Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O dzięki tulipanna, faktycznie fajnie opisane

ja nie wiem, ale wydaje mi się ze raczej będę chciała ta lewatywę, bo potem mogę mieć przez to faktycznie bokade psychiczna podczas parcia -
Lewatywa nic strasznego, miałam przed zabiegiem ponad rok temu. A czyści szybko - kwestia Max 5 min, wg pielęgniarek minuta, dwie. Ja się zdecyduje bo większy komfort psychiczny później. No i spokój na jakiś czas po porodzie, gdzie wiadomo, że różnie może być z kroczem.
tulipanna lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Byłam w hamie i kupiłam parę rzeczy szkoda ze znów dla dziewczyn więcej ale bylusmy pizno więc moglobyc przebrane. wybiorę się w czwartek z rana to może coś dojdzie. Kupiłam ciepła czapache i slodkie buty. Tak byłam dziś wkurzona że pół domu wysprzatalam więc cierpiec będę pewnie z 3 dni ale nie ma to jak złość na ścierze wyladować. Nie umiem tylko zdjęcia wrzucać to zrobię ten link.

-
Lexi150 wrote:No i rada nr 3. Będziemy rodzić w okresie zimowym i z pogodą może być różnie więc warto przed każdorazowym wyjściem zabezpieczać cycuchy pieluszką co by nie zmarzły. Niestety będzie z nich się sączyć mleczko co daje wilgoć i co może powodować przewianie lub inne tego typu przygody co jest baaardzo niefajne. Dlatego grzać cycuchy

Siostra mojego męża urodziła w połowie lipca, kiedy były te ogromne upały i tak się bała, żeby nie przewiać piersi, że ciągle chodziła w dwóch bluzkach i nieraz wkładała pieluchy jeszcze do stanika. Normalnie współczułam jej, bo ja ledwo siedziałam w lekkich sukienkach... Ale dobrze, że rodzę zimą, bo taki zmarzlak ze mnie trochę, więc tak czy siak będę ubrana dość porządnie.
P.S. Wczoraj udało mi się kupić stacjonarnie bawełniane staniki do karmienia - ulżyło mi, bo już bałam się, że będą musiała kupować na allegro
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do leków, to chyba jednak nie jestem za, na pewno kilka sztuk soli fizjologicznej i wody morskiej będę mieć w zapasie, ale np. nie widzę zasadności używania soli do przemywania oczu, ba nawet buźki nie zamierzam wodą przegotowaną myć, dziąsełka i język, to tak. Octanisept mam zawsze, poza tym po cc będę potrzebować, ale dla maluszka też raczej używać nie będę. Pępowinę normalnie wodą z mydłem i porządnie osuszyć. Spirytusu już się nie stosuje. Bephanten u nas odpada ze względu na firmę i poglądy polityczno-historyczno-społeczne męża, sudocrem mnie nie przekonuje, bo za bardzo wysusza, ale zobaczymy, jak się pojawią odparzenia to będę się martwić, ale póki co bardziej przemawia do mnie linomag, tantum rosa w ogóle mi nie pasuje, chyba mnie jakiś składnik uczula czy coś, ale po cc raczej nie będzie potrzeby, herbatka z kopru dla maluszka podobno może przynieść odwrotny skutek więc nie zamierzam podawać, w kolki jako takie nie wierzę, a już tym bardziej w działanie kropli. Witaminki, jak zaleci lekarz to kupimy bo to się w różnym czasie chyba zaczyna podawać. Jedynie zastanawiam się nad maścią na brodawki, wiem, że mleko najlepsze, ale jakaś maść może być w zapasie, choć nie mam pojęcia jeszcze jaka jest dobra. Osłonki jak będą potrzebne to kupię w szpitalu bo też nie wiem jakie póki co. Czopki glicerynowe mam, bez nich czasem byłoby ciężko, ale używam tych 1g, bo te dla dorosłych były za silne.
Do prania mam lovelę zobaczymy czy nie uczuli małego. Do płukania nic się nie stosuje, samą wodą tylko i to najlepiej 2x. Jakiś taki program mam w pralce więc on się tym zajmie
Heh spoko tysia ja jeszcze mebli nie zamówiłam nawettysiaa93 wrote:Kurde wszystkie piorą a ja nawet szafy nie mam!!! Skandal!
ale wierzę, że będą na magazynie i będę je mieć przed świętami.
Łóżeczko super, też nad nim myślałam bo bardzo mi się podobało, ale do kompletu jest tylko komoda, a chciałam cały zestaw mebli z szafą i regałem jeszcze więc będziemy mieli żyrafkę białą też z Klupsia
Ale póki co kupiliśmy szafkę nad pralkę i dwie na buty
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitamy się po wizycie, Kluska waży 1300g, trochę przystopowała z tyciem, podobno będzie długa i chuda
wszystko ok więc kolejna wizyta za 4 tyg
tysiaa93, Lexi150, Bruśka, szara myszka, madzia.rka, tulipanna, lula.91, Evans, Zosia_wop, d84 lubią tę wiadomość
-
Astra na brodawki polecają maść z lanoliny ale taką bez dodatków, w sensie czystą lanolinę bo nie musisz jej zmywać przed karmieniem. Jest całkowicie bezpieczna dla Maluszka.
Wiadomo, że lepiej leków jak najmniej ale ja zawsze lubiłam być zapobiegliwa. U nas apteczka zaopatrzona i nic w niej nie brakuje więc dla Małego też wolę mieć w razie "w". Z resztą to się tak szybko nie przeterminuje i prędzej czy później się przyda ale to takie trochę moje "zboczenie".
Astra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak widać każdy poleca co innego... U mnie z kolei położna na SR mówiła, żeby nie kupować żadnych Octaniseptów, bo spirytus jest niezawodny. A pępek można zamaczać w wodzie i nic mu się nie stanie - wystarczy później osuszyć i tyle. Ile szkół, tyle opinii
Moniaa lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH