Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam u Diabetologa i wizyta trwała 7 min w sumie nic się nie dowiedziałam wypisal tylko receptę i po sprawie. Wizyta kolejna w styczniu. A wiecie co najgorsze ze te 6 tyg to o kant dupy potluc bo dopiero od teraz zaczynamy kuracje no ja oie... Powiem tak ze jak ludzie nie znają się i nie mają wiedzy to idzie się poplakac. Oczywiście dopiero teraz pomiary robić itp.
Ogólnie temat zlewczy.
Kupiłam octanisept i Wit d3 i K w spreyu i gaziki. Majtki koleżanka poleciła kupić mi majtki wielorazowe siateczkowe i takie też zakupilam w rosmanie bo druga paczka za 50 %. Kupiłam też ta paczkę pampersow 22 szt do szpitala bo większą jak się otworzy to się wysypie a tu zgrabne i pod ręką. Mam podkłady xanpolu kupiłam wkłady Bella mama i mam jedne duże podpaski od belli i always chyba starczy.
O i w poniedziałek muszę rano wstać bo mam wizytę położnej.Tadamm. Przez telefon taka fajna babka.
-
Astra herbatki wspomagają laktację faktycznie. Ale zamiast kupować jakieś drogie cuda to może to być zwykły mix ziół wedle upodobań: melisa, koper włoski, czarnuszka, bazylia. Można też słód jęczmienny w tabletkach łykać. Unikamy za to szałwii i mięty bo one hamują laktację. Ale najlepszym sposobem jest przystawienie dziecka jak najszybciej po porodzie. Max do 2 h. Wtedy i Maluszek ma największy odruch ssania i mamusi zacznie się szybciej laktacja. Szczególnie przy cc trzeba tego pilnować.
Astra lubi tę wiadomość
-
A co do stanikow to już pisałam że braffiterka mówiła żeby kupić tuż przed lub chwilę po porodzie. Przynajmnie jak się chce dobrać taki z miękka fajnie pracująca fiszbina. Teraz taki najzwyklejszy do karmienia bez profili itp. Wyglądający prawie jak sportowy.

-
Przyszło moje zamówienie ze smyka! wyobrazcie sobie ze kurier taki gburowaty przyszedł i patrzy tak na mnie i mowi (wcale nie zartobliwym czy przyjaznym tonem) - "mąż to pani figure zepsul"
oO
stanelam jak wryta a on poszedł, moglby sobie darować tym bardziej ze to było takie wlasnie gburowato niemile. Nie przejelam się ale nie powinien się tak nikt w pracy zachowywać -
No i jest jeszcze stymulacja laktacji ale trzeba się z tym pilnować. Co 3h laktatorem pobudzamy piersi do produkcji w seriach 5-10-15 min. Najpierw jedna pierś 5 min, potem druga 5 min, pierwsza 10 min, druga 10 min itd. Ale trzeba to wtedy robić regularnie co 3 h.
-
a zamowilam tak:
http://www.smyk.com/cool-club-rekawiczki-niemowlece-chlopiece-3-pack-rozmiar-uniwersalny,p1110311345,ubranka-dla-dzieci-p - te niedrapki - bardzo fajne! przede wszystkim sa wydaje mi się dobrej wielkości, bo gdzies kupiłam wcześniej inne i sa mikroskopijne, a te sa takie wlasnie trochę większe ale wydaje mi się ze wlasnie te będą ok, bo tamte mogą cisnąć
http://www.smyk.com/cool-club-polspiochy-2-pack-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-68,p1110672015,ubranka-dla-dzieci-p - ladnie wygladaja ale trochę cienki material, nie wiem jak będzie z nimi po praniu
http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-5-pack-rozmiar-68,p1110520873,ubranka-dla-dzieci-p - śliczne! kolory na zywo dużo ladniejsze niż na stronie, material wydaje się super
tylko zarówno te body jak i te polspiochy jak na rozmiar 68 to mi się dość male wydaja, porównywalnie do innych ubranek jakie mam to jest to raczej 62 i to nie jakies duże
aaaaale tam - ubierze się bo sliczne
za wszystko 64 zł - czyli 5xbody, 2x polspiochy i 3xniedrapki, jestem zadowolona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:59
-
nick nieaktualnyWłaśnie też tak chciałam kupować, chwilę przed. No, ale sytuacja mi się zmieniła w zeszłym tygodniu i sporo dało mi to do myślenia. Tak jak jeszcze koszul nie miałam, małżu poleciał i kupował bo trzeba - no i poszedł do pierwszego sklepu i zapłacił 89 zł, bo ja tylko piżamowa, ale uciążliwe jest ciągłe zdejmowanie spodni. Niby cena nie tragedia, no ale ja bym miała 2 w tej cenie
Nie chce żeby się sytuacja powtórzyła z innymi rzeczami
D ja zamawiałam przez grupę na fb, brałam z cienkim wypełnieniem i komplet 50/75 z podusią 35zł, a motylek 25zł + wysyłka 11 zł. Niedrogo i b.ładnie wykonane
Na hemoroidy to czopki glicerynowe jak Astra napisała, a ja w szpitalu brałam scopolan 2x dziennie, no i dostałam też recepty na wykup do domciu. -
Mówiła nam babka na warsztatach że puc to można ale na niewiele się zdaje. A te formy pobudzania to różne są 3-7-12 i inne.najważniejsze prawdlowo przystawiac i regularnie jak karmisz co 3 godz to nie od chwili kiedy skończy jeść tylko po 3 godzinach od których zaczęłaś karmić. No i najlepsze karmienia nocne. Na początku wszystkich karmien żeby było od 8-12 i więcej jak się da.

-
Lexi150 wrote:Astra herbatki wspomagają laktację faktycznie. Ale zamiast kupować jakieś drogie cuda to może to być zwykły mix ziół wedle upodobań: melisa, koper włoski, czarnuszka, bazylia. Można też słód jęczmienny w tabletkach łykać. Unikamy za to szałwii i mięty bo one hamują laktację. Ale najlepszym sposobem jest przystawienie dziecka jak najszybciej po porodzie. Max do 2 h. Wtedy i Maluszek ma największy odruch ssania i mamusi zacznie się szybciej laktacja. Szczególnie przy cc trzeba tego pilnować.
lexi kurcze nie wiedziałam że mieta hamuje laktację . To jak teraz pije w sumie nawet często to będę miała problem z pokarmem? czy tu wyłacznie chodzi o ta miete po porodzie?
Noo Twój Ignas nieźle grasuje w brzuszku
mój podobnie ale można powiedzieć , że bardziej sie wypina, wygina, wybulwia 
Piekne te ciuszki dziewczyny macie
Kubuś

-
Szara myszka ten pan zapewne spadł na głowę jak był małym dzieckiem
masz racje nie ma co takimi bucami sie przejmować to tylko świadczy o nim ze jest tak jebniety ze ustawa tego nie przewiduje -mowić takie rzeczy !
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Wlasnie nie przejelam się, nie urazilo mnie to ani nic ale bardziej jestem zdegustowana ze sobie w pracy na takie cos pozwala, bo jakbym była wredna albo cos to bym mogla zadzwonić do firmy i zlozyc skarge bo niektórzy tak przecież robia, ale szkoda zachodu na takiego

ps. ja tez slyszalam o tym żeby miety nie pic jak się karmi, ale nie wiem jak to jest w ciąży
-
to ja chyba przestane pic mietę, żebym nie miała problemu

Kri dziecko wtedy pije siare
w cycach na pewno jest troszke mleka i na poczatek powinno dziecku wystarczyć a jak nie to niech wisi na cycu cały czas
może wtedy zacznie sie produkowac duuużo mleczka
Kubuś

-
nick nieaktualnyKri odruch ssania ćwiczy już w brzuszku, oglądałam na usg jak moja ciumkała piękny widok

A co do mleka, nie zawsze cycuchy w pore zareagują że to już trzeba mleczarnie otworzyć. Dziecko jak jest gotowe do porodu to pobudza wydzielanie tego hormonu i z tego powodu często gęsto od razu po cc nie ma pokarmu bo cycom nikt nie przekazał informacji
Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Kri tak jak napisała Tusia w cycuchach będzie troszkę siary a ona jest najlepsza. Poza tym takie zassanie powoduje pobudzenie produkcji mleczka. Nie chodzi o to żeby Maluszek wisiał na cycu godzinę ale żeby chociaż na chwilę się do niego przytulił, na kilka minut żeby mózg odebrał sygnał że to już pora mleczarnię otwierać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:39
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki Lexi
Z tą miętą to mam nadzieję, że faktycznie teraz nie ma większego wpływu, bo może nie codziennie, ale 2-3 razy w tygodniu piję. Zobaczymy odstawię całkiem trochę przed porodem.
Mnie też smyk przyszedł w końcu
ale mam wrażenie, że spodenki większe są niż na 62 ale może mi się wydaje. Opalacz jest super! Zakochałam się 

Lexi150, Tusiaa, Biedroneczka29, vayn, szara myszka, Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość