WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A macie tak czasem że aż Was zaboli??? Mi jak Mała po żebrach wczoraj załadowała kopniaka to aż łyżkę z rąk wypuściłam na podłogę.. (a były na niej buraczki) :P
    Ja dziś piekę biszkopt z kremem toffi :P DLa moich łasuchów. A za p[ierniczki biorę się za tydzień:)chociaż ja lubię takie chrupiące, nie muszą mieknąć jak dla mnie.
    A keks na miesiąc przed świętami to pierwsze słyszę, że się robi... a u mnie zawsze się robi na 2 dni przed świętami..Ale moze to kwestia tego że jakiś przepis jest z miodem to takie ciasta zawsze są twarde i muszą mieć czas by zmięknąc.
    Mi mały lubi skakać po szyjce. Czasem mam ochotę rozłożyć nogi i go tam trzasnac w ta nóżkę :D a ostatnio ma nową zabawę i zrobił sobie trampoline z pęcherza i chodzę 30 razy na 3 kropki do łazienki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    A co do szumisiów i szumikotków (:)) to ogólnie uważam, że to gadżet, ale bądź co bądź przydatny. Nikt z mojego otoczenia go nie ma, ale potwierdzono mi ze dzieci lubią jak im szumi. Wiec razem z małżem ustaliliśmy, że będzie to nasze życzenie jak ktoś z najbliższych będzie chciał nam coś sprezentowac po narodzinach :)

Wczoraj w nocy płakałam mojemu, że zjadłabym sobie budyń. Poszedł zrobić mi kanapkę, żebym juz skończyła mu zawodzic. Co by nie było tematu budyniu nie odpuscilam (o sprawy żywieniowo- zachciankowe w ciąży jestem wyjątkowo pamietliwa) także idę sobie teraz budyn zrobić :D
    Budyń, mniaaaam idę zrobić. Zajadam się nim często ;p

lula.91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia, ale śmietankowy!!!! <3 <3

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jeszcze nie zabolało po dzikich harcach, ale najpierw zaczyna mi bulgonić w brzuchu za kilka sekund czuję kopanie i to jest sygnał, że zaraz będzie mi się chciało siku :) najgorzej jak poczują bulotanie jak już wyjdę z domu...

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie mialam kontrol z ZUS :)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Oooo i co robiły? pytały opowiadaj! :D i z jakiego miasta jesteś?

Śmietankowy i bez cukru :( no niestety cukrzyca nie wybiera ale i tak jest pysznie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:45

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojewypieki.com/post/pierniczki-przepis-i

Lula, ja robie z tego przepisu i sasuper

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie żartuj! Chce im się? Pierwszy raz się spotkałam z kontrolą u ciężarnej... Choć w sumie mnie wzywali po poronieniu jak byłam na zwolnieniu od psychiatry.

Lula skakanie po szyjce to nasz Ignaś też opanował do perfekcji. A ja wtedy nie wiem co mam robić bo czuję, że zaraz wyleci :P

A teraz mi się przypomniało, że któraś kilka dni temu pytała o sprzedawcę z allegro gdzie można kupić art. higieniczne. No to polecam
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5927936
    Kupowałam u nich podkłady na łóżko, podkłady poporodowe (wzięłam te z canpolu profilowane i na noc), szczoteczkę do włosów dla małego, zestaw do obcinania paznokci, kroplomierz do podawania lekarstw, majtki jednorazowe, woreczki na pieluchy no i fridę z filtrami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:50

lula.91, Kri lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Omfg... i co chcieli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    http://www.mojewypieki.com/post/pierniczki-przepis-i

Lula, ja robie z tego przepisu i sasuper
    Dzięki Tulipanna! :)

tulipanna lubi tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciezarówki bardzo czesto sprawdzaja. U nas to jest norma. Przyszły do domciu przedstawiły sie i poprosiły o dowód osobisty. Spisały podpisałam sie i poszły życząc szczesliwego rozwiazania. Jestem z okolic Oleśnicy śl.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jestem w szoku ze dopiero teraz. Coś mnie tknęło i sie dzis normalnie ubrałam a szkoda mogłam im w pizamie otworzyć:)Nie boje sie bo nie mam lewego zwolnienia leże od samego poczatku mam wypisy ze szpitali także mysle ze to była tylko formalnosc.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka a masz l4 lezace czy chodzace? Jak dlugo juz jestes na zwolnieniu? Ze tez I'm sie chce :/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby do mnie przyszły i sie zapytały jak się czuje to pewnie odruchowo bym powiedziała, że dobrze ;D Nawet jak mnie cos boli i jak ktos sie pyta jak sie czuje to zawsze diobrze a poźniej sprostowanie :D

Aaa ja chyba nie wiem jakie to uczucie kopania po szyjce. Ale wiem kiedy kopie po pęcherzu :D wczoraj bardzo dobrze to odczułam :D

Natomiast strasznie nie lubie jak ma czkawkę. Drażni mnie to . Jeszcze pół biedy jak czuje ja gdzies na brzuchu ale jak tam w kroczu to już masakra. Mam ochotę go wygonić stamtad :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:06

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio dużo znajomych rodziło i jeszcze u nikogo nie byli- także jestem zaskoczona :)

Agnesia ja też bez cukru, ale daje trochę niskoslodzonego dżemu :)

Lexi150 ja nie lubię jak tak robi, bo nie dosyć, że mam wrażenie, że zaraz wypadnie to jeszcze jest takie uczucie uwieranią i ma się ochotę wyciągnąć to co przeszkadza :D

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze chodzace zwolnienie pomimo ze leze bo to zawsze bezpieczniej. Choć juz tyle razy widziałam odwołania nawet od leżacego takze luz. Ja maam zwolnienie od 4 tc czyli 25 tygodni juz leze sobe w łóżeczku.

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    jakby do mnie przyszły i sie zapytały jak się czuje to pewnie odruchowo bym powiedziała, że dobrze ;D Nawet jak mnie cos boli i jak ktos sie pyta jak sie czuje to zawsze diobrze a poźniej sprostowanie :D

Aaa ja chyba nie wiem jakie to uczucie kopania po szyjce. Ale wiem kiedy kopie po pęcherzu :D wczoraj bardzo dobrze to odczułam :D

Natomiast strasznie nie lubie jak ma czkawkę. Drażni mnie to . Jeszcze pół biedy jak czuje ja gdzies na brzuchu ale jak tam w kroczu to już masakra. Mam ochotę go wygonić stamtad :D

Tusia ja tak samo zawsze rogal na twarzy choc napier..... mega. No ale jakos nie lubie byc uciagnieta.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli rasowy keks im dłuzej stoi tym lepszy jak każde korzenne ciasto. Generalnie 2-3 dni musi postac zeby zwilgotniało ale ja to lubie takiego po 3 tygodniach. Kurde chyba nałoze chlapacze bo sie zaslinie.

tulipanna lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja mieszkam niedaleko Ciebie Madziarka to moze do mnie wpadną :)
    Czkawki tez nie lubię, dzis normalnie czułam ja w pupie :P moja tez mi kopie jakby po cewce moczowej ;)

Tusiaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój skarbek ma czkawke tylko wieczorami i najczesciej czuje własnie tam na dole okropne uczucie. U mnie były Panie z ZUSU z Wrocławia bo mi legitki pokazały.Oby mnie tylko na kontrol nie ciagli do Wrocka bo chyba sie zdenerwuje:)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ