X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi pewnie nie tylko ja jestem zauroczona tym drugim kompletem, będzie elegancik :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, Madziarka, Magdalena87... możemy sobie założyć klub "szyjki 25-26mm" :D ktos jeszcze sie przyłączy? ;)

madzia.rka lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi - to Ignaś bedzie sie stroił :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia no baaa... :D Matka będzie miała pole do popisu.

Dobra dziewczęta zbieramy się z Mężulkiem i jedziemy na wczasy :P Miłego weekendu! :)

madzia.rka, Moniaa, szara myszka lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Vayn, Madziarka, Magdalena87... możemy sobie założyć klub "szyjki 25-26mm" :D ktos jeszcze sie przyłączy? ;)

ooooooooooo tak jak najbardziej:))))

6bf940ceba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:

Oby ta wartość nie była z wizyty na wizytę niższa :/

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Oby ta wartość nie była z wizyty na wizytę niższa :/

Nie kracz :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jak najbardziej. Ny za dwa tyg się dowiemy ile teraz oby nie mniej. Mnie coś kłuje dzisiaj po boku a jeszcze tak się z mężem poklocilismy że rycze od rana. Chyba zaczyna mi wychodzić to szesciomiesieczne leżenie, wiecznie sama w domu i zaczyna mnie jakaś depresja łapać.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi udanego wyjazdu. :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj Lexi-uwazaj na Was :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Zosia jak najbardziej. Ny za dwa tyg się dowiemy ile teraz oby nie mniej. Mnie coś kłuje dzisiaj po boku a jeszcze tak się z mężem poklocilismy że rycze od rana. Chyba zaczyna mi wychodzić to szesciomiesieczne leżenie, wiecznie sama w domu i zaczyna mnie jakaś depresja łapać.
    to chyba taka pogoda, ja w sumie nie mam większych powodów do narzekań, ale jestem niezadowolona z samego faktu, że słońce świeci albo deszcz pada. A może to taki czas ciąży, uszy do góry, będzie dobrze :)

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:

Mam to samo :( wczoraj mąż tak sie wkurzył na mnie, ze ciagle wszystko w czarnych barwach widze (zaczęłam mu marudzić ze twardnieje mi brzuch, szyjka sie skróciła itd...), ze na sile wyciągnął mnie na dwór, bo stwierdził, ze jak teraz tak jest to co bedzie pozniej, ze cały czas w domu siedzę i do porodu to tu zwariuje i on sam tego nie wytrzyma...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Agnesia a u nas nie było żadnych upominków a pytania zadawał :P A co wygraliście?

Wczorajsze zakupy dziadków dla Ignasia :)
    ad07df2726b60627med.jpg
    7d2251c2c1adf71fmed.jpg
    Pewnie nic wielkiego, muszę podejść i odebrać ;p Może za mało się udzielaliście :D my się rwaliśmy do odpowiedzi:D ogólnie moja grupa taka troszkę milcząca na początku to sama mówiłam i odpowiadałam na pytania położnej, dopiero później jeden Pan się rozkręcił i Pani obok reszta tylko słuchała. Później jak Pan z Oleńki przyszedł i powiedział o upominku to nawet kilka osób zaczęło się odzywać :)
    Ciuszki superanckie! :D

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:

Główka do góry trzeba myśleć pozytywnie to jest najważniejsze nie stresować się bo nie pomożesz sobie stresem a możesz zaszkodzić. Wszystkim nam sie uda dotrwać a szyjka macicy niech trzyma sie mocno, codziennie tak sobie powtarzam i jestem dobrej myśli:)

6bf940ceba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Aaaa czyli schudłas!:-) dieta cukrzycowa?
    Mdłości, do tego strasznie mnie wymeczyly upały i koniec końców waga zamiast w górę szła w dół :)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Jak nasze mamy nas rodziły jak nie było usg i innych badań :D ? Teraz co chwile sie słyszy, ze ciężarna a to z cukrzycą, a to skurcze, skracająca szyjka, bóle brzucha itp. Itd. ...a jeszcze 20-30 lat temu większość kobiet pracowało do 9 mca :) słaba materia teraz :)

Moja mama mi własnie mówiła, że dzisiejsze organizmy kobiet są bardzo słabe. Bo w sumie nie robi sie w polu ani nic takiego a tu sa jakies plamienia, krawienia, skurcze itd :/ Także trzeba uważać na siebie na każdym kroku ale nie przesadzać :) Ja w sumie leżakuję prawie że całymi dniami bo nie mam nic, do roboty :P jedynie czasem obiad ugotować, pojechać do sklepu czy pranie wstawic i wywiesić a tak to mi się nic nie chce hehe :D

madzia.rka ja mam tak samo ryczę jak bóbr po każdej kłótni z mężem. No masakra jakaś :/

Co do szyjki to ja nie wiem jaką mam bo gin ani razu mi nie sprawdzał :P a jeśli chodzi o te twardnienia to może jakis czas temu zauwazyłam że mam brzuch cały twardy od samego łona az po prawie cyce , żebra. NIe wiem ale brzuch jak kamień i po chwili puściło a tak to nie odczuwam albo nie potrafie odczuć bo mysle, że to dzidzia. Często mi siedzi na wysokości pepka i nad pępkiem i jak sie wypycha to sprawdzam czy na dole jest brzuch twardy i zawsze miekki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:30

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny

Lexi - wypoczywaj i relaksuj się, super ze jedziecie :):)

co do twardnienia to mi się tez często zdarza (ale tak teraz to max 15 na dzień) lekkich, nie bola, tylko na chwile twardnieje - na jakies 20sek. A czasami sa 3 na dzień - najwięcej było jak się kladlam na plecach, wiec teraz się staram tego nie robic. Mimo ze je mam, to gin powiedział ze poki co to przedwczesny porod mi nie grozi bo szyjka wysoko i zamknieta i twarda wiec się do tych skurczy przyzwyczaiłam - tak jak dziewczyny pisza, to jest miesien wiec cwiczy do porodu. Taka uroda niektórych. Podejrzewam ze więcej osob to ma, ale nie zdaje sobie sprawy - ja na początku myslalam ze to dzidziuś się wypina.

A mój dzidziuś dziś w nocy mi tak dal popalić jak nigdy! może to przez to ze przez dzień chodziłam dużo wiec pewnie spal bo był kołysany ale jak o 22 zaczal dyskotekę to w ogole prawie nie spalam. I tak po pęcherzu chyba skakal bo jak normalnie nie chodze w nocy więcej niż raz na siku to dziś bylam chyba z 5 razy.
    Ledwo miałam sile z tego zmeczenia wstawac do łazienki ,a co dopiero będzie jak będzie trzeba wtedy się zajmować dzidzia :D

madzia..rka - taka pogoda niestety która sprzyja przygnębieniu, ja tez miałam ostatnio pare bardzo czarnych dni, ale przeszlo samo. Pamietaj ze wszystko mija, smutek tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:23

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde wiem ze to może głupie ale wczoraj jak bylam na urodzinach to dali mi torta no i jem jedna lyzeczke - mysle sobie co to taki dziwny smak, jem druga i trzecia i wtedy meza olsnilo i mowi zebym nie jadla bo strasznie namoczone w alkoholu! oczywiście odstawiłam i nie dojadlam go, no i staram się nie nakrecac, bo mimo wszystko to przecież minimalna dawka w takim ciescie co nie? ;/
    teraz się zastanawiam czy ta nadaktywność w nocy nie była z tym zwiazana ;/ co myślicie?

mimo wszystko mam nadzieje i staram się myslec ze nie, bo po pierwsze trzy lyzeczki tego ciasta, a po drugie już się stało i szkoda nerwow, choć mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja tak samo schizowałam jak zjadłam czekoladę z nadzieniem z adwokatem :-) wiem jak to jest później się zamartwiac. Nie sądzę żebyś zrobiła 3 łyżkami krzywdę babaskowi. Nie przejmuj się i pomyśl ile razy pewnie zjadłysmy coś " zakazanego " nieświadomie ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tez mysle ze to nie mogło zaszkodzić, musze o tym najlepiej zapomnieć ale jakos mnie ogarnal niepokoj bo wiadomo ze się człowiek obawia

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ