaktualny
-
Magdalena87 wrote:Hej dziewczyny:) macie jakieś sposoby na skurcze macicy????
Magda myślę że najlepiej pytaj lekarza. Większość z nas bierze na skurcze magnez najlepiej Magne B6 albo Aspargin bo to lek nie suplement doraźnie nospa forte i luteine albo dowcipna albo podjezykowo. Ta ostatnia to musi Ci lekarz przypisać.
Nasz kochany Olus -
Magdalena87 wrote:Ja biorę utrogeston 3xdziennie i magnez 2-3 tabletki ale nie pomagają
zbytnio, lekarz powiedział ,że nie wiadomo czemu mam ciągle skurcze....... -
Byłam teraz w szpitalu 3 dni i jeśli ból skurczy nasili się wracam do szpitala, a brzuch ciągle twardnieje od skurczy tyle ,że nie czuje bólu skurczy teraz. Leżakuje i martwię się abym wcześniej nie urodziłam bo jest duże tego prawdopodobieństwo......
-
tulipanna wrote:Magda a co ile masz te skurcze? Co to zanaczy "ciagle"? Bo my tu wszystkie mamy skurcze,wazne by nie byly regularne i zbyt czeste. Macica na tym etapie uczy sie do porodu
Wczoraj z zegarkiem w ręku zapisywałam to mam co 3-4 minuty:( -
Doti87 wrote:Może tabletki uśmierzyly ból ale są nadal skurcze i dlatego tak twardnieje... Jak coś mykaj do szpitala jak będziesz czuła się gorzej
W szpitalu dostałam zastrzyki i Adalat brałam, mam nadzieję że już nie wrócę do szpitala i oby jeszcze maluszek mieszkał w brzuszku. -
Skurcze Braxtona-Hicksa sa normalne na tym etapie,wazne zeby nie byly regularne. Przeciez kilkaz Was tu z powodu skurczy jechalo na Ip (lezalo w szpitalu)-oczywiscie dobrze dmuchac na zimne,ale nie nioslo to zadnego ryzyka. Troche tez trzeba sie uspokoic bo to nie pomaga...Ja kilkanascie razy na dzien tez mam skurcze,brzuch robi sie jak kamien,ale to normalne.Taka nasza natura,natura macicy ktora musi pocwiczyc przed porodem.
Magdalena-nie głaszcz brzucha,kladz tylko reke ale nie masuj bo to prowokuje skurcze. Z lekow na tym etapie nic wiecej Ci nie polecimy poza salbutamolem lub fenoterolem ktory tylko w szpitalu mozesz dostac ale to juz sie podaje jak naprawde zaczyna sie przedwczesny porod i sa skurcze,bo to leki rozkurczowe (podawane tez przy astmie).No ale to tylko szpital plus lezenie..pomaga tez glebokie oddychanie w czasie skurczu-szybciej puszcza. No i pamietajmy wszystkie ze macica to miesien i reaguje jak miesien. -
To jak tak czesto to nie rozumiem czemu Cie wypisali... Jedz do szpitala... A adalat to na nadcisnienie jest podawany... Masz cukrzyce? Zagrozenie stanem przedrzucawkowym??? Co 3-4 min... Czesto bardzo... Proponuje moze inny szpital bo niezbyt profesjonalnie podchodza do Twojego przypadku...