X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia przecież od tego mamy forum :D Żeby ponarzekać, pomarudzić, wyżalić się...

Mnie też to lewe biodro napieprza. I dlatego staram się też trochę na plecy przekręcać.
    Cieszę się, że ja już mam prasowanie z głowy. Chociaż już z tych ostatnio kupowanych rzeczy uzbierała się nie mała sterta do prasowania. Już nie wspomnę o pościeli i ręcznikach które czekają od jakiegoś czasu. Chyba dziś się zabiorę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się.. Ferrari już stoi <3

Małżu ciągle maca wózek :P Kupiliśmy 2w1 + fotelik recaro z bazą isofix

302qpzp.jpg

Edit. Nie wiem czemu zdjęcie tak odwróciło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:46

marissith, szara myszka, Tusiaa, Lexi150, Evans, Biedroneczka29, Astra, Bruśka, gorgeous, Kri, Zosia_wop, madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do wymęczonych po nocy :(

Brzuch mi się caly czas stawial, musiałam w nocy wziąć dodatkowo magnez ale pomogl trochę na szczęście. Do tego nogi mi jakos sztywniały! albo cierply, nie wiem jak to opisac, normalnie musiałam wstawac i chodzic i znowy się kladlam ;/ musiałam spac wlasnie na lewym boku bo wtedy faktycznie najmniej twardnien, ale czasem się przewracałam na prawy i wtedy od razu więcej ;/ a na plecach to już nie wspomnę ;/ eh, ciężko już zaczyna być, to moja 3 ciezka noc pod rząd ;/

niestety wiem od czego to chyba dziś tyle twardniej, bo wczoraj poszaleliśmy z mezem, co prawda sexu już nie było ale skakałam po nim i jezdzilam no i na koniec miałam orgazm (przepraszam za bezposredniosc) a to tez chyba skurcze wywoluje bo na koniec mnie taki skurcz zlapal mocny. Chyba to był nasz ostatni taki raz przynajmniej do 38 tygodnia wlasnie..

kilka dni temu było to samo i wlasnie nie wiedziałam czy ta zwiekszona ilość twardnien to przez to czy przez to ze dużo wtedy chodziłam. Ale wychodzi na to ze takie fiki miki chyba gorzej wplywaja niż nawet chodzenie.

ps. vayn, sliczny ten wozek :) a dalas rade po sklepach chodzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:48

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lexi ciesz się, ciesz :) To jest okropne. Za wcześnie też sie nie chce tych ciuszków prac i prasowac żeby nie leżały 2 miechy w workach czy szafkach aa poźniej to już się na to siły nie ma :/

Vayn masz w końcu swój wymarzony wózek :)

Myszko myslę, że to po szaleństwach brzuch Ci sie bardziej stawia. ja nawet nie mam ochoty na szaleństwa, skakanie. W ogóle mam lenia coraz większego...

Marzy mi sie juz koniec stycznia - poczatek lutego i chce rodzić. Jedynie obawiam sie tego nocnego wstawania do dziecka bo jestem non stop niewyspana a wstaewanie na siku w nocy mnie strasznie irytuje. To ciekawe cio to będzie jak bede musiała wstawać w nocy :P Bede chodziła jak bomba zegarowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 13:05

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko musiałam obiecać małżowi, że tylko patrzymy na Tutek Grander albo Babyactive Eko Shell, jak pójde inne oglądać to w momencie wychodzimy.. Także decyzja była szybka :P W sumie małżu wybierał. Słabe światło, ale wózek jest krwistoczerwony a na moim zdjęciu wyszedł taki nijaki :/

• Evans Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Szybkie pytanie moze ktos z Was tak ma lub mial ...
    Zrobiono mi badania na tarczyce tez (wczesniej nie mialam problemow) I wyszlo , ze TSH jest w normie, a T4 lekko za nisko , poza widelkami , wiecie co to dla mojego dziecka oznacza ? Lekarz nie kazal mi sie przejmowac , ale w przyszla srode powtarzam badanie ..
    Ketony w moczu negatywne , cukier utrzymuje sie ok , ale faktycznie nie mozna platkow kukurydzianych jesc , a ja myslalam , ze takie zdrowe sa lol
    A tak na marginesie U mnie cukrzyca ciazowa zajmuje sie endokrynolog , a nie diabetolog ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 13:10

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn na zdjęciu wygląda na kolor malinkowy :) ale przecież najważniejsze jak wyglada na żywo a nie na zdjeciu i żeby sie dobrze sprawował :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn no to Polusia i Ignaś będą mieli podobne fury :P

Myszko na pewno od przytulasków masz nasilone skurcze bo w końcu orgazm to też skurcz ;) Dlatego my (a przynajmniej ja) mam zakaz jakiejkolwiek aktywności seksualnej :/

Evans skoro lekarz mówi, że ok to się nie martw. Ja miałam tylko TSH na początku ciąży. Wyszło ok i więcej badań nie robiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 13:25

Evans lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez w nocy dobrze nie spałam i mój maz tak samo,teraz mi sie chce spac i pojde sie położyć.Jakas zasmarkana jestem jesc mi sie jakos nie chce mam nadzieje ze żadne choróbsko mnie nie dopadnie.Ja ciuszki zacznę prac i prasować w tygodniu juz sie nie moge doczekać :) dzis musze kupic proszek i płyn i w tygodniu zaczynam dzislac :)

Vayn super,ze fura juz zagarazowana :) moja od dawna ale dopiero zobacze jak bede w Pl juz sie doczekać nie moge :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie mi sie wydaje ze to od przytulania

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis juz poleguje i jest lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 13:30

Lexi150 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans bo ft4 powinno się utzymywac na piziomie pow 40-50 % jeśli masz problemy z tarczyca a może lekarz pidej rzewa że masz stan zapalny tarczycy bo często duża ilość kobiet w ciąży dowiaduje się że ma hashimoto. Dzieje się tak za sprawą obniżonej odpirnosci. Zbadaj jak możesz anty tpo i anty tg aby to wykluczyć a przy zdrowej ciąży tsh powinno być między 1-2.

Evans, tulipanna lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A płatki kukurydziane to najwiesze zło:-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam amatora do prania i prasowania, teściowa była i ciuchy oglądała. To tylko słyszałam a po co ci tyle szmat, a po co ci laktator no kur*. Że rodzę w Warszawie bo ciąża zagrożona i nigdzie nie jadę.
    Tak mi ciśnienie skoczyło, że zaraz po świętach się pakujemy i niestety męża zostawiam do porodu, później przyjedzie jak będzie się mała rodzić. Z tych nerwów, tego wpieprzania i "dobrych rad" wrócę do szpitala szybciej niż myślę

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn trzy głębokie wdechy...
    Do świąt już niedługo. Wytrzymasz. A później będziesz między swoimi i będziesz miała święty spokój. :*

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Vayn weź nie wpuszczaj tej baby do domu. Masakra. Ja rozumiem że może być wiekowa i żyje komuna i miała na zmianę 3 kaftany i dwie paro śpiochów ale te czasy minęły. A co na wizek powiedziała. Nie czepiala się że za czerwony za czarny czy za wysoki. Poprostu żal. Szkoda Twoich nerw i przeżywania tego. Ściskam mocno.
    My dziś kupilismy fotelik kupiłam super duży dywan z Kubusiem Puchatkiem farbe jutro makowanie i się nasprzatam bo polozna w poniedziałek przychodzi i to okrycie kąpielowe kupiłam takie 100#100.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia cyknij fote dywanu :D (lubie Kubusia) :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu to poczekamy bo na razie wietrzy się na balkonie i przed malowaniem nie ma sensu rozkładać ale cykne.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, że do świąt się nic nie stanie...

Wózek się podobał, aczkolwiek zapytała czy serio musieliśmy tyle dawać bo mogliśmy używany kupić... :D
    Brusia wiekowa to ona nie jest, ma tyle lat co moja mama - 48, ale za grosz empatii, do wszystkiego musi wtrącić swoje 3 grosze.
    Pytała czy mam rzeczy do szpitala spakowane, mówie że dla siebie jeszcze nic nie kupiłam to skwitowała, że ja jej nie obchodzę, czy mamy dla Poli wszystko - nie powiem cholernie miło się zrobiło <3

Jaki fotelik kupowaliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 16:24

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja bym tego paskudnego babska do domu nie wpuszczała ,Tobie nerwy teraz nie sa potrzebne

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ