X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie macie chyba macie racje z tymi śpiworkami chyba też nie kupię w takim razi. Myślicie że jak ze szpitala dziecko się ubierze w kombinezon i poprzykrywa kocykami na foteliku to starczy? I tak samo na pierwsze wizyty u pediatry itp? bo one są chyba w ciągu 1ms?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 myślę, że spokojnie starczy. Ja tak właśnie zrobię:)

tulipanna lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosc szybko faktycznie się sciela w tej zamrażarce! nawet od spodu z deka za bardzo ale to nic, dodałam i się fajnie ubilo wysoko wiec jest szansa ze mi wyjdzie :) dzięki madzia.rka ;)

co do spiwora specjalnego to ja nie kupuje, mam kombinezon, na to kocyki i do auta spokojnie, a na dluzsze spacery to od marca się będzie chodzic (zakladajac ze po polowie lutego się urodzi) wiec już będzie cieplej i wtedy będę myslec co dalej ;)

madzia.rka lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    tulipanna albo ktoś - poradzcie! :)
    mam mało czasu a zaczelam robic ptasie mleczko takie najprostsze na mleku skondensowanym. W przepisie jest żeby dodac do tego mleka tezejaca galaretke - jak jest ostudzona, ale jeszcze za bardzo nie stezala to mogę dodac czy zmaszcze?
    musi być zimna, bezwzględnie zimna, wstaw dla pewności do lodówki na chwilkę.. ja tak kiedyś wlałam i gluty się porobiły... a najpewniejsza dla mnie zawsze jest galaretka a nie żelatyna :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam spakowane nosidełko do szpitala " w razie czego" bo u mnie nie wiadomo kiedy coś sie może wydarzyć i też tak mam kombinezon i ciepły kocyk i ma być przecież mąż może podjechać pod same drzwi szpitala to maluchowi nie zdąży być zimno jeszcze pieluszka na buzię i gitara

Asiula
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dosc szybko faktycznie się sciela w tej zamrażarce! nawet od spodu z deka za bardzo ale to nic, dodałam i się fajnie ubilo wysoko wiec jest szansa ze mi wyjdzie :) dzięki madzia.rka ;)
    O, widzę że sie spóźniłam :P Pokaż nam zdjęcie później :P Natchniesz mnie, bo dziś mam wybitnego lenia. Poza tym, że pozwiedzałam Tesco to nic sensownego nie zrobiłąm.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    musi być zimna, bezwzględnie zimna, wstaw dla pewności do lodówki na chwilkę.. ja tak kiedyś wlałam i gluty się porobiły... a najpewniejsza dla mnie zawsze jest galaretka a nie żelatyna :)

była w lodowce a potem jeszcze dalam na pare minut do zamrażarki i chyba już była ok - na pewno ziiimna, a od spodu już były gluty i przywarly do garnka, to je zostawiłam a to co się dalo wlac to wlalam - ladnie się ubilo to może jeszcze wyjdzie ;)

po godzinie musze druga galaretke ubic tym razem z serkiem homogenizowanym - tym razem już mam czas na ta druga żeby się ostudzila na spokojnie no i mieszam co jakiś czas bo jednak od spodu przywiera i tężeje

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam kolejne pytanie techniczne:
    Ile tych podkładów poporodowych kupowałyście??? Tych pieluchowych dużych i tych majtasów reform jedno/wielorazowych????

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    O, widzę że sie spóźniłam :P Pokaż nam zdjęcie później :P Natchniesz mnie, bo dziś mam wybitnego lenia. Poza tym, że pozwiedzałam Tesco to nic sensownego nie zrobiłąm.

jutro jeśli wyjdzie to wrzuce fote ;) ten przepis jest smiesznie prosty, tak prosty ze az wlasnie się zastanawiam czy dlatego może nie wyjść xD

jutro będę robic sernik cynamonowy na zimno, jak ptasie mleczko nie wyjdzie to pal licho ale na sernik licze :D bo w niedziele moi rodzice przychodzą i teściowie to mam nadzieje ze wyjdzie

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    To ja mam kolejne pytanie techniczne:
    Ile tych podkładów poporodowych kupowałyście??? Tych pieluchowych dużych i tych majtasów reform jedno/wielorazowych????

ja na razie mam dwie paczki bella takie rozowe opakowanie, tam jest chyba po 10. je wezme do szpitala ale pewnie jeszcze kupie ze dwie paczki a potem na bieżąco jak będzie potrzeba - ciekawe ile się tego zużywa, na początku podobno dużo

f2wlj48apsehglf6.png
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jak która będzie krwawic ja miałam dwie cesarki i było tak jak zwykły okres tylko wygodniej z takim podkładem ze dwa dni bo nie trzeba tak szybko zmieniać i nie boisz się że jak się tylko poruszysz to zaraz przemoknie a w domu to już jak kto chce również dobrze może byc zwykła podpaska

Asiula
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 5 paczek właśnie tych babcinych bella. Majtki mam 2 pary jednorazowych i 5 par wielorazowych czyli po jednym opakowaniu nie wiem czym się różnią bo nie otwierałam. Jeśli chodzi o spacery to ja się będę starać wychodzić ja, najwcześniej i w szpitalu tez tak zalecaja. Podobno już się nie czeka miesiąca tylko wychodzi jak kobieta ta rade chodzić. Zresztą moim znajomym urodził się niedawno synek i chodzą z nim codziennie od wyjścia ze szpitala na dwór i nie choruje. Ja raczej też będę w miarę możliwości szybko wychodzić. Tym bardziej ze termin mam z usg na 17 z om 23 czyli po tygodniu będzie prawie marzec to i o zimie pewnie powoli zapomnimy :-)

Agnesia, gorgeous lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkoleniu mówili zw z noworodkiem wychodzi się do -5 przy słońcu bez wiatru że starszym do -10 i zalecala przynajmnie 2 tyg. Od pirodu idczekac przynajmniej z wietrzeniem. Co do tego że będzie marzec to się nie nastawiam jak dla mnie to jeszcze w maju zimno było. Ale jak kto chce i w jakim regionie mieszka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f2w39jcg3hshq1sn.png

lula.91 lubi tę wiadomość

• Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniłam zdjęcie w awatarze taki brzuszek był ok dwa tyg temu ;)

szara myszka, Biedroneczka29, vayn, tysiaa93, lula.91 lubią tę wiadomość

Asiula
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj u Mili widziałam zamiast brzuszka to psa takiego wilka hahah :) i mowie kurczę pomyslałam ze podpisuje fote pt brzuszek w ...tyg czy cos w tym stylu a wrzuca zdjecie psa ale nic sie nie udzielałam :).

Ja spiworku nie kupuje tak jak wy bede miała kombinezon i gruby koc :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie gdybyście sobie kupowały majtki z canpolu ja kipilam sobie takie jedne bawełniane na brzuch m ale są ogromne więc najpierw rozmiary ogarnijcie bo są też siateczkowe od nich i wielorazowe ale sądzę że dla większości z nas m to i tak dużo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez końcówka 28 tyg żebym chociaż do 34 wytrzymała to będzie ok w razie czego sterydy na szybszy rozwoj płuc dostałam w szpitalu a na razie skurcze przeszły rozwarcie na nie całypalec to nie jest żle

Asiula
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh i nie wyszlo mi to ptasie mleczko :( po godzinie miałam na tamta pianke zalac galaretke z serkiem no i jak ja wlalam to tamto się zapadlo i polamalo, a tak się fajnie zapowiadalo ;/ wrrrrrrrrr ;(

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może za krótko ta godzina. Ja dla pewności wkładam już zalana piankę też na 15 min do zamrażarki i dopiero druga warstwę tylko że ja mam przepis z samymi mlekami z galaretka tylko różne kolory. Raz za krótko ubijalam to mi nie wyszło

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ