Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
As ieńka wrote:Dzięki dziewczyny :p jeżeli będzie ważył 3,5kg to biorę cesarke (nie ma innej opcji)
dużo zdrówka dla was i maluszków!!
3,5 to jest raczej jeszcze "normalna" waga, nie wiem czy ze względu na taka ci zrobia cesarkę - ale może wszystko się da zalatwic, nie wiem. Ja się zaczne dowiadywać jak mi będą wrozyc ponad 3800/4kg albo sam lekarz cos na ten temat powieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:59
-
Cholestaza nie wychodzi w morfologi, robi się na nią chyba próby wątrobowe itp, zaczyna się tak jak wcześniej pisałyście od stóp i dłoni, potem przechodzi na całe ciało. Ogólnie swędzenie brzucha i piersi jest normalne bo skóra się rozciąga.
Bruska ja teściowej na 60lecie kupiłam otwarty pakiet do spa w jej mieście za chyba 200zł, mogła iść i wybrać co chce mieć zrobione i nawet podzielić go na mniejsze partie. Była pierwszy raz w życiu i była zadowolona. Teraz to chyba mamie pod choinkę kupię bo nie mam pomysłu.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyZależy co kto rozumie przez duże dziecko.
Ja mówiłam mamie, że chciałabym takie 3,5 kg, a ona że to już duże dzieckoA pracuje w szpitalu i trochę się tych niemowlaczków naooglądała.
Mówiła też ostatnio, że kobieta przyszła z pismem, że nie zgadza się na poród sn i zrobili jej cesarkę. Podobno ktoś jej pomógł napisać, bo 1 raz się lekarze z czymś takim spotkali i zrobili bez problemu.
No w Niemczech to luksus macie, chciałabym żeby było tak w Polsce -
Mój synek w 32 tyg ważył 2200g. Prawdopodobnie będzie poród naturalny. CC tylko i wyłącznie przy wadze 4500-4700g, i co ja mam powiedzieć?Uważam, że przesada z cc przy wadze 3,5. Kobiety rodzą 4kg, a nawet większe dzieci sn. Lekko nie będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 14:24
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url]
-
As ieńka wrote:Mieszkam w Niemczech więc tutaj mogę sobie wybrać , zobaczymy jak to będzie ale są dwie opcje .Jak mam sie męczyć to wolę małą blizne pod brzuchem jeżeli rzeczywiscie będzie kolos;D;p
A, chyba ze takja czasem tez mysle ze wolalabym cesarkę ale widze teraz po kuzynce jak cierpi, jest już w domu a wciąż się ledwo rusza, gorączkuje, nie może się zajmować dzidzia tak jakby chciała a jeszcze ma drugie dziecko. Ale po porodzie SN tez mogą być potem bolesne dni, tak czy siak może się okazac ze będzie trzeba pocierpieć
-
Lexi150 wrote:
Przyszedł kurier z zamówieniem z Rafjolka.pl i powiem Wam że staniczki super. Bardzo ładnie wykonane, milutkie, z fiszbinami. Te które zamawiałam są z firmy UNIKAT. No a piżamka z Dobranocki boska. Zakochałam się w niej i spokojnie można ją nosić po domu a nie wygląda jak piżama -
madzia.rka wrote:Mamus Przywiozła mi pierniczki i kotlety ala gołąbki zagrywka śledzie opiekanym w occie i chyba położę się spać na chwilkę
Jakoś damy wszystkie radę i urodzimy, teraz to już nie ma wyjściamadzia.rka lubi tę wiadomość
-
W Niemczech możesz na życzenie zrobić Cesarke ,zobacze ile mały będzie ważył przed porodem , zastanawiam sie też nad porodem w wodzie ale to kwestia czy jest to refundowane ,jeżeli tak to mam do wyboru 3 opcje zobaczymy może rzeczywiscie urodzę siłami natury jeżeli organizm na to pozwoli.Zobaczymy
-
Kri wrote:Lexi a jak rozmiarowo trafiłaś? chodzi mi czy rozmiar odpowiada tym obwodom co są podane na stronce?
Kri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja kuzyneczka w Niemczech miała cesarkę na życzenie. Emi urodziłą się z wagą 2900 i 49 cm
Zresztą tam standardy okołoporodowe są dużo lepsze niż w PL
No, ale ja to już wiele razy pisałam, Kobieta powinna mieć wybór, albo pewność że nikt jej znieczulenia nie odmówi jak już będzie krytycznie ( bo zapóźno, bo nie ma anestezjologa).As ieńka lubi tę wiadomość
-
Mi moja gin juz zapowiedziała ze urodzę mała córcię 2700-2800 No i jak dla mnie to super ale najważniejsze zeby była zdrowa jak ryba
Wiecie co ja nadal nie skończyłam prasowaćbyłam na spacerze odsapne i ide kończyć
aaaa i odkryłam ze mam taki przełącznik w Żelazku ze go przełączam i prasuje cały czas z para
Hahaha
żelazko kupiłam trzy lata temu i powiem wam ze używałam je moze z 4-5 razy
ale teraz nadrobię
dobrze ze maz umie prasować
Boze jeszcze tydzien i jak wejdę do polskiego sklepu to nakupuje tyle żarcia na ktore mam ochote od bardzooo dawnazamknę sie w pokoju i bede jesc
mniammmmmmmmm
szara myszka, Lexi150, vayn, Moniaa lubią tę wiadomość
-
As ieńka wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do was .Jestem w 31tc mój Syn waży już 2kg ,czytałam że to bardzo dużo jak na 31tc.Jest ,któraś z was w 31tc ile waży wasza pociecha ??.Bardzo sie denerwuje (wrazie W wybiorę Cesarke).Pomocy dodam ,że przytyłam już17kg.Pozdrawiam!!!
Mój synek był ciągle drobniutki, a na wczorajszym usg w 31t5d okazało się, że waży 2100gAs ieńka, d84 lubią tę wiadomość
-
szara myszka wrote:3,5 to jest raczej jeszcze "normalna" waga, nie wiem czy ze względu na taka ci zrobia cesarkę - ale może wszystko się da zalatwic, nie wiem. Ja się zaczne dowiadywać jak mi będą wrozyc ponad 3800/4kg albo sam lekarz cos na ten temat powie
No dokładnie - jakby mi przewidywali, że będzie z 3,5 przy porodzie to sn, gorzej jak wyjdzie 4kg lub ponadszara myszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a wiecie/slyszalyscie ile na początku idzie dziennie pieluch? zakladajac ze się ma jednorazowe?
jest teraz fajna promocja na blizejciebie.pl ze te pieluszki happy newborn z wycięciem na pepek, wychodzi po 37groszy za pieluchę, a zależy mi na nich bo slyszalam ze sa dobre i ze to fajne rozwiązanie z tym wycięciem. Tylko zastanawiam się ile może isc na dobe pieluszek wlasnie żeby jakos madrze pomyslec ile ich kupic
ps. jest tez chyba dobra przecena benthapenu - ja go nie kupuje ale pisalo tu chyba kilka osob ze planuje go uzywac
https://www.blizejciebie.pl/zestaw-bepanthen-baby-masc-100-g---masc-30g,1280_565_1313,6278,1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 14:52