X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u Diabetologa i wizyta trwała 7 min w sumie nic się nie dowiedziałam wypisal tylko receptę i po sprawie. Wizyta kolejna w styczniu. A wiecie co najgorsze ze te 6 tyg to o kant dupy potluc bo dopiero od teraz zaczynamy kuracje no ja oie... Powiem tak ze jak ludzie nie znają się i nie mają wiedzy to idzie się poplakac. Oczywiście dopiero teraz pomiary robić itp.
    Ogólnie temat zlewczy.
    Kupiłam octanisept i Wit d3 i K w spreyu i gaziki. Majtki koleżanka poleciła kupić mi majtki wielorazowe siateczkowe i takie też zakupilam w rosmanie bo druga paczka za 50 %. Kupiłam też ta paczkę pampersow 22 szt do szpitala bo większą jak się otworzy to się wysypie a tu zgrabne i pod ręką. Mam podkłady xanpolu kupiłam wkłady Bella mama i mam jedne duże podpaski od belli i always chyba starczy.
    O i w poniedziałek muszę rano wstać bo mam wizytę położnej.Tadamm. Przez telefon taka fajna babka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra herbatki wspomagają laktację faktycznie. Ale zamiast kupować jakieś drogie cuda to może to być zwykły mix ziół wedle upodobań: melisa, koper włoski, czarnuszka, bazylia. Można też słód jęczmienny w tabletkach łykać. Unikamy za to szałwii i mięty bo one hamują laktację. Ale najlepszym sposobem jest przystawienie dziecka jak najszybciej po porodzie. Max do 2 h. Wtedy i Maluszek ma największy odruch ssania i mamusi zacznie się szybciej laktacja. Szczególnie przy cc trzeba tego pilnować.

Astra lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do stanikow to już pisałam że braffiterka mówiła żeby kupić tuż przed lub chwilę po porodzie. Przynajmnie jak się chce dobrać taki z miękka fajnie pracująca fiszbina. Teraz taki najzwyklejszy do karmienia bez profili itp. Wyglądający prawie jak sportowy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło moje zamówienie ze smyka! wyobrazcie sobie ze kurier taki gburowaty przyszedł i patrzy tak na mnie i mowi (wcale nie zartobliwym czy przyjaznym tonem) - "mąż to pani figure zepsul"

oO

stanelam jak wryta a on poszedł, moglby sobie darować tym bardziej ze to było takie wlasnie gburowato niemile. Nie przejelam się ale nie powinien się tak nikt w pracy zachowywać

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jest jeszcze stymulacja laktacji ale trzeba się z tym pilnować. Co 3h laktatorem pobudzamy piersi do produkcji w seriach 5-10-15 min. Najpierw jedna pierś 5 min, potem druga 5 min, pierwsza 10 min, druga 10 min itd. Ale trzeba to wtedy robić regularnie co 3 h.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zamowilam tak:

http://www.smyk.com/cool-club-rekawiczki-niemowlece-chlopiece-3-pack-rozmiar-uniwersalny,p1110311345,ubranka-dla-dzieci-p - te niedrapki - bardzo fajne! przede wszystkim sa wydaje mi się dobrej wielkości, bo gdzies kupiłam wcześniej inne i sa mikroskopijne, a te sa takie wlasnie trochę większe ale wydaje mi się ze wlasnie te będą ok, bo tamte mogą cisnąć

http://www.smyk.com/cool-club-polspiochy-2-pack-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-68,p1110672015,ubranka-dla-dzieci-p - ladnie wygladaja ale trochę cienki material, nie wiem jak będzie z nimi po praniu

http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-5-pack-rozmiar-68,p1110520873,ubranka-dla-dzieci-p - śliczne! kolory na zywo dużo ladniejsze niż na stronie, material wydaje się super

tylko zarówno te body jak i te polspiochy jak na rozmiar 68 to mi się dość male wydaja, porównywalnie do innych ubranek jakie mam to jest to raczej 62 i to nie jakies duże

aaaaale tam - ubierze się bo sliczne :D
    za wszystko 64 zł - czyli 5xbody, 2x polspiochy i 3xniedrapki, jestem zadowolona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:59

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a niech go myszki zeżrą! Tego kuriera znaczy :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też tak chciałam kupować, chwilę przed. No, ale sytuacja mi się zmieniła w zeszłym tygodniu i sporo dało mi to do myślenia. Tak jak jeszcze koszul nie miałam, małżu poleciał i kupował bo trzeba - no i poszedł do pierwszego sklepu i zapłacił 89 zł, bo ja tylko piżamowa, ale uciążliwe jest ciągłe zdejmowanie spodni. Niby cena nie tragedia, no ale ja bym miała 2 w tej cenie :P Nie chce żeby się sytuacja powtórzyła z innymi rzeczami

D ja zamawiałam przez grupę na fb, brałam z cienkim wypełnieniem i komplet 50/75 z podusią 35zł, a motylek 25zł + wysyłka 11 zł. Niedrogo i b.ładnie wykonane :)

Na hemoroidy to czopki glicerynowe jak Astra napisała, a ja w szpitalu brałam scopolan 2x dziennie, no i dostałam też recepty na wykup do domciu.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła nam babka na warsztatach że puc to można ale na niewiele się zdaje. A te formy pobudzania to różne są 3-7-12 i inne.najważniejsze prawdlowo przystawiac i regularnie jak karmisz co 3 godz to nie od chwili kiedy skończy jeść tylko po 3 godzinach od których zaczęłaś karmić. No i najlepsze karmienia nocne. Na początku wszystkich karmien żeby było od 8-12 i więcej jak się da.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Astra herbatki wspomagają laktację faktycznie. Ale zamiast kupować jakieś drogie cuda to może to być zwykły mix ziół wedle upodobań: melisa, koper włoski, czarnuszka, bazylia. Można też słód jęczmienny w tabletkach łykać. Unikamy za to szałwii i mięty bo one hamują laktację. Ale najlepszym sposobem jest przystawienie dziecka jak najszybciej po porodzie. Max do 2 h. Wtedy i Maluszek ma największy odruch ssania i mamusi zacznie się szybciej laktacja. Szczególnie przy cc trzeba tego pilnować.

lexi kurcze nie wiedziałam że mieta hamuje laktację . To jak teraz pije w sumie nawet często to będę miała problem z pokarmem? czy tu wyłacznie chodzi o ta miete po porodzie? :)
    Noo Twój Ignas nieźle grasuje w brzuszku :) mój podobnie ale można powiedzieć , że bardziej sie wypina, wygina, wybulwia :D

Piekne te ciuszki dziewczyny macie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka ten pan zapewne spadł na głowę jak był małym dzieckiem :) masz racje nie ma co takimi bucami sie przejmować to tylko świadczy o nim ze jest tak jebniety ze ustawa tego nie przewiduje -mowić takie rzeczy !

szara myszka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie przejelam się, nie urazilo mnie to ani nic ale bardziej jestem zdegustowana ze sobie w pracy na takie cos pozwala, bo jakbym była wredna albo cos to bym mogla zadzwonić do firmy i zlozyc skarge bo niektórzy tak przecież robia, ale szkoda zachodu na takiego :)

ps. ja tez slyszalam o tym żeby miety nie pic jak się karmi, ale nie wiem jak to jest w ciąży :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia zabiłaś mnie tym pytaniem i szczerze mówiąc nie wiem. Ale tak na chłopski rozum to teraz raczej nie ma wpływu. Oby przed samym porodem tej mięty nie pić.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak to jest dziewczyny - przykładamy dziecko po urodzeniu od razu do cycka i ono ssie mocniej lub słabiej ale tam wcale od razu może nie być mleka? To co ono robi? Uczy się i przytula? :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba przestane pic mietę, żebym nie miała problemu :)
    Kri dziecko wtedy pije siare :) w cycach na pewno jest troszke mleka i na poczatek powinno dziecku wystarczyć a jak nie to niech wisi na cycu cały czas :) może wtedy zacznie sie produkowac duuużo mleczka :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri odruch ssania ćwiczy już w brzuszku, oglądałam na usg jak moja ciumkała piękny widok :D
    A co do mleka, nie zawsze cycuchy w pore zareagują że to już trzeba mleczarnie otworzyć. Dziecko jak jest gotowe do porodu to pobudza wydzielanie tego hormonu i z tego powodu często gęsto od razu po cc nie ma pokarmu bo cycom nikt nie przekazał informacji :P

Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri tak jak napisała Tusia w cycuchach będzie troszkę siary a ona jest najlepsza. Poza tym takie zassanie powoduje pobudzenie produkcji mleczka. Nie chodzi o to żeby Maluszek wisiał na cycu godzinę ale żeby chociaż na chwilę się do niego przytulił, na kilka minut żeby mózg odebrał sygnał że to już pora mleczarnię otwierać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 14:39

Tusiaa lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lexi :) Z tą miętą to mam nadzieję, że faktycznie teraz nie ma większego wpływu, bo może nie codziennie, ale 2-3 razy w tygodniu piję. Zobaczymy odstawię całkiem trochę przed porodem.

Mnie też smyk przyszedł w końcu :D ale mam wrażenie, że spodenki większe są niż na 62 ale może mi się wydaje. Opalacz jest super! Zakochałam się :D

5d064f2dde20ebc6med.jpg

65d7cd13383e43cfmed.jpg

Lexi150, Tusiaa, Biedroneczka29, vayn, szara myszka, Zosia_wop, tysiaa93 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiejcie się jak chcecie ale dalej jakoś nie wizualizuję sobie, że zaraz będę miała małego człowieka ;-)

Mila920 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri mam to samo. Jakos do mnie nie dociera :)

A jak bedzie mało mleczka to mezusiom, partnerom bedziemy wciskać cyce w buzie i niech ssaja i pobudzaja hehe :D :D

Lexi150, Kri lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ