SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli... Jakie naczynie krwionośne??? To jest kikut, usycha i odpada. Nie ma w pepku żadnego mega naczynia. Jest to zakończenie pepowiny, nie ma krążenia po jej odcieniu. Gdyby było inaczej przy operacjach brzusznych byłby mega problem, a tak czasem pępek usuną i nie ma problemu bo nie jest to potrzebne. Taki ślad po mamie :-)

A co do kolek to polecam książkę najszczesliwsze niemowlę w okolicy dr Harveya Karpa. Mnie jego teoria przekonuje, a jak będzie zobaczymy.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    aaa, Dziewczynki, tak mi własnie przyszło do głowy! A propos tych maści na brodwki. Jeśli któraś z Was ma uczulenie na wełnę, to odradzam wszelkie prepraty z LANOLINĄ, bo ona jest woskiem zwierzęcym z wełny.

Ahaaa :-/ to ja jestem w czarnej d* w takim razie. Będę liczyć na naturalne metody chyba czyli mleko.

ec8a5b5bf3.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Tuli... Jakie naczynie krwionośne??? To jest kikut, usycha i odpada. Nie ma w pepku żadnego mega naczynia. Jest to zakończenie pepowiny, nie ma krążenia po jej odcieniu. Gdyby było inaczej przy operacjach brzusznych byłby mega problem, a tak czasem pępek usuną i nie ma problemu bo nie jest to potrzebne. Taki ślad po mamie :-)

A co do kolek to polecam książkę najszczesliwsze niemowlę w okolicy dr Harveya Karpa. Mnie jego teoria przekonuje, a jak będzie zobaczymy.
    no włsnie o to mi chodzi, ze kiedys było to nacznie krwionosne, połaczenie z mama. W czasie problemów dzieciom sie leki tedy podaje, wiec raczej trzeba o to dbac zeby ładnie sie zagoiło.
    Myślę, że spirytus, gencjana, octanisept czy po prostu suszenie będzie wpływało jedynie na czas gojenia i odpadania. Zagoi się każdy- byle było sucho :) chociaż rzeczywiście wszędzie piszą o alkoholu, który po prostu wysusza. Całymi latami to stosowano i my się wygoiłyśmy, nie??? A octanisept to wymysł naszych czasów :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Ahaaa :-/ to ja jestem w czarnej d* w takim razie. Będę liczyć na naturalne metody chyba czyli mleko.
    no ja niestety też... chyba że ta Manela która zawiera 30% glukozę, bez lanoliny
    Ja nawet płynów do płukania tkanin z lanoliną nie kupuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 23:09

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ale te czopki to tylko doraźnie nie można ich od tak sobie brać jak się podoba. Bo później nie będą działać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote na qarsztatach polozna mówiła że i jedntm i drugim. I że trzeba dbać o suchość po kąpieli. I uważać przy zmianach pueluch szczególnie przy chlopcach.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Vayn ale te czopki to tylko doraźnie nie można ich od tak sobie brać jak się podoba. Bo później nie będą działać.
    serio? a już myślałam ze rozwiążę swój problem czopkami...
    A wiecie że niektórzy stosują lewatywy oczyszczająco? Np. co kilka dni???

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    W sobote na qarsztatach polozna mówiła że i jedntm i drugim. I że trzeba dbać o suchość po kąpieli. I uważać przy zmianach pueluch szczególnie przy chlopcach.
    a czemu przy chlopcach?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli no nie tak ze codziennie te czopki. Bo się uzalezni i nie będzie pimagac. A przy chlopcach dlatego że jak zdejmiesz pueluszke i chlod poczuje to się kończy obsikaniem i radzi żeby odpiac pueluche przytrzymać chwilę górę jak coś będzie to wsiaknie i dopiero zmienić. Bo chłopaki mają polot w tych sprawach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 23:21

lula.91, tulipanna lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopcy to w ogóle mają odrzut chyba, syn mojej koleżanki jak go przewijala to stwierdził że dobrą zabawą będzie osrac matkę i przy okazji ścianę na wprost ;-) o obsikiwaniu juz nie wspomnę

Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam- mój młodszy brat wielokrotnie mnie olał jaj go przewijalam :D

Co do tej maści Medeli to ja jestem zadowolona. Chciałam kupić Malta, ale nie mieli. Tylko ta Medela i Bephanten. Sutki mi się pogoiły, wiec ok. Ale cena.... za taką malutką tubeczke zapłaciłam 27zl.

Do pępuszka chyba będę używać spirytusu...

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja też popękałam na tyłku :/ lekarze powiedzieli Ci jak to zagoic? W sensie czy czymś smarować czy odkażać? Ja zaczęłam ostatnio używać czopki Avenoc (lek homeopatyczny) i trochę mi pomógł.
    Czym była spowodowana ta kolka wątrobowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac nie moge, jakos tak nieswojo w swoim lozku. No i malza brak, odebral ze szpitala i sru prosto na delegacje. niby ma byc w czwartek wieczorem, ale wolalabym nie byc sama :/

Astra kupilam czopki glicerolowe 1g tak jak kazali w szpitaku, ale mam zakaz uzywania dopoki sie to tam nie zagoi, ciagle slady krwi na papierze.

Dobrze ze mam wizyte w piatek to mnie pooglada dokladnie. Chyba jakas infekcje dodatkowo zlapalam bo grazynka zaczyna piec i swedziec:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula jako winowajce wskazali u mnie makowca, poprostu zaduzo i pokaralo. Mam nasiadowku robic z tantum rosy albo kory debu ale ja bede tylko plukac -plytki brodzik. no i polecili skrobie ziemniaczana, delikatnie podsypac osuszona skore

tysiaa93, lula.91 lubią tę wiadomość

• Evans Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez po wizycie :) Malutki wazy 1.5 kg wiec ok . , a nawet powiedzieli, ze troche wiekszy niz powinien , no ale to przez to , ze czepiaja sie tego mojego cukru , Bo zle wyszlo pierwsze badanie I czekaja jak ja zrobie te drugie na 3 godziny, ale sie wytlumaczylam, ze nie bylo jak isc , Bo przeciez u mnie w tamtym tyg. Swieta byly , a w poniedzialek , to juz pisalam jak wyszlo , w kazdym razie przestraszyli mnie , dieta do konca ciazy , nawet jak badanie ok , jak nie ok usg co 2 tyg. , ale ja mam nadzieje , ze jutro te 3h wyjda ok. , ja teraz wizyty mam juz co 2 tyg. , ale to akurat rutyna , usg gdyby nie ten cukier to powinnam miec pod koniec ciazy ostatnie , ale jest jak jest I bede miec wiecej ...
    Zapomnialam , jest glowa do dolu ulozony :) naszczescie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 03:07

tysiaa93, madzia.rka, Lexi150, szara myszka, Moniaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłop tak wstawał do pracy, że i mnie obudził. Rozbudzilam się i pewnie już koniec drzemki, wrrr :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja spalam dziś 3 godz mały tak mi na pecherzu leży że z 7 razy wstawalam. A teraz leżę id 4 i czekam aż będzie czas wstać żeby coś zjeść bo umieram z głodu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 godziny snu to niewiele, może w dzień ci się uda odespać :) Już po leżakowaniu, głód mnie niedawno wyciągnął z łóżka i musiałam coś pochłonąć, kiszki grały marsza :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś nawet budzik malza nie obudzil i kurcze zaspalismy. Ale śniadanko nasxykowalam wyprawilam do pracy i teraz a drzemkam. Miałam mega sen. Wiecie spędzam cały dzień w łóżku więc telewizor gra naokraglo i nawet nie oglądam co spoglądam i się tak w tureckie bzdury wciaglam odmozdzacz kompletny. Dziś mi się śniło jak ten cały sultan zabija swojego syna. Jak mnie mąż obudził to akurat go wynosili. Nudy mi uszami wychodzą hehehehe dziś szydelkuje tyle będzie pożytku że mnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 07:16

Moniaa lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn współczuję wiem co to znaczy ja rok temu miałam woreczek usuwany i raz pi kawałku makowa myślałam że poproszę o eutanazje bo po ścianach chodziłam taki ból. Miałam wtedy 56 ataków w w ciągu dwóch miesięcy i nie było to wskazaniem do operacji na cito. Panie na pogotowiu to już mnie przyjmowaly bez kolejki. A dupsko nieźle ci poprulo. A próbowałas siemię lniane wiadomo jedno nie pomoże ale nawet mój małżonek pije bo go też ostatnio męczy a on raczej z tych nie ziołowych ale już mu dało popalić a ma hemoroidy więc myślę że boli bardzo

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ