X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ieńka wrote:
    Dzięki dziewczyny :p jeżeli będzie ważył 3,5kg to biorę cesarke (nie ma innej opcji) :) dużo zdrówka dla was i maluszków!!:)

3,5 to jest raczej jeszcze "normalna" waga, nie wiem czy ze względu na taka ci zrobia cesarkę - ale może wszystko się da zalatwic, nie wiem. Ja się zaczne dowiadywać jak mi będą wrozyc ponad 3800/4kg albo sam lekarz cos na ten temat powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:59

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ieńka wrote:
    Dzięki dziewczyny :p jeżeli będzie ważył 3,5kg to biorę cesarke (nie ma innej opcji) :) dużo zdrówka dla was i maluszków!!:)
    3,5 to wcale nie jest dużo, bez przesady :P
    Mój gin wróży wagę 3400.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholestaza nie wychodzi w morfologi, robi się na nią chyba próby wątrobowe itp, zaczyna się tak jak wcześniej pisałyście od stóp i dłoni, potem przechodzi na całe ciało. Ogólnie swędzenie brzucha i piersi jest normalne bo skóra się rozciąga.

Bruska ja teściowej na 60lecie kupiłam otwarty pakiet do spa w jej mieście za chyba 200zł, mogła iść i wybrać co chce mieć zrobione i nawet podzielić go na mniejsze partie. Była pierwszy raz w życiu i była zadowolona. Teraz to chyba mamie pod choinkę kupię bo nie mam pomysłu.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Niemczech więc tutaj mogę sobie wybrać , zobaczymy jak to będzie ale są dwie opcje .Jak mam sie męczyć to wolę małą blizne pod brzuchem jeżeli rzeczywiscie będzie kolos;D;p

• d84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Polsce chyba od 4kg robią cesarkę, przynajmniej w moim rodzinnym mieście. Mój w 30t+5d ważył ok 1650g.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy co kto rozumie przez duże dziecko.

Ja mówiłam mamie, że chciałabym takie 3,5 kg, a ona że to już duże dziecko :P A pracuje w szpitalu i trochę się tych niemowlaczków naooglądała.
    Mówiła też ostatnio, że kobieta przyszła z pismem, że nie zgadza się na poród sn i zrobili jej cesarkę. Podobno ktoś jej pomógł napisać, bo 1 raz się lekarze z czymś takim spotkali i zrobili bez problemu.
    No w Niemczech to luksus macie, chciałabym żeby było tak w Polsce :(

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cholestazie swędza stopy i ręce wychodzi w próbach watrobowych które się z krwi róbi plus bilirubine. Mnie brzuch co drugi dzień swędzi tak dziwacznie jakoś.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek w 32 tyg ważył 2200g. Prawdopodobnie będzie poród naturalny. CC tylko i wyłącznie przy wadze 4500-4700g, i co ja mam powiedzieć?Uważam, że przesada z cc przy wadze 3,5. Kobiety rodzą 4kg, a nawet większe dzieci sn. Lekko nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 14:24

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamus Przywiozła mi pierniczki i kotlety ala gołąbki zagryzlam śledzie opiekanym w occie i chyba położę się spać na chwilkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 14:29

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ieńka wrote:
    Mieszkam w Niemczech więc tutaj mogę sobie wybrać , zobaczymy jak to będzie ale są dwie opcje .Jak mam sie męczyć to wolę małą blizne pod brzuchem jeżeli rzeczywiscie będzie kolos;D;p

A, chyba ze tak :) ja czasem tez mysle ze wolalabym cesarkę ale widze teraz po kuzynce jak cierpi, jest już w domu a wciąż się ledwo rusza, gorączkuje, nie może się zajmować dzidzia tak jakby chciała a jeszcze ma drugie dziecko. Ale po porodzie SN tez mogą być potem bolesne dni, tak czy siak może się okazac ze będzie trzeba pocierpieć

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:

Przyszedł kurier z zamówieniem z Rafjolka.pl i powiem Wam że staniczki super. Bardzo ładnie wykonane, milutkie, z fiszbinami. Te które zamawiałam są z firmy UNIKAT. No a piżamka z Dobranocki boska. Zakochałam się w niej i spokojnie można ją nosić po domu a nie wygląda jak piżama :P
    Lexi a jak rozmiarowo trafiłaś? chodzi mi czy rozmiar odpowiada tym obwodom co są podane na stronce?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Mamus Przywiozła mi pierniczki i kotlety ala gołąbki zagrywka śledzie opiekanym w occie i chyba położę się spać na chwilkę
    Mniaaaam! Musiałaś?! :D

Jakoś damy wszystkie radę i urodzimy, teraz to już nie ma wyjścia ;)

madzia.rka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Niemczech możesz na życzenie zrobić Cesarke ,zobacze ile mały będzie ważył przed porodem , zastanawiam sie też nad porodem w wodzie ale to kwestia czy jest to refundowane ,jeżeli tak to mam do wyboru 3 opcje zobaczymy może rzeczywiscie urodzę siłami natury jeżeli organizm na to pozwoli.Zobaczymy

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Lexi a jak rozmiarowo trafiłaś? chodzi mi czy rozmiar odpowiada tym obwodom co są podane na stronce?
    Kri normalnie noszę 75C, wzięłam 75D. Miseczka jest mięciutka i spokojnie zmieści się wkładka i cycuchy jeśli troszkę urosną, chociaż teraz też można by go nosić. Natomiast po biustem jest na styk. Może to też kwestia rozejścia się materiału ale następnym razem wzięłabym 80D.

Kri lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzyneczka w Niemczech miała cesarkę na życzenie. Emi urodziłą się z wagą 2900 i 49 cm :) Zresztą tam standardy okołoporodowe są dużo lepsze niż w PL
    No, ale ja to już wiele razy pisałam, Kobieta powinna mieć wybór, albo pewność że nikt jej znieczulenia nie odmówi jak już będzie krytycznie ( bo zapóźno, bo nie ma anestezjologa).

As ieńka lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja gin juz zapowiedziała ze urodzę mała córcię 2700-2800 No i jak dla mnie to super ale najważniejsze zeby była zdrowa jak ryba <3

Wiecie co ja nadal nie skończyłam prasować :) byłam na spacerze odsapne i ide kończyć :) aaaa i odkryłam ze mam taki przełącznik w Żelazku ze go przełączam i prasuje cały czas z para :) Hahaha :) żelazko kupiłam trzy lata temu i powiem wam ze używałam je moze z 4-5 razy :) ale teraz nadrobię :) dobrze ze maz umie prasować :)

Boze jeszcze tydzien i jak wejdę do polskiego sklepu to nakupuje tyle żarcia na ktore mam ochote od bardzooo dawna :) zamknę sie w pokoju i bede jesc :) mniammmmmmmmm

szara myszka, Lexi150, vayn, Moniaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ieńka wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie do was .Jestem w 31tc mój Syn waży już 2kg ,czytałam że to bardzo dużo jak na 31tc.Jest ,któraś z was w 31tc ile waży wasza pociecha ??.Bardzo sie denerwuje (wrazie W wybiorę Cesarke).Pomocy dodam ,że przytyłam już17kg.Pozdrawiam!!!

Mój synek był ciągle drobniutki, a na wczorajszym usg w 31t5d okazało się, że waży 2100g ;-)

As ieńka, d84 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    3,5 to jest raczej jeszcze "normalna" waga, nie wiem czy ze względu na taka ci zrobia cesarkę - ale może wszystko się da zalatwic, nie wiem. Ja się zaczne dowiadywać jak mi będą wrozyc ponad 3800/4kg albo sam lekarz cos na ten temat powie

No dokładnie - jakby mi przewidywali, że będzie z 3,5 przy porodzie to sn, gorzej jak wyjdzie 4kg lub ponad ;)

szara myszka lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze dziecko jest tak spragnione czułości że leży obik i nawet nue drgnie. Byle tylko dotyk czuła nawet jej wygibasy małego nie przeszkadzaja.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie/slyszalyscie ile na początku idzie dziennie pieluch? zakladajac ze się ma jednorazowe?

jest teraz fajna promocja na blizejciebie.pl ze te pieluszki happy newborn z wycięciem na pepek, wychodzi po 37groszy za pieluchę, a zależy mi na nich bo slyszalam ze sa dobre i ze to fajne rozwiązanie z tym wycięciem. Tylko zastanawiam się ile może isc na dobe pieluszek wlasnie żeby jakos madrze pomyslec ile ich kupic :)

ps. jest tez chyba dobra przecena benthapenu - ja go nie kupuje ale pisalo tu chyba kilka osob ze planuje go uzywac
    https://www.blizejciebie.pl/zestaw-bepanthen-baby-masc-100-g---masc-30g,1280_565_1313,6278,1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 14:52

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ