Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny rzadko tu się udzielam, ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane :> , czy też ok. co miesiąc wraz z morfologią badacie APTT, INR i D-Dimery ? jeśli tak to czy moze byłyście osłabione na czas robienia tych badań, myślicie, że to jakoś bardzo wpływa na wynik? dzięki :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    To te rzeczy apteczne aż tyle kosztują? O matko! :)

Vayn co u was?! :) meldunek musi być...

Ja wczoraj wydałam 300 za podkłady majtki itp

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opchnełam pizze wlasnie popiłam colą o matko chyba pekne

tysiaa93, tulipanna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gemini zamówiłam teraz za 500 zł. Ale w tym jeszcze leki dla siebie: magnez, femibion, wapno, kupiłam też ciśnieniomierz, podkłady szpitalne, wkładki laktacyjne i to wyszło pewnie ok 200 zł. A reszta dla Malucha. No ale w tym butelki, smoczek, osłonki na sutki.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Cześć dziewczyny rzadko tu się udzielam, ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane :> , czy też ok. co miesiąc wraz z morfologią badacie APTT, INR i D-Dimery ? jeśli tak to czy moze byłyście osłabione na czas robienia tych badań, myślicie, że to jakoś bardzo wpływa na wynik? dzięki :)
    Kasia brałam clexane do 21 tc ale tylko raz miałam badane aptt i inr jak miałam plamienia. Więcej ginka nie zlecała a patrzyła tylko na morfologię. Ogólnie clexane może powodować osłabienie hemoglobiny.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle. A myślałam, że z większych zakupów to tylko wózek nam został. Ale w sumie wózek kupują dziadkowie, więc w aptekę będzie trzeba zainwestować :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję moje Kochane za wsparcie! :*

Wypisano nas dzisiaj do domu. Polcia waży już 1746g, ułożona nadal miednicowo jak to ujęli niezwykle żywotne dziecko. <3

Dostałam recepty, a na nich 10 pozycji :P

Przeżywałam strasznie skierowanie do szpitala, a teraz czytając wypis mam, że wykryto candide (+++) bardzo obfity wzrost, jakieś osady w moczu. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wynik wymazu z szyjki i antybiogramu.
    Skurcze dzisiaj już tylko do 25 się pisały, szyjka się skubana skróciła do 17 mm, ale jest twarda i zamknięta. Także ordynator powiedział, że nie rozumie czemu ona się skróciła 5mm w ciągu 3 dni, no ale już nie otwarta i miękka.

Ahhh jaka to przyjemność wziąć prysznic w domu :)

nick nieaktualny, Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Bruśka, Biedroneczka29, gorgeous, Astra lubią tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:

Wypisano nas dzisiaj do domu. Polcia waży już 1746g, ułożona nadal miednicowo jak to ujęli niezwykle żywotne dziecko. <3

Przeżywałam strasznie skierowanie do szpitala, a teraz czytając wypis mam, że wykryto candide (+++) bardzo obfity wzrost, jakieś osady w moczu. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wynik wymazu z szyjki i antybiogramu.
    Skurcze dzisiaj już tylko do 25 się pisały, szyjka się skubana skróciła do 17 mm, ale jest twarda i zamknięta. Także ordynator powiedział, że nie rozumie czemu ona się skróciła 5mm w ciągu 3 dni, no ale już nie otwarta i miękka.

To super teraz odpoczywaj :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Lexi:)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sobie spisałam co jeszcze mi brakuje. Moi rodzice mają kupić Małemu szumisia, karuzelę, matę edukacyjną i krzesełko do karmienia. Ale to sukcesywnie jak będzie potrzeba. A krzesełko to może po bratanicy zabiorę - jeszcze się zastanawiam. A ja muszę jeszcze kupić kocyk, wypełnienie pościeli (chyba że dostanę od kuzynki), pampersy, jakiś krem dla Maluszka+balsam, pokrowiec na przewijak, chustę, koszyczki na komodę i staniki do karmienia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dobrze że już w domku! Tylko teraz leżakuj i odpoczywaj. I zero stresów! :*

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:

Super, nie ma to jak w domku :)
    Jupi!

http://smileys.sur-la-toile.com/repository/f%eates/fete-champagne-4821.gif

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn cieszę sie bardzo, ze wychodzisz i ze sytuacja opanowana :) niestety po każdej wizycie ci 2 tyg zostawiam tylko ma leki z recepty 150zl, nie wspominając o aptece internetowej gdzie kupuje wszystkie suplementy. Pocieszam sie, ze juz nie duzo zostało i pewnie mi odstawi od któregoś tyg te tabletki.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    ja nie robiłam a cały czas biorę clexane 0,2, a jakie masz wyniki?

Vayn :D juhu to pijemy dzisiaj!!!!

przeszłam się na spacer 4 km i mam twardy brzuch... :/

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze w domku. Lez i pachnij :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na Was też tak moczopednie działają schody. No zesz ja tylko zejdę z 3 piętra i już mi się chce. A już nie mówię że jestem negatywnie nastowiana do miejsc gdzie toalety nie ma. Np u nas dekada dużo sklepów a toalety żadnej a ja łzy w oczach. A widziałyście że pidklady pampers są w promocji rossne w rosmanie. Ma któraś riznia się od tych rossmanowych? Warto 3 razy tyle zapłacić?? My ostatnio kupilusmy pueluchy hapoy belli za 34 zł 82 sztuki czytałam że niby dobre i w tych 600 gramach szczęścia tylko takie mieli. Muszę jeszcze orginalne pampersiaki kupić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo w rosie są pampersy premium care akurat na wyprobowanie za 12 zł 22 sztuki. I majtki poporodowe siateczkowe drugie za pół ceny. Muszę męża namówić na pidroz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kasia02 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    ja nie robiłam a cały czas biorę clexane 0,2, a jakie masz wyniki?

Vayn :D juhu to pijemy dzisiaj!!!!

przeszłam się na spacer 4 km i mam twardy brzuch... :/

Ją od bralam 0,4 ale ostatnio miesiąc i 2 tyg.temu wyszły mi ddimery koło 700 a norma jest >500 i mi zwiększyła do 0,6.. Jutro powinnam zrobić badania(właśnie po ok 10 dniach brania wyższej dawki) ale coś się kiepsko czuje, taka osłabiona no i nie wiem czy w takim razie wyniki beda miarodajne..eh. Ogólnie morfologia wychodzi mi zawsze w normie:)

Vayn super,że Cię wypuścili! :)

relgj44jj7raepwj.png
    w5wq8ribfp4w977l.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG III trym :) Wszystko w porządku :) Maluszek waży 1800g i nie chciał pokazać twarzyczki, bo ciągle zakrywał ją rączkami, ale za to mam piękne zdjęcie jajeczek ;) Ułożony jest główką do dołu :)

Vayn gratuluję wyjścia do domku :)

nick nieaktualny, Lexi150, tysiaa93, szara myszka, madzia.rka, natalica06, Kri, d84, nick nieaktualny, Mila920 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia02 wrote:
    Ją od bralam 0,4 ale ostatnio miesiąc i 2 tyg.temu wyszły mi ddimery koło 700 a norma jest >500 i mi zwiększyła do 0,6.. Jutro powinnam zrobić badania(właśnie po ok 10 dniach brania wyższej dawki) ale coś się kiepsko czuje, taka osłabiona no i nie wiem czy w takim razie wyniki beda miarodajne..eh. Ogólnie morfologia wychodzi mi zawsze w normie:)

Vayn super,że Cię wypuścili! :)
    to daj znać jak wyniki :) nie wiem czy osłabienie powoduje jakieś odstępstwa... może bardziej ma wpływ na morfologię ale chyba też niewielki

‹‹ ‹ 1146 1147 1148 1149 1150 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ