Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLexi Ty się nie zastanawiaj tylko gnaj do szpitala. Ja skurczy w ogóle nie czułam a na ktg pisały się na poziomie 40-50 i lekarzom słabo się robiło.... a skoro Ty je czujesz.. Niech podadzą Ci kroplówkę z papaweryną - mnie nią 3 razy dziennie faszerowali.
Trzymajcie się tam :*
Co do wózka to chyba babyactive eko shell, aczkolwiek ostatnio zakochałam się w Tutek Grander - czarny stelaż i czerwono/czarna gondola/spacerówka. Małżu się śmieje, że jeśli kupimy tutka to Pola będzie miała swojego opla
Bo mamy czerwoną astrę z czarnymi alusami
I coś czuję, że kupimy grandera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 18:39
Kri lubi tę wiadomość
-
Przeszło. Tak właśnie mój organizm reaguje na odstawienie luteiny. Zaaplikowałam i od razu spokój. Na IP mi się nie spieszy bo od 18 tc borykam się ze skurczami i póki co nic się nie dzieje. Kazali mi przyjeżdżać dopiero jak będą regularne.
Vayn obydwa wózki są świetne. Ale Tutuś wygrywa. Mój faworyt
-
Lexi150 wrote:Przeszło. Tak właśnie mój organizm reaguje na odstawienie luteiny. Zaaplikowałam i od razu spokój. Na IP mi się nie spieszy bo od 18 tc borykam się ze skurczami i póki co nic się nie dzieje. Kazali mi przyjeżdżać dopiero jak będą regularne.
Vayn obydwa wózki są świetne. Ale Tutuś wygrywa. Mój faworyt
To jak pisała Tusia musisz ją brać cały czas, ja sie dziwie że lekarz w ogole Ci ją odstawił. Czesto tak jest ze końcem ciazy dziewczyny odstawiają leki i rach ciach i poród
Rzeczywiście dzis cichosza na belly
-
nick nieaktualnyJa po wypisie ze szpitala mam 3 opakowania luteiny dowcipnej
Lekarz mówił, że luteina powstrzymuje skurcze macicy po czym dodał przynajmniej w teorii. Także w moim wypadku jeśli dotrwam to luteinę odstawiam 2-3 tyg przed porodem. Aczkolwiek kazali pakować torbę do szpitala już
-
szara myszka wrote:A tak upraszczając to póki sie ja bierze to się nie urodzi czy jak to jest?
Chciałam zacytować, a polubiłam
Moze niekoniecznie, ze sie nie urodzi, ale moj lekarz nie odstawia leków jesli cokolwiek niepokojącego sie działo szczególnie w 3 trymestrze, bo to moze sprowokować szybszy poród. Tak jak Vayn napisała - moze nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi
choc pewnie co lekarz to opinia...odstawiają najcześciej pod kobiec ciazy jak dzidziuś w miarę bezpieczny.
-
Lexi straszysz poczytalam na szkolę i głowę pełna miałam. Czy wszystko ok. Na lutowkach fb urodziły się bliźniaki ale źle przepływy były. Aż się bohe bo u mbie acard odstawiony oby znów się nie pigorszylo. Jutro załatwiamy farbe fotelik i materac i będzie chyba wszystko. Brakuje mi syropu z paracetamolem w razie w dla małego a tak to chyba już wsio. Nic tylko czekać. Dziewczyny trzymajmy się jak najdłużej obiecajcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 22:09

-
Chłopiec 1400 a dziewczynka coś koło 1000-1100. Są w inkubatirach na zdjęciach. No ale taka była pitrzeba dostawała mama sterydy na plucka wcześniej. A dziewczynka będzie Miała zabueg bo chyba tak zrozumiałam że pośladki ma zrosniete ale tak to ok wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 23:23

-
Dzień dobry!
Dziś już o niebo lepiej. Dobrze że wizytę mam w przyszłym tyg.
Ja dzisiaj podczytałam wątek o wcześniakach i miałam błędne przekonanie,że na tym etapie to już jakoś leci. Ale jak widać nie zawsze jest tak kolorowo.Mamy zakaz rozpakowywania się przynajmniej do połowy stycznia! To już tylko trochę ponad miesiąc więc wytrzymamy.
Mąż mi dziś do pracy zaspał.
Leniuch jeden. A my się pomału zbieramy i trzeba dziś trochę krwi upuścić. Miłej soboty Dziewczynki!
szara myszka lubi tę wiadomość

Na razie nieregularne. No spa nie pomogła. Zaraz jeszcze zaaplikuję luteinę i zobaczymy czy pomoże.