X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, musisz przestawić się na pozytywne myślenie i nie wracać do tego co było. Ja wiem, że nie jest łatwo, bo sama za każdym razem po skorzystaniu z toalety patrzę na papier :/... ale zwalczam to. Ja całym sercem wierzę, że w lutym będziemy tulić nasze dzieciątko i nic złego się nie stanie :). Musi być dobrze. Zrelaksuj się troszkę :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak wiem, że tym razem jest inaczej bo beta rośnie jak szalona, więc jest jakiś progres! 19 dpo a @ nie ma... Wcześniej miałam problem z betą, największą betę miałam 44... i od razu rosła słabo, potem stała w miejscu... na testach nie dało się zauważyć progresu, więc wiem, że tym razem jest inaczej...

Zaraz skoczę do apteki i kupię jeszcze ten test z wyświetlaczem, tydzień temu było 2-3 tyg, to teraz musi być 3+ jeśli beta rośnie... wiem, że to zbędne i tylko marnuję pieniądze, ale mój spokój jest teraz ważniejszy... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :)
    Ja też miałabym ochotę sprawdzać betę co chwilę :P, ale tak kosmicznie bolą mnie sutki, że mnie to uspokaja ;P
    Jednak przed wizytą u gin (przed konsultacją) zrobię chyba betę i progesteron, ale to w dzień konsultacji, żeby się nie stresować niepotrzebnie :), a zobaczymy jak nam fasolka ładnie rośnie :)
    Mam nadzieję tylko, że lekarka rodzinna nie będzie robić problemów z receptą, w końcu w karcie jest info, no i wyniki ze sobą biorę :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego się trzymajmy, że będzie dobrze :) A długo staraliście się o maleństwo?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestaliśmy się zabezpieczać w styczniu, w cyklu lutowym nam się udało, ale stało się co stało. Jednak od razu mieliśmy zielone światło na dalsze działania :), a ja byłam tak naładowana energią i siłą, że lekarz już nie tylko nie widział przeciwwskazań fiz, ale i psych :). Czyli 5cykl starań licząc od stycznia teraz wypada. Ale to był mój drugi cykl z ziółkami ojca Sroki na I i II fazę i chyba one też troszkę pomogły szczęściu :)

Jednak przygotowania były od listopada, odpowiednia suplementacja dla mnie i dla męża, podstawowe badania itp.

Mam 32 lata, mąż 33, jesteśmy razem 9 lat, ale nie staraliśmy się wcześniej świadomie :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Lies Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak żeby się nie stresować to nie robię już żadnych badań, ani progesteronu ani bety, potem bym się nakręcała niepotrzebnie czekając na wyniki. Teraz do pierwszej wizyty 19 czerwca muszę się uzbroić w cierpliwość. Ale cóż prawie 2 lata się uczyłam cierpliwości:)

Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek :)
    Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
    oar890bvvi3ka2ni.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lies witamy nową mamuśkę :)

Pianistka okropny sen, brrr! Aż mnie ciarki przeszły. Staraj się myśleć pozytywnie, to może takie koszmary nie będą cię nawiedzać. Fasolek jest z tobą i zostanie przez 9 miesięcy :)

Ja też się na badanie bety nie wybieram, będzie co ma być :P
    Jak minie środa bo na wtedy mam termin @ to zapiszę się do gin po receptę na luteinę albo duphaston i już :)

Spałam 10 godzin a nadal jestem nie do życia, masakra jakaś :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lies wrote:
    Ja jednak żeby się nie stresować to nie robię już żadnych badań, ani progesteronu ani bety, potem bym się nakręcała niepotrzebnie czekając na wyniki. Teraz do pierwszej wizyty 19 czerwca muszę się uzbroić w cierpliwość. Ale cóż prawie 2 lata się uczyłam cierpliwości:)
    Dobre podejście :), mnie ten progesteron korcił, ale postanowiłam sobie właśnie, że jeżeli nie będzie działo się nic (a nie będzie) co by mnie zaniepokoiło, to też odpuszczam i czekam dzielnie do 23.06. Pierwsza wizyta w dzień Ojca :). Z beta miałam czekać do dnia Mamy, ale nie wytrzymałam i robiłam dzień wcześniej :P. Pójdę wcześniej tylko po receptę i zapytać czy przyjść tego 23.06 już z badaniami tj. krew, mocz :) bo mam dalej ten kupon z Diagnostyki :D do 30.06

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie zabezpieczaliśmy się NIGDY ale 3 lata temu zaczęły się starania pełną gębą... w pierwszym cyklu starań zaszłam w biochemiczną... to było w lipcu 2012... ale lekarz kazał się nie martwić... i tak od 3 lat sikam na testy owulacyjne, prowadzę kalendarze, kilka razy po drodze była biochemiczna... poszłam do lekarza, zbadał wszystko, powiedział że jestem zdrowa i że nie ma powodu by tak się działo. jedyne co, to może podejrzewać lekką endometriozę, ale macica wygląda ok, jedynie zatoka douglasa jest troszkę ruszona ale to wpływa jedynie na ból przy stosunku czy wypróżnianiu a nie powinno utrudniać ciąży... dał lekarstwa, po których faktycznie ból zniknął ale ciąży nie było... i tak próbowaliśmy sobie, miesiąc temu ok 14 dpo zrobiłam test który był pozytywny ale na zasadzie "wytrzeszcz bały" a dzień później @...

Dużo rozmawialiśmy o ciąży, kiedyś nawet wybraliśmy imię dla dziecka bo wiedzieliśmy, że w końcu musi się udać! :)

My jesteśmy ze sobą 4 lata, z czego 3,5 po ślubie :) miłość od pierwszego wejrzenia... ale jesteśmy szalenie szczęśliwi, z każdym dniem kochamy się co raz mocniej, a mąż jest najlepszym przyjacielem :)

tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ miała być terminowo w piątek, więc to już za mną... no i w zeszłą środę miałam lekkie brazowo-beżowe plamienia... może to tak zamiast okresu :D
    Ale nic się nie wydarzyło, plamienia zniknęły, ból podbrzusza też już się nie pojawia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się teraz udało w czwartym cyklu. Niby nie tak długo ale i tak nam się straaasznie ciągnęło :/ Koniecznie chciałam zajść w ciążę do czerwca, bo pod koniec czerwca miałabym termin porodu... :( Dlatego ta fasolka to dla mnie duże odciążenie psychiczne <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:31

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my też jesteśmy szczęśliwi, a przy mężu czuję się jakbym go poznała dopiero co i była na etapie zakochania, wiecie te motylki i inne sprawy. Dziękuję za to co mam, bo na prawdę znalazłam wspaniałego człowieka i jestem wdzięczna, że mogę dzielić z nim życie, a teraz będziemy dzielić nasze życie z nasza kruszynką:). Nieraz jak słyszę problemy koleżanek młodszych, lub w młodszych związkach to mi się wierzyć nie chce, że coś takiego ma miejsce.
    Zauważyłam tylko, że tym razem mąż podchodzi bardzo ostrożnie do ciąży, na początku było mi przykro, ale uświadomiłam sobie, że po tym co się stało, On ma prawo się bać tak samo jak ja, ale okazuje to inaczej, więc go nie męczę i czekam, aż po woli będzie to przetrawiał, oswajał się z sytuacją, w sumie to mogę czekać nawet do pierwszej wizyty, kiedy zobaczymy <3 :).

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo nas tu po stracie :/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w życiu bywa, myślę aby przyjąć nową strategię w tym wątku :D i nie rozpamiętywać. Będziemy się wspierać w tym trudnym czasie... dolegliwości ciążowych :D bo tylko to nas będzie czekać :D, ale to do końca I trymestra, później dostaniemy powera i będziemy czuć się znakomicie :D.

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss, i tak przyszłości nie zmienimy... Możemy chcieć, ale co ma być to będzie... Mój gin kiedyś powiedział, że jeśli zarodek jest wadliwy i ma zostać poroniony to nawet śmiertelna dawka luteiny nie pomoże bo tak ma być, i tak będzie...

Ale masz racje, koniec z negatywnymi emocjami, myślimy pozytywnie! :)

Macie już mdłości?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nie rozpamiętujemy tylko myślimy o cudownej przyszłości! :)

Łe, przypadkowo skasowałam z mojej wypowiedzi wyżej pytanie o imiona, ale to się wytnie... :D

Pianistka te imiona dla dziewczynki są śliczne. Najbardziej podoba mi się Emma <3 My dla dziewczynki mamy wybrane imię już od długiego czasu - Bianka :)

Dla chłopca kiedyś podobało mi się Nikodem albo Gabriel ale zrobiły się strasznie popularne i jakoś straciły dla mnie na uroku. Oj z imieniem dla chłopaka będzie ciężko bo jak któreś mi się podoba to albo mi się źle kojarzy, albo jeszcze coś :D Z dziewczynką byłoby łatwiej :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości mam lekkie wieczorem, albo jak jestem głodna :P Tak to czasem lekkie zawroty głowy. To jeszcze wcześnie na jakieś poważniejsze objawy. Zresztą nie każda kobieta ma objawy a ciąża i tak przebiega prawidłowo :) Właśnie tak bym chciała :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przychodzą do głowy imiona męskie, o których dyskutowaliśmy kiedyś: Krzyś, Kubuś, Mikołaj, dla dziewczynki Kasia, ale te dyskusje jeszcze przed nami :D. U nas tylko imiona bez "r" :P bo obydwoje nie wymawiamy.

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Mdłości mam lekkie wieczorem, albo jak jestem głodna :P Tak to czasem lekkie zawroty głowy. To jeszcze wcześnie na jakieś poważniejsze objawy. Zresztą nie każda kobieta ma objawy a ciąża i tak przebiega prawidłowo :) Właśnie tak bym chciała :D
    Moje mdłości za to się uspokoiły przez weekend, ja myślę że jakaś reakcja na zmiany hormonalne była bo i ta biegunka i wymioty, co prawda wczoraj po obiedzie miałam akcję, później mnie trochę też muliło, ale dziś na razie jest ok :). Tylko te cyce :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wybraliśmy Emma :)
    Dla chłopca, mój mąż chce Thor... bóg burzy i sił witalnych, opiekun ogniska domowego i małżeństwa...
    Ale mi za bardzo kojarzy się z tym z Avengers xD
    Ale podoba mi się Lars i Fabian :)

Nikodem piękne imie, ale fakt, że ostatnio popularne tak jak Julia i Maja :)
    Bianka - cudne imie! Wspaniałe :)

Moi rodzice też chcieli nadać mi orginalne imie... zastanawiali się między Pamelą, Penelope i Paulą... na szczęście babcia przemówiła im do rozsądku i wybrali Paulę.... uffff

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: