Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysiu możesz dokupić sobie bazę do fotelika ale ogólnie taki który dostaniesz nadaje się do wożenia Dzieci i nic z nim nie musisz robić poza poprawnym zamontowaniemtysiaa93 wrote:Powiedzcie mi... Jak kupie wózek 3w1 czyli od razu z fotelikiem, to ten fotelik będzie pasował do każdego samochodu czy coś jeszcze trzeba dokupić, żeby było ok?
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Powiedzcie mi... Jak kupie wózek 3w1 czyli od razu z fotelikiem, to ten fotelik będzie pasował do każdego samochodu czy coś jeszcze trzeba dokupić, żeby było ok?
To zależy jak chcesz zapisać tylko w pasy to nic więcej nie trzeba. Jeśli chcesz na klik to musisz mieć bazę do fotelika plus samochod z zapięciami typu isofix niestety mają to samochody nowsze nasz staruszek nie ma i adaptacja koło 1000 zł kosztuje plus baza około 400 więc my kupujemy zwykły na pasy. Tylko my bierzemy 2 w 1 plus dokupimy Maxi Cosi fotelik albo kiddy muszę najpierw zobaczyć i pomacać.
Ja pitole do końca roku już tylko 16 dni

Nasz kochany Olus
-
Ja miałam 3 foteliki bez bazy było ok. Zalezało mi aby fotelik pasował na stelaz wózka bo często jeździłam na krótkich trasach.
Teraz zaszalałam, a raczej maz i kupiliśmy baze i dodatkowo taki wózek tylko do samochodu pod fotelik.
Bez bazy bym się obyła ale ten wózeczek to zbawienie, już sprawdziłam przy starszakach.
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
madzia.rka wrote:To zależy jak chcesz zapisać tylko w pasy to nic więcej nie trzeba. Jeśli chcesz na klik to musisz mieć bazę do fotelika plus samochod z zapięciami typu isofix niestety mają to samochody nowsze nasz staruszek nie ma i adaptacja koło 1000 zł kosztuje plus baza około 400 więc my kupujemy zwykły na pasy. Tylko my bierzemy 2 w 1 plus dokupimy Maxi Cosi fotelik albo kiddy muszę najpierw zobaczyć i pomacać.
Ja pitole do końca roku już tylko 16 dni
Nie musi być isofix, sa bazy przypinane pasami, my właśnie taki wzięliśmy bo zaczepy mamy tylko w siedzeniach z tyłu a ja malucha będę woziła obok siebie,
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
To nie ja:-) ja miałam skurcze i śluz bez krwi, mokre łóżko. Ale nie jechałam wzięłam nospe i przeszło na szczęście. Wczoraj nie robiłam żadnego gotowania ani sprzątania i był już spokój, odpukać!Biedroneczka29 wrote:Kri a Ty pojechałaś na ta IP z powodu tego śluzu z krwią??
-
Kri wrote:To nie ja:-) ja miałam skurcze i śluz bez krwi, mokre łóżko. Ale nie jechałam wzięłam nospe i przeszło na szczęście. Wczoraj nie robiłam żadnego gotowania ani sprzątania i był już spokój, odpukać!
To raczej o mnie chodziło... W badaniu ok, brak krwi w drogach rodnych, szyjka zamknięta 4 cm. W przypadku bólu u góry macicy lub krwi od razu mam jechać do szpitala bo łożysko może się odklejać...Dodatkowo dostałam tabletki na nadciśnienie
-
To tak jak pisałam nie ja, tylko Roberta z tego co sprawdziłam... Ja jakbym miała z krwią to od razu bym jechała na IP, a nie pojechałam bo w czw wcześniej miałam wizytę i szyjka była ok.Tusiaa wrote:Też jestem ciekawa co tam u Kri. Miała mieć dzisiaj wizytę chyba coś koło 14 jak się nie mylę

Także Tysia, Tusia, Biedroneczka dzięki, za troskę :-*
A to prawda, że coraz częściej nam się coś przytrafia, np. U mnie to była pierwsza taka sytuacja, muszę poprostu zwolnić, ale jakoś mi głupio tak leżeć, szczególnie ze remont mam i mam wyrzuty ze inni pracują a ja leżę i nic nawet nie przetrę. Ehhh. Ale mały najważniejszy, wiadomo.
Przy ewentualnej kolejnej ciąży juz nie będzie takiego luksusu, że możemy leżeć bo juz będą małe potworki którymi trzeba się zająć
To dobrze, że przeszło Roberta! Oszczędzaj się!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:53
-
No to widzę, że dobre wieści

Trzeba zwolnić tempo Dziewczyny. Nasze organizmy aż się o to proszą!
Edit: Właśnie zauważyłam, że Belly pokazuje już 8 miesiąc!!! W przyszłym tygodniu pakuję torbę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 09:57
-
Świetna sprawa
Ja to mam nadzieję, że My chociaż na forum pozostaniemy już po urodzeniu i dalej się będziemy wspierać...
Mam przyjaciółki na miejscu ale wiadomo, że każda ma swoje życie, nie zawsze ma czas. A tutaj zawsze można się wygadać. O każdej porze dnia i nocy
Kri, madzia.rka, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Dzisiaj wstałam wyjątkowo wcześnie
Wczoraj zwlokłam się z łóżka po 14, ale dzisiaj głód kazał wstać wcześniej. Ja od niedawna przesypiam całe noce, nie wstaje na siku ani nic... oby ta dobra passa utrzymywała się jak najdłużej.
Zaraz wychodzę na miasto z misją twaróg ze szczypiorkiem, nie wiem co mnie tak naszło
Moja córka dała popis wczoraj w brzuszku. Pierwszy raz od niepamiętnych czasów był mięciusi, chyba w końcu miała możliwość pobrykać. Brzuch chodził na prawo i lewo, czkawkę miała 5 razy w ciągu 2 godzin tak się biedna musiała zmęczyć
Brusia ja w koszyku gemini mam wrzucone takie najtańsze muszle, bodajże niecałe 14 zł z firmy akuku? Biorę na próbę, jeśli się sprawdzą to kupię z aventa.
No ja mam nadzieję, że kontakt nam się nie zerwie jak już maluszki będą na świecie, szkoda byłoby tracić kontakt z takimi super babeczkami
Lexi150, madzia.rka lubią tę wiadomość
-
No ja też mam nadzieję że pozostaniemy tutaj. Ja już dnia bez was nie widzę. Dziewczyny apteka przybyła o matko ale w razie w mam do porodu wszystko. Teraz tylko remont pokoiku i czekamy na meble do końca stycznia. Wózek też w styczniu pranie itp również bo pewnie dopiero wtedy dostanę zezwolenie na chodzenie.
Lexi150, vayn lubią tę wiadomość

Nasz kochany Olus