X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh okazuje się, że na wizytę poczekam troszkę dłużej, bo do 25.06 :/, niby 2 dni, ale wiecie. No ale mam nadzieję, że mnie będziecie wspierać ;P. Ale niech pan dr teraz sobie odpocznie na urlopie, żeby później był na miejscu :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości są od kilku dni, ale bardzo lekkie... gdybym nie wiedziała, że jestem w ciąży to pewnie nie zwróciłabym uwagi... Ale jestem szczęściarą, bo są wieczorne :)

Piersi bolą ale tylko przy dotyku, sutki i całe piersi tak po bokach... No i rozmiar... Nigdy nie narzekałam na mały biust bo mam rozmiar 80E ale teraz to przegięcie!

A macie typowy biały śluz? tak dużo dużo? Ja raczej skąpo... i nie wiem czy to dobrze..
    Szyjka wysoko, twarda i zamknięta...
    No i od kilku dni ciągły ból głowy, tak jakby gałka oczna bolała... ale niestety, cierpię na migreny wiec wiem że sie nasilą...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szyjki nie badam od pozytywnego testu :), przed miałam wysoko, zamkniętą. Śluz biały, kremowy ale też wodnisty, noszę wkładkę, bo czasami mam dyskomfort. Ja mam raczej małe piersi ale widzę, że z dnia na dzień lekko "puchną" ;P

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss pewnie, że będziemy cię wspierać, głupie pytanie ;D

Pianistka ja przez ostatnie dni miałam mnóstwo tego śluzu. Wczoraj wybrałam się na festyn i cały czas czułam, że mi mokro a nie miałam gdzie tego sprawdzić. Bałam się, że to okres ale na szczęście to tylko śluz :P Dzisiaj jest już go mniej :) Na badaniu szyjki się nie znam ale jest wysoko i trochę spuchnięta. Dlatego więcej nie będę wkładać tam paluchów :D Tym bardziej, że u mnie bardzo łatwo o infekcje :P
    Biust mam średni, ani duży ani bardzo mały :D I chcę, żeby taki został :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie tyle spuchły, co są takie twarde... oczywiście mąż ma radochę ale dla mnie to nie do końca fajne :P

Wiecie nad czym się zastanawiam, od czego zależy wygląd skóry na brzuchu po ciąży? głownie genetyka? to ile sie przytyje w ciąży?

Ja według BMI mam jakieś 10-12 kg nadwagi... Ale i tak noszę ubrania rozmiar 38 bo jestem mocno umięśniona, dużo ćwiczyłam na siłowni przez kilka lat gdyż kiedyś ważyłam 95 kg!! Udało mi się zrzucić ok 25kg ale narobiłam sobie mięśni szczegolnie na nogach, ramionach... Ale brzuch jednak nie jest tak płaski i jedrny jak był zanim się roztyłam... więc podejrzewam, że skóra już o wiele sie nie rozciągnie, bo jest sporo miejsca na dzidzie :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozstępami to różnie, bo genetyka robi swoje :/. Moja mama nie ma żadnych rozstępów po 4 dzieci, więc mam nadzieję że i u mnie tak będzie. Nie mniej dbam o ciało i na pewno przyłożę się bardziej do tych newralgicznych miejsc, bo im skóra bardziej elastyczna tym lepiej, a elastyczna będzie przy odpowiedniej pielęgnacji :) nawilżanie i natłuszczanie :)

Moja waga z dziś: 60,5kg :) wzrost 172

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 12:05

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie jestem szczupła ale z brzuchem zawsze miałam problem. Wyhodowałam sobie lekką oponkę :D

Zresztą swoją figurą będę się martwić po porodzie ;D Wszystko jest do zrzucenia :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli nie będzie przeciwwskazań, to mam zamiar wrócić do lekkiej aktywności fizycznej w ciąży (ćwiczenia dla ciężarnych oczywiście) bo ćwiczyłam przed i bardzo mnie to odpręża to raz, a dwa regularne ćwiczenia i rozciąganie pomagają później podczas porodu no i w trakcie ciąży pomagają zadbac o kręgosłup :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam na siłownie.. 2 godzinne biegi, ciężary... to raczej odpada w ciąży... ale poszukam zajęć jogi :) moja mama urodziła 2 córki i ma straszne rozstępy i taką obwisłą skóre... ale wiecie, ja jakoś nigdy nie przywiązywałam do tego większej wagi.. Dla mnie ważniejsze jest być szczęśliwym, mądrym i wartościowym człowiekiem niż sex bombą :) chociaż nikt mi nigdy nie powiedział że jestem brzydka

tysiaa93 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ważniejsze jest zdrowie dziecka niż zamartwianie o figurę :). Ja te ćwiczenia to ze względów zdrowotnych bym chciała :). A dieta? ja tu już kiedyś pisałam, że jestem zwolennikiem zdrowego żywienia, i mam zamiar kontynuować podczas ciąży, bo to już taki styl na życie :). Zresztą dla dzieciątka to same dobro :). W jedzeniu fast foodów i żywności przetworzonej ogranicza mnie przymusowa dieta ;P, więc mam trochę lżej, bo jeść mi tego nie wolno :).

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S tak patrze teraz, pierwsza beta 25.05, pierwsze badanie będzie 25.06, no już się godzę na takie postępowanie ;P. Może to jakaś szczęśliwa 25-tka

tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żebyś tylko nie urodziła 25cioraczków :D

Ciepło u was? :) mnie pogoda dobija... 1 czerwca... i znakomite 7 stopni...

tysiaa93 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cieplutko :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szaro, buro i ponuro, aaa i chłodno :P. Dobra chwilowo uciekam z forum :D. Będę zaglądać później :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam na termometrze, że 25 stopni, szał :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja za wami w pracy chyba nie nadążę ;)

Lies witam :)

Pianistka straszny sen, ja pamiętam, że w poprzedniej ciąży miałam dużo takich dziwnych snów...

Iriss pewnie, że będziemy Cię wspierać :D

Mi dziś zaczynają dokuczać, objawy, piersi dotknąć nie mogę, tak bolą,jest mi słabo momentami i zrobiłam się wrażliwa na zapachy... Z jednej strony fajnie, bo wiem, że wszystko jest ok, a z drugiej w pracy mogłabym się lepiej czuć ;)

Co do imion to my dla chłopca już od dawna mamy, więc jak nam się nie odmieni to będzie Adaś :) a dla dziewczynki mieliśmy problem za pierwszym razem, to teraz będzie jeszcze większy :P

U mnie dziś upał...

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze miałam pisać, że staraliśmy teraz o ciążę 6 miesięcy.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Lies Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do migreny w ciaży to u mnie całkowicie minęła. Przed ciązą miałam silne migreny mniej wiecej co 2 miesiace. Przez całe 9 miesięcy ciąży dopadła mnie tylko 1 migrena. Ale za to po ciąży wróciły i to tak silne jak nigdy przedtem.

Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek :)
    Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
    oar890bvvi3ka2ni.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lies, dziękuję za pocieszenie... :) Póki co nie są to typowo silne migreny tylko takie bóle przedmigrenowe, gdy wiesz, że zło nadchodzi... Ale może przejdzie :)
    Ja dzisiaj mam wolne ale zaczynam od jutra i kończę mój tydzień pracy w sobotę.. :)
    Teraz wybieram się do centrum na spacer, chcę kupić jeszcze ten test digital bo chcę wiedzieć czy się rozwija... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Można się przyłączyć? Ja według gina mam termin na 1.02.2016 ;)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ