WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dziś mam faze na rozne ciacha, przepisuje z neta rozne przepisy - u mnie jest ten problem ze nie mam piekarnika, ale roznych serników na zimno albo nawet torcików bez pieczenia jest bardzo dużo i mysle na który się skusic niedługo :D

vayn - zdarza się niestety kazdemu, nie denerwuj się :*

vayn lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn moze z makowcem w ciazy to jak z ogórkami w czasie @ :D
    Następny wyjdzie lepiej :)

vayn, tulipanna lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to mogę czekoladę tonami , każdą ilość. nie ważne czy jestem po obiedzie świeżo czy nie. masakra.
    a kawkę pijecie? ja to 1-2 dziennie pije, lekarz nie zabronił ale niektórzy to pierwsze co to- a Tobie herbatkę?bo kawy to nie! wkurza mnie to. :)

p.s. Lexi dzięx za lina to ja pytałam !

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri nie ma za co. Ja kawkę piję. Jedną dziennie ale na więcej nawet nie mam ochoty. Można spokojnie pić właśnie jedną dziennie. Ja po kawie mam ciśnienie 90/60 więc mi nie zaszkodzi :P

A ja mam ochotę na chińskiego boxa więc ruszam pupcię i idę po żarełko. :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Tez dziś mam faze na rozne ciacha, przepisuje z neta rozne przepisy - u mnie jest ten problem ze nie mam piekarnika, ale roznych serników na zimno albo nawet torcików bez pieczenia jest bardzo dużo i mysle na który się skusic niedługo :D

vayn - zdarza się niestety kazdemu, nie denerwuj się :*

Myszko spróbuj 3bita

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kubek rozpuszczalnej z pol lyzeczki i z mlekiem, jak jest smetna pogoda to czasem dwie ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Myszko spróbuj 3bita

wlasnie robiłam już kiedyś 3bita, rafaello, bananowca, rozne ptasie mleczka, a chciałabym cos nowego

mysle nad oreo :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszperam w moich przepisach może coś znajdę pychotnego:-)

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja na ciastkach oreo robiłam kopiec kreta :)

Zosia o co chodzi z ogórkami w czasie @? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:42

• Kri Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny w ogóle te całe fridy do noska to wszystko jedno jaką się kupi ? czy na coś trzeba zwracać uwagę, ze jest do odkurzacza czy coś? :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Astra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Wlasnie musimy się przemeldować z mezem bo dzidzie będzie trzeba zameldować w miejscu zameldowania jednego z rodzicow to bez sensu - a na tym mieszkaniu co teraz jesteśmy najprawdopodobniej zostaniemy dluuuuuuuuugo ;)

cholera.... właśnie mi uświadomiłaś że musimy to załatwić :O ja zameldowana jestem u swoich rodziców, m u swojej babci a mieszkamy u rodziców m już ponad 4lata. pokręcone trochę. A, kurde mogli by znieść już ten obowiązek meldunkowy i nie byłoby problemu.

naprodukowałyście jak nie wiem, a mnie się dziś taaaak chce spać. nawet nie słyszałam jak m do pracy wychodził. A wczoraj cały dzień u rodziców spędziłam. Zamówiłam w końcu rożek, prześcieradła do łóżeczka i wózka, matę do przewijania, pieluchy tetrowe i coś tam jeszcze. Zastanawiałam się nad flanelowymi, ale w końcu stwierdziłam, że chyba nie będą mi potrzebne. W końcu widziałam wózek mojego skarba :D śliczny kremowo-beżowy, mega wygodny i praktyczny. Ma super obracanie bez wypinania gondoli czy spacerówki. Jeden ruch ręką i gotowe. Składa się też super. Zadowolona jestem baardzo.

D84 ja też mam więcej włosów na brzuchu i są ciemniejsze, ale to przez hormonu więc myślę, że po porodzie wszystko wróci do normy :)

lula a do proktologa idziesz prywatnie czy na nfz? chyba na nfz skierowanie trzeba mieć teraz? Ja po porodzie już się wybiorę. Problem z hemoroidami mam od bardzo dawna z tym, że od kilku lat miałam spokój. Jeden wylazł ale żadnych dolegliwości nie miałam. zmieniłam dietę i styl życia i był spokój. W ciąży niestety znów się odzywają. na szczęście krwi nie ma, ale zaś drugi wylazł :/ nie swędzi, nie piecze. po prostu jest, ale chce z tym też zrobić porządek.

Kurczę, widzę, że pieczenie pełną parą u was... ja jak zawsze robiłam super ciasta i wszystko wychodziło to odkąd jestem w ciąży nic nie mogę upiec bo wychodzą mi zakalce :/ Nawet w cieście zebra, które kiedyś moja mam przypadkiem ugotowała, bo zapomniała podnieść temperaturę i po godzinie chyba dopiero podniosła i piekła dalej. Wyszło! A mnie teraz kurcze nic nie wychodzi... Mam nadzieję, że po ciąży wróci mi talent :D

Kri ja kupiłam aspirator do nosa z canpolu, cały taki zestaw.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jadlyscie kiedyś cos takiego? http://smakolykibereniki.blogspot.com/2013/05/kuleczki-z-patkow-owsianych.html
    zastanawiam się jak to może smakować, patrząc na składniki może być dość słodkie, dałabym mniej cukru chyba

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    A dziewczyny w ogóle te całe fridy do noska to wszystko jedno jaką się kupi ? czy na coś trzeba zwracać uwagę, ze jest do odkurzacza czy coś? :)
    Musisz mieć regulowaną moc w odkurzaczu żeby używać katarka. A frida jest "ręczna".

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie naszła ochota na budyń ,ide robic :) :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka zrób ciasto philadelphia jest bez pieczenia a mi bardzo smakuje i w zasadzie nie da się go spitolic :-) ja musze powiedzieć ze w ciąży mam do gotowania i pieczenia złote ręce. Co nie zacznę robić to mi się uda, nawet moje autorskie eksperymenty się udają, chyba dlatego brat mi kupił na urodziny robót planetarny :-D

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    cholera.... właśnie mi uświadomiłaś że musimy to załatwić :O ja zameldowana jestem u swoich rodziców, m u swojej babci a mieszkamy u rodziców m już ponad 4lata. pokręcone trochę. A, kurde mogli by znieść już ten obowiązek meldunkowy i nie byłoby problemu.

naprodukowałyście jak nie wiem, a mnie się dziś taaaak chce spać. nawet nie słyszałam jak m do pracy wychodził. A wczoraj cały dzień u rodziców spędziłam. Zamówiłam w końcu rożek, prześcieradła do łóżeczka i wózka, matę do przewijania, pieluchy tetrowe i coś tam jeszcze. Zastanawiałam się nad flanelowymi, ale w końcu stwierdziłam, że chyba nie będą mi potrzebne. W końcu widziałam wózek mojego skarba :D śliczny kremowo-beżowy, mega wygodny i praktyczny. Ma super obracanie bez wypinania gondoli czy spacerówki. Jeden ruch ręką i gotowe. Składa się też super. Zadowolona jestem baardzo.

D84 ja też mam więcej włosów na brzuchu i są ciemniejsze, ale to przez hormonu więc myślę, że po porodzie wszystko wróci do normy :)

lula a do proktologa idziesz prywatnie czy na nfz? chyba na nfz skierowanie trzeba mieć teraz? Ja po porodzie już się wybiorę. Problem z hemoroidami mam od bardzo dawna z tym, że od kilku lat miałam spokój. Jeden wylazł ale żadnych dolegliwości nie miałam. zmieniłam dietę i styl życia i był spokój. W ciąży niestety znów się odzywają. na szczęście krwi nie ma, ale zaś drugi wylazł :/ nie swędzi, nie piecze. po prostu jest, ale chce z tym też zrobić porządek.

Kurczę, widzę, że pieczenie pełną parą u was... ja jak zawsze robiłam super ciasta i wszystko wychodziło to odkąd jestem w ciąży nic nie mogę upiec bo wychodzą mi zakalce :/ Nawet w cieście zebra, które kiedyś moja mam przypadkiem ugotowała, bo zapomniała podnieść temperaturę i po godzinie chyba dopiero podniosła i piekła dalej. Wyszło! A mnie teraz kurcze nic nie wychodzi... Mam nadzieję, że po ciąży wróci mi talent :D

Kri ja kupiłam aspirator do nosa z canpolu, cały taki zestaw.
    Idę prywatnie tzn mamy taki pakiet medyczny z pracy no i mam te wizyty z niego. Na chwilę obecną tez zmieniłam dietę. A zawsze byłam aktywna i w ciąży nadal chodzę na siłownię.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    a ja to mogę czekoladę tonami , każdą ilość. nie ważne czy jestem po obiedzie świeżo czy nie. masakra.
    a kawkę pijecie? ja to 1-2 dziennie pije, lekarz nie zabronił ale niektórzy to pierwsze co to- a Tobie herbatkę?bo kawy to nie! wkurza mnie to. :)

p.s. Lexi dzięx za lina to ja pytałam !
    ostatnio Kasia Bosacka w programie "Wiem co jem" mówiła że kofeina i teina to ta sama substancja, tylko nazywa się ją inaczej by wskazać w jakim jest produkcie..
    I by się zgadzało
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Kofeina
    zatem pij :) Na zdrówko Kri, ja też piję z rana :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Myszka ja na ciastkach oreo robiłam kopiec kreta :)

Zosia o co chodzi z ogórkami w czasie @? :P
    nie robi się niby bo nie wychodzą :)
    Mnie tez ostrzegali przed robieniem przetworów w czasie ciąży :P że niby też nie wychodzą, a wyszły (poza tym, że jak zakręcałam konfiturę wiśniową to mi wieczka się przekręcały, no ale ewidentnie to była kwestia słoików, bo nie pasowało żadne do tychwieczek a po zmianie słoików było ok :P)

vayn lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ja kupiję zwykłą malutką gruszkę do nosa, żadną fridę..widziałąm kiloka razy jak rodzice to obsługują a dzieci straszliwie płakuniają...ooo nie...a już podłączenie tego do odkurzacza wydaje mi się pastwieniem nad dzieckiem...mózg można wyciągnąc...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a jadlyscie kiedyś cos takiego? http://smakolykibereniki.blogspot.com/2013/05/kuleczki-z-patkow-owsianych.html
    zastanawiam się jak to może smakować, patrząc na składniki może być dość słodkie, dałabym mniej cukru chyba

Pycha smak dzieciństwa.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ