Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po cc wiec u mnie to kluczowa gdzie się zagnieżdżane zarodek,jeśli na bliznie to nie chce nawet myśleć ale lekarzpowiedzial ze takiej ciąży nie donoszę ..Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Iriss wrote:Pianistka ma pewnie problem bo pyta o pęcherzyk a położna pewnie o pęcherzu - to jest jedyny problem jaki dla niej przewiduję
Albo są dwa zarodki i się dziewczyna ogarnia jeszcze
Czekamytysiaa93, MiSia :) lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
e-mess nie dziwię Ci się , ja też zawsze tak mam... dzisiaj mnie stres dopadł a wizytę mam dopiero w poniedziałek , też się nabawilam juz biegunki z tego wszystkiego
Niepotrzebnie się martwimy , bo wszystko będzie dobrze i juz ! -
Na wstępie powiem, że kochana Iriss nie ma racji i jest tylko 1!!! zarodeczek
I to wspaniały
Miałam robione USG przez brzuch, nie dopochwowe! Połozna powiedziała, że ma bardzo dobry sprzęt i zawsze robi najpierw przez brzuch, a jesli nic nie widać to dopiero dopochwowe, bo nie ma sensu gmerać tam bez potrzeby
Wiek ciąży położna określiła na "dobry'... nie mam napisane na zdjęciu tak jak wy który tydzień, ale powiedziała że odpowiada terminowi @
Nasz bąbelek ma 0,46cm!
Pęcherzyk regularny, ładny, położony wysoko w macicy.
Położna powiedziała że macica w środku jest "zniszczona" przez wcześniejsze biochemiczne lub/i endometriozę ale dzieciątko zagnieździło się w dobrym miejscu...
Co do plamień, na dole macicy tuż nad szyjką jest "coś" ale położna nie wie czy to malutki krwiaczek czy zrost po poronieniu, ale jest dużo pod zarodkiem i nie zagraża ciąży
Co do plamień, powiedziała że w macicy krwi nie ma, i żeby się nie przejmować bo na 99% to z szyjki...
Jeśli byłaby żywa krew to od razu szpital, ale mówi że ciąża wygląda na dobrze się rozwijającą i na jej oko, będzie dobrze
Termin porodu według USG to 5 lutego.
Założyła mi w bazie danych informacje o ciąży ale kartę założy lekarz
Kazała brać progesteron jeśli kiedyś miałam niedomogę lutealną i przyjść na kolejną wizytę w lipcu.
I najlepsze na koniec
Nasz okruszek ma piękne, wspaniałe SERDUSZKO, które zobaczyłyśmy od razu! Bije mocno i jest duże. Co prawda nie słuchałyśmy bo dopler jest szkodliwy na tym etapie, ale zmierzyła częstotliwość bicia serca i tętno maluszka to 118!
Powiedziała, że jest to wynik niemalże książkowy jak na 6 tydzień ciąży, i poniżej tętna równego 100 jest duże ryzyko poronienia ale że serduszko naszego groszka jest silne i mocno bijekkkaaarrr, tysiaa93, Monkey, natasha7870, Deliliah, pati87, zosiaaa, Gosiak, Sylka, Agnesia, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Cześc dziewczynki przepraszam że trochę się nie odzywałam, ale fatalnie sie czułam. Od 2 dni to jest jakas masakra. Ciągłe wymioty ,biegunka ,dreszcze, poty... no cuda nie widy. Zadzwoniłam dziś do swojego gina. i kazał mi przyjsć na 13,30. Jestem ciekawa co mi powie
Monkey lubi tę wiadomość