X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu no i masz rację. Nie ma co szaleć :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie ma co szaleć :D. Ja swojemu od razu zapowiedziałam też, że sprzątanie kibelka, kuchenki, umywalek to teraz jego temat bo nie będę wdychać chemii ;P, co prawda używam też octu i sody, ale obowiązki trzeba dzielić :D. No i podłogi się wie, że z mopem nie będe teraz latać :). Ale ja się pieszczę tak na razie ze sobą, później, jak będzie wszystko dobrze, to chcę być aktywną mamusią :D.

Na kolacyjke duszone warzywka z ryżem, zobaczymy jak mi podejdą, bo właśnie się robią :)

tysiaa93, Monkey lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prawidłowo, dobre podejście :D

To u ciebie Iriss zdrowo, mnie ciągnie do samych "brzydkich" i fast foodowych rzeczy :) Nawet truskawki mi nie posmakowały bo jeszcze są kwaśne :P

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    I prawidłowo, dobre podejście :D

To u ciebie Iriss zdrowo, mnie ciągnie do samych "brzydkich" i fast foodowych rzeczy :) Nawet truskawki mi nie posmakowały bo jeszcze są kwaśne :P

Bo ja już mam we krwi taką dietę, jak nie zjem zielska to mi źle ;). Mój normalny plan diety dziennej to jedzenie co 2-3h :D, ale jako przekąski między głównymi to owocki rano, i warzywka cały dzień :D, dużo gotowanych, parowanych, duszonych potraw :). Ale nie powiem, czasami zaszaleje :D np pieczone ziemniaczki itp :).
    Ale np chipsów, batoników, cukierków, fast foodów (kupnych) nie jem, napojów kolorowych i kupnych soków nie piję, bo mi po prostu nie wolno :P - dieta bezglutenowa. Więc czasami zazdroszczę innym, bo pączek od czasu do czasu to moje marzenie ;)

A dla mojego groszka, to przez 3 ostatnie miesiące codziennie był koktajl na bazie jarmużu lub szpinaku :D z owockami hehe. Teraz boli mnie, że tak nie mam apetytu i mnie muli:( ale liczę, że się poprawi :)

Monkey lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, no nie, no nie! Czemu wspominałaś o słodyczach?! Teraz mam na nie chęć a dupsko urośnie :D

Na pewno niedługo ci się poprawi i mdłości znikną, nie będą przecież trwać wiecznie. Co najwyżej do 12 tygodnia... :D

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff pocieszyłaś mnie, że w najgorszym wypadku jeszcze 8 tygodni haha :D
    Uciekam się położyć i trochę zrelaksować przed tv :P i pewnie za godzinkę już lulu ;)

h84fe6ydttjiala2.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko moje zasypia z tatusiem, to mogę coś więcej popisać :)

Tysiaa mnie też do fast foodów ciągnie...

Iriss zazdroszczę tego zdrowego odżywiania, ja ostatnio bardzo się poprawiłam, jem mnóstwo owoców i warzyw, ale niezdrowe jedzenie też bardzo lubię niestety. Ja za to aktualnie mam apetyt ogromny ;)

Napiszcie coś więcej o sobie, znałyście się wcześniej? :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss miłego wieczorku :)

Zosia skoro i ciebie ciągnie do fast foodów to rozumiesz co czuję :D

Ja znałam się tylko z Monkey :) Poznałyśmy się na wątku "ciąża po poronieniu" i jak widać udało nam się zajść w tym samym miesiącu :)

zosiaaa, Monkey lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa no rozumiem co czujesz ;) u mnie jest taki problem, że 2 tygodnie temu otworzyli McDonalda w moim mieście... i kurcze jak się tu oprzeć? :D

Cieszę się, że udało wam się zajść razem, mam nadzieję, że teraz już będzie u was dobrze do samego końca :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lutowki 2016 po fioletowej stronie. Życzę spokojnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań :) Cieszcie się brzuszkami :) Powodzenia - Lutówka 2015 :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem MUSI być dobrze :)

Dobranoc, słodkich snów :)

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) można dolaczyc? Krótko o mnie... Staraliśmy się z mężem około 3 lata... Po drodze kilka ciąż biochemicznych. Za każdym razem przy ciąży biochemicznej problem był z beta gdyż już od początku nie rosła. W dzień spodziewanej miesiączki wynosiła 30 a dwa dni pózniej 35... Potem przychodziła @ i tak w kółko. Nigdy przy ciąży biochemicznej test sikany nie wyszedł pozytywny wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki, ba! Nigdy nie widziałam pozytywu z prawdziwego zdarzenia, zawsze tylko te cienie cienia które i tak nigdy nie ciemnialy...

Aż tu nagle w tym cyklu, coś mnie podkusiło żeby zatestowac 11 dpo. I odziwo był cień cienia... Nie cieszyłam się zbytnio gdyż wiedziałam ze za kilka dni ten cień nadal będzie cieniem.. 12 dpo powtórzyłam test innego producenta i odziwo była kreska. Blada, ale była...w czwartek gdy powtórzyłam test po 3 dniach, kreski kontrolna i testowa miały ten sam odcień :) dla pewności (i dla męża) zrobiłam test clearblue digital który wykazał ciąże 2-3 tyg po zapłodnieniu co wg producenta wskazuje na betę 200-20000...

Dlatego tym razem wiem, że się udało :) nigdy nie widziałam takich testów :) dzisiaj 17 dpo, @ nie ma i się nie zapowiada... Bardzo bolą mnie piersi po bokach i czuje się ogólnie źle... Ale szczęśliwa :) oby tylko to szczęście nie odeszło, ale czuje ze tym razem jest inaczej :)

tysiaa93, zosiaaa, Monkey, Limerikowo lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i powodzenia Lutówki ;-) Niech to będzie dla Was cudowne 9 miesięcy ! ;-)
    Lipcówka 2015.

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka witamy, witamy :)
    Super, że coraz nas tu więcej!

U mnie dziś leniwie. Piersi jakby bardziej zaczęły pobolewać...
    Jutro idę na drugą betę i stresuję się ogromnie.
    Trzymajcie proszę kciukasy!!!

tysiaa93, Ivettka lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Pianistka :)

Nie stresuj się Monkey, beta na pewno ładnie przyrosnie :)

Mi dzisiaj brzuch dokucza. Mam nadzieję, że mi przejdzie bo nie chcę całej niedzieli spędzić w domu :)

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Pianistka cześć :)

Monkey mocno trzymam kciuki! Wygląda na to, że mieszkamy bardzo blisko siebie ;)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dalej spać :D

Monkey, zosiaaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tak????
    A skąd jesteś? :)

Mnie delikatnie brzuch pobolewa na @.....
    Nie lubię :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa ja jeszcze leżę w łóżku ;)

Monkey mnie też ostatni brzuch pobolewał jak na @. Jestem z Cieszyna ;)

Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam takie bóle jak na @... Mam nadzieje ze to nic groźnego... Miałam tez brązowe plamienia przez dwa dni ale zniknęły :). Dziewczyny, a ile dni @ sie spóźnia u Was? Nie boicie sie biochemicznej?

Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ