Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
na herbatnikach - a to ma znaczenie? kurde, cieszyłam się bo ta pianka fajna była, może mogłam dac do tej zamrażarki dla pewności, ale nie przyszlo mi to do glowy ;/ eh, czasem najprostsze rzeczy mi nie wychodzą, a trudne umiem zrobić, nie wiem czym to idzie ;/
oby sernik jutro wyszedł ;/
chce robic wg tego przepisu:
http://smakolykibereniki.blogspot.com/2013/06/cynamonowy-sernik-bez-pieczenia.html
macie jakies sugestie na co uwazac żeby wyszlo?
po jakim czasie radzicie żeby ta druga warstwę wylac? bo nie pisze ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 16:57
-
No to już sobie wyobrażam co sobie o mnie biedroneczko pomyślałaś
hehe ANIMALKA PIERD...
No to nie wiem chyba zainwestuje w dwa jakies cieplejsze kombinezony + gruby kocyk, a kombinezony są też takie co jak śpiworek wygladaja, w sensie ze obie nozki razem, może będzie wygodniej na poczatek, jak myslicie? I macie namiary na jakieś grube kocyki z dobrego materiału? Bo przez internet ciezko zamowic, a jak juz ktoras "zmacala" to inaczej
-
Mila az tak nie pomyslałam ale mowi cos w sensie "co jej odbiło "
ja kupiłam gruby koc tutaj u siebie wiec nie pomogę.I tez sie wlasnie zastanawiam nad takim kombinezonem ze nóżki obie razem
i nie wiem ktory lepszy bedzie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 17:15
-
szara myszka wrote:na herbatnikach - a to ma znaczenie? kurde, cieszyłam się bo ta pianka fajna była, może mogłam dac do tej zamrażarki dla pewności, ale nie przyszlo mi to do glowy ;/ eh, czasem najprostsze rzeczy mi nie wychodzą, a trudne umiem zrobić, nie wiem czym to idzie ;/
http://smakolykibereniki.blogspot.com/2013/06/cynamonowy-sernik-bez-pieczenia.html
po jakim czasie radzicie żeby ta druga warstwę wylac? bo nie pisze ;/
Nie no chyba nie tak pytam bo mi ochotę zrobiłaś
Nasz kochany Olus -
Bruśka wrote:W razie gdybyście sobie kupowały majtki z canpolu ja kipilam sobie takie jedne bawełniane na brzuch m ale są ogromne więc najpierw rozmiary ogarnijcie bo są też siateczkowe od nich i wielorazowe ale sądzę że dla większości z nas m to i tak dużo.
-
madzia.rka wrote:To może za krótko ta godzina. Ja dla pewności wkładam już zalana piankę też na 15 min do zamrażarki i dopiero druga warstwę tylko że ja mam przepis z samymi mlekami z galaretka tylko różne kolory. Raz za krótko ubijalam to mi nie wyszło
-
szara myszka wrote:eh i nie wyszlo mi to ptasie mleczko
po godzinie miałam na tamta pianke zalac galaretke z serkiem no i jak ja wlalam to tamto się zapadlo i polamalo, a tak się fajnie zapowiadalo ;/ wrrrrrrrrr ;(
Zdarza się
Ale zawsze te galaretkowate tężęją dłużej niż godzina..tak naprawdę to ze 2-3-4 godziny musi to być w lodówce.
-
szara myszka wrote:na herbatnikach - a to ma znaczenie? kurde, cieszyłam się bo ta pianka fajna była, może mogłam dac do tej zamrażarki dla pewności, ale nie przyszlo mi to do glowy ;/ eh, czasem najprostsze rzeczy mi nie wychodzą, a trudne umiem zrobić, nie wiem czym to idzie ;/
po jakim czasie radzicie żeby ta druga warstwę wylac? bo nie pisze ;/
I ja w tym przepisie zmniejszyłabym ilość cynamonu, bo to jednak megaaromatyczna przyprawa.. ja na blachę szarlotki daję 3/4 łyżeczki a tu są aż 2. No albo po prostu próbuj w trakcie, po łyżeczce próbuj i stopniowo dodawaj. No i bezwzględnie rano się za to zabierz żeby mieć na wieczór ciasto. Ja 1 warstwę trzymałabym ze 3 godziny w lodówce a potem całą noc już obie. Nie śpiesz się. Co nagle to po diable jak tomówią, a już zwłaszcza w kuchniA! i ja bym kupiła gotowy podkład biszkoptowy a nie herbatniki czy biszkopty
(bo chyba pisałas Szara Mysiu że piekarnika nie masz, więc nie proponuję pieczenia biszkoptu)
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam trzy kombinezony, więc jesteśmy dobrze zaopatrzeni
No i czwarty jest przepiękny misiowy, ale różowy, więc z tym damy sobie spokój - poczeka na siostrzyczkę Jasia
Ja też mam zamiar werandować, jak tylko już będzie można i na ile pogoda pozwoli, a potem na spacery
-
Bruśka wrote:W razie gdybyście sobie kupowały majtki z canpolu ja kipilam sobie takie jedne bawełniane na brzuch m ale są ogromne więc najpierw rozmiary ogarnijcie bo są też siateczkowe od nich i wielorazowe ale sądzę że dla większości z nas m to i tak dużo.
-
Leeeexi!!! Leeexi! To Ty chyba dawałaś linka do tegosprzedającego na Allego- JustineX, dobrze pamiętam??? Powiedz proszę jak Cię skasował za przesyłke??? Bo ja sporo tych rzeczy nazamawiałam, zastanawaim się jeszcze nad termometrem yomoże dobiję do tych 300 zł (darmowa przesyłka) ale zastanawiam się czy to konieczne...
-
tulipanna wrote:Kupowałyście już te z odpinanymi ramiączkami???
ja dziś mierzyłam z firmy hot milk bez fiszbin bo taki chce kupić już teraz,żeby w nim spać. A pod koniec 9ms na fiszbinach kupię. Ten mierzony był całkiem całkiem i nawet bez fiszbin przy moim wielkim biuście kształt był fajny i mocno trzymał. Nie kupiłam bo był tylko biały, ale mają mi jakiś kolorowy ściągnąć.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny znaleźć ich nie mogę jak znajdę to wrzucę. A co do stanikiw do karmienia to mam takie z odpinanymi zakładkami chyba 18 zł dałam. Bawełniane. Na szerokuch szelkach. Jeden ma druty drugi nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:34