X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic dzisiaj nie robiłam tylko leżałam cały dzień a niedawno jak poszłam do kuchni to myslałam że nie dojdę. Tak mnie cos boli, kłuje w podbrzuszu czy tam w srodku gdzieś koło kosci łonowej. Dosłownie nie mogę normalnego kroku zrobić bo mnie to boli :/ chodze tak powoli że szok. Mały cały czas gdzies tam nisko buszuje , czuje tam jakies bąbelki. Noo i mam wrażenie , że chce mi sie siku a tak naprawdę jak pojde to puszcze 3 kropelki i dziekuje. Wziełam nospe i sie połozyłam na lewym boku i cały czas czuję małego jak sie wierci, jakby piesciami jezdził w dole po sciankach. Czasem jeszcze cos zakłuje ale nie tak jak stoję.

Co to może być ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a suszarka do włosów. Jak masz jakąś zapasowa.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna przyda mi się ta twoja lista :P
    Piesio wygląda jakby się zastanawiał gdzie jego pańcia wyjeżdża :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa nie pomoge bo nie mam pojecia co to moze byc,ale moze to normalne w tym okresie ciazowym,albo moze.... nie chce nic krakac.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa widocznie ci synek gdzieś uciska i boli, już malutko miejsca tam ma. Oby przeszło.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Dziewczyny nic dzisiaj nie robiłam tylko leżałam cały dzień a niedawno jak poszłam do kuchni to myslałam że nie dojdę. Tak mnie cos boli, kłuje w podbrzuszu czy tam w srodku gdzieś koło kosci łonowej. Dosłownie nie mogę normalnego kroku zrobić bo mnie to boli :/ chodze tak powoli że szok. Mały cały czas gdzies tam nisko buszuje , czuje tam jakies bąbelki. Noo i mam wrażenie , że chce mi sie siku a tak naprawdę jak pojde to puszcze 3 kropelki i dziekuje. Wziełam nospe i sie połozyłam na lewym boku i cały czas czuję małego jak sie wierci, jakby piesciami jezdził w dole po sciankach. Czasem jeszcze cos zakłuje ale nie tak jak stoję.

Co to może być ?
    Co to może być??? Dziecko się tak ułożyło i coś Ci gniecie, też tak mam czasem ;/ No niestety, serio, szykujcie się na coraz mniej przyjemne doznania związane z kopaniem...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia na początku myślałam że może wody ale polozna mówiła że chce się niby siku a nic nie leci. Bo to byłyby te wody z górnych kieszeni. Tak mi mówiła że jak się chce i napiera na pęcherz a nic nie leci tylko potem wkładka wilgotna to może być odchodzenie wód z górnych kieszeni.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka póki co nie zaobserwowałam mokrej wkładki ale akurat to że mi sie chce siku a potem nic albo pare kropelek to nie pierwwszy raz.
    Pierwszy raz mi sie to zdarzyło i juz pomyslalam , że godzina zero zbliża sie wielkimi krokami . A ja tu nic przygotowanego nie mam.
    Poobserwujemy jutro. Mam nadzieje, że to jednorazowy incydent i mały jeszcze sie nie pcha na swiat :)

A jakie to uczucie jak dziecko kopie po szyjce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:11

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas chce Ci się siku mimo że byłaś przed chwilą i takie mało przyjemne ciagniecie i jak tak kopnie albo szyjke albo pęcherz to masz wrażenie jakbyś karton soku wypila i już musiała go wysikac. Trochę boli. Jak się wczoraj nachodzilas lub nie wiem naprasowalas robiłaś coś w jeden pozycji dlugo to tak może boleć i nie można chodzić. Przelezysz i powinno być ok. Trzymam kciuki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana ja jeszcze do torby bym dorzuciła z 2 butelki małej wody mineralnej :-) napewno się przyda :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja mam koszulę S-kę i teraz jest za duża a na cycuchy dużo jeszcze miejsca. Ale to też zależy jaki model chcesz. Ja mam taką:
    http://www.italianfashion.pl/produkt/radosc-koszula-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-kro.php

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc , ja tez juz sie powolutku pakuje do szpitala , niby prawie wszystko mam ale.torby jeszcze nie spakowalam , jutro mam wizyte i ktg , dzisiaj malutki jakos.sie.mniej rusza martwie.sie , ja juz bym chciala przeskoczyc czas i juz do porodu isc , teraz tak mi sie.dluzy oczekiwanie .pokoj gotowy brakuje mi tylko rolet razy 2 poduszek na siedzisko , fotel i koniec ..... czy Wy wszystko rozkladacie czy wierzycie w przezady ... ja mam porozkladane i zascielone .. czytajac Was zrozumialam wlasnie , ze zqpomnilam o poscieli do.wozka ooooo, a pranie zrobione tylko ja nie prasowalam wszystkiego tylko to.co wymagalo , zreszta serio po suszarce nie trzeba latac.az tak.z.zelazkie
    m pozdrawiam z daleka .milego dnia.
    edycja
    wlasnie sienpruszyl tak mocno jak wczesniej ciesze sie :) :) :) w tej chwili bardzo mocno wczesniej sie ruszal miedzy 6:30 a 7:10 rano mial 11 ruchow , ale byly one.delikatne , ze sie martwilam , no nareszcie dal jakis wielki, duzy znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:31

f2wle6ydurxmnzb6.png

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce taka:

http://allegro.pl/nowosc-rozpinana-koszula-do-karmienia-italian-m-i4903094641.html

i nie wiem jaki rozmiar wziac :/

Sofija <3
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko a jaki nosiłaś rozmiar przed ciążą? Bo ja normalnie XS-S no i S teraz do karmienia będzie ok.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi ja tez xs-s przed ciaza :) najwyzej wezme jedna S a jedna M i juz :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tusia na początku myślałam że może wody ale polozna mówiła że chce się niby siku a nic nie leci. Bo to byłyby te wody z górnych kieszeni. Tak mi mówiła że jak się chce i napiera na pęcherz a nic nie leci tylko potem wkładka wilgotna to może być odchodzenie wód z górnych kieszeni.

kurcze ja od wczoraj schizuje bo majtasy mokre. Ale robiłam za kazdym razem ten test ph i wychodzi ze kwasno wiec to nie wody. Zwariuje d czwartku jak Bozie kocham.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska miałam tak tylko przy tym kłuciu że mi sie chciało, albo jak brzuch twardnieje a tak to nie. Wczoraj nic wielkiego nie robiłam. Rano w kościele, poźniej leżenie, robienie kotletów i leżenie do wieczora :) także nie napracowałam sie :)
    Wziełam nospe i leże. wsatałm na chwilę i już chyba przeszło :) przestraszyłam sie trpche że tak bede chodzić do porodu z takim bólem.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, witam po wizycie!!!

Wszystko u nas w porządku, dzidziuś większy jak zwykle o półtorej tygodnia, wychodzi na 35tydzien i 1dzien chyba czy jakos tak. Serduszko w porządku, ogladal mu tam je dokładnie znowu i nerki i uwaga - udało się zrobić zdjecie 4D!!!!

napiszcie jakiegoś linka jak mogę je tu wrzucić to wrzuce ;)

trochę jestem w szoku jak je widze, usta ma po mezu tak jak marzyłam :) nos ma strasznie szeroki ale gin mowi ze nie będzie tak wygladal tylko jest spłaszczony bo tam ciasno :) mam nadzieje :D

aha szyjka zamknieta, nic nie zwiastuje żeby miało się cos dziac przed terminem poki co :)

a i pobral mi ten GBS tylko z pochwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:43

madzia.rka, Lexi150, Biedroneczka29, Tusiaa, Kri, d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko super. Maluszek rosnie jak na drozdzach:)

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 00:02

Lexi150, madzia.rka, Biedroneczka29, tulipanna, Tusiaa, Bruśka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ