Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie mdłości są od kilku dni, ale bardzo lekkie... gdybym nie wiedziała, że jestem w ciąży to pewnie nie zwróciłabym uwagi... Ale jestem szczęściarą, bo są wieczorne
Piersi bolą ale tylko przy dotyku, sutki i całe piersi tak po bokach... No i rozmiar... Nigdy nie narzekałam na mały biust bo mam rozmiar 80E ale teraz to przegięcie!
A macie typowy biały śluz? tak dużo dużo? Ja raczej skąpo... i nie wiem czy to dobrze..
Szyjka wysoko, twarda i zamknięta...
No i od kilku dni ciągły ból głowy, tak jakby gałka oczna bolała... ale niestety, cierpię na migreny wiec wiem że sie nasilą... -
Iriss pewnie, że będziemy cię wspierać, głupie pytanie
Pianistka ja przez ostatnie dni miałam mnóstwo tego śluzu. Wczoraj wybrałam się na festyn i cały czas czułam, że mi mokro a nie miałam gdzie tego sprawdzić. Bałam się, że to okres ale na szczęście to tylko śluz Dzisiaj jest już go mniej Na badaniu szyjki się nie znam ale jest wysoko i trochę spuchnięta. Dlatego więcej nie będę wkładać tam paluchów Tym bardziej, że u mnie bardzo łatwo o infekcje
Biust mam średni, ani duży ani bardzo mały I chcę, żeby taki został -
Mi nie tyle spuchły, co są takie twarde... oczywiście mąż ma radochę ale dla mnie to nie do końca fajne
Wiecie nad czym się zastanawiam, od czego zależy wygląd skóry na brzuchu po ciąży? głownie genetyka? to ile sie przytyje w ciąży?
Ja według BMI mam jakieś 10-12 kg nadwagi... Ale i tak noszę ubrania rozmiar 38 bo jestem mocno umięśniona, dużo ćwiczyłam na siłowni przez kilka lat gdyż kiedyś ważyłam 95 kg!! Udało mi się zrzucić ok 25kg ale narobiłam sobie mięśni szczegolnie na nogach, ramionach... Ale brzuch jednak nie jest tak płaski i jedrny jak był zanim się roztyłam... więc podejrzewam, że skóra już o wiele sie nie rozciągnie, bo jest sporo miejsca na dzidzie -
Z tymi rozstępami to różnie, bo genetyka robi swoje . Moja mama nie ma żadnych rozstępów po 4 dzieci, więc mam nadzieję że i u mnie tak będzie. Nie mniej dbam o ciało i na pewno przyłożę się bardziej do tych newralgicznych miejsc, bo im skóra bardziej elastyczna tym lepiej, a elastyczna będzie przy odpowiedniej pielęgnacji nawilżanie i natłuszczanie
Moja waga z dziś: 60,5kg wzrost 172Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 12:05
-
Jeżeli nie będzie przeciwwskazań, to mam zamiar wrócić do lekkiej aktywności fizycznej w ciąży (ćwiczenia dla ciężarnych oczywiście) bo ćwiczyłam przed i bardzo mnie to odpręża to raz, a dwa regularne ćwiczenia i rozciąganie pomagają później podczas porodu no i w trakcie ciąży pomagają zadbac o kręgosłup
-
Ja chodziłam na siłownie.. 2 godzinne biegi, ciężary... to raczej odpada w ciąży... ale poszukam zajęć jogi moja mama urodziła 2 córki i ma straszne rozstępy i taką obwisłą skóre... ale wiecie, ja jakoś nigdy nie przywiązywałam do tego większej wagi.. Dla mnie ważniejsze jest być szczęśliwym, mądrym i wartościowym człowiekiem niż sex bombą chociaż nikt mi nigdy nie powiedział że jestem brzydka
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
No tak, ważniejsze jest zdrowie dziecka niż zamartwianie o figurę . Ja te ćwiczenia to ze względów zdrowotnych bym chciała . A dieta? ja tu już kiedyś pisałam, że jestem zwolennikiem zdrowego żywienia, i mam zamiar kontynuować podczas ciąży, bo to już taki styl na życie . Zresztą dla dzieciątka to same dobro . W jedzeniu fast foodów i żywności przetworzonej ogranicza mnie przymusowa dieta ;P, więc mam trochę lżej, bo jeść mi tego nie wolno .
-
Kurcze ja za wami w pracy chyba nie nadążę
Lies witam
Pianistka straszny sen, ja pamiętam, że w poprzedniej ciąży miałam dużo takich dziwnych snów...
Iriss pewnie, że będziemy Cię wspierać
Mi dziś zaczynają dokuczać, objawy, piersi dotknąć nie mogę, tak bolą,jest mi słabo momentami i zrobiłam się wrażliwa na zapachy... Z jednej strony fajnie, bo wiem, że wszystko jest ok, a z drugiej w pracy mogłabym się lepiej czuć
Co do imion to my dla chłopca już od dawna mamy, więc jak nam się nie odmieni to będzie Adaś a dla dziewczynki mieliśmy problem za pierwszym razem, to teraz będzie jeszcze większy
U mnie dziś upał... -
Co do migreny w ciaży to u mnie całkowicie minęła. Przed ciązą miałam silne migreny mniej wiecej co 2 miesiace. Przez całe 9 miesięcy ciąży dopadła mnie tylko 1 migrena. Ale za to po ciąży wróciły i to tak silne jak nigdy przedtem.Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek
Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
-
Lies, dziękuję za pocieszenie... Póki co nie są to typowo silne migreny tylko takie bóle przedmigrenowe, gdy wiesz, że zło nadchodzi... Ale może przejdzie
Ja dzisiaj mam wolne ale zaczynam od jutra i kończę mój tydzień pracy w sobotę..
Teraz wybieram się do centrum na spacer, chcę kupić jeszcze ten test digital bo chcę wiedzieć czy się rozwija...