X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Jak do 2ch tys. To zobacz sobie Expandera Mondo :) ma lepsze opinie od adamexa ja dałam 2049zl z fotelikiem cybex i adapterami jak by Ci się spodobał to dodaj mnie to przyjaciółek to znajdę u siebie tr aukcje na allegro gdzie zamówiłam :) świetny kontakt ze sprzedającym i za spóźnienie w dostawie które wynikło nie z winy hurtowni a producenta dostałam bardzo dużo fajnych gratisów :)
    właśnie czytam opinie i wszyscy ten wózek mega zjechali :)

201602111680.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam parę razy na IP, jadę zawsze wtedy, gdy coś mnie martwi. Nie miejcie dziewczyny wyrzutów sumienia. Po to jest szpital, żebyśmy jechały!

szara myszka lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiałam się nad riko brano, ale ostatnio miałam okazję pomacać riko nano, rózni się chyba tylko kolorami które w nano mi bardziej odpowiadają i ceną ok 300 zł tańszy od brano. Miłością od 1 wejrzenia był babyactive shell eko i pewnie skończy się na zakupie tego wózka, bo zadużo kombinuję :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 14:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    właśnie czytam opinie i wszyscy ten wózek mega zjechali :)
    Który zjechali Expandera czy Adamexa? Bo expandera znam kilka osób co ma i są mega zadowolone no i mój też już stoi i czeka na użytkownika aż wyjdzie z brzuchola:) Jedyne co mi się zbytnio nie podoba to spacerówka taka twarda mi się wydaje :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna moja kruszynka raz jest bardziej aktywna raz mniej ogolnie jeszcze nie dostałam kopniaka czy boksa ktory sprawił mi bol,ostatnio sie położyłam nie ruszała sie ,położyłam rece na brzuch tez zero ruchów co sie naschizowalam juz oczywiscie łzy w oczach,mowie wstanę pochodzę i zjem pomarańcza i zaczęła kicac widocznie spała :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze opinie ma x-lander x-move ale po pierwsze jest droższy niż planowałam, a po drugie wizualnie mi się nie podoba. Jednak ta spacerówka rzeczywiście lepiej wygląda niż w tych, które mi się podobają. Mam nadzieję, że zdążę coś wybrać do lutego :D

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Który zjechali Expandera czy Adamexa? Bo expandera znam kilka osób co ma i są mega zadowolone no i mój też już stoi i czeka na użytkownika aż wyjdzie z brzuchola:) Jedyne co mi się zbytnio nie podoba to spacerówka taka twarda mi się wydaje :)
    adamexa

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie bardzo xlander podoba, ale ja potrzebuję wózka który będzie miał amortyzacje a xlandery mają bardzo słabą.
    Ja chcę spacerówkę po kolejnej zimie i tak kupić już taką mniejszą (ale nie parasolkę).
    Bardzo podoba mi się że wózek jest wysoki, nie trzeba się schylać do gondoli gdy coś przy dziecku trzeba zrobić a wiele osób na to narzeka właśnie bo kręgosłup boli no i mi też zależało na dużej gondoli bo chcę trochę nią pojeździć, fajnie też że kosz jest zamykany i przez to że gondola jest wysoko to jest do niego łatwy dostęp:) Wart uwagi jest też Rico, ale te wózki są mega podobne (kilka różnic jest jak np. moskitiera w budce) z racji tego że są od tego samego producenta :) Oglądałam Amelis pro na necie piękny, na żywo wygląda na taki niedokończony no i duża odległość od rączki do gondoli. Ja właśnie też chciałam się zmieścić w 2tyś więc trochę tych wózków oglądałam:)

natalica06 lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę jak piszecie o tych wózkach i stwierdzam, że jestem w tym temacie mega zielona ;)

Moniaa i jak tam?

Biedroneczka śliczne zdjęcie profilowe, nóżki jak talala ;D

Zobaczcie jaką mamy zdolną lutówkę, łapacz od Gorgeous <3 :)
    246ly4l.jpg

szara myszka, vayn, Tusiaa, Biedroneczka29, madzia.rka, Lexi150, marissith, gorgeous, Moniaa, lula.91, Mila920 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia dziękuje,dzis moja kruszynka miała pierwsza"sesje" Hahaha :) :)

tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Mi sie bardzo xlander podoba, ale ja potrzebuję wózka który będzie miał amortyzacje a xlandery mają bardzo słabą.
    Ja chcę spacerówkę po kolejnej zimie i tak kupić już taką mniejszą (ale nie parasolkę).
    Bardzo podoba mi się że wózek jest wysoki, nie trzeba się schylać do gondoli gdy coś przy dziecku trzeba zrobić a wiele osób na to narzeka właśnie bo kręgosłup boli no i mi też zależało na dużej gondoli bo chcę trochę nią pojeździć, fajnie też że kosz jest zamykany i przez to że gondola jest wysoko to jest do niego łatwy dostęp:) Wart uwagi jest też Rico, ale te wózki są mega podobne (kilka różnic jest jak np. moskitiera w budce) z racji tego że są od tego samego producenta :) Oglądałam Amelis pro na necie piękny, na żywo wygląda na taki niedokończony no i duża odległość od rączki do gondoli. Ja właśnie też chciałam się zmieścić w 2tyś więc trochę tych wózków oglądałam:)
    Dzięki za podpowiedzi tak naprawdę pewnie zdecydujemy się na coś w sklepie, bo ważne jest dla mnie jak się go będzie prowadziło. Co prawda mieszkamy na parterze i w mieście, więc jakaś mega mocna konstrukcja nie jest mi potrzebna, ale nie chcę też szukać po pół roku kolejnego wózka, bo ten się rozpadnie :)
    a o co chodzi z amortyzacją? że możesz jeździć po nierównym podłożu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:05

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zupełnie ciemna jeżeli chodzi o wozki!
    dla nas będzie ważne żeby był lekki (3 pietro w bloku) i dość wysoki bo oboje jesteśmy wysocy z mezem - ktoś ma jakies podpowiedzi? :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zdecydowałam w sklepie ale zamówiłam przez internet :) Musisz sama zobaczyć jak się prowadzi twardy tzw. miastowy wózek a jak amortyzowany :) Po mieście pojedziesz takim i takim więc jak Ci się spodoba twardy to nic takiego się nie stanie, ja mam teściów przy lesie więc potrzebowałam wózka nadającego się do lasu :)
    Najlepszy sposób to spisz sobie na kartce to na czym Ci zależy w wózku, wiesz np. czy ma być lekki, skrętny, dobrze bujać, mieć duży kosz, pompowane koła itd. daj taką kartkę w hurtowni i niech Pan/pani pokazuje wózki:) spisz na kartce i poczytaj w domu opinie i spisz koniecznie ceny :) Pamiętaj by wybrać dobry fotelik, na każdych targach jakich byłam mówili że lepiej oszczędzić na wózku niż na foteliku do samochodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    ja tez zupełnie ciemna jeżeli chodzi o wozki!
    dla nas będzie ważne żeby był lekki (3 pietro w bloku) i dość wysoki bo oboje jesteśmy wysocy z mezem - ktoś ma jakies podpowiedzi? :)
    Ja też mieszkam na 3cim piętrze :D ale jednak postawiłam bardziej na to czy mi się podoba niż na to czy jest ciężki, nasze mamy dawały rade ja też dam ;p ogólnie gdy zajmowałam się kuzynką to wnosiłam wózek na 4 piętro. Mam w planie stelaż zostawiać w samochodzie, ale jak się nie da bo samochód Artur weźmie to będę wnosiła po pół piętra gondole a później stelaż i tak na przemian, jakoś dojdę :) Mi z lekkich wózków podobał się Urban Chicco ale ma małą gondole i to miejski wózek z bardzo słabą amortyzacją ;)

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wózka masakra :)spędzal mi sen z powiek, ale już podjęłam decyzję i mam nadzieję że się nie zawiodę.
    Już najwyższy czas kompletować wyprawkę bo czas ucieka. Do porodu zostało ok 70 dni!
    Dziś na wizycie dowiedziałam się że Leo waży 1700 gram więc całkiem nieźle, ma przybrać jeszcze ok 2 kg więc podobnie jak starszy brat :)
    Dziewczyny kupujecie wózek 3w1?
    Ja chyba zrezygnuje z nosidełka/ fotelika od kompletu bo kosztuje 700 zł a mam od siostry prawie nowe nosidełko tylko tyle że nie będzie pasowało do wózka. Z 2 strony nie po to kupuję taki drogi wózek żeby w foteliku maleństwo wozić, no i jest to nie zdrowe dla płucek.

201602031762.png
    200602041778.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallinka ja kupiłam wózek 2w1 i osobno fotelik bo mojego fotelika nie ma w zestawach 3w1.

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mallinka wrote:
    Temat wózka masakra :)spędzal mi sen z powiek, ale już podjęłam decyzję i mam nadzieję że się nie zawiodę.
    Już najwyższy czas kompletować wyprawkę bo czas ucieka. Do porodu zostało ok 70 dni!
    Dziś na wizycie dowiedziałam się że Leo waży 1700 gram więc całkiem nieźle, ma przybrać jeszcze ok 2 kg więc podobnie jak starszy brat :)
    Dziewczyny kupujecie wózek 3w1?
    Ja chyba zrezygnuje z nosidełka/ fotelika od kompletu bo kosztuje 700 zł a mam od siostry prawie nowe nosidełko tylko tyle że nie będzie pasowało do wózka. Z 2 strony nie po to kupuję taki drogi wózek żeby w foteliku maleństwo wozić, no i jest to nie zdrowe dla płucek.
    Ja kupiłam fotelik do samochodu nie do wózka, pewnie wepnę kilka razy jak na szybko coś będę załatwiała. Ale dla mnie bezpieczeństwo w samochodzie jest o wiele ważniejsze niż wypasiony wózek.Zazwyczaj te lepsze foteliki pasują do większej ilości wózków łącznie z tymi droższymi wózkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:15

• mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam kupić w styczniu. Jeszcze myślę nad kolorem :)Łóżeczko i mebelki już stoją, już się nie mogę doczekać kiedy pościel ubiore <3

201602031762.png
    200602041778.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja kupiłam fotelik do samochodu nie do wózka, pewnie wepnę kilka razy jak na szybko coś będę załatwiała. Ale dla mnie bezpieczeństwo w samochodzie jest o wiele ważniejsze niż wypasiony wózek.Zazwyczaj te lepsze foteliki pasują do większej ilości wózków łącznie z tymi droższymi wózkami :)
    Ja kupuję wózek Cybex Platinum a nosidełko mam Maxi Cosi z tego co wiem to bezpieczne a do tego wózka pasuje prawdopodobnie tylko fotelik Cybex

201602031762.png
    200602041778.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    260984h.png

Tusiaa - 2 luty - synek <3
    Tulipanna - 3 luty - córeczka <3
    Zosia_wop - 4 luty - <3
    Tysiaa93 - 5 luty - córeczka <3
    MamaNieMama - 6 luty - dwie córeczki <3 <3
    Vayn - 9 luty - córeczka <3
    Gorgeous - 10 luty - synek <3
    Mila920 - 10 luty - synek <3
    Madzia.rka - 11 luty - synek <3
    Gezanew - 15 luty - <3
    Marissith - 17 luty - córeczka <3
    Agnesia - 20 luty - synek <3
    Szara Myszka - 20 luty - <3
    Doti87 - 21 luty - synek <3
    Biedroneczka29 - 21 luty - córeczka <3
    Bruśka - 22 luty - synek <3
    Lexi - 22 luty - synek <3
    Lula91 - 24 luty - synek <3
    Kri - 26 luty - synek <3
    Moniaa - 27 luty - córeczka <3

Pamiętamy... 25hlpa9.gif

Renieczka [*] 8tc
    Roxa [*] 8tc
    Miśka905 [*] 8tc
    Konwalijka [*] 9tc
    Mambella [*] 9tc
    Tomania [*] 10tc
    Pati [*] 20tc
    Kkkaaarrr [*] 26tc

Tysia super :D
    a może dziewczynki zaznaczyć na różowo a chłopców na niebiesko?

Mnie dopiszcie , ja sie nie udzielam zbyt czesto , ale czasem zagladam ;)
    P.s. dzieki Moniaa za Twoj wpis , zaczelam wiecej plynow pic I przeszly mi te kolki :) wkoncu !!
    Ja mam termin na 14 luty I bedzie syn .
    P.s. Nie wiem czy w Polsce sa , ale ja kupuje uppababy vista 2015 , jest lekki , szybko sie sklada I bardzo skretny , wedlug mnie najnajnaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:31

mallinka lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ