SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A wczoraj dostałam paczuszkę z bebiprogram. Teczka na dokumenty + okładka na książeczkę zdrowia + kołysanki dla dziecka.

Lexi a Ty tylko się zarejestrowałaś i dostałaś ta paczkę czy jeszcze trzeba było cos tam robic dodatkowo? bo ja sie zarejestrowałam i dalej nic. Informacji zadnej nie ma czy mi cos przesla czy nie...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Lexi a Ty tylko się zarejestrowałaś i dostałaś ta paczkę czy jeszcze trzeba było cos tam robic dodatkowo? bo ja sie zarejestrowałam i dalej nic. Informacji zadnej nie ma czy mi cos przesla czy nie...
    No ostatnio napisałam do nich maila, że nie otrzymałam paczuszki i kilka dni później już była :) Tylko się rejestrowałam. Jeszcze z bebiklubu ma przyjść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 11:28

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Spac nie moge, jakos tak nieswojo w swoim lozku. No i malza brak, odebral ze szpitala i sru prosto na delegacje. niby ma byc w czwartek wieczorem, ale wolalabym nie byc sama :/

Astra kupilam czopki glicerolowe 1g tak jak kazali w szpitaku, ale mam zakaz uzywania dopoki sie to tam nie zagoi, ciagle slady krwi na papierze.

Dobrze ze mam wizyte w piatek to mnie pooglada dokladnie. Chyba jakas infekcje dodatkowo zlapalam bo grazynka zaczyna piec i swedziec:(
    Grażynka.... ooo ludzie (Tulipanna padła na podłogę ze śmiechu) Jak matka mojego Lubego...grażynka...ojeje... Vayn...ale mnie rozbawiłaś...
    To ja Wam podopowiem co zrobić..starajcie się nie trzeć papierem jak "tam" Wam ppęka..i nie moczyć tymi mokrymi chusteczkami, bo ciągle będzie rozmiękało..tylko sam papier (no wiadomo, że umyć się musicie, ale też dobrze wytrzeć delikatnie dotykając a nie trąc ręcznikiem)
    niestety też mam wieczny problem z zaparciami.. Na śniadanie pożeram owsiankę z owocami..a i tak odwiedzam toaletę co 3-4 dni..
    A smarować spokojnie można tymi maściami do sutków,bo przecież pęknięcia to pęknięcia, nic się nie stanie..wszsytkim co nawilży (chociaż nawilżanie szczypie) bądz natłuści skórę
    I mówię Wam to też jako posiadacz atopowego zapalenia skóry od urodzenia :) Piekęgnacja skóry to moje drugie "Ja" i na temat tych cudactw dla noworodków, podrażnionej skóry, pękania, swędzenia, pieczenia wiem sporo bo sama ich używam/używałam i doświadczyłam :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari ja byłam w aurze ale tam dziecięcy mały jest.
    Do stanikow mówili żeby kupić dwa tyg przed poridem lub nawet po porodzie tak brafitterka mówiła. Teraz to w taki do karmienia miękki można zainwestować.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tulipanna kupiłaś skarpetki za 200 zł i się dziwisz, że za wszystko 300 zł wyszło?!
    :D
    skarpetki kosztowały 205! :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smyk stacjonarny to byłam wczoraj i pajaxe co kupiłam dalej 79 zł więc nie ma żadnych oromocj. Tylko jakaś kamizelka i jedna sukienka była tańsza ale też bez szału.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Tupipanna widać zakupki udane:)) Kiedy macie zamiar spakować torbę do szpitala?? A może już macie spakowane :DDD

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Lula jako winowajce wskazali u mnie makowca, poprostu zaduzo i pokaralo. Mam nasiadowku robic z tantum rosy albo kory debu ale ja bede tylko plukac -plytki brodzik. no i polecili skrobie ziemniaczana, delikatnie podsypac osuszona skore
    Vany i mieli rację, bo mak działa zapierająco... :(A jeszcze jak ktoś ma problemy... tak samo czekolada...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie nie mam problemów z zaparciamy może dlatego,że codziennie jem marchewkę gotowana do obiadu, też słyszałam,że pomaga szklanka wody letniej wypita na czczo rano:)

6bf940ceba.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łolaboga dobrze, że nie mam problemów z zaparciami bo bym czekolady nie mogła jeść!

Torbę do szpitala to spakuję jakoś w połowie stycznia. I tak przed lutym nie rodzę :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Hej dziewczyny:) Tupipanna widać zakupki udane:)) Kiedy macie zamiar spakować torbę do szpitala?? A może już macie spakowane :DDD
    Jestem z "tych" hej do przodu ale torby spakowanej nie mam :P
    Ale zamierzam spakować w styczniu albo na początku lutego, choć termin dopiero na 23.02.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Ale zamierzam spakować w styczniu albo na początku lutego, choć termin dopiero na 23.02.

Czyli jeszcze mamy czas:):)

6bf940ceba.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Vany i mieli rację, bo mak działa zapierająco... :(A jeszcze jak ktoś ma problemy... tak samo czekolada...

A u mnie mak działa rozluźnienoajaco tyle że u mnie generalnie luzniutko zawsze było a teraz to już wogole także nie wiem co to zaparcia nawet po zelaxie.
    Zrobiłam zamówienie w aptece ja pierd...... Skąd brać na to wszystko kasę.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Łolaboga dobrze, że nie mam problemów z zaparciami bo bym czekolady nie mogła jeść!

Torbę do szpitala to spakuję jakoś w połowie stycznia. I tak przed lutym nie rodzę :P

Każda z nas w styczniu nie ma zamiaru rodzić od lutego będziemy wypakowywać się:)))

6bf940ceba.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Ja mam termin na sam początek lutego i zamierzsam wziąć się już niebawem za to. W sumie rzeczy takie te kosmetyczne można powoli gromadzić w torbę (typu wrzucić wkładki laktacyjne, majciochy, podkłady)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My torbę mamy już spakowana ale ja to już od dwóch miesięcy mam na wszelki wypadek spakowana ale tak dla siebie bo wiecznie coś. Jak dostanę kasę z Zusu to kupie aptekę i spakuje już wszystko tak żeby przed świętami być gotowa bo mój doktorek nie wierzy że dotrwamy do połowy stycznia

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziolszki szukam przepisu na pierniki bo zawsze testuje że trzy macie coś ciekawego?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    75 dkg maki 3 jajka 25 dkg miodu sztucznego 50 gramów kakao 25 dkg cukru 1 kostka margaryny 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia przyprawa korzenna 1-2 paczki + cynamon margarynę z miodem rozpuścic i w ystudzic jajka ubic z cukrem wszystko razem wymieszac

Ten robię co roku jest boski tylko tak żadna dni trzymam ciasto w lodówce żeby przyprawy się przegryzly

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Każda z nas w styczniu nie ma zamiaru rodzić od lutego będziemy wypakowywać się:)))
    Dokładnie :) Ale pierwsze maluszki powitamy już w styczniu bo bliźniacza mama będzie miała cesarkę :)

Madzia.rka może akurat zadziwisz doktorka i przenosisz ciążę :D Chociaż przenoszenie to raczej nic fajnego. Bo się czeka, czeka i czeka.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis od Tulipanny :) jeszcze nie zdążyłam przetestować :)

http://www.mojewypieki.com/post/pierniczki-przepis-i

tysiaa93 lubi tę wiadomość

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ