Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
monjovika jak dla mnie to moze wazyc i te 2800, mniejsza to lzej dla mnie,najwazniejsze aby byla zdrowa
chyba posluchala mamusi bo mowilam,ze chcialbym droba kruszynke miec ale zdrowa jak ryba
zreszta corcia po mnie bedzie figurantka
-
Kri zamówiłam póki co:
CANPOL PODKŁADY POPORODOWE NA NOC 10 SZT. 78/001 | 6,90 zł - 1 szt.
CANPOL PODKŁADY POPORODOWE 10SZT 73/003 | 6,50 zł - 1 szt.
Bella PODKŁADY HIGIENICZNE BELLA MAMMA 10 SZT | 4,00 zł - 3 szt.
CANPOL MAJTKI JEDNORAZOWE L 9/599 | 8,90 zł - 1 szt.
CANPOL MAJTKI SIATECZKOWE L/XL 73/002 | 8,90 zł - 1 szt.
CANPOL PATYCZKI HIGIENICZNE BEZPIECZNE 56SZT 3/111 | 4,00 zł - 1 szt.
CANPOL SZCZOTKA DO WŁOSÓW NEWBORN 7/406 Kolor: niebieski | 9,90 zł - 1 szt.
BABYONO ZESTAW KOSMETYCZNY 068 | 9,90 zł - 1 szt. - tutaj nożyczki do paznokci, obcążki i pilniczek
CHUSTECZKI HAPPY MILK&HONEY 64 SZT. | 5,00 zł - 2 szt.
CANPOL WKŁADKI LAKTACYJNE ZESTAW 2X 40SZT 1/601 | 14,90 zł - 1 szt.
CANPOL PODKŁADY DO PRZEWIJANIA JEDNORAZOWE 90X60 CM 78/002 | 12,90 zł - 1szt. to póki co dla siebie przed porodem do łóżka jakby mi wody odeszły żeby materaca nie zalać doszczętnie
CANPOL OSŁONKI PIERSI EASYSTART STANDARDOWE 18/603 | 8,90 zł - 1 szt.
co do lewatywy ja jestem za, wolę ją zrobić o ile zdążę w domu jak nie to na sali porodowej w wc, niż potem publicznie na sali przy położnych by mnie wzięło, że tak to ujmę... A kilka koleżanek mówiło, że niestety ale im się tak zdarzyło. Zresztą chyba lepsze samopoczucie. A w szpitalach w większości przynajmniej nie zapewniają tych zestawów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:41
Kri, lula.91 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Twist off to taka kuleckza plastikowa co się odkręca urywa łebek i wkrapla dziecku. Może chodzi nam o to samo ?tulipanna wrote:Ooo matko, a jakie to twist off??? Co to jest??? A to nie jest po prostu buteleczka z kroplomierzem????Ja to tak zawsze witaminy widziałam dzieciom podwane... zmieniło się coś????
Ja to znam z kapsułek do twarzy z Rossmanna
-
nam położna mówiła, że tych wlewów do lewatywy absolutnie nie można robić w domu i że nam tego przed porodem zabrania! Może to zrobić położna w szpitalu.d84 wrote:Kri zamówiłam póki co:
CANPOL PODKŁADY POPORODOWE NA NOC 10 SZT. 78/001 | 6,90 zł - 1 szt.
CANPOL PODKŁADY POPORODOWE 10SZT 73/003 | 6,50 zł - 1 szt.
Bella PODKŁADY HIGIENICZNE BELLA MAMMA 10 SZT | 4,00 zł - 3 szt.
CANPOL MAJTKI JEDNORAZOWE L 9/599 | 8,90 zł - 1 szt.
CANPOL MAJTKI SIATECZKOWE L/XL 73/002 | 8,90 zł - 1 szt.
CANPOL PATYCZKI HIGIENICZNE BEZPIECZNE 56SZT 3/111 | 4,00 zł - 1 szt.
CANPOL SZCZOTKA DO WŁOSÓW NEWBORN 7/406 Kolor: niebieski | 9,90 zł - 1 szt.
BABYONO ZESTAW KOSMETYCZNY 068 | 9,90 zł - 1 szt. - tutaj nożyczki do paznokci, obcążki i pilniczek
CHUSTECZKI HAPPY MILK&HONEY 64 SZT. | 5,00 zł - 2 szt.
CANPOL WKŁADKI LAKTACYJNE ZESTAW 2X 40SZT 1/601 | 14,90 zł - 1 szt.
CANPOL PODKŁADY DO PRZEWIJANIA JEDNORAZOWE 90X60 CM 78/002 | 12,90 zł - 1szt. to póki co dla siebie przed porodem do łóżka jakby mi wody odeszły żeby materaca nie zalać doszczętnie
CANPOL OSŁONKI PIERSI EASYSTART STANDARDOWE 18/603 | 8,90 zł - 1 szt.
co do lewatywy ja jestem za, wolę ją zrobić o ile zdążę w domu jak nie to na sali porodowej w wc, niż potem publicznie na sali przy położnych by mnie wzięło, że tak to ujmę... A kilka koleżanek mówiło, że niestety ale im się tak zdarzyło. Zresztą chyba lepsze samopoczucie. A w szpitalach w większości przynajmniej nie zapewniają tych zestawów. -
Przyszła mi dziś koszula do karmienia
Fajna
Tak wygląda. Materiał ok przyjemny bawełniana. Dobranocka.Hebe.
https://abcmaluszka.com/userdata/gfx/0b365e953a4a6f54a6cb306b0eb2df19.jpg
Chciałam rozpinaną z przodu bo mnie osobiście sie lepiej karmi z takiej niż rozpinanych po bokach. Zawsze mi gdzies w tamtej cyc uciekał
Ale nic rozpinane po bokach mi zostały to się bede męczyć z nimi też

-
Kri wrote:A i jeszcze pytanko - na zwolnieniu dostajecie parę groszy wypłaty więcej? Bo ja tak i nie wiem czy w płacach pytać czy mi nie urąbią Hehe. Czy to dlatego że za weekendy tez płacą?
No ja dostaje sporo więcej ale to wychodzi z tego że pensje jaka dostajesz wyliczaja Ci z 3 ost miesięcy a mi wpadła i nagroda i premia.
-
nick nieaktualny
-
heh co położna to inna opinia w pt idę do gina to spytam cy robić ewentualnie tą lewatywę samemu w domu czy w szpitalu, chyba są tez różne rodzaje wlewek, jeszcze się nie orientowałam.
Co do cen tych artykułów higienicznych to ja je porównałam z tesco i rosmanem i tam były droższe, na allegro nie wiem.
Dziewczyny a co się kładzie na komodę z przewijakiem do przewijania?? te przewijaki lekko miękkie w ceracie??17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Kupiłam na olx-ie 2 koszule ciążowe z H&M i kombinezon Nexta dla Małego. I jestem bardzo zadowolona. Kombinezonik będzie świetny na wiosnę bo nie jest za gruby, biały i jest naprawdę cudny. A koszule jak nówki. Całość za jedyne 55zł
-
d84 ja mam przewijak taki usztywniany z bokami zeby dziecko nie wypadło. Pokryty jest czyms sliskim i jest w sumie miekki. Ja tylko bede go uzywać do kąpania żeby dziecko na czyms rozebrać i poźniej ubrać a tak to będe przebierać gdzieś na łóżku w pokoju
Jakoś nie będzie mi się chciało ciułac po cały domu tego przewijaka
Kubuś

-
no Lexi, jak się chwalimy to pokazujemy od razuLexi150 wrote:Kupiłam na olx-ie 2 koszule ciążowe z H&M i kombinezon Nexta dla Małego. I jestem bardzo zadowolona. Kombinezonik będzie świetny na wiosnę bo nie jest za gruby, biały i jest naprawdę cudny. A koszule jak nówki. Całość za jedyne 55zł

-
Odnośnie dnia darmowej przesyłki to polecam zakupy w aptece internetowej wapteka.pl
zamawiam u nich magnez, żelazo, witaminy dla ciężarnych...itp, a dziś jeszcze zestaw do paznokci dla malucha, podkłady poporodowe i gatki z siatki wzięłam :)wychodzi dużo taniej np. za żelazo za 30 tabl płacę w aptece 20 zł, a tam tyle samo, ale za 60 tabletek, więc różnica spora, a dziś jeszcze ta darmowa dostawa
-
W tym artykul;e co Wam link podałam wyżej też wyraxnie jest napisane że to w szpitalu położn robi, bo nalezy zbdć tetno dzidziusia.Dlatego położe zbrniają tkich wyczynów w domu. No i napisali, że to indukuje poród..natalica06 wrote:nam położna mówiła, że tych wlewów do lewatywy absolutnie nie można robić w domu i że nam tego przed porodem zabrania! Może to zrobić położna w szpitalu.
-
Ja wczoraj zakupiłam, własnie dostałam maila ze kurier będzie jutro. Własnie te wszsytkiepodkłdy higieniczno sanitarne rzeczy, kompresy etc (poza lekami i kosmetykami)kupiłam tam. Wczoraj pisałam co zmówiłam. mnie się wydaje ze ceny niezłe. A i spokojnie możesz zamawiać, bo daty przydatności do 2017/2018 roku bo pytałam, też odpowiedz od nich wkleiłam.Kri wrote:Dzięki d84
Laski co kupowały u JustineX- dobre to ceny ? -
Wlasnie ja się zastanawiam jak to jest z ta lewatywa... jak jest dużo czasu to może i warto w szpitalu dac sobie zrobić, ale gorzej jak "nie przejdzie" do czasu najważniejszego - nie wiem ile po takim czyms trwa "oczyszczanie"
podobno przed porodem na pare dni dość czeste sa biegunki bo wlasnie organizm sam się oczyszcza ale podczas porodu tez się niestety może zdarzyć -
przeczytaj artykuł, tam naprawdę fajnie to opisaliszara myszka wrote:Wlasnie ja się zastanawiam jak to jest z ta lewatywa... jak jest dużo czasu to może i warto w szpitalu dac sobie zrobić, ale gorzej jak "nie przejdzie" do czasu najważniejszego - nie wiem ile po takim czyms trwa "oczyszczanie"
podobno przed porodem na pare dni dość czeste sa biegunki bo wlasnie organizm sam się oczyszcza ale podczas porodu tez się niestety może zdarzyć
http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/lewatywa-i-golenia-krocza-przed-porodem-jako-wlasny-wybor-rodzacej-informacje-dla-pacjentek/3040.html
a po lewatywie to szczerze-podobno kilka minut
Moment się chce
szara myszka lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH