Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie chrzesniak ma szkarlatyne więc się nie spotkamy. Padam id tego prasowania a tam jeszcze fura tego. Dobrze ze obiad jest to nie muszę nic wymyślać. Ja się zastanawiałam czemu taki twardy brzuch mam a skończył mi się w podrecznym koszyczku magnez i nie brałam. Ot taki maslany umysł. Ostatnio dwa dni przypominalam sobie jak ma na nazwisko jeden pracownik ot co. A mnie bolaly stawy więc piersciony dawno zdjelam ale teraz puchna nogi i do tego ręce. Żel kasztanowy do nig z ziaji działa cuda łaski.
-
hej dziewczynki, dobrego dnia
Ja dziś posprzatalam mieszkanie, wczoraj choinka ubrana i prezenty spakowane z mezem,jutro albo pojutrze cos przygotuje jakiś serniczek, bo na wigilie wszystko na szczęście tesciowa przygotowuje i my idziemy "na gotowe".
za pol godzinki ide na wizyteciekawe co tam u naszego maleństwa
trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze
co do wagi to nie wiem dokładnie ile przytylam - ale chyba już ok 10 kg ;/ ostatnio się wazylam i pokazalo 68 - co prawda po południu, ale raczej tyle mam, startowałam z 58. Strasznie nie chciałam przekraczać 70kg bo jakos mnie to mentalnie przeraza, zawsze wazylam poniżej 60 - ale w sumie w ogole po mnie nie widać poza brzuchem wiec już trudno
ale prawda jest ze sobie w ciąży więcej pozwalałam na słodycze niż kiedykolwiek
na szczęście nie puchne, moje palce sa mega cienkie, rozmiar obrączki mam chyba 7 i normalnie ja sciagam i zakładam bez problemu poki co -
Brusia tez mysle ze jak raz w ciazy bede miała usg dwa dni z rzędu to nic sie nie stanie,moja kumpela to na kazdej wizycie miała usg brzuszka i to ok 30 minut a pozniej jeszcze dopochwowe co mnie bardzo zdziwiło ze co wizyte ma dwa usg.Tak jak mówisz co lekarz to opinia ,ale jak w szpitalu dziewczyny lezą i sa pod kontrola to tez zapewne maja często robione usg,także jak pisałam powyżej mysle ze nic nie bedzie jak zrobie dwa dni z rzędu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 14:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też mam co wizytę usg i dopochwowe bo bada mi szyjke i ułożenie łożyska oraz zwykłe żeby zobaczyć co u dziecka
no i każde ważniejsze badanie miałam USG i 2-3dni później zwykła wizytę
teraz tylko różnica między badaniem III trym a po 20dniach dopiero normalna wizyta. Co do prania też miałam po świętach prac, ale tak się ostatnio zmeczyłam prasowaniem że wolę nie ryzykować i właśnie piore 56 co prawda dopiero 2Ga pralka jeszcze kilka będzie ale wyrobię się do świąt i wyschnie:D a co do remontu to u mnie się skończył w sobotę. Cała niedzielę sprzatała kuchnie a Artur łazienkę. Zostało kilka rzeczy w kuchni no i kurze w domku ale to już takie 'codzienne' kurze
-
Dzień dobry Mamusie
My dziś od rana w rozjazdach bo Mężu ma ostatni wolny dzień i trzeba było wsio załatwić. Odebrałam wyniki posiewu i na szczęście jałowy.Ufff. W sklepach tyle ludzi, że szok. Korki nieziemskie. Na szczęście wszystko pozałatwiane o mamy labę do 19 bo później jeszcze na SR. Dziś omawiamy połóg i szczepienia więc dam znać jutro co ciekawego się dowiedziałam.
U mnie na wadze +4,8kg, brak opuchlizny, brak rozstępów. Więc wychodzi na to że geny po mamusi odziedziczyłam. Ona po porodzie od razu do swojej wagi wracała i żadnego rozstępu nie miała.
Wczoraj kręciłam się cały dzień po domu, co chwilę coś robiłam i w nocy obudziłam się z takim bólem kręgosłupa że myślałam że umrę. Ale na szczęście dziś już spoko. A z tymi twardnieniami to u mnie odwrotnie. Jak wcześniej miałam bardzo często to teraz bardzo rzadko się zdarzają. A nawet więcej się ruszam i robię więc nie wiem od czego to zależy.
Mały znów się przekręcił i skacze po szyjce. Łobuziak mały
Wczoraj Mężu zamontował nową praleczkę. Oj uwielbiam jąmarissith lubi tę wiadomość
-
Bruśka wrote:U mnie chrzesniak ma szkarlatyne więc się nie spotkamy. Padam id tego prasowania a tam jeszcze fura tego. Dobrze ze obiad jest to nie muszę nic wymyślać. Ja się zastanawiałam czemu taki twardy brzuch mam a skończył mi się w podrecznym koszyczku magnez i nie brałam. Ot taki maslany umysł. Ostatnio dwa dni przypominalam sobie jak ma na nazwisko jeden pracownik ot co. A mnie bolaly stawy więc piersciony dawno zdjelam ale teraz puchna nogi i do tego ręce. Żel kasztanowy do nig z ziaji działa cuda łaski.
-
Biedroneczka29 wrote:Brusia tez mysle ze jak raz w ciazy bede miała usg dwa dni z rzędu to nic sie nie stanie,moja kumpela to na kazdej wizycie miała usg brzuszka i to ok 30 minut a pozniej jeszcze dopochwowe co mnie bardzo zdziwiło ze co wizyte ma dwa usg.Tak jak mówisz co lekarz to opinia ,ale jak w szpitalu dziewczyny lezą i sa pod kontrola to tez zapewne maja często robione usg,także jak pisałam powyżej mysle ze nic nie bedzie jak zrobie dwa dni z rzędu.
Biedroneczka29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja po wizycie wszystko ok więc jadę na święta.
Waga małego ok 1886gr, reszta wymiarów od 31t2d do 33t2, jak zawsze najmniejszy brzuch.
Gin mi powiedział że do następnej wizyty 11/1 mam wybrać szpital (waham się między 2ma)i mierzyć codziennie ciśnienie (póki co mam ok) ze względu że zaczęły mi dłonie puchnąć i żeby wychwycić ewentualne zatrucie ciążowe i monitorować czy pojawi się białko w moczu.
W 38tc ma mi zrobić ostatnie usg szacunkowe wagę i jeśli bejbik będzie poniżej 4kg to SN, jak powyżej to CC.
W drodze powrotnej walnęłam brzuchem o kasownik w autobusie bo oczywiście żaden jaśnie pan (sami koło 40) nie zechciał mi ustąpić miejsca...
A stosuje któraś z Was pończochy przeciw żylakom, ja póki co nie mam ale zrobiła mi się jedna żyła taka mega zielona i Gin powiedział, że jak się powiększy to żeby je kupić zapobiegawczo i że po porodzie też się przydają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 17:35
vayn, vayn, vayn, Biedroneczka29, Lexi150, marissith, L, tysiaa93 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
ja tez się melduje po wizycie
dzidziuś wazy 2kg! wg gina w terminie porodu będzie wazyl minimum 3600 - oby na tym poprzestalo, chciałabym rodzic SN i moc to zrobić bo im większy tym może być ciężej
tak to wszystko w porządku, nic się nie skrocilo, pozamykane wszystko
i dostałam nawet zezwolenie na lekkie ćwiczenia takie na bol kregoslupa ale ogolnie aktywność utrzymywać jako umiarkowana i odpoczywać
także wszystko okvayn, d84, Biedroneczka29, Lexi150, marissith, Bruśka, tysiaa93, monjovika lubią tę wiadomość
-
I w końcu w domu
U nas wszystko ok, maluch ok 1470g
już nie taki mały
Nadal główką w dół. I nadal wg usg termin później niż z miesiączki czyli normaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 19:52
szara myszka, vayn, tysiaa93, d84, Biedroneczka29, Lexi150, ksanka lubią tę wiadomość