WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z syneczkiem hehehehe zagonimy do roboty tatusia powiedział że walkowac i wycinać będzie także chyba w sobotę zawezniemy się. Jak już w grudzień wejdziemy to święta pełna para. A jeszcze mnie korci piernik tali czterotygodniowy co w lodówce leży przed pieczeniem. Uwielbiam te święta bo są mega korzenne ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Joanna ja kupiłam szumisia wklejalam nawet tutaj zdjecie jak siędzi w wózku :)

Dziewczyny ostatnio pisałam ze moja kruszynka jeszcze w nocy nie fikala zeby mnie obudzić to dzis w nocy był ten "pierwszy raz" 2:30 a ona tańcowała sobie w brzuchu :) :) :)

Nasz dzieciolek też upatrzyl sobie noce. choć dziś spokojnie było bo tylko dwa razy siku więc chyba mocno nie buszowal bo mbie zaraz siku ciśnie 10 razy po pięć kropel.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie czuć, że nasze maleństwa rosną, coraz mocniej i wyraźniej te ruchy czuć, już nie tylko kopanie, ale też czasem przekręcanie, aż słychać jak woda w brzuchu zabulgocze :) Ciekawe jak to będzie jak już się urodzą :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali to bulgotanie to wody płodowe? :P O matko mój małż mówił, że młoda sobie impreze w basenie zrobiła.. a ja do niego, że to pewnie moje jelita :/ A normalnie dźwięki chlupania jakby ktoś kran odkręcił :P

Tusiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/568002d0a966.jpg

Pierwsze moje zdjecie wiec nie wiem czy uda mi sie wstawic.
    A to ja i moje dwie dziewczyny ;)

Agnesia, vayn, Lexi150, madzia.rka, Doti87, Zosia_wop, Biedroneczka29, marissith, Tusiaa, d84, szara myszka, tulipanna, lula.91, tysiaa93, Kri, Astra, Mila920 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

piękny mają domek:)

MamaNieMama lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Natali to bulgotanie to wody płodowe? :P O matko mój małż mówił, że młoda sobie impreze w basenie zrobiła.. a ja do niego, że to pewnie moje jelita :/ A normalnie dźwięki chlupania jakby ktoś kran odkręcił :P
    podobno to dziecko słychać, czasem jak czuję, że się przekręci to aż słychać jak woda wiruje :D Myślę, że to nasze dzieci, a jak nie to i tak miło myśleć, że to one hehe :D

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

Apartamentowiec cudny :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama świetny brzuszek :) ja dzis sie zmierzyłam obwód w najszerszym miejscu 104 cm :)
    Ojjjj jak ja nie moge doczekać sie świat :) oby tylko do tej pory były same dobre wiadomości to beda chyba najszczęśliwsze święta od 10 lat...
    Jeszcze te nasze dzieciaczki sie nie urodziły, nie wiemy jak wyglądają, a juz je sie tak bardzo kocha :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama fajniusi brzusio :)

Też bym zrobiła juz pierniczki ale kurcze weny brak :D Tak samo jak i do sortowania tych rzeczy weny brak :D

A to mój wczorajszy łup. Uzywany ale bardzo tani i stwierdziłam jak jest okazja to wezmę. Jeszcze trzeba będzie go wyczyścić trochę :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6172400/316181/img-20151124-114639259.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6172400/747562/img-20151124-114745230.jpg

Zosia_wop, Lexi150, vayn, szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne łóżeczko :) tusia gratuluje 30 tyg :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia i zajedyne 40 zł :)
    Dziekuje , blizej niz dalej :P trzeba sie zacząc przygotowywać a mi sie nie chce tak strasznie :( :D :D

tulipanna lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa, naprawdę 40zł? no to faktycznie nie żal, a nóz się sprawdzi :)

ja dziś kolejna slabo przespana noc, odsypiałam potem od 8 do 11 ;/ wtedy już mi się dobrze spalo ale w nocy mi cierply nogi i rece i dzidziuś się dużo ruszal jakos chyba dziwnie uciskal, teraz już ok także nie wiem co to się dzialo ;/

co do szumisiow, to slyszalam ze niektóre dzieci faktycnie super na nie reagują, a niektóre w ogole. Nasz synek jest baaaardzo aktywny jak roomba jeździ po domu, także raczej go dźwięk odkurzacza nie uspokaja

dziś idziemy w ramach szkoły rodzenia "zwiedzac" oddzial w moim miescie, mam mandzieje ze tam nie wyladuje, ale idziemy żeby w razie czego wiedzieć jak to wyglada

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę myszko tylko 40zł :)

Ja szumisia nie będę kupować. Mam karuzele która ma różne odgłosy od szumu morza po jakies tam inne dźwięki :P jesli będzie baaardzo rozdarty to nagram jakis odgłos na tel i będe puszczać o ile sie sprawdzi :P

szara myszka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Joanna ja kupiłam szumisia wklejalam nawet tutaj zdjecie jak siędzi w wózku :)

Dziewczyny ostatnio pisałam ze moja kruszynka jeszcze w nocy nie fikala zeby mnie obudzić to dzis w nocy był ten "pierwszy raz" 2:30 a ona tańcowała sobie w brzuchu :) :) :)
    Nooo, widzę, że zaczyna jak moja Lalusia-o 2:#0 :P:P:P

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    generalnie czuć, że nasze maleństwa rosną, coraz mocniej i wyraźniej te ruchy czuć, już nie tylko kopanie, ale też czasem przekręcanie, aż słychać jak woda w brzuchu zabulgocze :) Ciekawe jak to będzie jak już się urodzą :)
    A macie tak czasem że aż Was zaboli??? Mi jak Mała po żebrach wczoraj załadowała kopniaka to aż łyżkę z rąk wypuściłam na podłogę.. (a były na niej buraczki) :P
    Ja dziś piekę biszkopt z kremem toffi :P DLa moich łasuchów. A za p[ierniczki biorę się za tydzień:)chociaż ja lubię takie chrupiące, nie muszą mieknąć jak dla mnie.
    A keks na miesiąc przed świętami to pierwsze słyszę, że się robi... a u mnie zawsze się robi na 2 dni przed świętami..Ale moze to kwestia tego że jakiś przepis jest z miodem to takie ciasta zawsze są twarde i muszą mieć czas by zmięknąc.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

Wyglądasz szałowo :) Pięknie!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama- jak dla mnie bomba :D śliczny masz ten brzuszek :)

A'propos pierniczkow to będę wdzięczna jak któraś z Was rzuci swój sprawdzony przepis :)

Tez się niewyspalam- nawet nie wiem do której Mały latał, potem się obudziłam nagle przed 6 i oczy jak 5 zł. Jak mnie Małż obudził o 8.30 to myślałam, że dopiero się położyłam spać :D no i z tego wszystkiego pomyliłam godziny przyjęć do lekarza i nie poszłam... następna wizyta dopiero w grudniu...

Lekcja z dzisiaj- dziecko zjada matce mózg.... :D

Ciekawe jak tam Moniaa się ma?? :)

madzia.rka lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ja nie raz tak mam, że podskakuje bo mnie znienacka kopnie gdzieś gdzie nie powinien :) Cos czuję, że moje prawe żebro będzie do wymiany bo mały tylko tam pcha ręce, nogi sama nie wiem co to jest :P

tulipanna lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do szumisiów i szumikotków (:)) to ogólnie uważam, że to gadżet, ale bądź co bądź przydatny. Nikt z mojego otoczenia go nie ma, ale potwierdzono mi ze dzieci lubią jak im szumi. Wiec razem z małżem ustaliliśmy, że będzie to nasze życzenie jak ktoś z najbliższych będzie chciał nam coś sprezentowac po narodzinach :)

Wczoraj w nocy płakałam mojemu, że zjadłabym sobie budyń. Poszedł zrobić mi kanapkę, żebym juz skończyła mu zawodzic. Co by nie było tematu budyniu nie odpuscilam (o sprawy żywieniowo- zachciankowe w ciąży jestem wyjątkowo pamietliwa) także idę sobie teraz budyn zrobić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:31

marissith lubi tę wiadomość

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ