X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy łyżeczki na pewno nie zaszkodziły. Zapomnij o tym incydencie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś jadę do domu i takiego powera dostałam że pościel zdjęta i wyprana ręczniki też pozmywane zostało mi pójść po parę ziemniaków i łazienkę sprzatnac i jedziemy a cieszę się jak głupia bo 4 miesiące w domu nie byłam
    Dziewczyny co do alkoholu to tak ja prawie w cale nie pije na początku czerwca pojechaliśmy na wesele i szalelismy do woli tzn ja wypilam parę drinków i może że dwa piwa bo zostaliśmy nad morzem jeszcze na urlop. A o ciąży w sumie nie eiedzielismy bo robiłam testy przed wyjadem niby te czułe i nie jak mówią po 6 dniach ale u nas było już 9-10 ale były negatywne a pozytywny wypadł dopiero po powrocie tydzień więc nawrt lekarza pytałam i mówi że nic nie szkodzi co innego jakbyśmy się codziennie przed i w trakcie ciąży zalewaly.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Kri mówi, ile razy się zjadło nieświadomie coś czego się nie powinno - o ilu się wie, a o ilu nie :P

Nie myśl o tym bo będziesz się ciągle doszukiwać czy aby napewno nie zaszkodzi, po co to :) Byś wypiła kieliszek to byśmy Cie tutaj zrugały :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze zapomnę o tym :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    kurde wiem ze to może głupie ale wczoraj jak bylam na urodzinach to dali mi torta no i jem jedna lyzeczke - mysle sobie co to taki dziwny smak, jem druga i trzecia i wtedy meza olsnilo i mowi zebym nie jadla bo strasznie namoczone w alkoholu! oczywiście odstawiłam i nie dojadlam go, no i staram się nie nakrecac, bo mimo wszystko to przecież minimalna dawka w takim ciescie co nie? ;/
    teraz się zastanawiam czy ta nadaktywność w nocy nie była z tym zwiazana ;/ co myślicie?

mimo wszystko mam nadzieje i staram się myslec ze nie, bo po pierwsze trzy lyzeczki tego ciasta, a po drugie już się stało i szkoda nerwow, choć mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo ;/
    Hahaha no weź :)
    Nic nie będzie dziecku, nawet nie poczuł tego alkoholu :P mi lekarz mówił, że kieliszek wina raz na ciążę też nie zaszkodzi

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo winka bym się napiła :P Ale jednak zaczekam te kilka miesięcy :D

Mila920 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tysia podobno bezalkoholowe winka są całkiem całkiem :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Ja pociągnęłam łyczka :D ale dobre było!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym alkoholem w ciąży to lekarze maja bardzo podzielone zdania.Jeden twierdzi ,ze lampka wina jest nawet wskazana ,drugi ,ze lampka wina nie zaszkodzi a trzeci absolutnie zabrania.Ja wina nie lubie ani piwa ogolnie nie przepadam za alkoholem.

Myszka pamiętasz jak jakis czas temu dodałam tutaj takie kulki czekoladowe deser??to jak kończyłam go jesc to uświadomiłam sobie ze tam tez był alkohol te kulki były nasączone alkoholem,mysle ze nie ma co schizowac,ale na poczatku jak zadziałam to nie powiem serducho szubciej mi zabiło ale po chwili sie ogarnelam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:39

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na smyku sa znowu przeceny, może nie az tak duże jak kiedyś, ale np. 5pak body jest za 35zł wiec się oplaca, o ile okaza się dobre gatunkowo :)

a i ogolnie jest trochę nowych rzeczy, których w ogole nie było wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:43

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzien owulacji piłam alkohol bo akurat na szkoleniu bylam..nawet sie nie spodziewalam ze w ciaze zajde bo tyle sie staralismy a serduszkowalismy dwa dni przed owulacja tylko..na szkoleniu popilam,dzien po tez i baaach-ciaza! Od tamtej pory nawet kropli nie sprobowalam. Ja jak zawodowo widze dzieci z FAS...to jesnak daje do myslenia... Aczkolwiek szara mysiu-nie masz sie co martwic..3 lyzki spirytu do ponczu to na caly tort sie daje. Zatem dalej mozesz jesc "torta" :-) byle "koniaka" nie pij :-):-):-):-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już się trochę zdystansowalam do tego na szczęście :) a dzidziuś odsypia te nocne harce, ale jak się go wola to reaguje także jestem spokojna ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale te za 35 zl to chyba na zakładki a nie na guziczki? Ewidentnie te na zakladki nie schodza w sklepach bo ciagle w jakis sklepach sa w promocji

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myslalam-na zakladki :/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No ale te za 35 zl to chyba na zakładki a nie na guziczki? Ewidentnie te na zakladki nie schodza w sklepach bo ciagle w jakis sklepach sa w promocji

faktycznie maja zakładki, nie dopatrzyłam
    ja się waham, mam tego chyba już wystarczająco dużo, a ostatnio jak przychodzi jakas kolezanka to tez symbolicznie zdarza się ze bodziaka przynisie, także chyba się opanuje. Może zejda jeszcze z ceny :)
    sa tez ladne za 29zl 3pak, takie już z guziczkami, ale w sumie tez się chyba nie skusze

probuje dobrac ochraniacz do lozeczka do mojej pościeli z Kubusiem niebieskiej i pozostaje mi albo calyy niebieski albo tez z disneya który chyba by nawet pasowal, tez ma Kubusia i tygryska
    dziwie się sobie bo nigdy jakos bardzo za ta bajka nie przepadlaam a już dużo dla dzidziusia tych rzeczy pokupilam ;)

niestety najmniej jest z klapouchem a on jest the best :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tysia podobno bezalkoholowe winka są całkiem całkiem :)
    Łee, to już nie to samo :D

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj! A ja czasem sobie lubię zjeść takiego batonika z adwokatem (nazywają się chyba Maciek czy jakoś tak) :) tez jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to piłam (raz, ale na weselu i to dużo :)). Jeżeli wtedy miałoby wpływ na dziecko to pewnie bym tej ciąży nie utrzymała- może nawet się o niej nie dowiedziała. A teraz dziecko jest na tyle duże, że ta kilka łyżeczek nic mu nie zrobiło! :)

szara myszka lubi tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w smyku jaj to jest z przesyłka? Pocztex jest za free tak jak na stronie czy cis sie płaci? Szczerze mówiąc nie zamawiałam tam nigdy :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powyżej 200 zł jest przesyłka gratis, ale uwaga właśnie dostałam spam ze smyka i jest promocja 40% na ubranka niemowlęce i na "wszystko dla mamy i dziecka" :)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak sie staralismy przez ok 3 miesieace odstawiłam alkohol prawie w ogóle nie piłam ale jak sie nie udawało to stwierdziłam, że co ja będe sie tak oszczedzać :) no i w tym cyklu co zaszłam w ciaze piłam czesto piwko albo winko :P a poźniej patrze jednak temp skoczyła do góry , tescik zrobiłam i wyszedł pozytywny :) a jak juz byłam chyba w prawie 3 miesiącu zjadłam ze 2 cukierki z alkoholem :P poki co zyjemy hehe ale jednak nie pijałm alkoholu bo jednak sie boję :)

Przyszła mi dzisiaj karuzela do łóżeczka ale jestem zadowolona :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ