SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka gdzie takie cudeńka i promo? W h&m?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dwa pierwsze zdjęcia to h&m a to ostatnie to w ciuchu byłam

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na własnej skórze się przekonamy co nam i dzieciakom najbardziej pasuje :P

Kri i znalazłaś jakiś kocyk minky? Bo też muszę zakupić jeden grubszy :P

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi się obiło o uszy o tej lanolinie. i jak nie trzeba zmywać co karmienie to duża wygoda.

Bruśka cudeńka i to jeszcze tak tanio :D ale upolowałaś.
    Moja mama zaszalała ostatnio i kupiła mojemu małemu i małemu siostry po pajacyku pięknym welurowym, białym z myszką. Cudo z jednym małym ale :) myszka jest obszyta na różowo :P ale przecież różowy to bardzo męski i twarzowy kolor nie? :D

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    A Czemu nie maltan moje koleżanki właśnie to polecają najbardziej
    Bo ma glukozę i może zrobić się grzybica na sutkach

• Kri Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5596241317 takie coś znalazłam. Szukam z fajnymi wzorami. Podobają mi się potworki albo słoniki ;-)

Astra, tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra oczywiście, że tak!a Jezus w jakich szatach chodził? A to Maryja była na niebiesko ;-)

Astra, tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie USG moja córeczka w 28t3d waży 1238 g i ma się świetnie, chyba nawet za świetnie, bo kopie mnie jak szalona :)

Lexi150, Bruśka, marissith, Doti87, Astra, tysiaa93, Kri, Mila920, madzia.rka, lula.91, Zosia_wop, d84 lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potworki są super :D

kurczę... tak jak patrzę na wagę waszych skarbów to aż się boję co na wizycie za tydzień usłyszę. jakiś kolos mi chyba rośnie bo w 26t6d miał 1220g

Moniaa lubi tę wiadomość

ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Jutro na spokojnie Was ponadrabiam bo trochę nastukałyście w te kilka dni :)

U mnie jak zwykle, wszystko się POSRAŁO dosłownie i w przenośni.

Weekend w szpitalu, trafiłam z kolką wątrobową, kroplóweczka, 2 zastrzyki w pośladki i zostawili na obserwacji. Nie wiem czy to wina tego co mi podali czy stresu, ale w poniedziałek czopki i lewatywa mnie nie uratowały. Siedziałam, płakałam, krzyczałam na kibelku w szpitalu, gryzłam nawet ręcznik żeby mnie nie słyszeli na korytarzu :P Po 7 godzinach w końcu "się udało". Pielęgniarki się "śmiały" że to przedsmak porodu bo ból podobno można porównać, nawet bóle krzyżowe przy tym miałam.
    Pachwiny póki co jak ręką odjął, za to na tyłku siedzieć nie mogę, mam takie zakwasy od tych podskoków na porcelanie że szok :P Tyłek też popękał :/
    Ja to tam pół biedy, Polci mi szkoda, w poniedziałek to chyba tak się bała, że chcę ją wyrzucić że mi się rozprostowała? Nożki z lewej strony rączki z prawej. Bałam się żeby jej krzywdy nie zrobić. No i dzisiaj od rana czuję tylko jak próbuje się przekręcić, główkę pod żebra mi próbuje włożyć

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5596241317 takie coś znalazłam. Szukam z fajnymi wzorami. Podobają mi się potworki albo słoniki ;-)
    Potworki fajniejsze! :)

Vayn trzymaj się kobieto <3

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dasz radę!

Mam pytanie kupowała któraś z Was pieluchy muślinowe? Miałam przy córce tetrowych kilka i niektóre po kilku praniach normalnie na szmatę się nadawały. Inne faktycznie lepsze ale po jakimś czasie szorstkie.

Zastanawiają mnie z babyono muślinowe pakowane po 3szt.
    jeszcze widziałam tetrowe bobobaby też pakowane po 3 albo 5szt.
    czytałam tez dobre opinie o bambusowych ale cena jest przerażająca.
    Flanelowych mam 3 bo mi zostały i są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:32

201602171662.png201311165165.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super ;-) dzieciaczki rosną nam i bardzo dobrze :-)

Astra octanisept przyda się nam napewno na rany, ale pępek dziecka to najlepiej spirytusem bo raczej woda z mydłem nie pomoże ci wysuszyć tego... Chodzi o to żeby się nie papralo i jak najszybciej odpadł kikut.. Ale każdy robi po swojemu :-)

Vayn ale cie wymeczylo.. Bidulo.. Ale najważniejsze że już ok wszystko i jesteś w domku :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn wyobrażam sobie co przezylas bo miałam podobnie na szczęście poradzilam sobie czopkami. Ale jeszcze parę godzin lub dzień i byloby to samo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn współczuje strasznie :( ale ważne że już jest dobrze :)

Aa ja jeszcze nie znam wagi mojego małego :( i ciekawe kiedy sie dowiem i kiedy dostane to głupie skierowanie na usg ... juz sie nie moge doczekać.

Wczoraj byłam na wizycie u gina i mam znowu wizyte 15.12 więc się zacznie łażenie tam co 2 tyg :/ masakra.

POzwólcie , że pochwalę sie dzisiejszym brzusiem i zdrapkami na paznokciach :D :D :D
    http://static.pokazywarka.pl/i/6183988/452806/t-31-5.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6183988/651384/t-31-2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:45

tysiaa93, Bruśka, Kri, Astra, Biedroneczka29, marissith, Mila920, tulipanna, szara myszka, madzia.rka, lula.91, vayn, Lexi150, Zosia_wop, d84, Moniaa lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Astra octanisept przyda się nam napewno na rany, ale pępek dziecka to najlepiej spirytusem bo raczej woda z mydłem nie pomoże ci wysuszyć tego... Chodzi o to żeby się nie papralo i jak najszybciej odpadł kikut.. Ale każdy robi po swojemu :-)

Polecam http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=52307
    http://www.mjakmama24.pl/niemowle/pielegnacja/wokol-pepka,158_70.html

Byłam też na kilku warsztatach i wszędzie to samo, żeby nie używać spirytus, bo może on wydłużyć gojenie się kikuta (chyba, że lekarz zaleci). Najważniejsze, że ma być czysty i suchy. Jak się zamoczy w kąpieli to go dobrze wytrzeć i tyle. Jest to jakaś tam rana i wg mnie to podobnie jak z rozwalonym kolanem. Odkaża się raz i trzyma "na powietrzu" wtedy goi się najlepiej.

Vayn współczuję przejść :/ Tak to jeszcze nie miałam, a stosujesz regularnie czopki glicerynowe? może spróbuj tylko te dla dzieci 1g. Działają delikatniej niż 2g u mnie po 1-2h jest efekt. Myślę, że nawet co 2dni możesz spróbować stosować.

Tusia śliczny apartament ma Hubert :D

ec8a5b5bf3.png
  • cesskaa Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze ja :)

f2w3rjjgfpdqo0p0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra no widzisz ile ludzi i lekarzy tyle opinii. To tak samo jak z spaniem niemowlaka, niektórzy mówią żeby dziecko leżało na brzuchu max 15 min w ciągu dnia pod twoja obecność a inni normalnie że może tak spać.. I cholera wie kogo słuchać...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra, w kolkę uwierzysz jak Cię to spotka (oby nie!) Jak to moja siostra mówiła, Mała darła im się tak, że mieli ochotę sprzedac ją na allegro :P
    Ps. I raczej opatrywania mega naczynia krwionośnego nie porównujmy do zbitego kolna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 22:49

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, Dziewczynki, tak mi własnie przyszło do głowy! A propos tych maści na brodwki. Jeśli któraś z Was ma uczulenie na wełnę, to odradzam wszelkie prepraty z LANOLINĄ, bo ona jest woskiem zwierzęcym z wełny.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ