X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No wiecie co??? 6 godzina a Wy jeszcze wychrapujecie???? :P Wstawać!!!! :P
    Nie śpimy, imprezujemy :D

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi... Jak kupie wózek 3w1 czyli od razu z fotelikiem, to ten fotelik będzie pasował do każdego samochodu czy coś jeszcze trzeba dokupić, żeby było ok?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Powiedzcie mi... Jak kupie wózek 3w1 czyli od razu z fotelikiem, to ten fotelik będzie pasował do każdego samochodu czy coś jeszcze trzeba dokupić, żeby było ok?
    Tysiu możesz dokupić sobie bazę do fotelika ale ogólnie taki który dostaniesz nadaje się do wożenia Dzieci i nic z nim nie musisz robić poza poprawnym zamontowaniem :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:

To zależy jak chcesz zapisać tylko w pasy to nic więcej nie trzeba. Jeśli chcesz na klik to musisz mieć bazę do fotelika plus samochod z zapięciami typu isofix niestety mają to samochody nowsze nasz staruszek nie ma i adaptacja koło 1000 zł kosztuje plus baza około 400 więc my kupujemy zwykły na pasy. Tylko my bierzemy 2 w 1 plus dokupimy Maxi Cosi fotelik albo kiddy muszę najpierw zobaczyć i pomacać.
    Ja pitole do końca roku już tylko 16 dni

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 foteliki bez bazy było ok. Zalezało mi aby fotelik pasował na stelaz wózka bo często jeździłam na krótkich trasach.
    Teraz zaszalałam, a raczej maz i kupiliśmy baze i dodatkowo taki wózek tylko do samochodu pod fotelik.
    Bez bazy bym się obyła ale ten wózeczek to zbawienie, już sprawdziłam przy starszakach.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    To zależy jak chcesz zapisać tylko w pasy to nic więcej nie trzeba. Jeśli chcesz na klik to musisz mieć bazę do fotelika plus samochod z zapięciami typu isofix niestety mają to samochody nowsze nasz staruszek nie ma i adaptacja koło 1000 zł kosztuje plus baza około 400 więc my kupujemy zwykły na pasy. Tylko my bierzemy 2 w 1 plus dokupimy Maxi Cosi fotelik albo kiddy muszę najpierw zobaczyć i pomacać.
    Ja pitole do końca roku już tylko 16 dni

Nie musi być isofix, sa bazy przypinane pasami, my właśnie taki wzięliśmy bo zaczepy mamy tylko w siedzeniach z tyłu a ja malucha będę woziła obok siebie,

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Kri a Ty pojechałaś na ta IP z powodu tego śluzu z krwią??
    To nie ja:-) ja miałam skurcze i śluz bez krwi, mokre łóżko. Ale nie jechałam wzięłam nospe i przeszło na szczęście. Wczoraj nie robiłam żadnego gotowania ani sprzątania i był już spokój, odpukać!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Zostanę przy tym zwykłym foteliku, który jest w zestawie z wózkiem.

Kri dobrze, że skurcze przeszły :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    To nie ja:-) ja miałam skurcze i śluz bez krwi, mokre łóżko. Ale nie jechałam wzięłam nospe i przeszło na szczęście. Wczoraj nie robiłam żadnego gotowania ani sprzątania i był już spokój, odpukać!

To raczej o mnie chodziło... W badaniu ok, brak krwi w drogach rodnych, szyjka zamknięta 4 cm. W przypadku bólu u góry macicy lub krwi od razu mam jechać do szpitala bo łożysko może się odklejać...Dodatkowo dostałam tabletki na nadciśnienie :|

• Kri Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Też jestem ciekawa co tam u Kri. Miała mieć dzisiaj wizytę chyba coś koło 14 jak się nie mylę :)
    To tak jak pisałam nie ja, tylko Roberta z tego co sprawdziłam... Ja jakbym miała z krwią to od razu bym jechała na IP, a nie pojechałam bo w czw wcześniej miałam wizytę i szyjka była ok.
    Także Tysia, Tusia, Biedroneczka dzięki, za troskę :-*
    A to prawda, że coraz częściej nam się coś przytrafia, np. U mnie to była pierwsza taka sytuacja, muszę poprostu zwolnić, ale jakoś mi głupio tak leżeć, szczególnie ze remont mam i mam wyrzuty ze inni pracują a ja leżę i nic nawet nie przetrę. Ehhh. Ale mały najważniejszy, wiadomo.
    Przy ewentualnej kolejnej ciąży juz nie będzie takiego luksusu, że możemy leżeć bo juz będą małe potworki którymi trzeba się zająć <3

To dobrze, że przeszło Roberta! Oszczędzaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:53

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że dobre wieści :)
    Trzeba zwolnić tempo Dziewczyny. Nasze organizmy aż się o to proszą! :)

Edit: Właśnie zauważyłam, że Belly pokazuje już 8 miesiąc!!! W przyszłym tygodniu pakuję torbę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:57

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączcie TVN jest o Przyjaciólkach z forum z 2006 r, styczniówkach :-D p.s. Nie wiem czy z belly, ale fajny schiz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:58

madzia.rka lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na DDTVN jest o forumowych mamusia jak my.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Włączcie TVN jest o Przyjaciólkach z forum z 2006 r, styczniówkach :-D p.s. Nie wiem czy z belly, ale fajny schiz :-)

He hehe alesmy się zgraly :-)

Kri lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetna sprawa :) Ja to mam nadzieję, że My chociaż na forum pozostaniemy już po urodzeniu i dalej się będziemy wspierać...
    Mam przyjaciółki na miejscu ale wiadomo, że każda ma swoje życie, nie zawsze ma czas. A tutaj zawsze można się wygadać. O każdej porze dnia i nocy ;)

Kri, madzia.rka, Tusiaa lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiałam czy później zostaniemy na tym forum, czy gdzieś się przeniesiemy i czy przetrwamy? Wiadomo, że nie będzie tyle czasu ale może coś się skrobnie raz na dzień :-)

Lexi150, madzia.rka lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dzisiaj wstałam wyjątkowo wcześnie :P Wczoraj zwlokłam się z łóżka po 14, ale dzisiaj głód kazał wstać wcześniej. Ja od niedawna przesypiam całe noce, nie wstaje na siku ani nic... oby ta dobra passa utrzymywała się jak najdłużej.
    Zaraz wychodzę na miasto z misją twaróg ze szczypiorkiem, nie wiem co mnie tak naszło :P

Moja córka dała popis wczoraj w brzuszku. Pierwszy raz od niepamiętnych czasów był mięciusi, chyba w końcu miała możliwość pobrykać. Brzuch chodził na prawo i lewo, czkawkę miała 5 razy w ciągu 2 godzin tak się biedna musiała zmęczyć :P

Brusia ja w koszyku gemini mam wrzucone takie najtańsze muszle, bodajże niecałe 14 zł z firmy akuku? Biorę na próbę, jeśli się sprawdzą to kupię z aventa.

No ja mam nadzieję, że kontakt nam się nie zerwie jak już maluszki będą na świecie, szkoda byłoby tracić kontakt z takimi super babeczkami :)

Lexi150, madzia.rka lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrząc na forum lutówek2015, to dziewczyny nadal tam piszą i mają ze sobą kontakt, więc na pewno i nam się uda :) Będzie się komu wyżalić jak nas złapią dołki i doliny :D

Lexi150 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dołki? Toż to przecież będzie kraina miodem i mlekiem (dosłownie) płynąca! Łeh łeh łeh>:D<

Biedroneczka29, Lexi150, vayn, tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też mam nadzieję że pozostaniemy tutaj. Ja już dnia bez was nie widzę. Dziewczyny apteka przybyła o matko ale w razie w mam do porodu wszystko. Teraz tylko remont pokoiku i czekamy na meble do końca stycznia. Wózek też w styczniu pranie itp również bo pewnie dopiero wtedy dostanę zezwolenie na chodzenie.

Lexi150, vayn lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ