X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans wrote:
    Mnie dopiszcie , ja sie nie udzielam zbyt czesto , ale czasem zagladam ;)
    P.s. dzieki Moniaa za Twoj wpis , zaczelam wiecej plynow pic I przeszly mi te kolki :) wkoncu !!
    Ja mam termin na 14 luty I bedzie syn .
    Mnie też możecie dopisać termin 3 luty chłopiec

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    Ja kupuję wózek Cybex Platinum a nosidełko mam Maxi Cosi z tego co wiem to bezpieczne a do tego wózka pasuje prawdopodobnie tylko fotelik Cybex
    Tak masz racje maxi cosi bezpieczne jest :)

mallinka lubi tę wiadomość

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1N0-FZO6TDGA4PmQDuBDv2reIhX3LRrxQh1gDlPvzZdY/edit?usp=docslist_api

Tabela lutówek kiedyś któraś dodała. Zagladacie?
    Ja tak :)

201602031762.png
    200602041778.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wózek już zakupiony i w przyszłym tygodniu go przywieziemy. Zobaczyłam, zakochałam się i innego nie chciałam oglądać. Jakby mi coś nie pasowało to pewnie też bym miała rozkminę ale wszystko w nim jest fajne więc szybka akcja była :D

Byłam dziś na wizycie w związku z nasilającymi się skurczami. Na początku trochę strachu było bo szyjka skrócona i rozwarcie na 0,5 cm. Więc pani dr mówi, że da skierowanie do szpitala na podanie sterydów tak w razie "w". Ale na usg okazało się, że wewnętrznie szyjka ma 3,6 cm jest zamknięta i nie ma się do czego przyczepić. A to, że z zewnątrz tak nieładnie wygląda to na razie pomijamy. Dostałam końskie dawki magnezu. Dziś mam przyjąć 1,6g a od jutra po 800 mg do następnego poniedziałku. Zobaczymy czy pomoże. Jak nie to za tydzień do szpitala. A nasz synuś dalej ułożony miednicowo. Nóżki ma na samej szyjce i kopie matkę ile wlezie. Mam nadzieję, że niedługo się obróci...

Miałam jakiś rabat do smyka i kupiłam dziś małemu komplecik na wyjście ze szpitala, ręczniczek Smiky i zawieszkę do smoka.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina ja tez mam droższy wozek ale uważam ze fotelik tez sie przyda a czy dobrze uważam to sie okaże :) ja postawiłam na fotelik tej firmy co ty masz wozek :) cybex cloud Q a Tobie chodziło o wozek Cybex priam??

Lexi a rozwarcie miałaś wcześniej czy teraz się zrobiło ?? Odpoczywaj jak najwiecej,bedzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:52

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi na pewno będzie wszystko dobrze, najważniejsze ze w srodku szyjka zamknieta i dluga. Bierz magnez i odpoczywaj dużo :*

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi trzymam kciuki, żeby magnez pomógł i szpital nie był potrzebny. Mnie od wczoraj jakoś mocniej brzuch dołem pobolewa i jest strasznie twardy. Swoją drogą jestem ciekawa ile już waży moje szczęście. Mój ginekolog nie sprawdza tego co wizytę, ostatnio nie miałam wcale USG. Kolejne dopiero 9 grudnia, a ostatni raz widziałam synka na początku października. No ale jak ponoć nic się nie dzieje to nie ma sensu robić USG..Nie mogę się już doczekać

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa i jak tam sytuacja na froncie?
    Lexi dobrze, że szyjka jednak ok, leż i odpoczywaj :)

My mamy już kupiony xlander x move, akurat w dobrej cenie zamówiliśmy z gratisami ;) fotelik maxi cosi też już kupiony leży :) musimy tylko kupić adaptery do wózka i wszystko mamy

Dzisiaj Młoda kopie jak szalona, chyba się głową w dół przekręca bo innego pomysłu nie mam co ona tam kombinuje ;)

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi dobrze ze w środku oki. Ale nie wiedziałam że to palpacyjnie inaczej a w usg inaczej. Lez odpoczywaj żeby tak zostało. My 03/12 mamy wizytę i też się o szyjke boję.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia cały dzień o Tobie myślę? Jak tam sytuacja? Zostalas w tym szpitalu?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wage maluchów gin Wam czyta z usg? tam mu się wyswietla? bo mój cos tam spisuje, potem kreci na takim kółku tekturowym i wtedy mi mowi - około tyle i tyle, ale czasem mam wrazenie ze mowi tyle ile przeciętnie dziecko wazy w danym tygodniu - raz tylko powiedział 800gram jak było w aplikacjach trochę mniej wiec może jednak opiera się na jakiś wymiarach faktycznie - jak to u Was jest?

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi wypoczywaj :) tak jak dziewczyny piszą najważniejsze że szyjka długa i zamknięta! :)

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Malina ja tez mam droższy wozek ale uważam ze fotelik tez sie przyda a czy dobrze uważam to sie okaże :) ja postawiłam na fotelik tej firmy co ty masz wozek :) cybex cloud Q a Tobie chodziło o wozek Cybex priam??

Lexi a rozwarcie miałaś wcześniej czy teraz się zrobiło ?? Odpoczywaj jak najwiecej,bedzie dobrze.

Tak Cybex Priam
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f17a4982bb1.jpg

Sam wózek jest drogi i dlatego że mam fajny fotelik cybexa nie kupuję. Kupię jak mały wyrośnie z tego :)

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dziewczyny a czy wage maluchów gin Wam czyta z usg? tam mu się wyswietla? bo mój cos tam spisuje, potem kreci na takim kółku tekturowym i wtedy mi mowi - około tyle i tyle, ale czasem mam wrazenie ze mowi tyle ile przeciętnie dziecko wazy w danym tygodniu - raz tylko powiedział 800gram jak było w aplikacjach trochę mniej wiec może jednak opiera się na jakiś wymiarach faktycznie - jak to u Was jest?
    mojemu wylicza program na usg na podstawie wymiarów głowy, brzuszka i kości udowej

szara myszka lubi tę wiadomość

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Tak zczytuje z usg. Choć przy pierwszej ciąży lekarze pomylili się o 400 gram a to dużo u niemowląt, mały był większy i ledwo go urodziłam. Jak teraz będzie miał ok 4 kg to cesarska

201602031762.png
    200602041778.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zbytnio się nie stresuję bo jestem pod stałą kontrolą. A tak się śmieje, że Ignaś tak straszy a i tak po terminie wyjdzie ;) Oby posiedział jak najdłużej ale w razie czego mam szpital ze świetnym oddziałem dla wcześniaczków pod nosem więc jestem spokojna.

Biedroneczka rozwarcie dopiero teraz mam. Tydzień temu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:07

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze wychodziło 3600 z aparatu kilka razy gin sprawdzał. A urodziła ponad 4kg biedna. Mamy tego samego gina i on mówi że 4kg nie pozwoli mi urodzić naturalnie, tylko Tymek jest jakiś drobniutki to chyba do 4kg nie dobije.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    mojemu wylicza program na usg na podstawie wymiarów głowy, brzuszka i kości udowej
    U mnie identyko.

Wieczorem podopisuję was na listę :)

Lexi odpoczywaj dużo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:14

szara myszka, mallinka lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jaki duzy mój dzidziuś będzie - poki co wg gina jest dość spory, ale ta waga która podaje nie rozni się wlasnie od takich "przeciętnych" dla danego tygodnia ciąży podawanych w aplikacjach czy na jakiś stronach, także zobaczymy jak to będzie :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi mówili lekarze na klinikach waga z usg może się różnić do 500 gr w te albo w te. I tak naprawdę jest to waga orientacyjna.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ