X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Żyję, żyję, jeszcze w dwupaku.
    Ale jakieś góry i doliny u mnie ostatnio.
    Muszę dojść ze sobą do ładu ;)

Będzie dobrze!!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Będzie dobrze!!
    4xvim2p.gif

Oby jak najszybciej bo nie chcę w psychologa inwestować :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjovika to w porównaniu do innych dzieci to Twój maluszek wazy mało,lekarz nic nie mowil ze za mało wazy?? Pytam ponieważ moja corcia niby za mało wazy a widze ze jestesmy w tym samym tygodniu az jestem ciekawa ile jutro malutka bedzie ważyć i czy gin nadal bedzie sie upierać ze za mało.

Tysia liseczku nasz No co Ty??!!! Szybko zakopuj te doły :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze masz Nas <3 :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostały mi 62 dni jakie to przerażające i dolujace jednocześnie. Niby wszystko gotowe a strach jest. Najpier człowiek czekał do 12 tyg żeby było dobrze potem do 26 i tak dalej a teraz im bliżej tym gorzej.

dqprqtkfus8kbbbd.png

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia spokojnie trzeba sie cieszyć a nie dolowac z tego faktu ze to jiz tuż tuż :) ja tam mam takie dni ze juz piekielnie sie nie moge doczekać a czasami mam takie ze Aaa jeszcze teoche lenistwa póki malutkiej nie ma :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie tak samo :) czasem bym chciała jeszcze dluzej być w ciąży żeby wlasnie moc zyc takim zwolnionym tempem, a czasem mam go serdecznie dość. Opieki nad dzieckiem i poswiecenia się boje, a czasem nie mogę się już doczekać dzidziusia. Baaaardzo roznie jest ale mysle ze każdy z tych stanow to normalne, a podjudzają je hormony o czym musimy pamietac;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Monjovika to w porównaniu do innych dzieci to Twój maluszek wazy mało,lekarz nic nie mowil ze za mało wazy?? Pytam ponieważ moja corcia niby za mało wazy a widze ze jestesmy w tym samym tygodniu az jestem ciekawa ile jutro malutka bedzie ważyć i czy gin nadal bedzie sie upierać ze za mało.

Tysia liseczku nasz No co Ty??!!! Szybko zakopuj te doły :*

Nic nie mówi bo w pierwszej ciąży córka ważyła 2670g (wtedy się bardziej stresował)urodzona w 39tydz 6 dni (zdrowa). Widocznie taki mój urok,że mam mniejsze dzieci. Wagowo jest młodszy bo mam długie cykle ok 35 dni i z tego też może wychodzić ta różnica. Ja mam od razu w karcie napisane,że ciąża może być młodsza o tydzień. Od 1 usg tak wychodzi.

U mnie to raczej jest genetyka.
    Zobaczymy co powie dalej :)

Najwyżej mnie położy do szpitala i będziemy tuczyć malucha :) Przy córce byłam tak kilka dni,żeby badania wszystkie zrobić, i leki na podtrzymanie,żeby mi za wcześnie wychodzić nie chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 21:52

201602171662.png201311165165.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg to mojej szwagierce teraz lekarz powiedział, ze ostatni raz jej zrobi usg w 31tygodniu, a potem tylko ktg, w sumie jej nie wyjaśnił dlaczego, a ona jak była jeszcze w gabinecie to myślała ze tak ma byc i nie zapytała dlaczego. Czy to możliwe żeby juz wtedy lekarz stwierdził czy może rodzic naturalnie, przecież nie przewidzi wagi.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te hormony najbardziej dobijają! I to przez nie raz jest wesoło a raz cholernie smutno. W dodatku zaczęłam się bać, że nagle mnie złapie akcja porodowa, że jej nie wyciszą i że za szybko urodzę, brr. Na szczęście niedługo styczeń i będziemy wszystkie spokojniejsze.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Co do usg to mojej szwagierce teraz lekarz powiedział, ze ostatni raz jej zrobi usg w 31tygodniu, a potem tylko ktg, w sumie jej nie wyjaśnił dlaczego, a ona jak była jeszcze w gabinecie to myślała ze tak ma byc i nie zapytała dlaczego. Czy to możliwe żeby juz wtedy lekarz stwierdził czy może rodzic naturalnie, przecież nie przewidzi wagi.
    Dla mnie to dziwne... Przecież powinien jeszcze zrobić usg pod koniec ciąży, zeby przynajmniej sprawdzić jak dziecko jest ułożone, czy da radę naturalnie je urodzić...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana dla mnie mega dziwne.. Przecież pod koniec ciąży dziecko rośnie najwięcej i skąd będą wiedzieć czy wszystko ok.. I też ważny jest stan łożyska i czy małowodzie się nie robi... A ktg jej to nie powie i dla mnie bardzo niepoważne zachowanie z strony lekarza. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manjovika mi moja gin ostatnio powiedziała ze urodzę drobne dziecko 2700-2800 zobaczymy ile bedzie ważyć jutro :) najważniejsze aby była zdrowa a ze drobna to lepiej dla nas :)

monjovika lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pocieszałam,że od lżejsze dziecko mogę dłużej na rękach nosić bo nie będą bolały ;) I,że łatwiej urodzić (z córą poszło błyskawicznie). Coś sobie trzeba mówić. Nastawiam, się tylko na dłuższy pobyt w szpitalu po porodzie, bo przy mniejszej wadze dłużej siedziałam przez to, bardziej jakoś się dziecku przyglądają, badania itp. I jak przybiera na wadze bo tu ma już to dużo większe znaczenie niż przy 3,5kg. Ale za to wiesz,że wszystko ok wychodząc do domu.

Trzymam kciuki za wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 22:14

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z kolei boje dużej wagi dzidziusia - w ogole czasami jak ponysle o porodzie to mnie tez nachodzą zle myśli ze po prostu nie dam rady, a nawet jak sie przemęczę przez 1faze to potem nie bede umiala przec albo akcja sie zatrzyma plus tyle złego sie może zdarzyć itd. Ale staram sie odganiać te myśli bo po prostu trzeba będzie to przeżyć i starac sie pamięta ze wszystko minie i bol sie skonczy

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manjovika i oby u mnie poszło błyskawicznie zreszta u nas wszystkich,kurde mam nadzieje ze tutaj nie trzymają dłużej w szpitalu jak dziecko sie rodzi z mniejsza waga :/ bo oszaleje Hahaha :) No ale jak tak to nic nie zrobie .

Sofija <3
    201602294556.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy sobie radę wszystkie :) Facet to by nie dał rady, ale my kobiety... :)

Szara myszka jak się boisz,że za szybko przybiera to zrób to co sama możesz i dziecku nie zaszkodzi na pewno.Wyeliminuj słodzenie herbaty, podjadanie czekolady czy ciastek to też ma wpływ na wagę. O ile to Cię w ogóle dotyczy. Może nie lubisz :) Ja nie mówię o diecie ale cukier też robi swoje z wagą dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 22:38

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja jakos dużo cukru nie jem, nie slodze w ogole, raz na 2dni zjem czekoladke ale chyba sprobuje faktycznie ograniczyć może troszkę zwolni. On od początku byl o ponad tydzien większy, na wszystkich usg, chyba po prostu taki jest

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Miłego dnia wszystkim! :)
    Jak co tydzień My już obudzeni. Tatuś pojechał do pracy a Synuś wypycha się pod żebrami :P Czas na kawusię :)

Każda z Nas ma gorsze i lepsze dni. Ja w te gorsze myślę o Ignasiu, że już niedługo będzie z Nami i od razu lepiej :D

Bruśka mnie wczoraj zmotywowała i poprasowałam wszystko co odkładałam do tej pory. Kosz do prasowania pusty. Ale dziś muszę poprać pościele więc znowu się nazbiera. Przynajmniej jakoś czas mi zleci do wigilii. Mąż pracuje więc w czwartek dopiero po jego pracy jedziemy na kolację do teściów a następnego dnia wyszarpał wolne i odwiedzamy moich. Tam zostaję do następnego wtorku. Mama już się doczekać nie może mojego przyjazdu. Odkąd w ciąży jestem to raczej tam nie zostaję bo wolę być blisko szpitala. Jakieś głupie skrzywienie :P

Na SR wczoraj położna mówiła o tym jak wygląda połóg, co się może zdarzyć itp. Ogólnie nic nowego. Kładła jednak nacisk na Tatusiów żeby w tym okresie byli szczególnie delikatni dla kobiet. Bo mamy burzę hormonów, baby blues itd. i potrzebujemy dużo wsparcia. A najlepiej żeby 2 tygodnie pierwsze Mama spędziła z Maluszkiem w łóżku. Karmiąc, przewijając, śpiąc a Tata powinien zadbać, żeby był obiad itp.
    O szczepieniach też za dużo nie było. Ogólnie przedstawiła wszystkie za i przeciw skojarzonymi i tymi nfz. Każde mogą wywołać skutki uboczne więc decyzja należy do Nas tak naprawdę. Przedyskutowaliśmy z Mężem sprawę i tak jak było do tej pory będziemy szczepić bezpłatnymi zgodnie z programem + meningo i pneumokoki.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ja oczywiscie w nocy nie spalam dobrze,juz rozmyślałam o dzisiejszym usg czy bedzie wszystko ok,o podróży itp a pozniej śniło mi sie ze byłam w Las Vegas <3 :) maz wrócił z piekarni z bułeczkami szykuje herbatkę wiec trzeba isc na śniadanko :) zjem przygotuje bułki na podroz i bede sie szykować na wizyte :)
    Miłego dnia :*

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ