X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Bacha :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Można się przyłączyć? Ja według gina mam termin na 1.02.2016 ;)
    Witaj Bacha! :) Wow, mi OF wyznaczyło 02.02.2016r, ciekawe co wyjdzie u gina ;)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam to... zrobiłam ten test digital jeszcze raz i nadal jest 2-3... wcale sie nie uspokoiłam :(

Bacha, witaj! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, nie stresuj się, po pierwsze test z siuśków to nie test z krwi:) a w ciągu dnia to mocz może być rozrzedzony i też może to wpływać na wynik chyba?
    Nie możesz zrobić beta hcg z krwi? bo może przegapiłam gdzieś.
    Jeju ale zgagi dostałam, jednak muszę uważać na to co wrzucam do żołądka i notować po czym się gorzej czuję.

h84fe6ydttjiala2.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a tam u was nie ma możliwości zrobienia bety?

Bacha witaj :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma, przynajmniej nie tak jak w Polsce żeby iść "z ulicy" i chcieć betę... Na betę wysyła lekarz, kiedy ciąża jest potwierdzona... Nie traktują tego jak test ciążowy i nie można niestety samemu pójść, zapłacić i zrobić :( to ta bolączka...

Pierwszy robiłam we wtorek równiez z drugiego moczu i pokazał 2-3 co wg producenta świadczy o becie 200-2000. Myślałam że dzisiaj, po tygodniu ta beta już przekroczy 2000... Ale się myliłam...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ale naskrobałyście :)

Witaj Bacha :D

U nas dzisiaj gorąco. Myślałam, że nie dojdę do domu. Co jakaś ławeczka to musiałam przysiąść jak jakaś staruszka.
    Miałam straszne duszności i zawroty głowy.

Śluzu dzisiaj mam całkiem sporo i nie powiem, że nie jest to stresujące zjawisko.
    Cały czas sie w drodze powrotnej zastanawiałam czy na pewno tylko śluz czy aby nie coś więcej....:)

Iriss ja też mam 32 lat a mąż 33 ale jesteśmy ze sobą już 16 lat.
    I nie zamieniłabym go na nikogo innego :)

Co do rozstępów to ja po ciąży nie mam ani jednego. Co prawda całą ciążę używałam specjalnych kremów ale moim zdaniem kluczowa tutaj jest genetyka :)

Nie wiem co jeszcze? :)
    Padnięta jestem jak pies Pluto i chyba muszę się na moment położyć :)

Aaaa, potem zrobię listę w pierwszym poście dlatego proszę Was o podanie dat porodów :)

zosiaaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey gorąco nie? A ma być jeszcze cieplej...

Mi według kalkulatorów wychodzi 03.02, na razie możesz tak wpisać, zobaczymy jak wyliczy gin :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie wychodzi 5 luty :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin 02.02.2016 najwyżej po wizycie skorygujemy :D

Jeju, zjadłam właśnie obiad i chyba zaraz puszczę pawia... kurde oby przeszło, bo niedługo do przychodni muszę się udać.

Jeszcze jedno, większość mówi, że w ciąży się poprawiają włosy, mi od 2 tygodni włosy zaczęły lecieć, teraz już spokojniej, ale to chyba przez przewrót hormonalny w organizmie. Jednak zrobiły się takie hmmm płaskie i szybko się tłuszczą. Idę w pt do fryzjera, jakąś fryzurkę wymyślimy, żeby optycznie ich trochę dodać :P, z natury mam cienkie włoski, ale teraz to przesada:P, liczę

Monkey, odpocznij sobie :). Ja bym cały dzień spała, normalnie mogłabym wtulać się w poduszkę i na zmianę leżeć i spać :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie narzekać, że gorąco! :P zapraszam do Norwegii :P
    U mnie jak w połowie lipca jest 15 czy 17 stopni to oni się plażują, bo przecież takie upały xD

tulipanna lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie narzekam na ciepełko :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi według kalkulatora wychodzi 3 lutego :)

Monkey, co do śluzu to własnie sie dowiedziałam o czym mówisz... byłam na spacerze i wracając czułam się jakby mi już po kolanach ciekło... Wodnisto jakoś dzisiaj :)
    A co do bólu piersi to bolą was cały czas z tym samym nasileniem? Mnie najbardziej wieczorem... rano czuję się super a wieczorem dopada zmęczenie, humorki, ból piersi i delikatne mdłości... Ale to tylko wieczorami :/ dziwnie
    tzn piersi bolą cały czas ale wieczorami szczególnie,,

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lies Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi termin 01.02.
    Ależ chce mi się spać, chyba zaraz zasnę na biurku. Jak u was z piciem kawy, staracie się ograniczyć? U mnie będzie z tym ciężko, bo jedna filiżanka na dzień to minimum.

A piersi to mnie bola cały czas i zrobiły się już większe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:47

Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek :)
    Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
    oar890bvvi3ka2ni.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kawą nie ma problemu bo w ogóle jej nie piję. Ale skoro ją lubisz to jedna czy dwie filiżanki na pewno nie zaszkodzą.

Mnie piersi bolą tylko wieczorem, ale delikatnie :P
    Zresztą już pisałam, że każda ma inne objawy a niektóre nie mają ich w ogóle. Jak ich nie ma to tym lepiej bo nie trzeba cierpieć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:50

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście że kawy nie piję :) Czasem, ze znajomymi dla towarzystwa bardzo słabą, z dużą ilością mleka, cynamonu to tak... ale żeby codziennie pić to nie :) więc mało tracę :P
    Ale za to ciężko mi bez nikotyny, nie palę od 2 lat ale przerzuciłam się na snus, to popularna w skandynawii używka, zamiennik palenia... male torebeczki z tytoniem, ktore wklada sie pod warge... zawieraja nawet 3x wiecej nikotyny niz papieros.... a brałam baaardzo duzo tego. no ale teraz kupuję beznikotynowy i staram się uzywac rzadko, tylko dla efektu placebo...
    No i 9 miesięcy bez sushi... to jest moja bolączka :)
    Ale dla fasolki zrobię wszystko :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy mówiłyście już komuś o ciąży? Domyślam się, że główni zainteresowani czyli tatusiowie, wiedzą.. :) Ale czy mówiłyście komuś jeszcze? i kiedy chcecie to zrobić?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Dziewczyny, a czy mówiłyście już komuś o ciąży? Domyślam się, że główni zainteresowani czyli tatusiowie, wiedzą.. :) Ale czy mówiłyście komuś jeszcze? i kiedy chcecie to zrobić?
    Wie tylko moja przyjaciółka :) Reszcie powiem około 12 tygodnia, jeśli wytrzymam :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę raz dziennie muszę wypić, dopóki będę pracować to będę pić, tak też było w pierwszej ciąży :)

U mnie już trochę osób wie ;) najbliższe dziewczyny w pracy, rodzice, siostra i teściowie. I tyle, reszta dowie się po wizycie ;)

benitka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Lies Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się wstrzymam do pierwszej wizyty z informowaniem rodziny i w pracy tez jeszcze nie mówię. Może powiem tylko najbliższym przyjaciólkom. Zastanawiam się czy mówić już synkowi, on tak czeka na rodzeństwo, ucieszy się bardzo, ale jeśli coś będzie nie tak to jak mu to wytłumaczę. A poza tym jak jemu powiem to pewnie się wygada naokoło.

Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek :)
    Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
    oar890bvvi3ka2ni.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ