X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko około 10 to podobno minimum.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowo to 5-15 kupek na dobę. Ale położna mówiła że przed i po każdym karmieniu trzeba zmieniać.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie fajnie to cenowo wygląda. Szczególnie te zestawy. Ale bałabym się kupować większą ilość bo nie wiadomo jak Maluch zareaguje. Kupię jakąś jedną małą paczkę normalnie w sklepie tych Happy i jedną z Babydream a później będę się zastanawiać które lepsze.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu trzeba zmieniać pieluszkę przed i po karmieniu?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed żeby Maluszek miał czysto i sucho i się skupił na jedzeniu a nie na tym, że mu niewygodnie a po bo zazwyczaj noworodki jedzą i od razu kupkę robią po jedzeniu.

tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że niektóre z was chodzą do szkoły rodzenia, to możecie się dzielić takimi właśnie informacjami :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Dobrze, że niektóre z was chodzą do szkoły rodzenia, to możecie się dzielić takimi właśnie informacjami :)
    Tysia ja to się czasami zastanawiam jak sobie moja Mama radziła i skąd wiedziała co i jak :P Bo ja to jestem totalnie zielona i gdyby nie SR to by to moje Dziecię biedne było... Brudne i głodne :P

A tak serio to pierwsze tygodnie będę wyglądały ciężko. Przewijanie, karmienie, przewijanie, spanie, kąpanie i tak cały dzień....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:15

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze się zdazy ze będzie miał sucho przed karmieniem albo nic nie zrobi po karmieniu - zdarza się ze robia wlasnie zaraz po karmieniu ale niekoniecznie musi tak być, będzie trzeba obczaic to w praktyce :D ale faktycznie może się okazac ze trzeba zmieniac z 10razy przynajmniej na dobe

ja chce na tej stronie zamowic pojemnik angelcare to domowie ze 3 paczki tych
    https://www.blizejciebie.pl/pieluszki-happy-newborn-1-2-5kg-42-szt-,1631,2.html bo tu wlasnie wychodzi najtaniej i jak będą ok to się szybko domowie reszte. Wychodzilo by na to ze jedna taka paczka 42szt może pojsc w szpitalu

ale mnie ciagnie na slooodkieeeeeeeeeee ;(((( nie mogę się opanować normalnie i wcinam oreo, choć miałam postanowienie ze nie jem czekolady bo mi się cera od tego psuje ;/;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:16

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja kupiłam chyba te 3-6 happy 82 szt za 34 zł więc przelicz sobie czy się opłaca. A do szpitala kupiłam 22 szt pampersow w dobrej cenie są w rosmanie bo większej paczki nie potrzeba a nawet jak się wezie to jak wyjmiesz z 3 to się rozleci bo są sprasowane i tylko bałagan a tu mała zgrabna paczka i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:26

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba się oplaca bo Tobie wyszlo 0,41 groszy za sztuke, a tu wychodzi 0,40 a jak się wezmie 6opakowan to 0,38
    a te Twoje Brusia maja wycięcie na pepek?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo nie powiem Ci. Bo w pawlaczu są u góry. Ale widzę że bierzesz te mniejsze niż ja. Ale powiem tak ze ja aż tylu paczek na raz bym nie brała. Bo jak uczulenia dostania to co z tym zrobisz. Weź na razie jedna a w międzyczasie domowisz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi mówiła wczoraj ta polozna że do szpitala wziąć kaftany których ja nie mam i pajace. Żeby nic co przrz głowę bo ciągle się dziecko rozbiera a to na krew a to na osluchanie itp. Ze jedni lekarze są do Ciebie drudzy do dziecka i tylko siedzisz pueluchy zmieniasz albo do badań rozbierasz. A że ręce się trzrsa żeby nic przez głowę nie było. A ja się nastawilam na bidy i pajace. Ale mam body kopertowe więc je wezmę.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/nakarm-psa/rankings/
    przypominam dziewczyny o karmieniu psiaków :)

szara myszka, vayn lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamersy mam te orginalne mała paczka ta duża hapoy, mała paczkę tych z rosmana i mała paczkę z biedronki. Chustki mam 6 op pampers 4 cleanic,4tych biedronkowych i nie wiem może jeszcze jakieś bym tam wygrzebala. Ale kupiłam tak różnie że w razie w aby szybko zmienić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    O mamo nie powiem Ci. Bo w pawlaczu są u góry. Ale widzę że bierzesz te mniejsze niż ja. Ale powiem tak ze ja aż tylu paczek na raz bym nie brała. Bo jak uczulenia dostania to co z tym zrobisz. Weź na razie jedna a w międzyczasie domowisz.

jeszcze nie zamawiam bo zobaczę jak one stoja w tesco i w ogole jak się ceny rozkladaja innych firm. No w sumie jak dostanie uczulenia to faktycznie co ja z nimi zrobie ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej wyłapać w promocji po paczce różnych niż się właśnie wpetac w duża ilisc jednych.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem i zyje hehe :)

Tuli w nocy jak zjadłam moment zasnęłam :D Mały musiał byc mocno głodny. Zreszta nie mogę spac na lewym boku bo on wtedy wypina mi koło prawego żebra coś stopke czy raczke czy cos innego małego :)w ogóle nawet nie pozwala mi się schylać bo od razu wypina mi cos tam.

Kri a ja jakos byłam pewna że to Ty mówiłaś o tych dolegliwościach:) noo ale wybacz za pomyłkę. Myślę, że sie nie obraziłaś :)

Po wizycie dostałam globulki ale jeszcze nie wykupiłam recepty bo nie miałam zbytnio czasu a teraz mi sie nie chce. Dostałam tez skierowanie na usg :) Jupi !! ale się ciesze . Miałam zapisac sie poczatkiem stycznia ale zależało mi żeby był to pon i żeby mąz był ze mna. Ostateczny termin usg mam 11 stycznia :) ale sie ciesze :)
    Doktorek mówił, że na nastepnej wizycie za miesiac posiew mi zrobi. Usłyszałam serduszko. Nacisnął mio bnrzuch jakos na dole po dwóch stronach i mnie zabolało że aż powiedziałam "ała " hehe :D

Noo i teraz ponarzekam do wizyty nic mi nie było a po wizycie pojechałam do sklepu, do koleżanki. Zaczałgałam sie na 4 piętro z mega zadychą ale ani razu nie przystanęłam :D :D posiedziałam u niej chwilę. No i w ogóle jak do auta wsiadałam to mi ciężko było. Aa juz w domu dziwnie mnie krocze boli między pochwą a odbytem . Tak mi sie wydaje. Normalnie masakra jakas. Chodze jak pokraka :( Za długo nie moge postać bo mnie boli ale jak leże to jest meega błogo :) Oby mi przeszło do jutra.

Zaraz kotlety będe panierować i wszystko nadrobie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5611063318&reco_id=15d8b621-a33b-11e5-8e56-0228c53622e9&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=16
    <3<3<3

aaaaa zamowilabym taka, nawet bym dala tyle kasy tylko te uszka będą przeszkadzaly i kaptura od kombinezonu się nie ubierze, ale cudne sa ;)

alleee cuda ma ten sprzedawca, ciekawe czy takie czapki nadaja się na pole, jak myślicie? na pewno bawelniana trzeba by dac pod spod bo może wiac w przerwach, sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:57

Lexi150 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka na pole?? Nie rozumiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja chciałam podobną zamówić, no ale jak to mój małżu skomentował a "że on nie da dziecku krzywdy zrobić" :P Pewnie zmieniłby zdanie gdyby zobaczył w niej swoją córkę bo mega słodko dzieciaki w tym wyglądają, ale póki co jest na NIE :(

Ja do szpitala planowałam kupić te z biedronki, i mam nadzieję że jej przypasują. Dobrze cenowo wychodzą, a nie chce na pieluchy połowy zasiłku macierzyńskiego przeznaczać :P

Monia na pole, na dwór :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:07

Moniaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ