WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic dzisiaj nie robiłam tylko leżałam cały dzień a niedawno jak poszłam do kuchni to myslałam że nie dojdę. Tak mnie cos boli, kłuje w podbrzuszu czy tam w srodku gdzieś koło kosci łonowej. Dosłownie nie mogę normalnego kroku zrobić bo mnie to boli :/ chodze tak powoli że szok. Mały cały czas gdzies tam nisko buszuje , czuje tam jakies bąbelki. Noo i mam wrażenie , że chce mi sie siku a tak naprawdę jak pojde to puszcze 3 kropelki i dziekuje. Wziełam nospe i sie połozyłam na lewym boku i cały czas czuję małego jak sie wierci, jakby piesciami jezdził w dole po sciankach. Czasem jeszcze cos zakłuje ale nie tak jak stoję.

Co to może być ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a suszarka do włosów. Jak masz jakąś zapasowa.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna przyda mi się ta twoja lista :P
    Piesio wygląda jakby się zastanawiał gdzie jego pańcia wyjeżdża :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa nie pomoge bo nie mam pojecia co to moze byc,ale moze to normalne w tym okresie ciazowym,albo moze.... nie chce nic krakac.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa widocznie ci synek gdzieś uciska i boli, już malutko miejsca tam ma. Oby przeszło.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Dziewczyny nic dzisiaj nie robiłam tylko leżałam cały dzień a niedawno jak poszłam do kuchni to myslałam że nie dojdę. Tak mnie cos boli, kłuje w podbrzuszu czy tam w srodku gdzieś koło kosci łonowej. Dosłownie nie mogę normalnego kroku zrobić bo mnie to boli :/ chodze tak powoli że szok. Mały cały czas gdzies tam nisko buszuje , czuje tam jakies bąbelki. Noo i mam wrażenie , że chce mi sie siku a tak naprawdę jak pojde to puszcze 3 kropelki i dziekuje. Wziełam nospe i sie połozyłam na lewym boku i cały czas czuję małego jak sie wierci, jakby piesciami jezdził w dole po sciankach. Czasem jeszcze cos zakłuje ale nie tak jak stoję.

Co to może być ?
    Co to może być??? Dziecko się tak ułożyło i coś Ci gniecie, też tak mam czasem ;/ No niestety, serio, szykujcie się na coraz mniej przyjemne doznania związane z kopaniem...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia na początku myślałam że może wody ale polozna mówiła że chce się niby siku a nic nie leci. Bo to byłyby te wody z górnych kieszeni. Tak mi mówiła że jak się chce i napiera na pęcherz a nic nie leci tylko potem wkładka wilgotna to może być odchodzenie wód z górnych kieszeni.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka póki co nie zaobserwowałam mokrej wkładki ale akurat to że mi sie chce siku a potem nic albo pare kropelek to nie pierwwszy raz.
    Pierwszy raz mi sie to zdarzyło i juz pomyslalam , że godzina zero zbliża sie wielkimi krokami . A ja tu nic przygotowanego nie mam.
    Poobserwujemy jutro. Mam nadzieje, że to jednorazowy incydent i mały jeszcze sie nie pcha na swiat :)

A jakie to uczucie jak dziecko kopie po szyjce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:11

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas chce Ci się siku mimo że byłaś przed chwilą i takie mało przyjemne ciagniecie i jak tak kopnie albo szyjke albo pęcherz to masz wrażenie jakbyś karton soku wypila i już musiała go wysikac. Trochę boli. Jak się wczoraj nachodzilas lub nie wiem naprasowalas robiłaś coś w jeden pozycji dlugo to tak może boleć i nie można chodzić. Przelezysz i powinno być ok. Trzymam kciuki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana ja jeszcze do torby bym dorzuciła z 2 butelki małej wody mineralnej :-) napewno się przyda :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja mam koszulę S-kę i teraz jest za duża a na cycuchy dużo jeszcze miejsca. Ale to też zależy jaki model chcesz. Ja mam taką:
    http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc , ja tez juz sie powolutku pakuje do szpitala , niby prawie wszystko mam ale.torby jeszcze nie spakowalam , jutro mam wizyte i ktg , dzisiaj malutki jakos.sie.mniej rusza martwie.sie , ja juz bym chciala przeskoczyc czas i juz do porodu isc , teraz tak mi sie.dluzy oczekiwanie .pokoj gotowy brakuje mi tylko rolet razy 2 poduszek na siedzisko , fotel i koniec ..... czy Wy wszystko rozkladacie czy wierzycie w przezady ... ja mam porozkladane i zascielone .. czytajac Was zrozumialam wlasnie , ze zqpomnilam o poscieli do.wozka ooooo, a pranie zrobione tylko ja nie prasowalam wszystkiego tylko to.co wymagalo , zreszta serio po suszarce nie trzeba latac.az tak.z.zelazkie
    m pozdrawiam z daleka .milego dnia.
    edycja
    wlasnie sienpruszyl tak mocno jak wczesniej ciesze sie :) :) :) w tej chwili bardzo mocno wczesniej sie ruszal miedzy 6:30 a 7:10 rano mial 11 ruchow , ale byly one.delikatne , ze sie martwilam , no nareszcie dal jakis wielki, duzy znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:31

f2wle6ydurxmnzb6.png

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce taka:

http://allegro.pl/nowosc-rozpinana-koszula-do-karmienia-italian-m-i4903094641.html

i nie wiem jaki rozmiar wziac :/

Sofija <3
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko a jaki nosiłaś rozmiar przed ciążą? Bo ja normalnie XS-S no i S teraz do karmienia będzie ok.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi ja tez xs-s przed ciaza :) najwyzej wezme jedna S a jedna M i juz :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tusia na początku myślałam że może wody ale polozna mówiła że chce się niby siku a nic nie leci. Bo to byłyby te wody z górnych kieszeni. Tak mi mówiła że jak się chce i napiera na pęcherz a nic nie leci tylko potem wkładka wilgotna to może być odchodzenie wód z górnych kieszeni.

kurcze ja od wczoraj schizuje bo majtasy mokre. Ale robiłam za kazdym razem ten test ph i wychodzi ze kwasno wiec to nie wody. Zwariuje d czwartku jak Bozie kocham.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska miałam tak tylko przy tym kłuciu że mi sie chciało, albo jak brzuch twardnieje a tak to nie. Wczoraj nic wielkiego nie robiłam. Rano w kościele, poźniej leżenie, robienie kotletów i leżenie do wieczora :) także nie napracowałam sie :)
    Wziełam nospe i leże. wsatałm na chwilę i już chyba przeszło :) przestraszyłam sie trpche że tak bede chodzić do porodu z takim bólem.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, witam po wizycie!!!

Wszystko u nas w porządku, dzidziuś większy jak zwykle o półtorej tygodnia, wychodzi na 35tydzien i 1dzien chyba czy jakos tak. Serduszko w porządku, ogladal mu tam je dokładnie znowu i nerki i uwaga - udało się zrobić zdjecie 4D!!!!

napiszcie jakiegoś linka jak mogę je tu wrzucić to wrzuce ;)

trochę jestem w szoku jak je widze, usta ma po mezu tak jak marzyłam :) nos ma strasznie szeroki ale gin mowi ze nie będzie tak wygladal tylko jest spłaszczony bo tam ciasno :) mam nadzieje :D

aha szyjka zamknieta, nic nie zwiastuje żeby miało się cos dziac przed terminem poki co :)

a i pobral mi ten GBS tylko z pochwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:43

madzia.rka, Lexi150, Biedroneczka29, Tusiaa, Kri, d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko super. Maluszek rosnie jak na drozdzach:)

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 00:02

Lexi150, madzia.rka, Biedroneczka29, tulipanna, Tusiaa, Bruśka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ