Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriss wrote:Buduje napięcie , albo nam przedstawi notatki położnej po norwesku
Zrozumiałam większość czyli, "serce bije", "ciąża ładna", "w macicy", i "będzie dobrze"
Tylko z tego stresu zapomniałam dopytać... kiedy mierzyła zarodek na USG zmierzyła CRL i mam na zdjęciu 0,46cm...
ale zmierzyła coś jeszcze i było ok 3 mm... nie wiem czy serce, czy pęcherzyk żółtkowy bo nie zrozumiałam i byłam tak podjarana tym sercem że nie dopytałam...
wiecie co to mogło byc?natasha7870 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Na wstępie powiem, że kochana Iriss nie ma racji i jest tylko 1!!! zarodeczek
I to wspaniały
Miałam robione USG przez brzuch, nie dopochwowe! Połozna powiedziała, że ma bardzo dobry sprzęt i zawsze robi najpierw przez brzuch, a jesli nic nie widać to dopiero dopochwowe, bo nie ma sensu gmerać tam bez potrzeby
Wiek ciąży położna określiła na "dobry'... nie mam napisane na zdjęciu tak jak wy który tydzień, ale powiedziała że odpowiada terminowi @
Nasz bąbelek ma 0,46cm!
Pęcherzyk regularny, ładny, położony wysoko w macicy.
Położna powiedziała że macica w środku jest "zniszczona" przez wcześniejsze biochemiczne lub/i endometriozę ale dzieciątko zagnieździło się w dobrym miejscu...
Co do plamień, na dole macicy tuż nad szyjką jest "coś" ale położna nie wie czy to malutki krwiaczek czy zrost po poronieniu, ale jest dużo pod zarodkiem i nie zagraża ciąży
Co do plamień, powiedziała że w macicy krwi nie ma, i żeby się nie przejmować bo na 99% to z szyjki...
Jeśli byłaby żywa krew to od razu szpital, ale mówi że ciąża wygląda na dobrze się rozwijającą i na jej oko, będzie dobrze
Termin porodu według USG to 5 lutego.
Założyła mi w bazie danych informacje o ciąży ale kartę założy lekarz
Kazała brać progesteron jeśli kiedyś miałam niedomogę lutealną i przyjść na kolejną wizytę w lipcu.
I najlepsze na koniec
Nasz okruszek ma piękne, wspaniałe SERDUSZKO, które zobaczyłyśmy od razu! Bije mocno i jest duże. Co prawda nie słuchałyśmy bo dopler jest szkodliwy na tym etapie, ale zmierzyła częstotliwość bicia serca i tętno maluszka to 118!
Powiedziała, że jest to wynik niemalże książkowy jak na 6 tydzień ciąży, i poniżej tętna równego 100 jest duże ryzyko poronienia ale że serduszko naszego groszka jest silne i mocno bijeMonkey lubi tę wiadomość
-
Monkey wrote:Pianistka a widzisz!!!!!!
Cudownie!!!!!!!!
Natka a jak się teraz czujesz? Zadzwoń mi od razu jak wyjdziesz od ginaMonkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
natasha7870 wrote:No teraz już trochę lepiej moge normalnie wstać z łóżka zjadłam 2 małe bułeczki z pomidorem wypiłam 3 herbaty z cytryną ale nadal jestem osłabiona. Zadzwonie Ci jak tylko wyjde
natasha7870, tysiaa93 lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
ja rano bylam na becie, wynik okolo 15ej,
potem poszlam na hybryde na stopy i pozalatwialam sobie troche spraw,
jutro czeka mnie podroz jade z corka na turniej taneczny do innego miasta okolo 140km, a jak bedziemy wracac wstapimy nad jezioro tam gdzie mamy domek letniskowy i tam zostajemy do niedzieli do wieczora