X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi też mówią, że mam bardzo częste skurcze i mogą być niebezpieczne ale takich co 3-4 minuty to nie miałam i nawet by mnie ze szpitala nie wypuścili gdyby takie były. Nawet jeśli z szyjką byłoby ok. To już nie przelewki.

Natalica skurcze każda odczuwa inaczej. U jednej jest to taki ból okresowy, u innych tylko twardnienie brzucha a można też je odczuwać jako drętwienie brzucha czy mrowienie. Ja czuję jakby mi ktoś obręcz zaciskał na miednicy i brzuchu.

Agnesia byłam na 19.30. Ty chyba wcześniej z tego co pamiętam? Ale bardzo mi się podobało. Położna, której nie da się nie lubić. Nawet mój Arek taki rozluźniony był a myślałam, że się będzie nudził. Za tydzień akcja poród :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ciesz się i nie wywołuj wilka z lasu :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalcia ja tez mam to samo co do tych twardnień i skurczy... zbytnio tematu nie zgłębiam aby se czegoś zaraz nie nawkręcac :) haha
    Mam nadzieje że mega skurcze przyjda 27 lutego ahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Magda mi też mówią, że mam bardzo częste skurcze i mogą być niebezpieczne ale takich co 3-4 minuty to nie miałam i nawet by mnie ze szpitala nie wypuścili gdyby takie były. Nawet jeśli z szyjką byłoby ok. To już nie przelewki.

Natalica skurcze każda odczuwa inaczej. U jednej jest to taki ból okresowy, u innych tylko twardnienie brzucha a można też je odczuwać jako drętwienie brzucha czy mrowienie. Ja czuję jakby mi ktoś obręcz zaciskał na miednicy i brzuchu.

Agnesia byłam na 19.30. Ty chyba wcześniej z tego co pamiętam? Ale bardzo mi się podobało. Położna, której nie da się nie lubić. Nawet mój Arek taki rozluźniony był a myślałam, że się będzie nudził. Za tydzień akcja poród :)
    Tak ja na 16:30, a był Pan od wózków i fotelików? Ja z moim Arturem wygraliśmy upominek od Oleńki za prawidłowe odpowiedzi na jego pytania :)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Natalcia ja tez mam to samo co do tych twardnień i skurczy... zbytnio tematu nie zgłębiam aby se czegoś zaraz nie nawkręcac :) haha
    Mam nadzieje że mega skurcze przyjda 27 lutego ahahaha
    oby nie 29 lutego hehehe, mąż mi ciągle wkręca, że wtedy urodzę :)

201602111680.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:

Wczoraj odczuwałam częste skurcze dziś mam wrażenie,że jest ich o wiele mniej i myślę ,że to dobry znak co nie znaczy ,że nie mogą powrócić, cieszę się,że już mnie nic nie boli podczas skurczy i jestem dobrej myśli,że twardnienie brzuch też ustapi.

6bf940ceba.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    oby nie 29 lutego hehehe, mąż mi ciągle wkręca, że wtedy urodzę :)
    Znając mojego farta do rzeczy nietypowych to jest niestety dość prawdopodobna data :)

madziakor lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałyście może długotrwały skurcz, tzn dziś rano jak brzuch mi stwardniał to puścił dopiero po pół godzinie... Lekarz zwiększył mi tylko dawkę luteiny z 50 do 100 i kazał przyjść za 2 tyg, ale przepisalam się na ten wtorek. Mi z usg wychodzi od 20 do 29 lutego termin :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie.

Młoda 1430 gram, ułożenie miednicowe. Standardowo twarzyczką moje plecy podziwia więc fotki nie dostałam :(

Dostałam ostatnią szansę -luteina dopochwowo + asparaginian. Do kontroli za 2 tyg, jak będą dalej mnie naku** pachwiny to kładziemy się do szpitala. Szyjka 2,5cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:25

tysiaa93, Moniaa, Zosia_wop, marissith, Lexi150, madzia.rka, Bruśka, lula.91 lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn uparta ta twoja dziewuszka :) Oby ból pachwin przeszedł i obyś nie musiała leżeć w szpitalu... Nie w mińskim! :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Melduję się po wizycie.

Młoda 1430 gram, ułożenie miednicowe. Standardowo twarzyczką moje plecy podziwia więc fotki nie dostałam :(

Dostałam ostatnią szansę -luteina dopochwowo + asparaginian. Do kontroli za 2 tyg, jak będą dalej mnie naku** pachwiny to kładziemy się do szpitala. Szyjka 2,5mm

Trzeba być dobrej myśli:):)

6bf940ceba.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka macicy 25-26mm.

6bf940ceba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:17

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to widać inna opinia...jeden mowi, ze twardnienia są ok, drugi jak juz jest wiecej niż 5 to mowi, ze źle...jedni kładą do szpitala, drudzy nawet leżeć nie karzą... Ehhh... U mnie zależy od dnia, nieraz 3 razy, nieraz 15 razy na dzien...biorę i spasmoline i nospe forte od wczoraj dodatkowo i magnez, a i tak dzis od rana 2 razy stwardniał. Tylko mi sie skraca szyjka, a to juz gorzej :/
    Vayn- szyjka chyba 2,5cm nie mm? Miałaś taką od początku czy sie skraca?

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:17

Zosia_wop, Moniaa lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nasze mamy nas rodziły jak nie było usg i innych badań :D ? Teraz co chwile sie słyszy, ze ciężarna a to z cukrzycą, a to skurcze, skracająca szyjka, bóle brzucha itp. Itd. ...a jeszcze 20-30 lat temu większość kobiet pracowało do 9 mca :) słaba materia teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:30

tulipanna, lula.91 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn to widzę że Twoja córcia to taki wstydniś jak mój synek. Raz przez chwilkę widziałam buźkę małego, od tamtej pory co badanie to podziwia moje plecy albo się zakrywa. Mam nadzieję że 11.12 da sobie zrobić piękne zdjęcie bo to ostatnia taka szansa :) Powiem Ci że widziałam też usteczka przez dłuższą chwilę jak lekarz sprawdzał czy nie ma rozszczepu to pokazał i ma śliczne pełne wargi po tacie:) Moja wyobraźnia działa, układam sobie w głowie jak może wyglądać. Jeszcze niecałe 3 miesiące i zobaczę nasz cud na żywo a nie ekranie monitora :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:31

szara myszka lubi tę wiadomość

• Roberta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tysia to samo mi lekarz powiedział, że nie dziwi mi się że nie chcę do szpitala w Mińsku. Już dzisiaj chciał skierowanie wypisywać, ale ubłagałam żeby spróbować lekami jakimiś...

Moja szwagierka w ciąży bliźniaczej, szyjka z 5cm skróciła się do 4,2cm w 26tc i ona panikę sieje na całą rodzinę, że musi do szpitala z taką szyjką... Ehhhh!

Kurde nigdy nie miałam luteiny dopochwowej, podobno się to masakrycznie pieni i wypływa :P

zależy czy po aplikacji trochę poleżysz czy od razu chodzisz. Najlepiej korzystać z aplikatora, mniejsze ryzyko infekcji.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia a u nas nie było żadnych upominków a pytania zadawał :P A co wygraliście?

Wczorajsze zakupy dziadków dla Ignasia :)
    ad07df2726b60627med.jpg
    7d2251c2c1adf71fmed.jpg

tysiaa93, Zosia_wop, vayn, Tusiaa lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to aplikatorem łatwiej coś poruszyć i uszkodzić. Na początku ciąży się na to strasznie uczulałyśmy. Już lepiej paluchem.

tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ