SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie wchodziłam na forum- niestety, a może stety nie mam czasu ;) :P Jeszcze "niedawno" byłam lutówką 2015, a u już lutówki 2016 niebawem będą rodzić. Tak, tak - niebawem, bo na pewno niektóre z Was urodzą w styczniu (tak jak ja). Bardzo Wam kibicuję!! Dużo zdrówka dla Was i Waszych Maleństw!

tysiaa93, madzia.rka, szara myszka, d84, Evans, Kri, lula.91, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętacie dziewczyny jak wam wczoraj pisałam ze z bebiklubu mi nie przysłali tego pudelka? to odgrzebalam tego maila co mi przysłali jak zapytałam o to czemu nie dostałam:

Dziękuję za kontakt.
    Pudelko z albumem mogą zamówić jedynie rodzice, którzy spodziewają się dziecka i zarejestrują się teraz, podczas trwania promocji, czyli od początku października. Dla rodziców, którzy rejestrowali się wcześniej lub ich dzieci są już na świecie opcja zamówienia niestety nie jest dostępna.

co jest bez sensu bo rejestrowałam się po październiku, bezsensu, ale nie chciało mi się już jej nic odpowiadać

a napisałam teraz z glupa ze się po październiku rejestrowałam, ale bez sensu się tak prosić ;/
    fajne to pudelko w ogole?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 20:01

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluję wizyt :)
    Vayn skurcze na 40 to chyba sporo, ja miałam 17-20 ale może to też zależy od sprzętu. A brzuch Ci się spina? Kolacja mega :P żebyś się tylko nie przejadła :D

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka pudełeczko fajne ale bardzo mi się podoba ten album. Naprawdę będzie piękna pamiątka. Kupiłam podobny album dla córki mojej przyjaciółki ale nie umywa się do tego z bebi tzn. jeśli chodzi o zawartość.

Gorgeous nasz Maluch też miał powiększoną nerkę na połówkowych ale lekarz nie kazał się tym martwić.

Tuli ja ostatnio miałam ktg w szpitalu :) Ale jeszcze Mały uciekał.

gorgeous lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg to że serca się słucha, to to? Ja już miałam 3 razy, na każdej wizycie mi robi ostatnio.
    Odnośnie cyckonoszy- moja przyjaciółka też lutówka z resztą 2 tyg termin przede mną ma- do dziś wg. Usg urodzi juzż 25 stycznia!wow! - ma rozmiar stanika M. I już większych nie produkują, a karmników w takim rozmiarze nie robią o już
    Co ona biedna całe życie się gimnastykowała żeby coś kupić ;-)
    A co do ciśnienia - ja odkąd jestem w ciąży mam średnio 90/60, 80/60. Aż mnie lekarz pyta zawsze czy ja kawę pije i jak ją funkcjonuje ;-)

Gratuluję wizyt! Vayn 3 maj się!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri.... tyle razy pisalam, ze teraz juz sie nie bierze pod uwage daty ktora wylicza usg !!! Twoja kolezanka ma po prostu duzego malucha !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam ktg wczoraj i w czwartek ide znowu. Na szczescie u mnie skurcze sie nie pisaly

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Masakra zostawic Was na chwile! Ja wlasnie pod kroplowka leze, od godziny ktg skurcze ok 40 pokazuje.

Mloda wazy 1600 gram <3

Nawet kolacje dostalam! Herbatka i 3 kromki bulki wroclawskiej, aaaa i paster chalki ; p

Bidulko sie tam nie przejedz :)
    A czujesz skurcze czy tylko maszyna pokazuje ? Jeszcze nie miałam ktg i zastanawiam sie czy mogą byc skurcze których nie czuje?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri KTG to podłączają Tobie dwa czujniki na pasach do brzuszka. Jeden monitoruje pracę serduszka a drugi zapisuje skurcze macicy. No i taki zapis trwa min 30 min chyba.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na forum na fb ciążowych z mojego miasta i tam co druga powyżej 33tc z rozwarciem i skrócona szyjką... Zaczynam sie bać :/ szczególnie ze jestem w grupie największego ryzyka no i nie dostałam żadnych sterydów na płucka i nawet nie wiem czy moje twardnienia to skurcze czy co...yyyy głęboki wdech, musi byc dobrze, musze sobie to powtarzać !!! :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak dziecko ma duuuże 2200 w 30 tyg:-)
    A to co się leży i słucha tętna dziecka to jak to się nazywa? Bo teraz kicha lekarza pytać... ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te skurcze jak pisze że 40 to znaczy że to ich ilość, częstotliwość, siła czy co??? - pytam bo ne wiem :)

Kri powiedz koleżance żeby się przerzuciła na brytyjskie marki oni robią większe staniki-zwykłe,karminiki chyba się właśnie na tym J=M kończą, w polsce teraz dostępne są, i tam np polskie 75M to brytyjskie 75J.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba detektor tętna zwykły jest

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri to detektor tętna jest.

D84 40 to siła skurczy.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dzięki za uświadomienie ;-) ona właśnie w UK i mówi że tam się w nic nie mieści. Ale dzięki, powiem o tych markach

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dopuero 16 doczekac się nie mogę ciekawa jestem ile mały przybrał. Mama dziś kupiła mate dla małego. Fajnie akyrat tak się wpasuje do wszystkudgo. I chyba będę chora tak mnue w uszach gila że masakra. Zawsze tak na chorobę mam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę szkoda ze wlasnie teraz to ze maluch jest duzy nie oznacza ze się szybciej urodzi :D ja się boje ze będzie bardzo duzy, bo wiadomo ze ciężej urodzić. Ale w ogole to chyba od 4kg to już jest wskazanie do cesarki co nie? bałabym się chyba ze mnie porozrywa, jakby waga na usg przekraczala 4kg to bym chyba jakos probowala wskorac u lekarza cesarkę

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to jest tak ze brać pid uwagę trzeba błędy w tych Maszynach. Dziewczyny z grupy piszą że mówili że dziecko 3700 a urodziło się 3300. Albo że 2900 a się okazało że 3400 po urodzeniu. Zależy od lekarza jego doświadczenia i jakości sprzętu. Ale też od budowy ciała jak waskie biodra i się nie rozchodzą to też nie przecisnie się. Ja na razie czuje ból w spojeniu jak długo chodzę albo się naprasuje na siedzaco inaczej nie. No i bliżej 4 to fakt że cesarka. Jestem ciekawa ile mój mały w 27 miał 1300 i już mówił lekarz że z długości kość może powiedzieć że zapowiada się na dużego. Myślałam że malutki będzie we mnie niecałe 2,5 kg i mam najwięcej ciuchów na 50 :-D są najslodsze. Przynajmniej bodziaki. Ale wyjdzie to jak pisklaki się urodza ich waga i rozmiary.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak biodra tez maja wlasnie dużo do rzeczy. Kuzynka ma za dwa tygodnie cesarkę wlasnie bo ma strasznie wąskie biodra, pierwsza tez miała cesarkę. Ja tam biodra mam szerokie ale i tak bym się bala ze mnie porozrywa. No bo wlasnie - oblicza 3800 na przykład no i może być to 3300 ale może być i 4300 - szkoda ze się nie da dokładnie ;)

ps. buuuuuuuu zjadłam dwie godziny temu mleko z cyni minis a niedawno chleb graham z pasta z lososia i to polaczenie to blaaaaad, boli mnie zoladek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 21:56

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ