Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My po spacerze, pogoda super, byliśmy na takim pikniku ze zwierzątkami, Ola zachwycona
Pianistka ja też nie mam wyraźnych objawów, tylko częste sikanie, ból piersi i zmęczenie wieczorne.. mdłości w zasadzie nie miałam, raz tylko leciutkie. Ale pamiętam, że w pierwszej ciąży też mnie zaczęło mdlić ok 6 tygodnia dopiero. -
No mnie bolą piersi... nigdy w życiu nie mialam bólu piersi przed @ więc nawet nie umiem tego porównać... Jestem strasznie śpiąca ale to u mnie normalka, jestem strasznym śpiochem
z resztą, dopóki @ nie ma, jest dobrze Chcę żeby już był wtorek i chcę sprawdzić jeszcze tym testem
Kiedy dziewczyny planujecie iść na pierwszą wizytę do lekarza?Lexie lubi tę wiadomość
-
U mnie w Norwegii na pierwszą wizytę by potwierdzić ciąże idzie się pomiędzy 8-12 tygodniem a pierwsze usg jest w 17-19 tyg! Ale akurat w czerwcu bede w Polsce i chyba pójde na samo usg jeśli oczywiście do tego czasu ciąża się utrzyma To będzie ok 23-24 czerwca Jeśli wszystko bedzie ok to po powrocie do domu zapiszę się na wizytę tutaj
A bierzecie jakąs luteine lub duphaston?tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Monkey, przy pierwszej biochemicznej popędziłam do lekarza z betą wynoszącą 40 xD taka byłam młoda, głupia i totalnie niedoświadczona... Oczywiście kazał powtórzyć... 2 dni później było 50 więc kazał brać luteine i czekać jednak tego samego dnia dostałam okresu... Nie wiedziałam o co chodzi... wtedy nawet te kreski na tescie nie były takie super jak teraz, były takie że trzeba było robić wytrzeszcz... Teraz wiem, że się udało, że beta w ubiegły wtorek była przynajmniej 200 wg testu z wyświetlaczem więc jest lepiej... pytanie tylko czy na wszelki wypadek powinnam brać luteinę? Mam pół paczki... Chyba nie mogę brać przez tydzień i odstawić...
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Ja pierwsza wizytę 23.06 będzie 7t+3d , chyba że będę miała potrzebę to wcześniej, ale oby nie .
Jeżeli chodzi o witaminki, to ja od 3-mcy biorę Femibion natal 1 (wcześniej brałam pregnę plus), i magnez B6 to wszystko.
No tak, jeszcze luteina od owulacji 2x2 (po 50mg)
Na objawy przyjdzie czas , to mnie tak jakoś szybko mulić zaczęło, bo już czwartek/piątek zaczęło się a to był 16/17 dpo .
Właśnie sączę wodę z imbirem gorącą, bo znów miałam akcję, a trzeba się ogarnąć bo jutro praca
Ale godzę się z tym samopoczuciem, bo to żadna anomalia
zosiaaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, co myślicie na temat podrózy samolotem we wczesnej ciąży? czytałam w necie ze zwieksza ryzyko poronienia ze względu na przeciążenia, zmiany ciśnien i promieniowanie... Latałam samolotami dziesiątki razy więc wątpie aby miało to wpływ na mnie taki jak za pierwszym razem, ale przeciążenia i promieniowanie nadal są... o ile fasolka sie nie wyprowadzi to chyba zrezygnuję z wyjazdu... Nie będę ryzykować poza tym w polsce miałam załatwić tylko te rzeczy które w ciązy odpadają, czyli tatuaże, leczenie kanałowe, i leczenie blizn u kosmetyczki :d chyba zrezygnuję i ok 20 czerwca pójdę na usg tutaj
-
Wiesz zosiaa,, to nie tak, że muszę ale chciałam lecieć... byłam w Polsce ostatnio w marcu 2014 i chciałam odwiedzić dziadków bo bardzo blisko jesteśmy zżyci ale nie chcę narażać ciąży... oni zrozumieją, zwłaszcza że wiedzą o pierwszej stracie bo głupia pochwaliłam sie zaraz po dodatnim teście no ale SKĄD MIAŁAM WIEDZIEĆ
Najwyżej polecę w październiku, w drugim trymestrze gdy wszystko jest już unormowane i jest najbezpieczniej
Co do USG w Norwegii pierwsza wizyta jest między 8-12 tygodniem ale bez usg, jest to tylko potwierdzenie ciąży betą i badaniem, wywiad, badania krwi i założenie karty ciąży.. u lekarza RODZINNEGO.. USG jest dopiero pomiędzy 17-19 tygodniem... no i co miesiąc są spotkania z położną, która przyjeżdża do domu jeśli kobieta się źle czuje, ale to bardziej polega na nauce karmienia, przewijania i kąpieli noworodka, mówi o roli rodzica i rodziny itd itp... i to położna w zasadzie prowadzi ciążę...
Ale rozmawiałam z mężem i około 18-19 czerwca pójdę na USG prywatnie do ginekologa i jeśli wszystko będzie ok to normalnie do lekarza/ położnej aby dopełnić wszystkich procedur... ale i tak w tym czasie chcę być pod bierzącą kontrolą dobrego ginekologa, będę się czuła pewniejszatysiaa93, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Pianistka no właśnie, jak Ci bardzo zależy to może lepiej w drugim trymestrze dziwne to prowadzenie ciąży u was, ale chyba w wielu krajach w Europie jest podobnie... Zresztą w Polsce na NFZ też są 3 usg, ale że ja chodzę prywatnie to mam co miesiąc
tysiaa93 lubi tę wiadomość