WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Własnie mialam kontrol z ZUS :)

O jasna cholera Madzia, w 29 tygodniu ciąży zachciało się sprawdzać? ;- ) Ciekawe czy i mnie odwiedzą skoro od 5tc siedzę w domu. Tylko ja to mogę mieć przesrane bo adresy się nie zgadzają

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mojej koleżanki byli tydzień przed terminem porodu :)
    Czemu nikt mi wcześniej nie powiedział, że podkłady poporodowe mogą wyglądać normalnie (link wyżej) ja kupiłam jakieś zwykłe wyglądają jak przeogromne podpaski sprzed 20 lat wrrrr teraz jestem zła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:23

madzia.rka, lula.91 lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojego Gina w ciazy czesciej kontroluja chodzace zwolnienia, nie wiem czy to prawda I czemu by tak mialo byc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:27

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn u mnie tez problem z adresem, jak daje l4 do pracy to pisze kartke ze przebywam tu I Tu, mam nadzieje ze to styknie

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanke wezwali na kontrol ale juz nie zdazyła pojechac bo urodziła w dniu kontroli. Nierstety urodziła przed czasem ale w 34 tyg z dzieckiem oki. Ale wszyscy mówili ze to przez ta kontrol oczywiscie to był zbieg okolicznosci.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie podajecie adresu pod którym przebywacie przeciez na zwolnieniu wpisuje sie nie adres zameldowania tylko zamieszkania. Bez sensu przez taka głupotke miec wstrzymana wypłate l4. Bo do chwili wyjasnienia dlaczego was nie było w domu podczas kontroli zawieszaja zasiłek i potrafi sie o kolejne 30 dni przesunac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:32

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, a widzisz, w grudniu dopiszę adnotację w pracy.

Madzia, ja mam meldunek na śląsku a wszędzie tutaj posługuję się adresem babci małża - umowa o prace, dane w przychodni. My wynajmujemy mieszkanie, nie wiem jak długo będę jeszcze pod tym adresem i dlatego wszędzie podaję adres babci bo wiem, że on się nie zmieni

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    u mojej koleżanki byli tydzień przed terminem porodu :)
    Czemu nikt mi wcześniej nie powiedział, że podkłady poporodowe mogą wyglądać normalnie (link wyżej) ja kupiłam jakieś zwykłe wyglądają jak przeogromne podpaski sprzed 20 lat wrrrr teraz jestem zła :)
    Natalica ogólnie chyba wszystkie są takie przeogromne. Te z canpolu wyglądają jak pampersy ale ponoć są bardzo chłonne i fajnie wyprofilowane.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    A czemu nie podajecie adresu pod którym przebywacie przeciez na zwolnieniu wpisuje sie nie adres zameldowania tylko zamieszkania. Bez sensu przez taka głupotke miec wstrzymana wypłate l4. Bo do chwili wyjasnienia dlaczego was nie było w domu podczas kontroli zawieszaja zasiłek i potrafi sie o kolejne 30 dni przesunac.

mój gin twierdzi ze wpisuje się adres zameldowania i nie przegadasz mu... mimo ze się w zusie pytałam ;/ o dziwo kadrowa z mojej pracy przyznala mu racje i wlasnie doradzila żeby kartke dolaczac ze w czasie zwolnienia będę przebywać tu i tu

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Wg mojego Gina w ciazy czesciej kontroluja chodzace zwolnienia, nie wiem czy to prawda I czemu by tak mialo byc

Mysle, ze tu nie ma zasady. Bo znam przypadki raczej z lezacymi sprawdzanymi. Moja znajoma mówiła ze tak naprawde to jest loteria ona pracuje w zusie. Sprawdzaja zwolnienia głównie tych osób ktore maja juz kolejne zwolnienie i najpierw sprawdzaja np czy wykupujesz leki i czy masz zlecane badania kontaktuja sie w niektórych przypadkach najpierw z lekarzem wypisujacym. Ale w wiekszosci to toto lotek. Moja mama miała długie l4 była na kontroli i jak weszła to lekarzwiedział co bierze i jakie zabiegi miała w szpitalu. A mnie po operacji kamieni żółciowych na komisji badał ortopeda czaicie.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu. Każdy interpretuje jak mu się podoba. W razie czego lekarz się wypnie, bo taki adres Pani ma podany w dowodzie. No, ale dobrze Szara.myszka, że robisz sobie podkładkę i dajesz ta adnotację.

Natalica rozwaliłas mnie tym tekstem :D

A ja zaraz się porzygam po tym budyniu. Chyba się przejadlam.... :D

madzia.rka lubi tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Bez sensu. Każdy interpretuje jak mu się podoba. W razie czego lekarz się wypnie, bo taki adres Pani ma podany w dowodzie. No, ale dobrze Szara.myszka, że robisz sobie podkładkę i dajesz ta adnotację.

Natalica rozwaliłas mnie tym tekstem :D

A ja zaraz się porzygam po tym budyniu. Chyba się przejadlam.... :D

Ja to co drugi dzien budyn sobie robie ale taki swojski bo inne mi nie podchodza i za kazdym razem sie tak nazre ze sobie obiecuje ze zrobie z połowy porcjii i co i robie z pol litra a potem zdycham;)

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:

Właśnie wole dmuchać na zimne, on ma tam zapisane dwa moje adresy w karcie, tak samo na karcie ciąży mam. Musze się w końcu przemeldować i będzie z glowy ;/

lula.91 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety Madzia.rka się nie rozdrabniam od razu wale na te pół litra- tylko rozlewam sobie do dwóch salaterek (że niby na później :D). A i tak zjem od razu dwie :D

Szara.myszka, ale co by nie było przez orne zawsze ubezpieczony :D a z tym meldunkiem no to warto by było już załatwić :)

tulipanna lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie musimy się przemeldować z mezem bo dzidzie będzie trzeba zameldować w miejscu zameldowania jednego z rodzicow to bez sensu - a na tym mieszkaniu co teraz jesteśmy najprawdopodobniej zostaniemy dluuuuuuuuugo ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to na później hehehe :-)

Tusiaa lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje sobie listopadowki, biedne niektóre dziewczyny - mecza się, po terminach już sporo a im się dalej nie zbiera

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka miała termin na 20.11 i dalej mały siedzi w brzuszku :) położna jej powiedziała, ze to przez to, ze od 3 trymestru nie wychodziła z domu chociaż nie było przeciwwskazań...fajnie jakby tak było to moze dotrwam do 40 tyg ;) znow jestem na forum ciążowych z mojego miasta to jedna urodziła 32+4 niewiadomo dlaczego, ale dwa dni sprzątała ostro...ale na to chyba nie ma reguły :) wole przenosić pare dni niż miec wcześniaka... Ale życie pokaże samo jak bedzie :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia bo to tak jest, teraz się obawiasz żeby dotrwać do terminu, a później czekasz i robisz wszystko żeby się już zaczęło.

Zdenerwowałam się, makowce mi nie wyszły. Nie umiałam ich na papier przełożyc bo już wtedy mi się rozpadały. Teraz je wyjęłam z pieca to sobie wyobraźcie że jednemu dupcia się nie mieściła w foremce i uświniła mi cały piekarnik :/

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam co piszecie, no i zachciało mi sie budyniu... Hmmm ... :D

madzia.rka, lula.91 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ