X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko a robisz na biszkoptach? Czy herbatnikach?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na herbatnikach - a to ma znaczenie? kurde, cieszyłam się bo ta pianka fajna była, może mogłam dac do tej zamrażarki dla pewności, ale nie przyszlo mi to do glowy ;/ eh, czasem najprostsze rzeczy mi nie wychodzą, a trudne umiem zrobić, nie wiem czym to idzie ;/

oby sernik jutro wyszedł ;/
    chce robic wg tego przepisu:
    http://smakolykibereniki.blogspot.com/2013/06/cynamonowy-sernik-bez-pieczenia.html
    macie jakies sugestie na co uwazac żeby wyszlo? :(
    po jakim czasie radzicie żeby ta druga warstwę wylac? bo nie pisze ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 16:57

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka i przyjmujesz juz te sterydy?? Oby maluszek jeszcze wysiedział w brzuszku,dobrze ze skurcze ustały,trzymam kciuki :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już sobie wyobrażam co sobie o mnie biedroneczko pomyślałaś :-D hehe ANIMALKA PIERD... :-P

No to nie wiem chyba zainwestuje w dwa jakies cieplejsze kombinezony + gruby kocyk, a kombinezony są też takie co jak śpiworek wygladaja, w sensie ze obie nozki razem, może będzie wygodniej na poczatek, jak myslicie? I macie namiary na jakieś grube kocyki z dobrego materiału? Bo przez internet ciezko zamowic, a jak juz ktoras "zmacala" to inaczej :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila az tak nie pomyslałam ale mowi cos w sensie "co jej odbiło " :) ja kupiłam gruby koc tutaj u siebie wiec nie pomogę.I tez sie wlasnie zastanawiam nad takim kombinezonem ze nóżki obie razem :) i nie wiem ktory lepszy bedzie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 17:15

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    na herbatnikach - a to ma znaczenie? kurde, cieszyłam się bo ta pianka fajna była, może mogłam dac do tej zamrażarki dla pewności, ale nie przyszlo mi to do glowy ;/ eh, czasem najprostsze rzeczy mi nie wychodzą, a trudne umiem zrobić, nie wiem czym to idzie ;/

http://smakolykibereniki.blogspot.com/2013/06/cynamonowy-sernik-bez-pieczenia.html

Nie no chyba nie tak pytam bo mi ochotę zrobiłaś

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    W razie gdybyście sobie kupowały majtki z canpolu ja kipilam sobie takie jedne bawełniane na brzuch m ale są ogromne więc najpierw rozmiary ogarnijcie bo są też siateczkowe od nich i wielorazowe ale sądzę że dla większości z nas m to i tak dużo.
    Czyli jak się ma suchy tyłek to lepiej wziąć S???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    To może za krótko ta godzina. Ja dla pewności wkładam już zalana piankę też na 15 min do zamrażarki i dopiero druga warstwę tylko że ja mam przepis z samymi mlekami z galaretka tylko różne kolory. Raz za krótko ubijalam to mi nie wyszło
    A daj przepis madziarka!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    eh i nie wyszlo mi to ptasie mleczko :( po godzinie miałam na tamta pianke zalac galaretke z serkiem no i jak ja wlalam to tamto się zapadlo i polamalo, a tak się fajnie zapowiadalo ;/ wrrrrrrrrr ;(
    oj nie przejmuj się:) Zdarza się:) Ale zawsze te galaretkowate tężęją dłużej niż godzina..tak naprawdę to ze 2-3-4 godziny musi to być w lodówce.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:

pamiętaj żeby żelatyny nie zalaż wrzątkiem a gorącą wodą, bo straci właściwości żelujące! A może dziś zalałaś wrzątkiem i dlatego się nie zsiadło to mleczko????
    I ja w tym przepisie zmniejszyłabym ilość cynamonu, bo to jednak megaaromatyczna przyprawa.. ja na blachę szarlotki daję 3/4 łyżeczki a tu są aż 2. No albo po prostu próbuj w trakcie, po łyżeczce próbuj i stopniowo dodawaj. No i bezwzględnie rano się za to zabierz żeby mieć na wieczór ciasto. Ja 1 warstwę trzymałabym ze 3 godziny w lodówce a potem całą noc już obie. Nie śpiesz się. Co nagle to po diable jak tomówią, a już zwłaszcza w kuchni :) A! i ja bym kupiła gotowy podkład biszkoptowy a nie herbatniki czy biszkopty :) (bo chyba pisałas Szara Mysiu że piekarnika nie masz, więc nie proponuję pieczenia biszkoptu)

szara myszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki przepis tylko tak jak pisałaś robię na gotowym spodzie biszkoptowym zamowionym w piekarni bo chwilowo nie mogę się przeciazac

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/ptasie_mleczko

tulipanna lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trzy kombinezony, więc jesteśmy dobrze zaopatrzeni :D No i czwarty jest przepiękny misiowy, ale różowy, więc z tym damy sobie spokój - poczeka na siostrzyczkę Jasia :P Ja też mam zamiar werandować, jak tylko już będzie można i na ile pogoda pozwoli, a potem na spacery :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    W razie gdybyście sobie kupowały majtki z canpolu ja kipilam sobie takie jedne bawełniane na brzuch m ale są ogromne więc najpierw rozmiary ogarnijcie bo są też siateczkowe od nich i wielorazowe ale sądzę że dla większości z nas m to i tak dużo.
    Na szkole rodzenia mówiła laska co już rodziła żeby właśnie kupować sobie największy rozmiar, że potem w takich jest najwygodniej niby.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOże dlatego że nie drażni potem takie obcisłe, a po cesarce to i brzuch pewnie obolały i mocno tkliwy i blizna, więc jak luźniejsze to moze lepsze.. sama nie wiem...
    A staniki??? Kupowałyście już te z odpinanymi ramiączkami???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeeexi!!! Leeexi! To Ty chyba dawałaś linka do tegosprzedającego na Allego- JustineX, dobrze pamiętam??? Powiedz proszę jak Cię skasował za przesyłke??? Bo ja sporo tych rzeczy nazamawiałam, zastanawaim się jeszcze nad termometrem yomoże dobiję do tych 300 zł (darmowa przesyłka) ale zastanawiam się czy to konieczne... :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię Wam zdjęcie tych gaciorow jak wrócę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to się dostaje dwie dawki co 12 godzin i tyle

Asiula
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Kupowałyście już te z odpinanymi ramiączkami???

ja dziś mierzyłam z firmy hot milk bez fiszbin bo taki chce kupić już teraz,żeby w nim spać. A pod koniec 9ms na fiszbinach kupię. Ten mierzony był całkiem całkiem i nawet bez fiszbin przy moim wielkim biuście kształt był fajny i mocno trzymał. Nie kupiłam bo był tylko biały, ale mają mi jakiś kolorowy ściągnąć.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znaleźć ich nie mogę jak znajdę to wrzucę. A co do stanikiw do karmienia to mam takie z odpinanymi zakładkami chyba 18 zł dałam. Bawełniane. Na szerokuch szelkach. Jeden ma druty drugi nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 20:34

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ