X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny rzadko tu się udzielam, ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane :> , czy też ok. co miesiąc wraz z morfologią badacie APTT, INR i D-Dimery ? jeśli tak to czy moze byłyście osłabione na czas robienia tych badań, myślicie, że to jakoś bardzo wpływa na wynik? dzięki :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    To te rzeczy apteczne aż tyle kosztują? O matko! :)

Vayn co u was?! :) meldunek musi być...

Ja wczoraj wydałam 300 za podkłady majtki itp

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opchnełam pizze wlasnie popiłam colą o matko chyba pekne

tysiaa93, tulipanna, vayn lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gemini zamówiłam teraz za 500 zł. Ale w tym jeszcze leki dla siebie: magnez, femibion, wapno, kupiłam też ciśnieniomierz, podkłady szpitalne, wkładki laktacyjne i to wyszło pewnie ok 200 zł. A reszta dla Malucha. No ale w tym butelki, smoczek, osłonki na sutki.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Cześć dziewczyny rzadko tu się udzielam, ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane :> , czy też ok. co miesiąc wraz z morfologią badacie APTT, INR i D-Dimery ? jeśli tak to czy moze byłyście osłabione na czas robienia tych badań, myślicie, że to jakoś bardzo wpływa na wynik? dzięki :)
    Kasia brałam clexane do 21 tc ale tylko raz miałam badane aptt i inr jak miałam plamienia. Więcej ginka nie zlecała a patrzyła tylko na morfologię. Ogólnie clexane może powodować osłabienie hemoglobiny.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle. A myślałam, że z większych zakupów to tylko wózek nam został. Ale w sumie wózek kupują dziadkowie, więc w aptekę będzie trzeba zainwestować :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję moje Kochane za wsparcie! :*

Wypisano nas dzisiaj do domu. Polcia waży już 1746g, ułożona nadal miednicowo jak to ujęli niezwykle żywotne dziecko. <3

Dostałam recepty, a na nich 10 pozycji :P

Przeżywałam strasznie skierowanie do szpitala, a teraz czytając wypis mam, że wykryto candide (+++) bardzo obfity wzrost, jakieś osady w moczu. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wynik wymazu z szyjki i antybiogramu.
    Skurcze dzisiaj już tylko do 25 się pisały, szyjka się skubana skróciła do 17 mm, ale jest twarda i zamknięta. Także ordynator powiedział, że nie rozumie czemu ona się skróciła 5mm w ciągu 3 dni, no ale już nie otwarta i miękka.

Ahhh jaka to przyjemność wziąć prysznic w domu :)

marissith, Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Bruśka, Biedroneczka29, gorgeous, Astra lubią tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:

Wypisano nas dzisiaj do domu. Polcia waży już 1746g, ułożona nadal miednicowo jak to ujęli niezwykle żywotne dziecko. <3

Przeżywałam strasznie skierowanie do szpitala, a teraz czytając wypis mam, że wykryto candide (+++) bardzo obfity wzrost, jakieś osady w moczu. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wynik wymazu z szyjki i antybiogramu.
    Skurcze dzisiaj już tylko do 25 się pisały, szyjka się skubana skróciła do 17 mm, ale jest twarda i zamknięta. Także ordynator powiedział, że nie rozumie czemu ona się skróciła 5mm w ciągu 3 dni, no ale już nie otwarta i miękka.

To super teraz odpoczywaj :)

vayn lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Lexi:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sobie spisałam co jeszcze mi brakuje. Moi rodzice mają kupić Małemu szumisia, karuzelę, matę edukacyjną i krzesełko do karmienia. Ale to sukcesywnie jak będzie potrzeba. A krzesełko to może po bratanicy zabiorę - jeszcze się zastanawiam. A ja muszę jeszcze kupić kocyk, wypełnienie pościeli (chyba że dostanę od kuzynki), pampersy, jakiś krem dla Maluszka+balsam, pokrowiec na przewijak, chustę, koszyczki na komodę i staniki do karmienia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dobrze że już w domku! Tylko teraz leżakuj i odpoczywaj. I zero stresów! :*

vayn lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:

Super, nie ma to jak w domku :)
    Jupi!

http://smileys.sur-la-toile.com/repository/f%eates/fete-champagne-4821.gif

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn cieszę sie bardzo, ze wychodzisz i ze sytuacja opanowana :) niestety po każdej wizycie ci 2 tyg zostawiam tylko ma leki z recepty 150zl, nie wspominając o aptece internetowej gdzie kupuje wszystkie suplementy. Pocieszam sie, ze juz nie duzo zostało i pewnie mi odstawi od któregoś tyg te tabletki.

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    ja nie robiłam a cały czas biorę clexane 0,2, a jakie masz wyniki?

Vayn :D juhu to pijemy dzisiaj!!!!

przeszłam się na spacer 4 km i mam twardy brzuch... :/

vayn lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze w domku. Lez i pachnij :-D

vayn lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na Was też tak moczopednie działają schody. No zesz ja tylko zejdę z 3 piętra i już mi się chce. A już nie mówię że jestem negatywnie nastowiana do miejsc gdzie toalety nie ma. Np u nas dekada dużo sklepów a toalety żadnej a ja łzy w oczach. A widziałyście że pidklady pampers są w promocji rossne w rosmanie. Ma któraś riznia się od tych rossmanowych? Warto 3 razy tyle zapłacić?? My ostatnio kupilusmy pueluchy hapoy belli za 34 zł 82 sztuki czytałam że niby dobre i w tych 600 gramach szczęścia tylko takie mieli. Muszę jeszcze orginalne pampersiaki kupić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo w rosie są pampersy premium care akurat na wyprobowanie za 12 zł 22 sztuki. I majtki poporodowe siateczkowe drugie za pół ceny. Muszę męża namówić na pidroz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    ja nie robiłam a cały czas biorę clexane 0,2, a jakie masz wyniki?

Vayn :D juhu to pijemy dzisiaj!!!!

przeszłam się na spacer 4 km i mam twardy brzuch... :/

Ją od bralam 0,4 ale ostatnio miesiąc i 2 tyg.temu wyszły mi ddimery koło 700 a norma jest >500 i mi zwiększyła do 0,6.. Jutro powinnam zrobić badania(właśnie po ok 10 dniach brania wyższej dawki) ale coś się kiepsko czuje, taka osłabiona no i nie wiem czy w takim razie wyniki beda miarodajne..eh. Ogólnie morfologia wychodzi mi zawsze w normie:)

Vayn super,że Cię wypuścili! :)

vayn lubi tę wiadomość

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG III trym :) Wszystko w porządku :) Maluszek waży 1800g i nie chciał pokazać twarzyczki, bo ciągle zakrywał ją rączkami, ale za to mam piękne zdjęcie jajeczek ;) Ułożony jest główką do dołu :)

Vayn gratuluję wyjścia do domku :)

marissith, Lexi150, tysiaa93, szara myszka, madzia.rka, natalica06, Kri, d84, vayn, Mila920 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Ją od bralam 0,4 ale ostatnio miesiąc i 2 tyg.temu wyszły mi ddimery koło 700 a norma jest >500 i mi zwiększyła do 0,6.. Jutro powinnam zrobić badania(właśnie po ok 10 dniach brania wyższej dawki) ale coś się kiepsko czuje, taka osłabiona no i nie wiem czy w takim razie wyniki beda miarodajne..eh. Ogólnie morfologia wychodzi mi zawsze w normie:)

Vayn super,że Cię wypuścili! :)
    to daj znać jak wyniki :) nie wiem czy osłabienie powoduje jakieś odstępstwa... może bardziej ma wpływ na morfologię ale chyba też niewielki

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ