Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny rzadko tu się udzielam, ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane :> , czy też ok. co miesiąc wraz z morfologią badacie APTT, INR i D-Dimery ? jeśli tak to czy moze byłyście osłabione na czas robienia tych badań, myślicie, że to jakoś bardzo wpływa na wynik? dzięki

-
Ja z gemini zamówiłam teraz za 500 zł. Ale w tym jeszcze leki dla siebie: magnez, femibion, wapno, kupiłam też ciśnieniomierz, podkłady szpitalne, wkładki laktacyjne i to wyszło pewnie ok 200 zł. A reszta dla Malucha. No ale w tym butelki, smoczek, osłonki na sutki.
-
Kasia brałam clexane do 21 tc ale tylko raz miałam badane aptt i inr jak miałam plamienia. Więcej ginka nie zlecała a patrzyła tylko na morfologię. Ogólnie clexane może powodować osłabienie hemoglobiny.Kasia02 wrote:Cześć dziewczyny rzadko tu się udzielam, ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane :> , czy też ok. co miesiąc wraz z morfologią badacie APTT, INR i D-Dimery ? jeśli tak to czy moze byłyście osłabione na czas robienia tych badań, myślicie, że to jakoś bardzo wpływa na wynik? dzięki

-
nick nieaktualnyDziękuję moje Kochane za wsparcie! :*
Wypisano nas dzisiaj do domu. Polcia waży już 1746g, ułożona nadal miednicowo jak to ujęli niezwykle żywotne dziecko.
Dostałam recepty, a na nich 10 pozycji
Przeżywałam strasznie skierowanie do szpitala, a teraz czytając wypis mam, że wykryto candide (+++) bardzo obfity wzrost, jakieś osady w moczu. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wynik wymazu z szyjki i antybiogramu.
Skurcze dzisiaj już tylko do 25 się pisały, szyjka się skubana skróciła do 17 mm, ale jest twarda i zamknięta. Także ordynator powiedział, że nie rozumie czemu ona się skróciła 5mm w ciągu 3 dni, no ale już nie otwarta i miękka.
Ahhh jaka to przyjemność wziąć prysznic w domu
marissith, Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Bruśka, Biedroneczka29, gorgeous, Astra lubią tę wiadomość
-
vayn wrote:Dziękuję moje Kochane za wsparcie! :*
Wypisano nas dzisiaj do domu. Polcia waży już 1746g, ułożona nadal miednicowo jak to ujęli niezwykle żywotne dziecko.
Przeżywałam strasznie skierowanie do szpitala, a teraz czytając wypis mam, że wykryto candide (+++) bardzo obfity wzrost, jakieś osady w moczu. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wynik wymazu z szyjki i antybiogramu.
Skurcze dzisiaj już tylko do 25 się pisały, szyjka się skubana skróciła do 17 mm, ale jest twarda i zamknięta. Także ordynator powiedział, że nie rozumie czemu ona się skróciła 5mm w ciągu 3 dni, no ale już nie otwarta i miękka.
To super teraz odpoczywaj
vayn lubi tę wiadomość

Nasz kochany Olus
-
Ostatnio sobie spisałam co jeszcze mi brakuje. Moi rodzice mają kupić Małemu szumisia, karuzelę, matę edukacyjną i krzesełko do karmienia. Ale to sukcesywnie jak będzie potrzeba. A krzesełko to może po bratanicy zabiorę - jeszcze się zastanawiam. A ja muszę jeszcze kupić kocyk, wypełnienie pościeli (chyba że dostanę od kuzynki), pampersy, jakiś krem dla Maluszka+balsam, pokrowiec na przewijak, chustę, koszyczki na komodę i staniki do karmienia.
-
Super, nie ma to jak w domkuvayn wrote:Dziękuję moje Kochane za wsparcie! :*

Jupi!
http://smileys.sur-la-toile.com/repository/f%eates/fete-champagne-4821.gif
vayn lubi tę wiadomość
-
Vayn cieszę sie bardzo, ze wychodzisz i ze sytuacja opanowana
niestety po każdej wizycie ci 2 tyg zostawiam tylko ma leki z recepty 150zl, nie wspominając o aptece internetowej gdzie kupuje wszystkie suplementy. Pocieszam sie, ze juz nie duzo zostało i pewnie mi odstawi od któregoś tyg te tabletki.
vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja nie robiłam a cały czas biorę clexane 0,2, a jakie masz wyniki?Kasia02 wrote:Cześć dziewczyny rzadko tu się udzielam, ale mam pytanie do dziewczyn, które biorą clexane :> , czy też ok. co miesiąc wraz z morfologią badacie APTT, INR i D-Dimery ? jeśli tak to czy moze byłyście osłabione na czas robienia tych badań, myślicie, że to jakoś bardzo wpływa na wynik? dzięki

Vayn
juhu to pijemy dzisiaj!!!!
przeszłam się na spacer 4 km i mam twardy brzuch...
vayn lubi tę wiadomość
-
Czy na Was też tak moczopednie działają schody. No zesz ja tylko zejdę z 3 piętra i już mi się chce. A już nie mówię że jestem negatywnie nastowiana do miejsc gdzie toalety nie ma. Np u nas dekada dużo sklepów a toalety żadnej a ja łzy w oczach. A widziałyście że pidklady pampers są w promocji rossne w rosmanie. Ma któraś riznia się od tych rossmanowych? Warto 3 razy tyle zapłacić?? My ostatnio kupilusmy pueluchy hapoy belli za 34 zł 82 sztuki czytałam że niby dobre i w tych 600 gramach szczęścia tylko takie mieli. Muszę jeszcze orginalne pampersiaki kupić.

-
marissith wrote:ja nie robiłam a cały czas biorę clexane 0,2, a jakie masz wyniki?
Vayn
juhu to pijemy dzisiaj!!!!
przeszłam się na spacer 4 km i mam twardy brzuch...
Ją od bralam 0,4 ale ostatnio miesiąc i 2 tyg.temu wyszły mi ddimery koło 700 a norma jest >500 i mi zwiększyła do 0,6.. Jutro powinnam zrobić badania(właśnie po ok 10 dniach brania wyższej dawki) ale coś się kiepsko czuje, taka osłabiona no i nie wiem czy w takim razie wyniki beda miarodajne..eh. Ogólnie morfologia wychodzi mi zawsze w normie:)
Vayn super,że Cię wypuścili!
vayn lubi tę wiadomość

-
Jestem po USG III trym
Wszystko w porządku
Maluszek waży 1800g i nie chciał pokazać twarzyczki, bo ciągle zakrywał ją rączkami, ale za to mam piękne zdjęcie jajeczek
Ułożony jest główką do dołu 
Vayn gratuluję wyjścia do domku
marissith, Lexi150, tysiaa93, szara myszka, madzia.rka, natalica06, Kri, d84, vayn, Mila920 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyto daj znać jak wynikiKasia02 wrote:Ją od bralam 0,4 ale ostatnio miesiąc i 2 tyg.temu wyszły mi ddimery koło 700 a norma jest >500 i mi zwiększyła do 0,6.. Jutro powinnam zrobić badania(właśnie po ok 10 dniach brania wyższej dawki) ale coś się kiepsko czuje, taka osłabiona no i nie wiem czy w takim razie wyniki beda miarodajne..eh. Ogólnie morfologia wychodzi mi zawsze w normie:)
Vayn super,że Cię wypuścili!
nie wiem czy osłabienie powoduje jakieś odstępstwa... może bardziej ma wpływ na morfologię ale chyba też niewielki