X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie skurcze co 3-4 minuty to już nie przelewki i bym wolała leżeć w szpitalu i tam być pod stałą kontrolą. Oni będą wiedzieć lepiej a ty w domu jeszcze bardziej się zamartwiasz...
    Zrobisz jak uważasz ale jak czujesz się gorzej i niepewnie.to jedz do szpitala i tyle...
    Tutaj nie ma co Panikowac ale też trzeba pomyśleć z głową co jest lepsze i bezpieczniejsze dla was...

Moniaa lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przy wypisie ze szpitala przyszedł mój ginekolog bo miał dyżur i powiedział aby chociaż dzidzia do 34 tyg wytrzymała ale mówił,że jak będę czuć ból silny przy skurczach mam wracać do szpitala. Pytałam co mam robić, to odpoczywać ale nie ma na to reguły mogą mi odejść wody nawet jak będę leżeć, jestem dobrej myśli i nie chce się martwić bo stres tylko może pogorszyć sytuacje:) BĘDZIE DOBRZE!!!!!

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz do szpitala Madziu...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    No dla mnie skurcze co 3-4 minuty to już nie przelewki i bym wolała leżeć w szpitalu i tam być pod stałą kontrolą. Oni będą wiedzieć lepiej a ty w domu jeszcze bardziej się zamartwiasz...
    Zrobisz jak uważasz ale jak czujesz się gorzej i niepewnie.to jedz do szpitala i tyle...
    Tutaj nie ma co Panikowac ale też trzeba pomyśleć z głową co jest lepsze i bezpieczniejsze dla was...

Póki nie czuję bólu skurczy to nie musze być w szpitalu jak będę czuć ból tak jak wcześniej będę znowu w szpitalu.... może taka jest moja natura

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko do innego szpitala...ja juz bym nie wrocila do takiego gdzie w 7-mym mcu wypuszczaja kobiete ze skurczami...A jak nie masz mozliwosci to Skłam ze boli zeby Cie przyjeli na oddzial spowrotem...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że będzie dobrze, musi być. Żadna się nie rozpakowuje przynajmniej przed połową stycznia ;) Ale może lepiej pojedź do tego szpitala... Bo jak odejdą ci wody w domu to będzie ciężko...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Wczoraj z zegarkiem w ręku zapisywałam to mam co 3-4 minuty:(
    nie rozumiem dlaczego Ciebie ze szpitala wypisali, tym bardziej że lekarz powiedział że grozi też odejście wód płodowych ?!?!?!? o.O o.O
    powinni potrzymać dłużej w szpitalu, jeśli istnieje zagrożenie wcześniejszym porodem, powinni podać sterydy dla dzieciaczka...
    hmmm dziwne!
    Myślę że Ty powinnaś się rozejrzeć również za szpitalem o wysokiej referencyjności i popytać o zaawansowanie neonatologii... życzę oczywiście donoszonej ciąży... ale w takich przypadkach lepiej mieć więcej wiedzy niż mniej!

tulipanna lubi tę wiadomość

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tylko do innego szpitala...ja juz bym nie wrocila do takiego gdzie w 7-mym mcu wypuszczaja kobiete ze skurczami...A jak nie masz mozliwosci to Skłam ze boli zeby Cie przyjeli na oddzial spowrotem...

W szpitalu zrobili to co mogli, szereg badań, ktg i szyjka macicy nie otwiera się.... mam zaufanie do swego lekarza i jestem dobrej myśli:)

6bf940ceba.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    nie rozumiem dlaczego Ciebie ze szpitala wypisali, tym bardziej że lekarz powiedział że grozi też odejście wód płodowych ?!?!?!? o.O o.O
    powinni potrzymać dłużej w szpitalu, jeśli istnieje zagrożenie wcześniejszym porodem, powinni podać sterydy dla dzieciaczka...
    hmmm dziwne!
    Myślę że Ty powinnaś się rozejrzeć również za szpitalem o wysokiej referencyjności i popytać o zaawansowanie neonatologii... życzę oczywiście donoszonej ciąży... ale w takich przypadkach lepiej mieć więcej wiedzy niż mniej!

Wypuścili mnie bo nie boli mnie podczas skurczy, wyniki mam dobre, szyjka zamknięta, zastrzyki dostałam i jest lepiej bo nic nie boli mnie tyle że brzuch twardnieje, będzie dobrze dziewczyny:)

Moniaa lubi tę wiadomość

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalas o nasze zdanie,wiec kazda je wyrazila i jet ono raczej takie samo-przy skurczach do 3-4min szpital i zmiana szpitala z ktorego wypisali Cie z takimi skurczami...Wiadomo-zrobisz jak uwazasz.. Trzymam kciuki zeby nie zakonczylo sie to przedwczesnym porodem bo Maluszek jednak jeszcze potrEbuje czasu..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro masz zaufanie do swojego gina to czemu nas pytasz o sposoby na skurcze a nie jego? No ok, my tylko doradziłyśmy ;) Ale wiadomo, ze i tak zrobisz jak uważasz.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Lula,+1,5 kg? Mozliwe to?Okolo 1kg to dzieciolin wazy a gdzie lozysko,wody,macica... Serio 1,5kg?

Możliwe, bo schudłam 4 kg w trymestrze. Niedawno wróciłam do wagi sprzed ciąży i +1.5kg :) Poza tym mój Mały jest mały, bo w tym tygodniu miał 680g :)

tulipanna lubi tę wiadomość

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Pytalas o nasze zdanie,wiec kazda je wyrazila i jet ono raczej takie samo-przy skurczach do 3-4min szpital i zmiana szpitala z ktorego wypisali Cie z takimi skurczami...Wiadomo-zrobisz jak uwazasz.. Trzymam kciuki zeby nie zakonczylo sie to przedwczesnym porodem bo Maluszek jednak jeszcze potrEbuje czasu..

Dziękuję Wam dziewczyny będę pisać codziennie co u mnie i myślę ,żę dotrwamy razem do końca.

Moniaa lubi tę wiadomość

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Możliwe, bo schudłam 4 kg w trymestrze. Niedawno wróciłam do wagi sprzed ciąży i +1.5kg :) Poza tym mój Mały jest mały, bo w tym tygodniu miał 680g :)
    Aaaa czyli schudłas!:-) dieta cukrzycowa?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Wypuścili mnie bo nie boli mnie podczas skurczy, wyniki mam dobre, szyjka zamknięta, zastrzyki dostałam i jest lepiej bo nic nie boli mnie tyle że brzuch twardnieje, będzie dobrze dziewczyny:)
    Jak zacznie boleć to koniecznie jedź do szpitala. Bierz leki, pij wodę i leż :) Podobno czasami niektóre kobiety tak mają.

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś oprócz tego że brzuszek twardniej to czuje się ok, nic mnie nie boli i wierzę,że będzie tak dalej :)

6bf940ceba.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Jak zacznie boleć to koniecznie jedź do szpitala. Bierz leki, pij wodę i leż :) Podobno czasami niektóre kobiety tak mają.

Biorę leki,będę leżęć i wszystko będzie ok.Lekarz też mówił, że czasem kobiety tak mają i nie wiadomo dlaczego.

6bf940ceba.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Dziś oprócz tego że brzuszek twardniej to czuje się ok, nic mnie nie boli i wierzę,że będzie tak dalej :)
    Musi być dobrze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba się zacznę martwić, że ja nie mam żadnego twardnienia ani skurczy. W sumie to nawet nie wiem, co to jest. Jak na szkole rodzenia położna mówiła o regularnych skurczach, takich jak teraz, ale co określoną ilość minut - oznaki porodu, to sobie w drodze do domu uświadomiłam, że ja ich chyba w ogóle nie czuję, a to też chyba niezbyt dobrze? muszę chyba moją dr zapytać co to są te skurcze :) Dziś mi się śniła moja córeczka, że się urodziła, a ja polazłam gdzieś i zostawiłam ją na cały dzień samiuteńką :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:21

201602111680.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    ja chyba się zacznę martwić, że ja nie mam żadnego twardnienia ani skurczy. W sumie to nawet nie wiem, co to jest. Jak na szkole rodzenia położna mówiła o regularnych skurczach, takich jak teraz, ale co określoną ilość minut - oznaki porodu, to sobie w drodze do domu uświadomiłam, że ja ich chyba w ogóle nie czuję, a to też chyba niezbyt dobrze? muszę chyba moją dr zapytać co to są te skurcze :) Dziś mi się śniła moja córeczka, że się urodziła, a ja polazłam gdzieś i zostawiłam ją na cały dzień samiuteńką :(

Ja bym się cieszyła gdybym tak miała heheeh

6bf940ceba.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ