WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Mnie dopiszcie , ja sie nie udzielam zbyt czesto , ale czasem zagladam ;)
    P.s. dzieki Moniaa za Twoj wpis , zaczelam wiecej plynow pic I przeszly mi te kolki :) wkoncu !!
    Ja mam termin na 14 luty I bedzie syn .
    Mnie też możecie dopisać termin 3 luty chłopiec

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    Ja kupuję wózek Cybex Platinum a nosidełko mam Maxi Cosi z tego co wiem to bezpieczne a do tego wózka pasuje prawdopodobnie tylko fotelik Cybex
    Tak masz racje maxi cosi bezpieczne jest :)

mallinka lubi tę wiadomość

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N0-FZO6TDGA4PmQDuBDv2reIhX3LRrxQh1gDlPvzZdY/edit?usp=docslist_api

Tabela lutówek kiedyś któraś dodała. Zagladacie?
    Ja tak :)

201602031762.png
    200602041778.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wózek już zakupiony i w przyszłym tygodniu go przywieziemy. Zobaczyłam, zakochałam się i innego nie chciałam oglądać. Jakby mi coś nie pasowało to pewnie też bym miała rozkminę ale wszystko w nim jest fajne więc szybka akcja była :D

Byłam dziś na wizycie w związku z nasilającymi się skurczami. Na początku trochę strachu było bo szyjka skrócona i rozwarcie na 0,5 cm. Więc pani dr mówi, że da skierowanie do szpitala na podanie sterydów tak w razie "w". Ale na usg okazało się, że wewnętrznie szyjka ma 3,6 cm jest zamknięta i nie ma się do czego przyczepić. A to, że z zewnątrz tak nieładnie wygląda to na razie pomijamy. Dostałam końskie dawki magnezu. Dziś mam przyjąć 1,6g a od jutra po 800 mg do następnego poniedziałku. Zobaczymy czy pomoże. Jak nie to za tydzień do szpitala. A nasz synuś dalej ułożony miednicowo. Nóżki ma na samej szyjce i kopie matkę ile wlezie. Mam nadzieję, że niedługo się obróci...

Miałam jakiś rabat do smyka i kupiłam dziś małemu komplecik na wyjście ze szpitala, ręczniczek Smiky i zawieszkę do smoka.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina ja tez mam droższy wozek ale uważam ze fotelik tez sie przyda a czy dobrze uważam to sie okaże :) ja postawiłam na fotelik tej firmy co ty masz wozek :) cybex cloud Q a Tobie chodziło o wozek Cybex priam??

Lexi a rozwarcie miałaś wcześniej czy teraz się zrobiło ?? Odpoczywaj jak najwiecej,bedzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:52

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi na pewno będzie wszystko dobrze, najważniejsze ze w srodku szyjka zamknieta i dluga. Bierz magnez i odpoczywaj dużo :*

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi trzymam kciuki, żeby magnez pomógł i szpital nie był potrzebny. Mnie od wczoraj jakoś mocniej brzuch dołem pobolewa i jest strasznie twardy. Swoją drogą jestem ciekawa ile już waży moje szczęście. Mój ginekolog nie sprawdza tego co wizytę, ostatnio nie miałam wcale USG. Kolejne dopiero 9 grudnia, a ostatni raz widziałam synka na początku października. No ale jak ponoć nic się nie dzieje to nie ma sensu robić USG..Nie mogę się już doczekać

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa i jak tam sytuacja na froncie?
    Lexi dobrze, że szyjka jednak ok, leż i odpoczywaj :)

My mamy już kupiony xlander x move, akurat w dobrej cenie zamówiliśmy z gratisami ;) fotelik maxi cosi też już kupiony leży :) musimy tylko kupić adaptery do wózka i wszystko mamy

Dzisiaj Młoda kopie jak szalona, chyba się głową w dół przekręca bo innego pomysłu nie mam co ona tam kombinuje ;)

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi dobrze ze w środku oki. Ale nie wiedziałam że to palpacyjnie inaczej a w usg inaczej. Lez odpoczywaj żeby tak zostało. My 03/12 mamy wizytę i też się o szyjke boję.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cały dzień o Tobie myślę? Jak tam sytuacja? Zostalas w tym szpitalu?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wage maluchów gin Wam czyta z usg? tam mu się wyswietla? bo mój cos tam spisuje, potem kreci na takim kółku tekturowym i wtedy mi mowi - około tyle i tyle, ale czasem mam wrazenie ze mowi tyle ile przeciętnie dziecko wazy w danym tygodniu - raz tylko powiedział 800gram jak było w aplikacjach trochę mniej wiec może jednak opiera się na jakiś wymiarach faktycznie - jak to u Was jest?

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi wypoczywaj :) tak jak dziewczyny piszą najważniejsze że szyjka długa i zamknięta! :)

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Malina ja tez mam droższy wozek ale uważam ze fotelik tez sie przyda a czy dobrze uważam to sie okaże :) ja postawiłam na fotelik tej firmy co ty masz wozek :) cybex cloud Q a Tobie chodziło o wozek Cybex priam??

Lexi a rozwarcie miałaś wcześniej czy teraz się zrobiło ?? Odpoczywaj jak najwiecej,bedzie dobrze.

Tak Cybex Priam
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f17a4982bb1.jpg

Sam wózek jest drogi i dlatego że mam fajny fotelik cybexa nie kupuję. Kupię jak mały wyrośnie z tego :)

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dziewczyny a czy wage maluchów gin Wam czyta z usg? tam mu się wyswietla? bo mój cos tam spisuje, potem kreci na takim kółku tekturowym i wtedy mi mowi - około tyle i tyle, ale czasem mam wrazenie ze mowi tyle ile przeciętnie dziecko wazy w danym tygodniu - raz tylko powiedział 800gram jak było w aplikacjach trochę mniej wiec może jednak opiera się na jakiś wymiarach faktycznie - jak to u Was jest?
    mojemu wylicza program na usg na podstawie wymiarów głowy, brzuszka i kości udowej

szara myszka lubi tę wiadomość

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Tak zczytuje z usg. Choć przy pierwszej ciąży lekarze pomylili się o 400 gram a to dużo u niemowląt, mały był większy i ledwo go urodziłam. Jak teraz będzie miał ok 4 kg to cesarska

201602031762.png
    200602041778.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zbytnio się nie stresuję bo jestem pod stałą kontrolą. A tak się śmieje, że Ignaś tak straszy a i tak po terminie wyjdzie ;) Oby posiedział jak najdłużej ale w razie czego mam szpital ze świetnym oddziałem dla wcześniaczków pod nosem więc jestem spokojna.

Biedroneczka rozwarcie dopiero teraz mam. Tydzień temu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:07

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze wychodziło 3600 z aparatu kilka razy gin sprawdzał. A urodziła ponad 4kg biedna. Mamy tego samego gina i on mówi że 4kg nie pozwoli mi urodzić naturalnie, tylko Tymek jest jakiś drobniutki to chyba do 4kg nie dobije.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    mojemu wylicza program na usg na podstawie wymiarów głowy, brzuszka i kości udowej
    U mnie identyko.

Wieczorem podopisuję was na listę :)

Lexi odpoczywaj dużo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:14

szara myszka, mallinka lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jaki duzy mój dzidziuś będzie - poki co wg gina jest dość spory, ale ta waga która podaje nie rozni się wlasnie od takich "przeciętnych" dla danego tygodnia ciąży podawanych w aplikacjach czy na jakiś stronach, także zobaczymy jak to będzie :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi mówili lekarze na klinikach waga z usg może się różnić do 500 gr w te albo w te. I tak naprawdę jest to waga orientacyjna.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ