X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w wigilię przemówi ludzkim głosem. Tragedia. Dziecko to bym ukrywala przed nią albo wcale nie wróciła. A kupiliśmy cybex aton. Niebiesko zielony.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi - wtedy, co pisałam, chodziło o inną babkę, która nagle stała się dla mnie całkiem miła, jak zobaczyła, że jednak nie żartuję i brzuszek jest, przy czym wszyscy narzekali, że im ciężko siedzieć tyle godzin na zajęciach, zatem może doszła do wniosku, że dla mnie też nie za lekko... U niej już wszystko zaliczyłam na szczęście. Co innego byłoby na studiach dziennych - wzięłabym wtedy nauczanie indywidualne i byłoby po problemie, a tutaj nie ma takiej możliwości :(

vayn - właśnie nie mam innego wyjścia - jutro pojadę do niej i powiem, że ktoś dostarczy jej moje zwolnienie (oby lekarka chciała wypisać :() i niech się odwali... Nie wiem, może ta baba zazdrosna czy co, bo z niej taki wielki babochłop - może faceta nie ma, jest starą panną i sfrustrowana jest... :/

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co dziś poprawiło mi humor to to, że wózek przyszedł! Na razie niestety został odwieziony do teściów w kartonach, bo u nas ciągle remont i nie ma go gdzie postawić, ale już nie mogę się doczekać aż zobaczę jak wygląda w rzeczywistości!

A i dziś u fryzjerki byłam - jak rozczesała moje włosy po umyciu, to aż swoją siostrę wołała, mówiąc "zobacz, od paru lat nie było u nas żadnej dziewczyny z tak długimi włosami!!" Faktycznie były długie, ale nie wiedziałam, że aż tak :P No i powiedziała, że to niemożliwe, że jestem w 8 miesiącu, bo wyglądam na 6 :P

Lexi150, Moniaa lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wczoraj kupowałam kurtke to tez jak pytali ktory msc mówiłam ze 7 to ze jaki mały brzuch :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn twoja teściowa wygrywa w kategorii najgorsza teściowa na świecie :( współczuję!
    Gorgeous masz jakiegoś dziekana albo opiekuna roku? Jak babsko będzie się stawiać pisz skargi i podanie o możliwość indywidualnego zaliczenia przedmiotu.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skargi i indywifualnybtryb na nic się nie zdadzą jak jest głównym prowadzącym bo na koniec i tak staniesz z nia oko w oko i jak będzie za nic Cie uwali. Najwyżej zgłoś do opiekuna roku słownie opis sytuacji żeby wiedział o co chodzi i daj zwolnienie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Evans bo ft4 powinno się utzymywac na piziomie pow 40-50 % jeśli masz problemy z tarczyca a może lekarz pidej rzewa że masz stan zapalny tarczycy bo często duża ilość kobiet w ciąży dowiaduje się że ma hashimoto. Dzieje się tak za sprawą obniżonej odpirnosci. Zbadaj jak możesz anty tpo i anty tg aby to wykluczyć a przy zdrowej ciąży tsh powinno być między 1-2.

Wlasnie moje TSH jest super , Bo ja mam 1.2 I nawet sie zdziwilam , ze jest takie same jak przed ciaza , a to bylo wedlug Lekarza optymalne do staran , wiec chyba I ciazy ... Wtedy nie zlecono T4 , pozniej we wczesnej ciazy TSH tez bylo w normie , ale , ze teraz to endokrynolog to zlecono razem bylo T3, T4 , niestety nie znam tutaj cyfry , tylko powiedzieli przez tel , ze TSH wynosi 1.2 I jest normal , a T4 jest lekko za niskie , poza dolnym wiedelkiem I bedzie powtorka za tydz. Maja wyslac mi kartke na lab do domu , wiec tak naprawde to jeszcze nie wiem jakie bedzie konkretnie przeprowadzane badanie , moze te anty ? , co Ty mowisz ? , ja nie mysle , ze ja mam tutaj wplyw na Lekarza ....
    Poczytalam internet przez kilka dni na temat tarczycy i ciazy I ja niewiele z tego rozumiem , wiem tylko , ze tarczyca ma ogromny wplyw na rozwoj mozgu I ukladu nerwowego I mi sie wlaczylo myslenie what if :( , mam stracha , nie moge sie doczekac srody :( ostatnio Lekarz dzwonil do mnie w ten sam dzien z wynikiem ...

To jest chyba najlepsze, co znalazlam w mojej sytuacji :

My TSH is normal but I have a low free T4. Is this possible?

Some patients may have thyroid hormone binding protein abnormalities that can produce abnormal thyroid function tests. Rarely, patients may have problems with their pituitary or hypothalamus that render the TSH less useful as a test for thyroid function. Most patients with a low free T4 but normal TSH simply have lower levels of binding proteins but overall, thyroid function is usually normal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 19:00

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne znaczenie ma tarczyca w pierwszym trymestrze ponieważ dziecko nie ma jeszcze własnej a jak miałaś tsh w normie to wszystko ok. Gorzej jest jak tsh byłoby za wysokie na tym etapie ciąży bo musiałabyś brać leki na obniżenie. A co do ft3 i ft4 TO CHODZI o to aby były na poziomie ok 50 % a nawet ft 4 trochę wyżej. Możesz jak masz wyniki wpisać je w kalkulator ft3 i ft4 i będziesz wiedziala ile masz bo musisz tam uwzglednic przedziały norm. Ale jak piszesz że cukrzycę prowadzi Ci endokrynolog to się ciesz bo o Ciebie dbają bo często przy cukrzycy właśnie zaczynają się problemy z tarczyca i po prostu badają bo dbająi pilnują prawidlowosci. A nie to co u nas. A to co Ci pisałam o anty tpo i anty tg to się ma do rozpoznania czy przypadkiem nie zaczyna się zapalenie tarczycy i pidwyzszona ilisc przeciwciał charakteryzująca chorobę hashimoto jest to choroba autoimmunoligiczna która atakuje tarczyce wyniszczajac ja. Nie martw się u mnie dokładnie rok temu w końcu przez przypadek odkryli chorobę pomimo że gdzieś od 15 lat się męczę. A odkrył to przez zupełny przypadek facet który robił usg piersi. Zawsze robili mi tsh i było w nirmie a sie okazało że mam za dużo przeciwcial i i bole kości stawów meczyli mnie przez tyle lat a zawsze było w normie. A w ciążę zaszlam mimo że mówili że nie zajde lub poronie. W ciążę zaszlam w momencie jak wpadłam w nadczynność i na odstawieniu leków a w 6 tyg tsh miałam 4,6 i jest dobrze. Co prawda ciąża była bluzniacza ale jedno maleństwo się nie rozwinęło. Nie martw się dbają i jest ok.

Evans lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam rzeczy ze smyka. Śpioszki fajne bardzo ciepłe ale to 62 jest mega duże jak na 68 i nie wiem czy mam zwrócić czy przyda się na małego czy zdąży dorosnąć zimą do takich gabarytów.... Co myślicie?
    http://static.pokazywarka.pl/i/6200661/350036/dsc-0023.jpg

Lexi150, vayn, marissith, tysiaa93 lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja bym wymieniła bo na bank tej zimy bedzie duzo za duzy ja zamówiłam tez ze smyka na rozmiar 56 i siostra tez mowila ze te ciuszki nie sa jakies maleńkie .

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiochy welyrowe na 62 i jakieś duże się nie wydają. Coś pid to wlizysz np body na długi rękaw czy cienki pajac i pampers to też takie małe może nie być. Zależy też jakie się urodzi maleństwo. Powiem Wam że juz sama nie wiem. No i uwzglednic pranie trzeba że ten cm mogą się skurczyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 20:42

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jak się urodzi 52 cm bobo to będziesz żałować, że nie wymieniłaś. Jak się okaże, że masz gazelę 61 cm to będziesz szczęśliwa, że zostawiłaś to jak jest :P
    Tak jak Brusia napisała, na chwilę obecną kupujemy w ciemno, rozmiar dobierzesz dopiero jak już dzieciątko będzie na świecie

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn mega współczucia z powodu teściowej bo to jest masakra jakaś. A twój mąż nie może jakoś zareagować???? Nie wyobrażam sobie żeby moja teściowa tak mi gadała a mój nic się nie odezwał i nie zrobił porządku z nią...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja to Wam powinnam przestać o niej marudzić bo to istna moda na sukces, tylko nowe wątki dochodzą :)
    Jego akurat w domu nie było, bo wyszedł do sklepu :/

No nic ciekawe jaka wojna będzie, bo 1 dzień świat mieliśmy spędzić u teściowej a jedziemy do moich i ja zostaje do porodu już :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz jej to w wigilię przy karpiu może jej osc stanie w gardle i przemilczy.

vayn, Moniaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bym miała taka teściowa to nawet bym na nia uwagi nie zwracała nie przejmowała sie tym co gada a zreszta jakby moja taka była to by mnie na oczy nie widziała :)

Wiecie co ja zauważyłam ze jak chce mi się sikać i w tym czasie kaszlne badz kichne to popuszczam sa to sprawy kropelkowe ale sa nie jest to za każdym razem z 3-4 razy mi sie to przytrafiło przed ciąża tego nie miałam ,czy któraś z Was tez tak ma???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 22:42

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Biedroneczka przy kichaniu. Nie jesteś sama.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w rocznice Stanu Wojennego :-)
    U mnie bylaMama od piatku i szalalysmy po zakupach :)
    Kupilam dwa cyckonosze firmy Lupo (za59 zl) maja fiszbiny,sa cudowne i sliczne,pieknie trzymaja. Pani w sklepie mowila by sie spieczyc bo firma przestaje szyc:/ jeden 75E a drugi 80C Uczulala ze cycochy musza trzymac sie w gorze bo opadniete wyciekują mocniej :/ Gorgeous -Ty chyba juz masz laktacje,podobno stanik pomaga.
    Kupilam ciuszki do szpitala- u mnie kaftaniki trzeba. Mama umyla mi okna -CUDOWNA KOBIETA:-) Matka Lubego wychwalils mnie przed moja Mama,ze pieknie wygladam w ciazy :-)
    Luby zlozyl lozeczko :) <zaraz zaprezentuje klupidia Radek II>
    Vayn-zabraniam kontaktu z tesciowa!!!!
    Myszko-z gory przepraszam,ale ja jak Mila smialam sie z tekstu kuriera :-) <wybacz>

gorgeous lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny:)robiłyście może zamówienie online w Rossmannie???

6bf940ceba.png

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska czyli to chyba w ciazy normalne,juz sie niepokoiłam ze zwieracze mi puszczają :)

W nocy znowu cos nie mogłam spac,mam dzis jechać do ikei ale sama nie wiem czy mi sie chce czy nie :/

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ