X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Staraj sie miec cieplo w pupe (majtaski wysokie,dobrze krzyz zakryty,dluzszy sweterek) ale nie ogrzewac specjalnie (zadne termofory,poduszki elektryczne,gorace kąpiele) bo bakterie wtedy szaleja z radosci jak maja wyzsza temperature i sie szybko namnazaja :/ Pij sporo zeby plukac dobrze uklad movzowy, pomoze Ci pokrzywa i zurawina

Piję dużo wody i herbaty , już tak nie latam co10min do łazienki tylko co40min widać róznice :) Widzę ,że Ty Tulipanno jesteś obeznana w te tematy..Biedna pewnie też sie namęczyłaś.:/

Ale zawsze po burzy wychodzi słońce!!:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ieńka wrote:
    Piję dużo wody i herbaty , już tak nie latam co10min do łazienki tylko co40min widać róznice :) Widzę ,że Ty Tulipanno jesteś obeznana w te tematy..Biedna pewnie też sie namęczyłaś.:/

Ale zawsze po burzy wychodzi słońce!!:)
    No na szczescie od kilku lat mam spokoj,ale kiedys to masakra..

As ieńka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli akurat ponoć łatwiej o higienę u chłopca, bo u dziewczynki bardzo trzeba uważać na zapalenia pochwy. Na kąpiele w basenie, jeziorze szczególnie.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6211862/445338/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6211862/128396/image.jpg
    Sie chwale! Praca z wczoraj i dzis moja i corki Lubego :) raz do roku mozna pierdolnik w kuchni zrobic :-)

Tusiaa, Lexi150, tysiaa93, szara myszka, As ieńka, monjovika, L, vayn lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Tuli akurat ponoć łatwiej o higienę u chłopca, bo u dziewczynki bardzo trzeba uważać na zapalenia pochwy. Na kąpiele w basenie, jeziorze szczególnie.
    Ojhhh...Kri,baseny i jeziora..ja i tak nie korzystam z takich uciech jako atopik alergik i tak mam to we krwi ze czuje ze moja corka bedzie uboga o te doswiadczenia :-) ja to dupsko sadzam tylko w wannie umytej domestosem :-) ostatecznie morze i ocean,nigdy stojaca woda

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ale piekne pierniczki, cudowne są :) pozazdrościć, że masz takie cuda w domu. Ja swoich nie dekorowałam bo mi sie nie chce :P no i pewnie by mi to zbyt piękniue nie wyszło i w dodatku foremki niezbyt miałam.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje lupy z Tesco znów dużo rzeczy przecenionych ta kolderke z obijakiem kupiłam za 24 http://zapodaj.net/176dec03c6530.jpg.html

marissith, monjovika lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/c90e02b85073f.jpg.html a to ostatnie smykowe zakupy i literki i Dino zamówiony.

marissith, monjovika lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna boskie te pierniczki :):)

Brusia super rzeczy:) Ja bylam w czwartek tesco i niestety nic z przecem mi nie wpadlo w oko poza takim longsleevem na dlugi rękaw na 68 za 10zl, bardzo ladny. Ale może to lepiej bo mam już bardzo dużo ubranek, choć wciąż mi mało :):)
    Tylko te czapke musze jeszcze dokupić, lozeczko wybrane tylko jutro zamowie no i wozek zostaje i jest chyba wszystko jak już wszystkie paczki dojda zamówione :)

Jutro wizyta, nie mogę się doczekać, ciekawe co tam u Malenstwa:)

Bruśka, tulipanna lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja we wtorek wizytuje :) usg 3trymestru wszystkie pomiary itp a pozniej wizyta u mojej prywatnie i wyjazd :) mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i bede mogła spokojnie jechać :)

As ieńka, szara myszka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna też z tej strony piekłam pierniczki i ciastka :)

Ślicznie wyglądają te Twoje ozdobione :) Mnie zdobienie jeszcze czeka.

W końcu jutro pooglądam bobasa :) Co prawda dopiero popołudniu ale już się doczekać nie mogę :)

Mnie w ogóle nikt nigdzie nie przepuszcza :/ Ludzie udają,że brzucha nie widzą nawet jak widać bo mam rozpięta kurtkę a nie da się go pomylić z brzuchem z przejedzenia..

Brusia śliczna ta kołderka.

Widziałam,że w 5-10-15 też jakaś promocja jest na zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 19:04

201602171662.png201311165165.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ani razu nikt nie przepuścił, za to dzisiaj w kościele mąż trzymał mi kolejkę do spowiedzi i siedziałam na mszy, a poszłam tuż przed mężem do spowiedzi (po prostu zapowiedziałam mu, że wepcham się przed nim :P) - pewnie sobie ludzie pogadali, bo i nie klękałam na mszy, ale doszłam do wniosku, że ważniejsze jest moje dziecko, a nie to, co będą gadać. No ale w sklepach czy na poczcie to wiecznie stoję...

Dzisiaj byłam u teściów, w kościele i u rodziców na trochę, i już oczywiście brzuch się spina. Nie wiem, co to będzie na święta.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w poniedziałek po świętach jedziemy po łóżeczko i wszystkie różności do niego - aż nie mogę się doczekać. :)

Bruśka lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://joemonster.org/filmy/73533/Co_ciaza_zmienila_w_moim_zyciu_

Znalezione przez Lubego ;D
    Na pocieszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 20:32

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziwi że to w większości mężczyźni mi ustąpić chcą :) ja niestety nie znam umiaru w chodzeniu po sklepach i jak już wychodzę z takiego dużego sklepu to w wielkich bólach, ale jak idę tutaj obok do netto, biedronki czy Lidia to grzeczniutko stoję :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez bylam w kościele do spowiedzi i wyobrazcie sobie ze stalam w długiej kolejce do konfesjonalu i nikt oczywiście nie reagowal, az nagle widze ze ksiądz z innego konfesjonalu idzie do mnie i mnie poprosil przed ludzmi!! w szoku bylam, oczywiście poszlam bo mega ciężko mi było stać, nie wiem czy ludzie się pieklili ale nieważne ;D

Moniaa lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wracając spod ołtarza zderzyłam się z piwny brzuchem pewnego pana. Az się roześmiał na głos. Wracałam z komunii i patrzyłam w brzuch i podłogę i nie zauważyłam go na swojej drodze hehe

Tusiaa lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się w 32 tyg. A jak się strasznie w nocy wystraszylam pobudka o stałej porze 3:40 i boli brzuch jak na okres myślę co jest na szczęście tylko tak bardzo mi się siku chciało. No i oczywiście spania zero głodna jak nie wiem zasnelam po 6 a mąż na śniadanie zaraz budził. Teraz czekamy na 8 pomiar cukru i idziemy dalej spać. Ambitny plan że dziś poprasuje co mam w szafkach. Zobaczymy do której mi się pospi. Miłego dnia dziewczyny.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny w jakim ja tempie tyję!!! staję dziś na wadze a tu 84kg czyli + 13kg, ale chodzi o tempo 2,5tyg temu ważyłam 2kg mniej i gdzie tu 0,5kg na tydzień ;/ jak tak dalej pójdzie to masakra.
    Dziś idę do gina to mnie pewnie opieprzy za wagę. Ma sprawdzić czy wszystko ok, czy na BN mogę jechać bo mam kawał drogi, ponad pół Polski. Kupiłam bilety na pendolino, bo autem to byłaby męczarnia.

Zaczęła mi się chyba woda zbierać w dłoniach, paluchy mam 2razy większe, a jak się w nocy przebudzę to jeszcze mnie stawy w palcach bolą, przechodzi jak chwilę nimi poruszam.

Brzuch od kilku dni też mi częściej twardnieje, zwłaszcza jak się budzę na plecach, a budzę się tak prawie zawsze.

Bruśka mnie w nocy zawsze budzi ból brzucha na sikanie :P

tulipanna lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 mam to samo. Na ostatnie wizycie cieszyłam się, że cały miesiąc przytylam tylko 1 kg, teraz coś czuje, że będzie dużo więcej :-/ A tak szczerze to w cale za dwóch nie jem , gubią mnie jednak słodycze i owoce , którym nie mogę się oprzeć :-P Po palcach też widzę różnicę, obrączka już ciasna się robi , a brzusio twardnieje naprawdę często. To już chyba ten czas po prostu ;-)

Bruśka plan ambitny ale jakże wykonalny :-) Ja jeszcze ciuszki ma nie wyprane a gdzie tam prasowanie , chyba już po świętach .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ