Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
coś mi się obiło o uszy o tej lanolinie. i jak nie trzeba zmywać co karmienie to duża wygoda.
Bruśka cudeńka i to jeszcze tak tanio
ale upolowałaś.
Moja mama zaszalała ostatnio i kupiła mojemu małemu i małemu siostry po pajacyku pięknym welurowym, białym z myszką. Cudo z jednym małym ale
myszka jest obszyta na różowo
ale przecież różowy to bardzo męski i twarzowy kolor nie?
-
nick nieaktualny
-
Potworki są super

kurczę... tak jak patrzę na wagę waszych skarbów to aż się boję co na wizycie za tydzień usłyszę. jakiś kolos mi chyba rośnie bo w 26t6d miał 1220g
Moniaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka! Jutro na spokojnie Was ponadrabiam bo trochę nastukałyście w te kilka dni

U mnie jak zwykle, wszystko się POSRAŁO dosłownie i w przenośni.
Weekend w szpitalu, trafiłam z kolką wątrobową, kroplóweczka, 2 zastrzyki w pośladki i zostawili na obserwacji. Nie wiem czy to wina tego co mi podali czy stresu, ale w poniedziałek czopki i lewatywa mnie nie uratowały. Siedziałam, płakałam, krzyczałam na kibelku w szpitalu, gryzłam nawet ręcznik żeby mnie nie słyszeli na korytarzu
Po 7 godzinach w końcu "się udało". Pielęgniarki się "śmiały" że to przedsmak porodu bo ból podobno można porównać, nawet bóle krzyżowe przy tym miałam.
Pachwiny póki co jak ręką odjął, za to na tyłku siedzieć nie mogę, mam takie zakwasy od tych podskoków na porcelanie że szok
Tyłek też popękał 
Ja to tam pół biedy, Polci mi szkoda, w poniedziałek to chyba tak się bała, że chcę ją wyrzucić że mi się rozprostowała? Nożki z lewej strony rączki z prawej. Bałam się żeby jej krzywdy nie zrobić. No i dzisiaj od rana czuję tylko jak próbuje się przekręcić, główkę pod żebra mi próbuje włożyć -
Vayn dasz radę!
Mam pytanie kupowała któraś z Was pieluchy muślinowe? Miałam przy córce tetrowych kilka i niektóre po kilku praniach normalnie na szmatę się nadawały. Inne faktycznie lepsze ale po jakimś czasie szorstkie.
Zastanawiają mnie z babyono muślinowe pakowane po 3szt.
jeszcze widziałam tetrowe bobobaby też pakowane po 3 albo 5szt.
czytałam tez dobre opinie o bambusowych ale cena jest przerażająca.
Flanelowych mam 3 bo mi zostały i są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:32

-
No i super
dzieciaczki rosną nam i bardzo dobrze 
Astra octanisept przyda się nam napewno na rany, ale pępek dziecka to najlepiej spirytusem bo raczej woda z mydłem nie pomoże ci wysuszyć tego... Chodzi o to żeby się nie papralo i jak najszybciej odpadł kikut.. Ale każdy robi po swojemu
Vayn ale cie wymeczylo.. Bidulo.. Ale najważniejsze że już ok wszystko i jesteś w domku
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Vayn współczuje strasznie
ale ważne że już jest dobrze 
Aa ja jeszcze nie znam wagi mojego małego
i ciekawe kiedy sie dowiem i kiedy dostane to głupie skierowanie na usg ... juz sie nie moge doczekać.
Wczoraj byłam na wizycie u gina i mam znowu wizyte 15.12 więc się zacznie łażenie tam co 2 tyg
masakra.
POzwólcie , że pochwalę sie dzisiejszym brzusiem i zdrapkami na paznokciach

http://static.pokazywarka.pl/i/6183988/452806/t-31-5.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6183988/651384/t-31-2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:45
tysiaa93, Bruśka, Kri, Astra, Biedroneczka29, marissith, Mila920, tulipanna, szara myszka, madzia.rka, lula.91, vayn, Lexi150, Zosia_wop, d84, Moniaa lubią tę wiadomość
Kubuś

-
Doti87 wrote:Astra octanisept przyda się nam napewno na rany, ale pępek dziecka to najlepiej spirytusem bo raczej woda z mydłem nie pomoże ci wysuszyć tego... Chodzi o to żeby się nie papralo i jak najszybciej odpadł kikut.. Ale każdy robi po swojemu

Polecam http://pediatria.mp.pl/pielegnacja/show.html?id=52307
http://www.mjakmama24.pl/niemowle/pielegnacja/wokol-pepka,158_70.html
Byłam też na kilku warsztatach i wszędzie to samo, żeby nie używać spirytus, bo może on wydłużyć gojenie się kikuta (chyba, że lekarz zaleci). Najważniejsze, że ma być czysty i suchy. Jak się zamoczy w kąpieli to go dobrze wytrzeć i tyle. Jest to jakaś tam rana i wg mnie to podobnie jak z rozwalonym kolanem. Odkaża się raz i trzyma "na powietrzu" wtedy goi się najlepiej.
Vayn współczuję przejść
Tak to jeszcze nie miałam, a stosujesz regularnie czopki glicerynowe? może spróbuj tylko te dla dzieci 1g. Działają delikatniej niż 2g u mnie po 1-2h jest efekt. Myślę, że nawet co 2dni możesz spróbować stosować.
Tusia śliczny apartament ma Hubert
-
Astra, w kolkę uwierzysz jak Cię to spotka (oby nie!) Jak to moja siostra mówiła, Mała darła im się tak, że mieli ochotę sprzedac ją na allegro

Ps. I raczej opatrywania mega naczynia krwionośnego nie porównujmy do zbitego kolna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 22:49
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH