Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia, witaj jestem jeden dzień za Tobą wg OF oczywiście
Monkey, ja w tym cyklu wyjątkowo miałam owulację szybciej, bo w 11dc, normalnie cykle miałam 27-28 dni, i fazę lutealna 12 dni. Ale beta hcg z krwi zrobiłam 13dpo, bo musiałam wiedzieć czy brać luteinke dalej , a że miałam przeczucie to...
Co do objawów, to ja od 3 dni mam mega mdłości, zmuszam się do jedzenia, a i tak po zjedzeniu czegoś lub w trakcie, mam cofanie . Przez 2 dni miałam też biegunkę, na szczęście dziś spokój (obym nie powiedziała tego w złą godzinę). Chodzę zmęczona i senna, ale najlepsze jest to, że jak wolne to przed 07:00 już spać nie mogę, ale jak się rozchodzę te 2h, to znów bym spała . Nie powiem już o wieczornych odlotach . Piersi pobolewają, ale od czasu do czasu, ale sutki bardzo wrażliwe. Mimo wszystko, cieszę się z tych objawów, chociaż mnie trochę męczą, ale wiem że fasolka przesyła info o swoim istnieniu .tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Aaaa i wszystko mi zaczyna śmierdzieć, albo czuję to intensywnie. Wczoraj jabłka nie mogłam zjeść, bo czułam smród rąk po zmywaniu naczyń. Nad ranem dziś denerwował mnie smród, uwaga: po smażonych ok. 18:00 kotletach mielonych, no czułam jak się unosi ten smrodek aż do sypialni ;P
No i wczoraj w sklepie stłukłam słoik z majonezem, a dziś pomyliłam komory w pralce i tam gdzie płyn do płukania, wlałam płyn do prania i na odwrót ;P.
Mam nadzieję, że to roztargnienie to akurat chwilowe
Ale jestem taka szczęśliwa ehhh, wiecie o czym mówię . Fajnie że jest nas coraz więcejtysiaa93, Monkey lubią tę wiadomość
-
hej Iriss
U mnie prawie żadnych objawów, delikatne mdłości wieczorem i jak mnie najdzie, to potrafię pochłonąć mnóstwo jedzenia No i oczywiście senność, i brak chęci do czegokolwiek
Muszę iść po weekendzie do gin, żeby dał mi coś na podtrzymanie. Może nie pomoże, ale będę czuła się bezpieczniejMonkey, Bree lubią tę wiadomość
-
Ja w tamtej ciąży nie miałam dosłownie żadnych objawów a maluszek i tak rozwijał się dobrze. Niestety tylko do pewnego momentu
Ale teraz jest teraz i trzeba myśleć pozytywnie
Widocznie luty to lepszy czas dla maluchaBree lubi tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Ja w tamtej ciąży nie miałam dosłownie żadnych objawów a maluszek i tak rozwijał się dobrze. Niestety tylko do pewnego momentu
Ale teraz jest teraz i trzeba myśleć pozytywnie
Widocznie luty to lepszy czas dla malucha
Ja w poprzedniej ciąży też miałam mało objawów, ale od początku było plamienie/krwawienie co było wina złego progesteronu. Ale, ja do tego nie wracam! . Teraz wiem, że wszystko jest dobrze i dobrze będzie! . I chyba już nie będę pisać o tym co było .
Dziewczyny, będzie dobrze, musimy myśleć pozytywnie dla naszych fasolek .
Kiedy macie pierwszą wizytę? Idziecie dopiero jak będzie serduszko, czy wcześniej? Bo ja mam wizytę 23.06 w 7t+3d no chyba że będę miała jakąś potrzebę, to mogę iść pomęczyć lekarza szybciej
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Mnie wczoraj cofnęło po zjedzeniu pizzy i dlatego postanowiłam zrobić test
-
tysiaa93 wrote:Ja pójdę po weekendzie po receptę a tak na usg to pewnie za jakieś 2 tyg
Też macie momenty, że was śluz zalewa? Za każdym razem się boję, że to okres
Śluz kremowy, dość sporo, ale właśnie wodnisty, aż tak mnie nie zalewa, ale czuję non stop wilgotno, i chodzę z wkładką, bo jakoś się pewniej czuję jak coś tam poleci .tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Ja idę w poniedziałek na drugą betę i progesteron. Jak będą wyniki to zadzwonię do ginki i zapytam co i jak.
Jeśli byłoby wszystko ok to chyba na wizytę byłoby jeszcze za wcześnie.
Jakby nie było u mnie to dopiero 3 tydzień.
Chciałabym już minąć termin spodziewanej @...tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Monkey wrote:Ja idę w poniedziałek na drugą betę i progesteron. Jak będą wyniki to zadzwonię do ginki i zapytam co i jak.
Jeśli byłoby wszystko ok to chyba na wizytę byłoby jeszcze za wcześnie.
Jakby nie było u mnie to dopiero 3 tydzień.
Chciałabym już minąć termin spodziewanej @...
Mój lekarz mówi, że najszybciej na wizytę 2tyg po terminie @. Ale jak wszystko ok, to umówiliśmy sie na wizytę jak już będzie widoczneMonkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
No u mnie 3tyg i 3 dni do wizyty . Ale przez ten czas muszę zadbać o siebie i nasze serduszko , postarać się nie stresować .
Zresztą mój gin na razie na urlopie, więc muszę w pon do lekarza rodzinnego iść poprosić o przepisanie luteiny, bo mam tylko do przyszłej środy, ale na rzęsach stanę, aby tą luteinę zdobyć . Biorę 2x2tabl. i szybko mi schodzi ta luteina, poproszę gina o te 100mg, bo jak biorę 2x50mg to na jedno wychodzi, a na dłużej będę miała opakowanie