Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.mallinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadzia.rka wrote:Dziewczyny a Wy po takich dawkach magnezu nie macie sraczki ja przy 400 miałam już przesrane
Madzia ja pamiętam jak pisałaś. Stwierdziłam, że może na moje zaparcia zadziała, ale gdzie tam..
Jak to jest z tym magnezem - biorę aspargin 2x2 i jedna tabletka zawiera 250mg magnezu, a przy dawkowaniu "od 1 do 2 tabl 2-3 razy na dobę co odpowiada od 34-102 mg magnezu na dobę. Ja przyjmuję 1000mg magnezu czy wg tej drugiej wartości 68 mg? -
gorgeous wrote:tysiaa93 widzę, że łapacz już doszedł - cieszę się niezmiernie i mam nadzieję, że podoba się
Moniaa to troszkę sobie teraz poleżysz, oby plamienie się już nie powtórzyło! Dużo zdrówka
Lista uzupełniona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:13
Moniaa, gorgeous lubią tę wiadomość
-
Ja biore 300mg, jedna tabletka ma 48, nie mam zadnych problemow z zoladkiem
powiem Wam ze ostatnio brzuch mi sie bardzo rzadko stawia a magnezu biore mniej czasem Bo albo mnie nie ma albo zapomne. Mam lute miec jeszcze 3tygodnie ale poki co to odpukac mniej tych twardnien
-
nick nieaktualnyMatko nadrobić Was kochane to masakra
https://m.youtube.com/watch?v=tjUDblaW-Vc (żeby się pośmiać)
Teraz po kolei:
- wózka nie mamy, kilka razy szukałam, coś nawet nas zainteresowało, ale niestety to nie to. Starałam sie sama przeczytać jakieś opinie, porównać specyfikacje techniczne- tyle, ze jest taki wybór, że ciężko wybrać. Także bardzo chętnie czytam wasze opinie i wyborymoże po którejś z Was po prostu spapuguje
- co do wagi w ciąży to u mnie +2kg (ale to było przed pójściem do toalety). Ogólnie jeżeli dzidzia rośnie to wszystko jest ok. Jak to powiedział mój gin: takie są nasze predyspozycje. Podobno do porodu mam przytyć łącznie 7kg. Chociaż po tym jak wsuwam słodkie to się mogę rozpędzić
- na skurcze i stawanie macicy dostałam Aspargin. Lekarz kazał 3 razy dziennie. Ja biorę 4 i feminizm Natal 2, wiec ogólnie z tym jest ok.
I teraz z nowości u mnie:
- byłam u okulisty, bo coś mi się wydawało, że mam ostatnio za słabe okulary- no i jestem małym ślepakiemjedno oko spadło mi o 0,75 dioptrii i mam -4.5... masakra. Ale okulista powiedział, że to przez ciążę i jeżeli jestem teraz na l4 i widzę telewizor i to co czytam to mam poczekać 2-3 miesiące po porodzie i wtedy zgłosić się na kontrolę. Ogólnie to może być spowodowane ciąża
- nerka juz ok
- i teraz hit. Jutro idę do proktologa. Od 4 miesiąca miałam mega problem z zaparciami- chodziłam srednio raz na tydzień. No i zaczęły się problemy- dorobiłam się hemoroidów. Staram się teraz jeść dużo błonnika i innych rzeczy, żeby pobudzić perystaltykę. Ale ogólnie to kłucie w pupie i krew po toalecie to norma.......
A teraz pytanie: czy któraś z Was ma też takie jakby opuchnięte krocze? Moje ostatnio się zrobiło takie niby opuchnięte/ mięsiste (nie wiem jak to określić)...tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
vayn wrote:Madzia ja pamiętam jak pisałaś. Stwierdziłam, że może na moje zaparcia zadziała, ale gdzie tam..
Jak to jest z tym magnezem - biorę aspargin 2x2 i jedna tabletka zawiera 250mg magnezu, a przy dawkowaniu "od 1 do 2 tabl 2-3 razy na dobę co odpowiada od 34-102 mg magnezu na dobę. Ja przyjmuję 1000mg magnezu czy wg tej drugiej wartości 68 mg?
magnezu wodoroasparaginian (czterowodny) 250 mg (co odpowiada 17 mg magnezu);
potasu wodoroasparaginian (półwodny) 250 mg (co odpowiada 54 mg potasu).
Substancje pomocnicze: skrobia ziemniaczana, sacharoza, ultraamylopektyna, magnezu stearynian, talk.
Czyli wychodzi z tego Vayn, że w asparginie łykasz 68 mg magnezu a to bardzo mało. Ja też tak miałam a nawet nie zwróciłam na to uwagi...vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżeli któraś z Was ma kartę lifestyle w superpharm to mają teraz promocje http://klublifestyle.pl/views/gazetka/mamydzieci-listopad/index.html
A i któraś z dziewczyn pisała o smyku (przepraszam pisze z pamięci a ta teraz słaba i nie pamiętam która) to oni mieli teraz promocje do 50% na ubranka dla dzieci i chyba 25% na te ich linie cococlub czy coś i one się jakoś po sobie kończą. Tzn jedna była chyba do 22 albo 23 listopada
No- chyba nadrobilam wszystko)
-
nick nieaktualnyLula mi też by wypadało się wybrać do proktologa, ja już gdzies od 12 tc z przerwami skarżę się na żywą krew po załatwianiu. Z tym, że mnie ani nie piecze ani nie swędzi. Dziś to przeszło samo siebie, rano cięższa sprawa krew na papierze malutko no ok, później siku i przy podcieraniu żywej krwi tyle co przy okresie, możecie sobie mnie wyobrażać jak podskoczyłam z porcelanowego tronu.
A no też mi się tak wydaje, że moja grażynka mi coś spuchła
Lexi, o kurka no to faktycznie zaczepiste dawki tego magnezu przyjmuję. Dostałam skierowanie na krew crp, potas, magnez i coś tam jeszcze, także może po wynikach mi coś dobierze więcej
Właśnie mak mieliłam, matko jedyna biedne to moje dziecię, dupsko wypięła, ja ledwo stoję, ona takie fiki miki robiła że aż jej nie poznawałam. Małż stwierdził, że musiala bać się dźwięku bo to elektryczna, ale strasza ode mnie - a 1 raz była właśnie używana, taka "nówka" ot coWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:44
-
Kri chyba masz jakiegoś pecha bo ja tak jak Lexi i madziarka jestem bardzo zadowolona z ochraniacza pościeli i rożka .
Aaaaa przyszło wdzianko dla mojej kruszynki na sesje zdjęciowa
Monia dobrze,ze zostawili Cie na obserwacji do środy szybko zleci,odpoczywaj -
nick nieaktualnyvayn wrote:Lula mi też by wypadało się wybrać do proktologa, ja już gdzies od 12 tc z przerwami skarżę się na żywą krew po załatwianiu. Z tym, że mnie ani nie piecze ani nie swędzi. Dziś to przeszło samo siebie, rano cięższa sprawa krew na papierze malutko no ok, później siku i przy podcieraniu żywej krwi tyle co przy okresie, możecie sobie mnie wyobrażać jak podskoczyłam z porcelanowego tronu.
A no też mi się tak wydaje, że moja grażynka mi coś spuchła
Lexi, o kurka no to faktycznie zaczepiste dawki tego magnezu przyjmuję. Dostałam skierowanie na krew crp, potas, magnez i coś tam jeszcze, także może po wynikach mi coś dobierze więcej
Właśnie mak mieliłam, matko jedyna biedne to moje dziecię, dupsko wypięła, ja ledwo stoję, ona takie fiki miki robiła że aż jej nie poznawałam. Małż stwierdził, że musiala bać się dźwięku bo to elektryczna, ale strasza ode mnie - a 1 raz była właśnie używana, taka "nówka" ot co
Na razie pytałam się w tej sprawie wujka Google i z tymi objawami co mam (czyt. hemoroidy) to wychodzą żylaki kroczaMnie na razie kłuje i wydaje się też być lekko napuchniete. Bez pieczenia i swędzenia. Może to też od tego jak mamy dzidziusia ułożonego, bo mój jest nisko. Macice mam do wysokości pępka.
A z ta krwią to aż strach... -
nick nieaktualnyMi tam zaglądała położna, mówiła że ona nic nie widzi i że to pewnie w środku któraś żyłka pękła...
Co do tej krwi, bałam się że to z pochwy gdzie takie krwawienie przy sikaniu tylko, woda w muszli czerwona.
Jak nie pachwiny to dupa w moim wypadku.lula.91, tysiaa93, madzia.rka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKri wrote:Przyszedł mi komplet pościeli do łóżeczka z zuzpolu. Kolory inne niż na fotkach, bardziej oczojebne, brzydsze, materiał taki se, przybornik- zszyta tasiemka do przywiązania do kieszeni wewnętrznej. Nie będę chyba odsyłać bo beznadziejne to wszystko nie jest ale miał być komplet pasujący a kolor rożka różni się odcieniem od koloru ochraniacza i reszty. Eh.za 240 zł liczyłam na coś porządnieszego. I wybierałam zestaw chyba miesiąc.
-
nick nieaktualnyd84 wrote:Marissith - jak kupowałaś x-landera w sklepie internetowym to podeślij proszę linka, to jeden z moich 3 faworytów.
Moniaa powodzenia oby to było incydentalne zdarzenie.
Monia też miałam w tamtym tyg plamienie. Pojechałam na IP, zrobili ktg, usg, badanie szyjki, miałam aktualne posiewy ze szpitala, z którego wyszłam w pn więc ubłagałam ich, żeby mnie nie brali znowu po 2 dniach na oddział. Czasami naczynko pęka i taki jest efekt, ale zawsze trzeba sprawdzać bo może się szyjka rozwierać albo łożysko odklejać... nigdy nie wiadomo
Gorgeus świetny łapacz snów!!! Gratulacje zdolniacho