Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Evans wrote:Mnie dopiszcie , ja sie nie udzielam zbyt czesto , ale czasem zagladam
P.s. dzieki Moniaa za Twoj wpis , zaczelam wiecej plynow pic I przeszly mi te kolkiwkoncu !!
Ja mam termin na 14 luty I bedzie syn . -
nick nieaktualny
-
Nasz wózek już zakupiony i w przyszłym tygodniu go przywieziemy. Zobaczyłam, zakochałam się i innego nie chciałam oglądać. Jakby mi coś nie pasowało to pewnie też bym miała rozkminę ale wszystko w nim jest fajne więc szybka akcja była
Byłam dziś na wizycie w związku z nasilającymi się skurczami. Na początku trochę strachu było bo szyjka skrócona i rozwarcie na 0,5 cm. Więc pani dr mówi, że da skierowanie do szpitala na podanie sterydów tak w razie "w". Ale na usg okazało się, że wewnętrznie szyjka ma 3,6 cm jest zamknięta i nie ma się do czego przyczepić. A to, że z zewnątrz tak nieładnie wygląda to na razie pomijamy. Dostałam końskie dawki magnezu. Dziś mam przyjąć 1,6g a od jutra po 800 mg do następnego poniedziałku. Zobaczymy czy pomoże. Jak nie to za tydzień do szpitala. A nasz synuś dalej ułożony miednicowo. Nóżki ma na samej szyjce i kopie matkę ile wlezie. Mam nadzieję, że niedługo się obróci...
Miałam jakiś rabat do smyka i kupiłam dziś małemu komplecik na wyjście ze szpitala, ręczniczek Smiky i zawieszkę do smoka. -
Malina ja tez mam droższy wozek ale uważam ze fotelik tez sie przyda a czy dobrze uważam to sie okaże
ja postawiłam na fotelik tej firmy co ty masz wozek
cybex cloud Q a Tobie chodziło o wozek Cybex priam??
Lexi a rozwarcie miałaś wcześniej czy teraz się zrobiło ?? Odpoczywaj jak najwiecej,bedzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:52
-
Lexi trzymam kciuki, żeby magnez pomógł i szpital nie był potrzebny. Mnie od wczoraj jakoś mocniej brzuch dołem pobolewa i jest strasznie twardy. Swoją drogą jestem ciekawa ile już waży moje szczęście. Mój ginekolog nie sprawdza tego co wizytę, ostatnio nie miałam wcale USG. Kolejne dopiero 9 grudnia, a ostatni raz widziałam synka na początku października. No ale jak ponoć nic się nie dzieje to nie ma sensu robić USG..Nie mogę się już doczekaćSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyMoniaa i jak tam sytuacja na froncie?
Lexi dobrze, że szyjka jednak ok, leż i odpoczywaj
My mamy już kupiony xlander x move, akurat w dobrej cenie zamówiliśmy z gratisamifotelik maxi cosi też już kupiony leży
musimy tylko kupić adaptery do wózka i wszystko mamy
Dzisiaj Młoda kopie jak szalona, chyba się głową w dół przekręca bo innego pomysłu nie mam co ona tam kombinuje
-
Dziewczyny a czy wage maluchów gin Wam czyta z usg? tam mu się wyswietla? bo mój cos tam spisuje, potem kreci na takim kółku tekturowym i wtedy mi mowi - około tyle i tyle, ale czasem mam wrazenie ze mowi tyle ile przeciętnie dziecko wazy w danym tygodniu - raz tylko powiedział 800gram jak było w aplikacjach trochę mniej wiec może jednak opiera się na jakiś wymiarach faktycznie - jak to u Was jest?
-
nick nieaktualny
-
Biedroneczka29 wrote:Malina ja tez mam droższy wozek ale uważam ze fotelik tez sie przyda a czy dobrze uważam to sie okaże
ja postawiłam na fotelik tej firmy co ty masz wozek
cybex cloud Q a Tobie chodziło o wozek Cybex priam??
Lexi a rozwarcie miałaś wcześniej czy teraz się zrobiło ?? Odpoczywaj jak najwiecej,bedzie dobrze.
Tak Cybex Priam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f17a4982bb1.jpg
Sam wózek jest drogi i dlatego że mam fajny fotelik cybexa nie kupuję. Kupię jak mały wyrośnie z tego
-
nick nieaktualnyszara myszka wrote:Dziewczyny a czy wage maluchów gin Wam czyta z usg? tam mu się wyswietla? bo mój cos tam spisuje, potem kreci na takim kółku tekturowym i wtedy mi mowi - około tyle i tyle, ale czasem mam wrazenie ze mowi tyle ile przeciętnie dziecko wazy w danym tygodniu - raz tylko powiedział 800gram jak było w aplikacjach trochę mniej wiec może jednak opiera się na jakiś wymiarach faktycznie - jak to u Was jest?
szara myszka lubi tę wiadomość
-
szara myszka wrote:Dziewczyny a czy wage maluchów gin Wam czyta z usg? tam mu się wyswietla? bo mój cos tam spisuje, potem kreci na takim kółku tekturowym i wtedy mi mowi - około tyle i tyle, ale czasem mam wrazenie ze mowi tyle ile przeciętnie dziecko wazy w danym tygodniu - raz tylko powiedział 800gram jak było w aplikacjach trochę mniej wiec może jednak opiera się na jakiś wymiarach faktycznie - jak to u Was jest?
-
W sumie to zbytnio się nie stresuję bo jestem pod stałą kontrolą. A tak się śmieje, że Ignaś tak straszy a i tak po terminie wyjdzie
Oby posiedział jak najdłużej ale w razie czego mam szpital ze świetnym oddziałem dla wcześniaczków pod nosem więc jestem spokojna.
Biedroneczka rozwarcie dopiero teraz mam. Tydzień temu nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:07
-
nick nieaktualny
-
marissith wrote:mojemu wylicza program na usg na podstawie wymiarów głowy, brzuszka i kości udowej
Wieczorem podopisuję was na listę
Lexi odpoczywaj dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:14
szara myszka, mallinka lubią tę wiadomość
-
ciekawe jaki duzy mój dzidziuś będzie - poki co wg gina jest dość spory, ale ta waga która podaje nie rozni się wlasnie od takich "przeciętnych" dla danego tygodnia ciąży podawanych w aplikacjach czy na jakiś stronach, także zobaczymy jak to będzie