Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena moj dzisiejszy przepis na 14 placków :
5 ziemniaków mało/ średnich
Cebula średnia lub duza
Duzy ząbek czosnku
Jajko
2 łyżki maki
Sól
Pieprz
Trochę majeranku (nie koniecznie)
A jak chcesz na wieksza porcje to dodaj więcej ziemniaków i trzy łyżki maki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 19:02
Magdalena87 lubi tę wiadomość
-
Co do plackow to powiem Wam że jestem z Kujaw i u nas placki je się albo z cukrem albo keczupem ale to co mój mąż robi warmiak to już dla mnie dziwactwo wielkie placki które nie ukrywajmy tłuste on je ze śmietana cukrem i szklanka mleka. No ja bym w toalecie chyba tydzień spędziła.
marissith lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyHahahaBruśka wrote:Co do plackow to powiem Wam że jestem z Kujaw i u nas placki je się albo z cukrem albo keczupem ale to co mój mąż robi warmiak to już dla mnie dziwactwo wielkie placki które nie ukrywajmy tłuste on je ze śmietana cukrem i szklanka mleka. No ja bym w toalecie chyba tydzień spędziła.
u nas identyko, ja z cukrem a mąż ze śmietaną
-
nick nieaktualnyU mnie na śląsku to placki piekło się na blasze ( bez tłuszczu) i polewało się skwarkami - mój mężu ja ubóstwiał, ja to w rodzimym domu z masłem i cukrem jadłam. Tutaj niestety nie mam takiej blachy żeby one tak smakowały, więc jemy z keczupem. Ja zamiast mąki daję bułkę ziemniaczana odciskam nadmiar wody smakują wtedy prawie jak frytki
Takie mega chrupiące ahhh
A no i trę w robocie kuchennym, na tarce z oczkami
Edit
Oczywiście chodzi o bułkę tartą. Matko ja to nie myślę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:00
-
Dopiero Was doczytałam. .. ale ja na przykład placki ziemniaczane bądź babkę taka podsmażaną uwielbiam właśnie ze śmietaną z cukierem i do tego właśnie zinniutkie mleko. I powiem Wam ze tak jadłam od dziecka i sraka mnie nigdy nie goniła.
A te pompony z tiulu tez mam zamiar robić. Zobaczymy co z tego wyjdzie hehe -
Dziewczyny na prawdę sporo ta apteka Was wynosi, no nic ja w przyszłym tygodniu będę zamawiać to się 'pochwale' ile mi tam wyszlo
a zamawiala któraś z Was pas poporodowy? W Niemczech to podobno standard po porodzie, macie jakąś wiedzę na temat tego pasa?

-
O matko babka ziemniaczana. Spotkałam się z tym jak przyjechałam tutaj. Tragedia niby coś co wygląda jak pasztet a wcale tak nie smakuje i do tego tłuste. A jeszcze z ciekawych rzeczy mają kartacze takie kulki z mąki i ziemniaków z mięsem w środku które jak odsmazaja wyglądają jak gałki oczne.
Tuli to teraz po kawie spanko ja tak mogę. Dziś mam wizytę u Diabetologa ciekawe jak bardzo się zirytuje.